Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akrum napisał(a):
o matusiu kochana... a co się stało z Lali oczami?, że musiała być operowana?? :shake:

a towarzysz Lali z boksu, biedaczysko... będę trzymać za niego mocno kciuki i czekać na wiadomości... biedny amstafek... :shake::shake::shake:

lala miała entropium, stąd te załzawione, ciągle ropiejące oczy. z nią wszystko już dobrze. gorzej z nim......

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiadomości dobre i złe.
dobra to taka, że to nie zmiany neurologiczne.
złe to takie, że chłopak będzie miał amputowane prącie. w tej chwili został w klinice w grudziądzu, najpierw zbiją mu leukocyty, bo ma 35 tysięcy(o ile czegoś nie pokopałam) a potem zabieg.

Posted

agaga21 napisał(a):
wiadomości dobre i złe.
dobra to taka, że to nie zmiany neurologiczne.
złe to takie, że chłopak będzie miał amputowane prącie. w tej chwili został w klinice w grudziądzu, najpierw zbiją mu leukocyty, bo ma 35 tysięcy(o ile czegoś nie pokopałam) a potem zabieg.

o matko... biedny psiak...
takie miał szczęście, że trafił do super hoteliku, na dodatek dogadał się z naszą Laleczką i nie musiał siedzieć sam w kojcu, a tu nagle...
nigdy nie miałam doczynienia z psem bez prącia, to wiem może głupie pytanie, ale jak rozwiążą teraz sprawę oddawania moczu?

Posted

Akrum napisał(a):
o matko... biedny psiak...
takie miał szczęście, że trafił do super hoteliku, na dodatek dogadał się z naszą Laleczką i nie musiał siedzieć sam w kojcu, a tu nagle...
nigdy nie miałam doczynienia z psem bez prącia, to wiem może głupie pytanie, ale jak rozwiążą teraz sprawę oddawania moczu?

w szczecinku mieli już buldożka po usunięciu prącia. miał cewkę moczową umiejscowioną z tyłu, jak suczka. to taka jakby operacja zmiany płci. pies może z tym żyć, nie cierpi.
psiak jest ulubieńcem danusi, na pewno nie pozwoli by cierpiał. operacja w poniedziałek jeśli leukocyty spadną. prącie jest w tej chwili zasłonięte, penis jest podszyty, tzn. napletek, tak by zakryć prącie, by psa nie bolało. dziś załatwiał się sam, nie musi mieć cewnika. opiekę ma profesjonalną, to klinika z prawdziwego zdarzenia, choć ceny kosmiczne.na szczęście póki co psisko ma sponsora, który zadbał o to, by było na rachunek(dziś sponsor załatwił transport w komfortowych warunkach a także zostawił w klinice 1000zł jako pierwszą wpłatę za leczenie, badania, zabieg)

Posted

Chita, czy jesteś zadowolona z lekarzy w tej klinice?
Oprócz tego,że jest droga , to nic nie wiem .No i Ira-siad była tam operowana.
Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem , nie mogą się B-Bisa nachwalić. Jaki grzeczny.
Wstawiłam zdjęcie u mnie na wątku aby nie zaśmiecać Laluni.

Posted

ja jestem zadowolona, mojej Arinie uratowali tam lape i teraz latem miala usuwane brodawki z histopatologia,tanio nie jest niestety ale dr Mederski to naprawde dobry lekarz wg mnie

Posted

Mam nadzieję ,że będzie dobrze.
To nie jest prosty zabieg i chodzi o to , aby póżniej nie sikał bezwiednie.
Tak jest u buldożka. Buldożek miał tylko zbieraną kasę na konto naszego stowarzyszenia.Był operowany w Wa-wie.
Dzięki chita.

Posted

mariamc napisał(a):
Mam nadzieję ,że będzie dobrze.
To nie jest prosty zabieg i chodzi o to , aby póżniej nie sikał bezwiednie.
Tak jest u buldożka. Buldożek miał tylko zbieraną kasę na konto naszego stowarzyszenia.Był operowany w Wa-wie.
Dzięki chita.

tutaj jest też psiak z amputowanym prąciem
http://www.dogomania.pl/threads/210122-i-co-z-tym-zrobi%C4%87-%28BAST-po-amputacji-cz%C5%82onka-zosta%C5%82-d%C5%82ug%29/page34

Posted

cały cza myślę o B-Bisie i trzymam kciuki, by jutro jego operacja przebiegła bez komplikacji i by wszystko się udało.
Lala pewnie tęskni teraz za towarzyszem ze swojego apartamentu ...

Posted

ROZLICZENIE OD 26 SIERPNIA DO 26 WRZEŚNIA
http://www.dogomania.pl/threads/140610-UWAGA!-ab-agnieszka-z-Gliwic-to-oszustka!-okrad%C5%82a-bezdomne-psiaki!NIE-MO%C5%BBNA-JEJ-UFA%C4%86!?p=17706194&viewfull=1#post17706194

wydatki:
-800zł za hotel lali, azy, dolara, simensa
-400zł za hotel marsa
-300zł za hotel dalii
---------------------------------
razem -1500zł

wpłaty:
50zł bira
80zł randall(bazarek dla azy)
150zł donvitow
25zł martens (dalia)
20zł gryf80 (mars)
15zł izabela1234 (dalia)
20zł bazyli3101 (dalia)
20zł emma53 (lala)
40zł ms_arwi (dalia za 2 miesiące)
40zł pyrdka i hania (lala)
20zł aniao (dalia)
20zł amazonka71 (mars)
20zł sasha (aza)
20zł sasha (dalia)
50zł akrum (lala za 2 miesiące)
--------------------------------
razem: 580zł

JA ROZUMIEM, ŻE KAŻDY Z NAS MA SWOJE SPRAWY, ŻE NIE ZAWSZE SIĘ PAMIĘTA O WPŁATACH ALE JAK SIĘ ZAPOMINA WCIĄŻ, TO ZAWSZE MOŻNA ZROBIĆ ZLECENIE STAŁE.

