onek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 niceravik napisał(a): Mam pytanie: „czy opozycja już wyjechała” :lol: ? TuathaDea napisał(a):Zapewne... :hmmmm: :czytaj: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciekawe, że gdy cytujemy to bez cytatów zawartych w cytacie :) Fajne rzeczy wychodzą :) Ale miałam napisać, że opozycję stać tylko na tyle;) Quote
TuathaDea Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 onek napisał(a):Ciekawe, że gdy cytujemy to bez cytatów zawartych w cytacie :) Fajne rzeczy wychodzą :) Ale miałam napisać, że opozycję stać tylko na tyle;) onek napisał(a):Na każdego rzeczowego posta odpowiem. Ja też... :cool3: Quote
Jasiek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 niceravik napisał(a): Mam pytanie: „czy opozycja już wyjechała” :lol: ? Ale ciebie w odbyt gniecie jak tu jest cisza:biggrina: Quote
Marzena S Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Jasiek napisał(a):Ale ciebie w odbyt gniecie jak tu jest cisza:biggrina: "Ciebie" pisze się z dużej litery, a wszystkich liter używa się w grzeczniejszych zwrotach. Takie są zasady dyskusji. Warto o nich pamiętać. Quote
Czarne Gwiazdy Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='niceravik']Słoneczko, to zwykle niewiedza rodzi obawę, niepewność, strach, a stąd tylko krok do agresji z obawy przed kompromitacją i dla dodania sobie animuszu. Czego powyżej doświadczamy. Zapewniam cię, że w sytuacji zagrożenia, gdyby burek napadł moją psice, wykorzystałabym KAŻDĄ możliwość, żeby temu zaradzić. POWTARZAM - KAŻDĄ!!! Odciąganie przez podnoszenie doopki agresora należałoby do tych NAJŁAGOGNIEJSZYCH. A kręgosłup burka miałabym tam, gdzie twiggi ma wszystko to co najważniejsze :p . "Cię" pisze się z dużej litery, a wszystkich liter używa się w grzeczniejszych zwrotach. Takie są zasady dyskusji. Warto o nich pamiętać. Quote
orsini Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 buhahahaha jestescie the best Co do wspomnianego autora-coz, taki text jaki i sedzia :diabloti::diabloti::diabloti: wiecej komentowac nie ma sensu-calosc zawarta w zdaniu powyzszym Quote
niceravik Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='onek']Na każdego rzeczowego posta odpowiem... [quote name='TuathaDea']Ja też... :cool3: TuathaDea wiem, znam, pamiętam. Przykładów dałeś bez liku. Na przykład ten poniżej. Rzeczowość jak „żar z rozgrzanego jej brzucha bucha” :eviltong: . [quote name='TuathaDea']Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra): "Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji"... :evil_lol: Quote
niceravik Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 ursa81 napisał(a):Chociaż nie jestem fanką kopiowania ani kynologiem to moją uwagę zwróciło kilka błędów lub nieścisłości w tym artykule. Jak dla mnie mało fachowy, na niskim poziomie. Ot, taki dla najmniej zorientowanych, przeciętnych zjadaczy psów ;) Wynika to jednak z faktu, że w ogóle pismo skierowane jest właśnie do takiej grupy odbiorców. Oczywiście nie umieściłabym w tej grupie Ciebie Niceravik :) Wietrzę jakiś podstęp. Tyle dobroci i za nic ;) ? Mówiąc serio, dużo lepszy artykuł nt. ogonów w Przyjacielu Psie napisała Pani Anna Redlecka, nr 9/2005, str. 40-41. Quote
Karmi Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 orsini napisał(a): Co do wspomnianego autora-coz, taki text jaki i sedzia :diabloti::diabloti::diabloti: Cóż chyba nigdy ostry sędzia nie jest popularny :cool3: :lol: Quote
Guest ursa81 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 niceravik napisał(a):Wietrzę jakiś podstęp. Tyle dobroci i za nic ;) ? Mówiąc serio, dużo lepszy artykuł nt. ogonów w Przyjacielu Psie napisała Pani Anna Redlecka, nr 9/2005, str. 40-41. Nie byłam interesowna odpowiadając (choć lubię robić dobre interesy). Wiem, że Ty wiesz. Jednocześnie przyznaję, wyznaję zasadę, iż za doskonałym cynizmem musi iść w parze doskonała wiedza. W przeciwnym wypadku nie jest to prawdziwy cynizm, a jedynie nieporadne urąganie. Nie pamiętam artykułu. Z przyjemnością sobie przypomnę szperając w papierzyskach. Quote
niceravik Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='ursa81']... Jednocześnie przyznaję, wyznaję zasadę, iż za doskonałym cynizmem musi iść w parze doskonała wiedza. W przeciwnym wypadku nie jest to prawdziwy cynizm, a jedynie nieporadne urąganie. Biorąc pod uwagę 700 stron dyskusji i brak jednoznacznej odpowiedzi, sama już nie wiem co o tym myśleć...:shake: Quote
Guest ursa81 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 niceravik napisał(a):Biorąc pod uwagę 700 stron dyskusji i brak jednoznacznej odpowiedzi, sama już nie wiem co o tym myśleć...:shake: Na jakie konkretnie pytanie chcesz otrzymać konkretną odpowiedź? Nie ma pytań bez odpowiedzi, są tylko pytania niesformułowane lub źle sformułowane ;) Quote
