agaga21 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 tak :) wpłaty: olga 20zł akrum 50zł martens 25zł donvitow 50zł amazonka71 30zł dorota z. 12zł wydatki: -100zł transport -200zł hotelik prowadzę rozliczenia 9 psów, zazwyczaj przed 20 każdego miesiąca robię wspólne rozliczenia na naszym wątku rozliczeniowym, inaczej bym zginęła. zawsze po zrobieniu rozliczenia podam do niego link. Quote
Akrum Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 aaa... ok :) tak pytam, bo ja upierdliwa jestem :) podeślij mi proszę na pw dane, żebym mogła w Karcie adopcyjnej uzupełnić. adres i nr dowodu osobistego. Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Karta adopcyjna Lali dostarczona została w sobotę do przytuliska, tak więc oficjalnie sunia już nie jest psem przytuliskowym. Agata, masz może jakieś wieści co do zdrowia Lali?? Była u weta? A może my możemy zadzwonić do p. Danusi?? Co?? Chciałabym wiedzieć, jak się mała miewa, jak się zaaklimatyzowała, co powiedział wet. Quote
mariamc Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Wszystkie zmiany skórne, to zmiany mechaniczne . Została odrobaczona i powoli przyzwyczajamy ją do żarcia z kotła. Dzisiaj została przeprowadzona do własnego boksu z wybiegiem. Ma do dyspozycji 30m2. 14m2 w środku i prywatny wybieg 16m2. Quote
agaga21 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 mariamc napisał(a):Wszystkie zmiany skórne, to zmiany mechaniczne . Została odrobaczona i powoli przyzwyczajamy ją do żarcia z kotła. Dzisiaj została przeprowadzona do własnego boksu z wybiegiem. Ma do dyspozycji 30m2. 14m2 w środku i prywatny wybieg 16m2.danusiu, czy miała jakieś badania już robione? przytyła troszkę nasza chudzinka? prosimy o zdjęcia jak byś miała chwilkę :) Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 W sobotę na spacerze był z nami Bolek. Biedak tęskni za Lalą, ma te same objawy depresyjne co Dolar... Ślini się niesamowicie, zaślinił cały kojec, no i troszkę schudł przez ten tydzień :shake: Myślałam, że lepiej zniesie rozłąkę z Lalą, a jednak nie... Może potrzebuje troszkę czasu i w końcu zrozumie, że został sam. Postaramy się za każdymi odwiedzinami brać Bolka na spacer - jeśli oczywiście będziemy miały taką możliwość. Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Jeśli chodzi o Dolara - siedział w kojcu z psiakiem coś a'la dog... Jednak okazało się, że Dolar i z takim psiakiem siedzieć nie może - rzucił się na chłopaka większego od siebie o 3 razy... lekko mu klatkę zębami pozacinał... Więc znów został odseparowany i siedzi sam w kojcu. Z suką jak siedział - też ją gryzł... Niestety przez takie zachowanie - Dolar ma przypiętą łatkę psa agresywnego (choć na razie w kontaktach z człowiekiem nie wykazywał agresji). Na spacer póki co go nie dostałyśmy :( I co najgorsze - on może iść tylko do DT/hoteliku ze szkoleniowcem i dopiero potem do adopcji - kierownik powiedział, że inaczej do adopcji go nie wyda. Co robić cioteczki?? On nie może zostać skazany na pobyt w schronie tylko dlatego, że człowiek "właściciel" swego czasu szczuł nim inne psy... Musimy coś wymyśleć - tylko co? Kolejny psiak do hoteliku? Nie damy rady finansowo... A jego deprecha będzie się pogłębiać i potem zdziczeje zupełnie... :( Quote
agaga21 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 zachowanie dolara(ta agresja do psów) jest zupełniue normalnym zachowaniem dla bullowatych. taka ich już specyfika, że większość nie akceptuje innych zwierząt. Quote
chita Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 po zdjeciach widac ze Bolkowi powiekszaja sie te guzki:-( ja sobie kiedys palne w leb... Quote
agnieszka32 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 agaga21 napisał(a):zachowanie dolara(ta agresja do psów) jest zupełniue normalnym zachowaniem dla bullowatych. taka ich już specyfika, że większość nie akceptuje innych zwierząt. No właśnie! Nie rozumiem zachowania kierownictwa schroniska - nie znają psychiki rasy, nic o niej nie wiedzą - prawie 100% bullowatych nienawidzi innych psów, nie ma instynktu samozachowawczego i będzie walczyć z innym psem do upadłego, nie "patrząc", czy to jamnik czy dog. To normalne u bullowatych i w żadnym wypadku nie oznacza to, że pies jest agresywny - taka już specyfika rasy, do której jest zbliżony. Może wytłumaczcie to panu kierownikowi, że takie zachowanie jest zupełnie normalne i naturalne dla tej rasy psów - po to zostały stworzone - by walczyć. Quote
agaga21 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 chita napisał(a):po zdjeciach widac ze Bolkowi powiekszaja sie te guzki:-( ja sobie kiedys palne w leb... a ty ciotka włącz gg ;) Quote
fioneczka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 gdyby zebrała się cała kwota na hotel u Danusi to czy jest szansa żeby Bolek dołączył do niej (znaczy do Lali a nie do Danusi ;)) ... do jednego kojca ? Quote
Pyrdka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Bolek to fajny psiak. Taka radość z niego bije na spacerach. Nie wykazywał żadnego zainteresowania innymi psami. Te guzki sa twarde. Macałam Bolka. Quote
hankasanok Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 agaga21 napisał(a):zachowanie dolara(ta agresja do psów) jest zupełniue normalnym zachowaniem dla bullowatych. taka ich już specyfika, że większość nie akceptuje innych zwierząt. też sie pod tym podpisuje, mam doskonały przykład w domu!!!! i zaglądam do dziewczyny regularnie, choc tak po cichutku :oops: Quote
Akrum Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 w większości schronisk amstafy są w gorszej sytuacji niż inne psy. Choć ja znam dużo przykładów małych kundelków, które nie tylko do innych zwierząt, ale i dla ludzi sa agresywne - tylko dlatego że nie są amstafami - mają szansę na adopcje w różnych schroniskach. taka niestety rzeczywistość. zresztą przykład psiaka agresywnego Pyrdka ma w rodzinie - też był nieadopcyjny (spaniel) i co? dostał szansę, zaufano mu i dzięki temu jest szczęśliwy w nowym domu :) Quote
mariamc Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
agaga21 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 babcinka kochana:loveu::loveu:! ale zadowolone pysio :) Quote
Pyrdka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Jeju, ile szczęścia bije z pysia naszej babcinki:lol: dzięki cioteczki. Lala ma u Was jak w Ciechocinku:lol: Marimc:loveu::loveu::loveu: Quote
Akrum Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 piękne, cudowne ujęcie :) kochana nasza babcinka :) jaka szczęśliwa :) jak bardzo się cieszę - normalnie też mi się pychol z radości śmieje jak widzę tak zadowolonego psa :) Widzę, że energie do życia odzyskała, nawet skakać jej się chce :) Quote
agaga21 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 rozliczenie naszych psów od 19 maja do 19 czerwca http://www.dogomania.pl/threads/140610-UWAGA!-ab-agnieszka-z-Gliwic-to-oszustka!-okrad%C5%82a-bezdomne-psiaki!NIE-MO%C5%BBNA-JEJ-UFA%C4%86!?p=17095651&viewfull=1#post17095651 Quote
Recommended Posts