Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niceravik napisał(a):

Mam pytanie: „czy opozycja już wyjechała” :lol: ?

TuathaDea napisał(a):
Zapewne... :hmmmm: :czytaj:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ciekawe, że gdy cytujemy to bez cytatów zawartych w cytacie :)
Fajne rzeczy wychodzą :)
Ale miałam napisać, że opozycję stać tylko na tyle;)

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

onek napisał(a):
Ciekawe, że gdy cytujemy to bez cytatów zawartych w cytacie :)
Fajne rzeczy wychodzą :)
Ale miałam napisać, że opozycję stać tylko na tyle;)

onek napisał(a):
Na każdego rzeczowego posta odpowiem.

Ja też... :cool3:

Posted

Jasiek napisał(a):
Ale ciebie w odbyt gniecie jak tu jest cisza:biggrina:

"Ciebie" pisze się z dużej litery, a wszystkich liter używa się w grzeczniejszych zwrotach. Takie są zasady dyskusji. Warto o nich pamiętać.

Posted

[quote name='niceravik']Słoneczko, to zwykle niewiedza rodzi obawę, niepewność, strach, a stąd tylko krok do agresji z obawy przed kompromitacją i dla dodania sobie animuszu.
Czego powyżej doświadczamy.

Zapewniam cię, że w sytuacji zagrożenia, gdyby burek napadł moją psice, wykorzystałabym KAŻDĄ możliwość, żeby temu zaradzić. POWTARZAM - KAŻDĄ!!!
Odciąganie przez podnoszenie doopki agresora należałoby do tych NAJŁAGOGNIEJSZYCH.
A kręgosłup burka miałabym tam, gdzie twiggi ma wszystko to co najważniejsze :p .
"Cię" pisze się z dużej litery, a wszystkich liter używa się w grzeczniejszych zwrotach. Takie są zasady dyskusji. Warto o nich pamiętać.

Posted

buhahahaha
jestescie the best
Co do wspomnianego autora-coz, taki text jaki i sedzia :diabloti::diabloti::diabloti:
wiecej komentowac nie ma sensu-calosc zawarta w zdaniu powyzszym

Posted

[quote name='onek']Na każdego rzeczowego posta odpowiem...

[quote name='TuathaDea']Ja też... :cool3:
TuathaDea wiem, znam, pamiętam. Przykładów dałeś bez liku.
Na przykład ten poniżej.
Rzeczowość jak „żar z rozgrzanego jej brzucha bucha” :eviltong: .

[quote name='TuathaDea']Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra):

"Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji"...

:evil_lol:

Posted

ursa81 napisał(a):
Chociaż nie jestem fanką kopiowania ani kynologiem to moją uwagę zwróciło kilka błędów lub nieścisłości w tym artykule. Jak dla mnie mało fachowy, na niskim poziomie. Ot, taki dla najmniej zorientowanych, przeciętnych zjadaczy psów ;) Wynika to jednak z faktu, że w ogóle pismo skierowane jest właśnie do takiej grupy odbiorców. Oczywiście nie umieściłabym w tej grupie Ciebie Niceravik :)

Wietrzę jakiś podstęp. Tyle dobroci i za nic ;) ?

Mówiąc serio, dużo lepszy artykuł nt. ogonów w Przyjacielu Psie napisała Pani Anna Redlecka, nr 9/2005, str. 40-41.

Posted

orsini napisał(a):

Co do wspomnianego autora-coz, taki text jaki i sedzia :diabloti::diabloti::diabloti:

Cóż chyba nigdy ostry sędzia nie jest popularny :cool3: :lol:

Guest ursa81
Posted

niceravik napisał(a):
Wietrzę jakiś podstęp. Tyle dobroci i za nic ;) ?

Mówiąc serio, dużo lepszy artykuł nt. ogonów w Przyjacielu Psie napisała Pani Anna Redlecka, nr 9/2005, str. 40-41.

Nie byłam interesowna odpowiadając (choć lubię robić dobre interesy). Wiem, że Ty wiesz. Jednocześnie przyznaję, wyznaję zasadę, iż za doskonałym cynizmem musi iść w parze doskonała wiedza. W przeciwnym wypadku nie jest to prawdziwy cynizm, a jedynie nieporadne urąganie.

Nie pamiętam artykułu. Z przyjemnością sobie przypomnę szperając w papierzyskach.