niceravik Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='ursa81']Na jakie konkretnie pytanie chcesz otrzymać konkretną odpowiedź? Nie ma pytań bez odpowiedzi, są tylko pytania niesformułowane lub źle sformułowane ;) Uważasz zatem, że kompromitująca odpowiedź idola TD może wynikać ze źle sformułowanego pytania :shake:? Quote
Jasiek Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='niceravik'] „...zakaz cięcia prędzej czy później obejmie wszystkie kraje, które chcą uważać się za cywilizowane”. No to u nas to trochę potrwa.W dobie komputerów i lotow w kosmos kraj w którym sa jeszcze swawojki i to w wojewodzkich miastach do cywilizacji jeszcze ho ho albo jeszcze dalej. Quote
Guest ursa81 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='niceravik']Uważasz zatem, że kompromitująca odpowiedź idola TD może wynikać ze źle sformułowanego pytania :shake:? A nie wiem o co chodzi? Quote
TuathaDea Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 ursa81 napisał(a):A nie wiem o co chodzi? O to, że wkręcili w temat kierowcę z Samoobory, co to lubi robić burdy po pijaku... :diabloti: Quote
TuathaDea Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 A tak na marginesie widać, że znów zdałoby się cosik na rozluźnienie :cool3: http://www.youtube.com/watch?v=P3_RpBzmM-M Quote
niceravik Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='TuathaDea']O to, że wkręcili w temat kierowcę z Samoobory, co to lubi robić burdy po pijaku... :diabloti: Cóż za emocje! Widzę sporą dozę desperacji, może nawet manipulacji. Ja to rozumiem. Brak rzeczowych argumentów, ale żeby zaraz do pomówień się posuwać? Oj nieładnie. Przypomnę, że Poseł o którym piszesz, od początku lat 90-tych prowadzi stuhektarowe wyspecjalizowane gospodarstwo rolne. W sejmie nigdy nie był posłem zawodowym. Zawsze z własnych środków finansował swoje posłowanie. Od podatnika nie wziął ani złotówki! Po rozwiązaniu sejmu Gazeta Wyborcza oceniła go bardzo wysoko. W rankingu umieściła go na TRZECIM miejscu wśród osiemnastu posłów ze wszystkich partii, w okręgu olsztyńskim. Co do burd. Zaczepiony nie pozwolił się pobić. Ot co! Samoobrona :p. Przypatrzmy się drugiemu „bohaterowi”, Idolowi. Urzędnik gminny. Nie radził sobie z zarządzaniem na poziomie lokalnym to „poszedł na działacza” do PiS–u. Poseł zawodowy. Przez całą kadencje sejmu brał pieniądze podatnika. Mało tego. Jako ówczesny podsekretarz stanu brał kasę z Ministerstwa Rolnictwa, Z DRUGIEGO źródła. A więc doił podatnika na dwa sposoby! Czymś się zasłużył dla Polski? Może tylko tym, że się skompromitował, że bezmyślnie podpisał pismo podsunięte przez anonimowego /na razie/ ministerialnego spryciarza, w którym podał „ludowi” do wierzenia, że: „Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji...”. TuathaDea, co to jest? Manipulacja / konfabulacja / luki w pamięci (niepotrzebne skreślić). A może wszystkiego po trochu? Zdziwisz się. Ten Pan, bohater Twojej bajki i Idol, najbardziej nam pomógł chociaż jeszcze o tym nie wie :cool1: . Quote
niceravik Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 ursa81 napisał(a):A nie wiem o co chodzi? Wersja "bajki" - do wyboru wyżej :lol: . Quote
Guest ursa81 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 niceravik napisał(a):Wersja "bajki" - do wyboru wyżej :lol: . Odpowiedź jest zawsze i na każde pytanie. Czasem tylko brzmi: "Nie wiem." :cool3: Co do Idola TD to bez pół litra nie dojdę prawdy :shake: Quote
niceravik Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 ursa81 napisał(a):Odpowiedź jest zawsze i na każde pytanie. Czasem tylko brzmi: "Nie wiem." :cool3: Co do Idola TD to bez pół litra nie dojdę prawdy :shake: Taki Minister to nie może powiedzieć - NIE WIEM! Dlatego mówi co wie :p. Potem my mamy problem :mad:. Quote
niceravik Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Obcinanie psom ogonów i uszu. Przesąd, zabobon, czy stereotyp? „Konstrukcja jest banalnie prosta. To zlepek znanych od starożytności błędów logicznych, trochę magii sympatycznej oraz znany każdemu psychiatrze mechanizm racjonalizacji, czyli dorabiania pozornie rozsądnych uzasadnień dla postępowania w sposób oczywisty nierozumnego, karygodnego czy absurdalnego.” /Tak we wstępie do książki o zabobonach piszą D.Bożekowska i A.Goryński/ Quote
Jenny19 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 http://www.pardon.pl/artykul/4754/unia_europejska_bedzie_walczyc_o_psie_ogony Quote
niceravik Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 [quote name='TuathaDea']A tak na marginesie widać, że znów zdałoby się cosik na rozluźnienie :cool3: http://www.youtube.com/watch?v=P3_RpBzmM-M Może to :razz: ? http://www.youtube.com/watch?v=Az1WtEDvT5Q&feature=related Quote
TuathaDea Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 dzięki, ale bardziej bawi mnie "poznańie" tfurczości pewnego spoconego onanisty :happy1: z muszkieterskim pozdrawlaniem - jeden za wszystkich... http://www.youtube.com/watch?v=Pqp8WhieV0o Quote
Recommended Posts