NIE WIEM CO NAPISAĆ....DEKLAROWALIŚCIE SIĘ WPŁACAĆ NA TE PSY A TERAZ OKAZUJE SIĘ, ŻE ZOSTAJĄ NA LODZIE????
NIEKTÓRZY WPŁACAJĄ CO 2 MIESIĄCE, NIEKTÓRZY RZADZIEJ, ZOSTAJE GARSTKA OSÓB, KTÓRE WPŁACAJĄ REGULARNIE. JA NIE JESTEM W STANIE WYSYŁAĆ DO WSZYSTKICH PRZYPOMNIENIA, MUSZĘ OGARNĄĆ ROZLICZENIE WSZYSTKICH NASZYCH PSÓW. BARDZO TO PRZYKRE....:shake:

BARDZO WAS PROSZĘ, BY OSOBY, KTÓRE MAJĄ ZALEGŁOŚCI W PŁATNOŚCIACH OKREŚLIŁY MI SIĘ, CZY NADAL CHCĄ WPŁACAĆ NA NASZE PSY. JEŚLI TAK, TO PROSZĘ O UZUPEŁNIENIE ZALEGŁYCH WPŁAT, JEŚLI NIE......TO PRZYNAJMNIEJ BĘDĘ WIEDZIAŁA NA CZYM STOIMY....

Posted

Akrum napisał(a):
a dlaczego w rozliczeniu nie ma mojej wpłaty??
czyżby nie dotarła? wpłacałam 29.08: STAŁA DLA LALI - AKRUM ZA IX, X
już sprawdzam

o cholera! przeoczyłam, już dopisuję i przepraszam. zaraz sprawdzę całość od nowa.

Posted

Akrum napisał(a):
jak już sprawdzić - to ja potem uzupełnię post rozliczeniowy i zobaczę, kto faktycznie nie wpłaca na Lalę naszą i porozsyłam pw do tych ludzi.
aga, to rozliczenie wszystkich naszych psiaków, skopiowałam je na wszystkie wątki. akurat na lalkę jest chyba sporo wpłat :)

Posted

[quote name='agaga21']ROZLICZENIE OD 26 SIERPNIA DO 26 WRZEŚNIA
[
25zł martens (dalia)

mam jeszcze jedno pytanko: czy martens wpłacił na Dalie czy na Lale?
bo przejrzałam wszystkie rozliczenia i zawsze płacił na Lale, a za wrzesień ma nie zapłacone, za to w Twoim rozliczeniu pojawiło się, że zapłacił na Dalie.
Pomyłka, czy zapomniał o naszej Laleczce??

Z Twoich rozliczeń wyłoniłam tylko to co na Lalę było i z tego wynika, że:
arielka186 - nie wpłaciła ani razu na Lalę, a deklarowała po 10 zł/m-c
sieka (z niebieskiego) - też nie wpłaciła ani razu na Lalę, a deklarowała po 20 zł/m-c
Amazonka71 (z niebieskiego) - też nie wpłaciła ani razu na Lalę, a deklarowała po 10 zł/m-c (od sierpnia).

moje rozliczenie jest w poście nr 2.

Posted

[quote name='Akrum']mam jeszcze jedno pytanko: czy martens wpłacił na Dalie czy na Lale?
bo przejrzałam wszystkie rozliczenia i zawsze płacił na Lale, a za wrzesień ma nie zapłacone, za to w Twoim rozliczeniu pojawiło się, że zapłacił na Dalie.
Pomyłka, czy zapomniał o naszej Laleczce??

Z Twoich rozliczeń wyłoniłam tylko to co na Lalę było i z tego wynika, że:
arielka186 - nie wpłaciła ani razu na Lalę, a deklarowała po 10 zł/m-c
sieka (z niebieskiego) - też nie wpłaciła ani razu na Lalę, a deklarowała po 20 zł/m-c
Amazonka71 (z niebieskiego) - też nie wpłaciła ani razu na Lalę, a deklarowała po 10 zł/m-c (od sierpnia).

moje rozliczenie jest w poście nr 2.
tak, tak, martens na lale wpłaciła.
amazonka dziś mi na niebieskim napisała, że wpłaca na lalę prosto do mariamc razem z deklaracją na dana. podejrzewam, że mariamc nawet nie zagląda na konto ostatnio a ja nic nie wiedziałam, że ona tam wpłacała. napisałam w tej sprawie do mariamc.
do sieki napiszę na niebieskim, arielka jest tu na dogo....nie wiem czy się rozmyśliła czy zapomniała...

dzięki agnieszko, że jakoś to ogarnęłaś. mnie ostatnio to przerasta...

Posted

agaga21 napisał(a):
napisałam pw do arielki. obiecała wpłacić 40zł ale z dalszych deklaracji się wycofuje.....

yhm... to po co w ogóle ktoś składa deklaracje, jak później o niej zapomina i się wycofuje??
dobrze, że to było tylko 10 zł, bo gdyby tak np. 50? to znów trzeba by było szukać nowych deklarowiczów, co ostatnimi czasy wcale nie jest proste.