Posted

[quote name='ursa81']... Jednocześnie przyznaję, wyznaję zasadę, iż za doskonałym cynizmem musi iść w parze doskonała wiedza. W przeciwnym wypadku nie jest to prawdziwy cynizm, a jedynie nieporadne urąganie.
Biorąc pod uwagę 700 stron dyskusji i brak jednoznacznej odpowiedzi, sama już nie wiem co o tym myśleć...:shake:

Guest ursa81
Posted

niceravik napisał(a):
Biorąc pod uwagę 700 stron dyskusji i brak jednoznacznej odpowiedzi, sama już nie wiem co o tym myśleć...:shake:

Na jakie konkretnie pytanie chcesz otrzymać konkretną odpowiedź? Nie ma pytań bez odpowiedzi, są tylko pytania niesformułowane lub źle sformułowane ;)

Posted

[quote name='ursa81']Na jakie konkretnie pytanie chcesz otrzymać konkretną odpowiedź? Nie ma pytań bez odpowiedzi, są tylko pytania niesformułowane lub źle sformułowane ;)
Uważasz zatem, że kompromitująca odpowiedź idola TD może wynikać ze źle sformułowanego pytania :shake:?

Posted

[quote name='niceravik']
„...zakaz cięcia prędzej czy później obejmie wszystkie kraje, które chcą uważać się za cywilizowane”.

No to u nas to trochę potrwa.W dobie komputerów i lotow w kosmos kraj w którym sa jeszcze swawojki i to w wojewodzkich miastach do cywilizacji jeszcze ho ho albo jeszcze dalej.

Guest ursa81
Posted

[quote name='niceravik']Uważasz zatem, że kompromitująca odpowiedź idola TD może wynikać ze źle sformułowanego pytania :shake:?

A nie wiem o co chodzi?

Posted

[quote name='TuathaDea']O to, że wkręcili w temat kierowcę z Samoobory, co to lubi robić burdy po pijaku... :diabloti:
Cóż za emocje! Widzę sporą dozę desperacji, może nawet manipulacji. Ja to rozumiem. Brak rzeczowych argumentów, ale żeby zaraz do pomówień się posuwać?
Oj nieładnie.
Przypomnę, że Poseł o którym piszesz, od początku lat 90-tych prowadzi stuhektarowe wyspecjalizowane gospodarstwo rolne. W sejmie nigdy nie był posłem zawodowym. Zawsze z własnych środków finansował swoje posłowanie. Od podatnika nie wziął ani złotówki!
Po rozwiązaniu sejmu Gazeta Wyborcza oceniła go bardzo wysoko. W rankingu umieściła go na TRZECIM miejscu wśród osiemnastu posłów ze wszystkich partii, w okręgu olsztyńskim.
Co do burd. Zaczepiony nie pozwolił się pobić. Ot co! Samoobrona :p.

Przypatrzmy się drugiemu „bohaterowi”, Idolowi.
Urzędnik gminny. Nie radził sobie z zarządzaniem na poziomie lokalnym to „poszedł na działacza” do PiS–u. Poseł zawodowy. Przez całą kadencje sejmu brał pieniądze podatnika. Mało tego. Jako ówczesny podsekretarz stanu brał kasę z Ministerstwa Rolnictwa, Z DRUGIEGO źródła. A więc doił podatnika na dwa sposoby!
Czymś się zasłużył dla Polski? Może tylko tym, że się skompromitował, że bezmyślnie podpisał pismo podsunięte przez anonimowego /na razie/ ministerialnego spryciarza, w którym podał „ludowi” do wierzenia, że: Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji...”.
TuathaDea, co to jest?
Manipulacja / konfabulacja / luki w pamięci (niepotrzebne skreślić).
A może wszystkiego po trochu?

Zdziwisz się. Ten Pan, bohater Twojej bajki i Idol, najbardziej nam pomógł chociaż jeszcze o tym nie wie :cool1: .

Guest ursa81
Posted

niceravik napisał(a):
Wersja "bajki" - do wyboru wyżej :lol: .

Odpowiedź jest zawsze i na każde pytanie. Czasem tylko brzmi: "Nie wiem." :cool3:
Co do Idola TD to bez pół litra nie dojdę prawdy :shake:

Posted

ursa81 napisał(a):
Odpowiedź jest zawsze i na każde pytanie. Czasem tylko brzmi: "Nie wiem." :cool3:
Co do Idola TD to bez pół litra nie dojdę prawdy :shake:

Taki Minister to nie może powiedzieć - NIE WIEM!
Dlatego mówi co wie :p.

Potem my mamy problem :mad:.

Posted

Obcinanie psom ogonów i uszu. Przesąd, zabobon, czy stereotyp?

„Konstrukcja jest banalnie prosta. To zlepek znanych od starożytności błędów logicznych, trochę magii sympatycznej oraz znany każdemu psychiatrze mechanizm racjonalizacji, czyli dorabiania pozornie rozsądnych uzasadnień dla postępowania w sposób oczywisty nierozumnego, karygodnego czy absurdalnego.”

/Tak we wstępie do książki o zabobonach piszą D.Bożekowska i A.Goryński/