Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mariamc napisał(a):
Dawajcie ją do mnie.
Nie powinnam wchodzić na Dogo, mam "miętkie" serce.

matko....pani Danusiu:loveu: ladnie to tak mnie do lez doprowadzac z samego rana:mad:

dziewczyny kase trzeba zorganizowac! ja daje 100zl jednorazowo i bede dokladac w miare mozliwosci jakies grosze co miesiac...

Posted

a właśnie wlazłam na wątek żeby pisać żebyście prosiły Danusię o miejsce dla Lali bo się zwolniło chyba takie awaryjne które miało być dla suni z obory

Danusiu jesteś kochana!

Posted

Kochane cioteczki, dziękuję Wam, że pamiętacie o naszej Lali.
Ona znów gorzej wygląda - wczoraj byłyśmy na chwilkę z Pyrdką, znów chudsza... :shake:

Edit: wszystko jak i co już się od mariamc dowiedziałam.

Teraz pozostaje tylko kwestia uzbierania deklaracji, bo kolejnego psa w hoteliku same już nie utrzymamy :shake:
Dlatego wielka prośba o pomoc.

No i szukamy transportu.
Zaraz będę pisała do kilku osób, które zajmują się wożeniem psiaków.

Posted

[quote name='chita'] ja daje 100zl jednorazowo i bede dokladac w miare mozliwosci jakies grosze co miesiac...

post rozliczeniowy jest w poście nr 2.

Posted

dziewczyny, zaraz! lala ma jechać na miejsce suni z obory ale czy są na nią jakiekolwiek deklaracje???
nie możemy jej wziąć bez nich, coraz mniej osób nasze psy wspiera, nie damy rady.

Posted

Akrum napisał(a):
ale... ale na prawdę??
na DT chcesz naszą Lalę??

aga, mariamc to danusia ze szczecinka-z hoteliku o którym ci mówiłam, że lala może pojechać jak się miejsce zwolni. to nie domowy dt ale super warunki i opieka medyczna, spacerowa, dobre jedzonko i mnóstwo troski ;)

potrzebujemy jednak 200zł/miesięcznie

Posted

[quote name='Martens']Mogę zadeklarować dla suni 25 zł miesięcznie plus jakieś jednorazowe wpłaty, na ile będę wstanie.

wpisuję do drugiego postu.

Pyrdka - od Ciebie będzie deklaracja stała jakaś konkretna??
pytam, bo chcę mniej więcej wiedzieć co ile i jak :)

Posted

agaga21 napisał(a):
dziewczyny, zaraz! lala ma jechać na miejsce suni z obory ale czy są na nią jakiekolwiek deklaracje???
nie możemy jej wziąć bez nich, coraz mniej osób nasze psy wspiera, nie damy rady.

Agata, jakoś uzbieramy deklaracje... Lala - ja nie mogę pozwolić, by ona tam siedziała... to stara sunia, nie chce, by ostatnie co zapamięta, to kojec i brak spacerów, wybiegu, brak człowieka...

Ostatnio odszedł za TM mój kocurek, staruszka zgarnęłam z ulicy nicałe 2 lata temu, był mega chory, nikt mu szans nie dawał, biorąc go do siebie myślałam, że pobędzie z nami tylko kilka dni... On jednak dzięki naszej miłości i troskliwej opiece przeżył z nami mam nadzieję cudowne 2 lata. Żałuję, że tak krótko, ale przynajmniej nie był bezdomny, nie był niekochany... Wtedy postanowiłam, że zrobię wszystko, by Lala jak najprędzej opuściła schron, by w końcu zaczęła cieszyć się życiem.
Nie wiem ile ona ma lat, nie wiem ile życia ją jeszcze czeka, ale nie darowałabym sobie, gdyby zajechała do schronu za jakiś czas i okazałoby się, że ona odeszła cichutko, sama, niekochana, bez człowieka za TM...

Rozsyłam PW, może akurat jeszcze ktoś przyjdzie, będzie chciał pomóc.

Agata, czy z Waszej strony na jakiekolwiek wsparcie finansowe możemy liczyć? Jeśli nie, zrozumiem - same macie na utrzymaniu wiele astków w hotelikach i DT.
Tak tylko pytam, żeby wiedzieć na czym w razie co stoimy.

Proszę, jeśli ktokolwiek może pomóc w transporcie, zawieźć Lale do Szczecinka, byłabym wdzięczna.

Posted

sieka z niebieskiego forum daje 20zł miesięcznie na lalę

aga, jeśli mamy wziąć lale pod opiekę, tak jak to wcześniej ustalałyśmy, to oczywiście, że bierzemy wtedy za nią odpowiedzialność finansową. jednak ostatnio kiepsko u nas z finansami, dlatego nie chcę, nie mogę sobie pozwolić na to, by brać kolejnego psa bez deklaracji. chociaż część musi się udać zebrać. lala wymaga też leczenia, na które też bedzie potem trzeba pieniążki zorganizować.

Posted

Ciocie. W sobotę zawożę z mężem sunię z tego wątku, też z obory, do Cieszyna (Łobeski) http://www.dogomania.pl/threads/204892-Dwie-Oneczki-uratowane!szukamy-transportu-na-trasie-W%C5%82oc%C5%82awek-Stargard-Szczeci%C5%84ski-!!?p=16990206#post16990206
generalnie moglibyśmy nadłożyć drogi, żeby Lalę zawieźć... ale:
1) obawiamy się, że suki mogłyby się pogryźć, a my nie mamy możliwości rozdzielenia psów w samochodzie
2) albo i nas...

Posted

agaga21 napisał(a):
sieka z niebieskiego forum daje 20zł miesięcznie na lalę

super, to już mamy 70 zł deklaracji stałych :)

ja właśnie wysyłam mase pw, może ktoś odpowie i dorzuci grosika...

Posted

[quote name='paulinken']Ciocie. W sobotę zawożę z mężem sunię z tego wątku, też z obory, do Cieszyna (Łobeski) http://www.dogomania.pl/threads/204892-Dwie-Oneczki-uratowane!szukamy-transportu-na-trasie-W%C5%82oc%C5%82awek-Stargard-Szczeci%C5%84ski-!!?p=16990206#post16990206
generalnie moglibyśmy nadłożyć drogi, żeby Lalę zawieźć... ale:
1) obawiamy się, że suki mogłyby się pogryźć, a my nie mamy możliwości rozdzielenia psów w samochodzie
2) albo i nas...
a macie miejsce na klatkę? mamy klatkę w poznaniu w razie czego. można by jedną suke umieścić na przednim siedzeniu przywiązaną a drugą w bagażniku-w klatce jeśli auto to kombiak.

Posted

Kombi, ale wydaje mi się, że klatka nie wejdzie. Musiałabym męża poprosić, żeby zmierzył. Bo my mamy auto na gaz, więc opona musi leżeć w bagażniku, bo w miejscu na oponę jest butla z gazem.

Posted

a jakby oponę włożyć za siedzenie pasażera, to klatka powinna się zmieścić?

wtedy ONka na tylnim siedzeniu, a nasza Lala w klatce w bagażniku.

może tak by się udało??

Posted

i ja jestem u dziewczyny! Na razie moge Was podrzucac i trzymac kciuki bo u nas tez kiepsko z kasa, a mamy Nero w hoteliku na utrzymaniu, mimo wszystko pomysle co by tu wykabinowac!!!!