Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chandler napisał(a):
Dlaczego piszesz ciągle w ten sposób?

Bo zawsze będę przeciw głupocie i obojętne kto tą głupotę będzie reprezentować.A czy Iwona& Car potrzebuje adwokatów -chyba nie:diabloti:
przeglądając jej posty na innych forach to jej Car jest w doskonałej kondycji.Wszystkim życzę takiej dysplazji.Dać link czy nie trzeba?????

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prekursor zakazu kopiowania popisuje się coraz ciekawszymi zakazami...

http://www.e-psy.pl/viewtopic.php?p=178805#178805

dla tych, ktorym się nie chce czytać wszystkiego oraz, jakby któryś moderator chciał usunąć link...

Witam wszystkich,

wydaje mi sie ze to co mam do powiedzenia, dotyczy moze jeszcze nie teraz ale po przez zjednoczenie europejsie, juz nie dlugo tez i polskich hodowcow, czego nikomu nie zycze.

Zwiazek obrony zwierzat w niemczech zlosil sie do politykow i powolal sie na §11b ; 2 prawa obrony zwierzat, ktory zabrania hodowli gdzie jest meka dla zwierzecia.
Na oku maja wszystkie hodowle niemieckie, ktore hoduja lyse grzywki,(bo niemaja pelnego uzebienia) pierwsza hodowla miala byc w nastepny poniedzialek zamknieta, sprawa poszla w rece adwokata, ktory odwolal sie i przelozyl rozprawe na 18 Stycznia,- jak sie nie myle, moze jeden dziec wczesniej, moze puzniej, zreszta,- nie wazne.
Jezeli pierwsza zamkna to i mig pozamykaja wszystkie inne, ja nie mam hódowli ale jestem tez zalamany, bo jezeli zabronia hodowli to i moze zabronia tez trzymania tej rasy, i jak to osiagna to mysle ze beda dalej w europie walczyc oto. W niemieckim Forum wszyscy sa zalamani, tego mysla co mozna w tym kierunku zrobic, niewiem, ale moze miedzy nami sa osoby, ktore tez maja jakies pomysly co i w jaki sposob mozna bylo by sie bronic, lub co kolwiek?? Prosze bardzo o jakies cuda niewidy, w jaki sposob mozna bylo by to zatamowac choc na kilka miesiecy aby zdobyc wiecej czasu na obrone.

Niewiem czy sie dobrze wyslowilem, ale jestem bardzo podenerwowany, tych niemcow juz dobrze pogielo, sorry za wyrazenie, i to wszystko przed swietami.

Dzisiaj dostalem nowe wiadomosci na temat zakazu hodowania wszystkich psow nagich ras.
Musze przyznac ze dech mi zaparlo.

Z dniem 05.02.2008 w nastepujacych wojewodztwach zakazano hodowle nagich psow:

1) NRW Nordrhein-Westfalen / Zaglebie Rury ( tu mieszka Agata i ja )
2) Hessen / Hesja
3) Berlin / Miasto zarazem Wojewodztwo

Dodatkowo nalozono Sankcje o przymusowej kastracji wszystkich do hodowli rejestrowanych Psow.

Zebranie Clubu (C.E.R.) Club für Exotische Rassehunde / Club Egzotycznych Ras zotalo przelozone z konca marca na 04.03.2008 Temat : Jaka przyszlosc maja nagie rasy w niemczech.
Zostalo zformulowane pismo i zarazem lista podpisow wszystkich hodowcow, wlascicieli i lubiesnikow tych ras. Na dzien dzisiejszy mamy tylko 43 podpisy, czas do podpisania sie pod petycja do Clubu CER jest do 20.02.2008 Jest nadzieja ze znajdzie sie jeszcze pare osob, ktorzy podpisza sie pod ta petycja i wysla swoj podpis do w.w. daty.

List do CER zawiera petycje w brew ekspertyzy zwiasku obrony zwierzat, na podstawie ktorej zabrania sie hodowle nagich ras.

List ten zaladowalem do mnie na server, jak ktos jest zainteresowany i ma mozliwosc przetlumaczenia sobie na jezyk polski to moze wejsc na ten link :

http://mayi-shou.de/files/Petitionsschreiben.pdf

Dostalismy tez odpowiedz z USA, proszony zwiazek kinologiczy z USA odmowil mam pomocy w dalszych krokach, wypowiedzi i porownania niemieckich praw siegaly czasu Rezimu. Wiec bardzo ladne zdanie maja o niemcach, co wcale sie nie dziwie.

Na dzis moze wystarczy czarnych wiadomosci, cieszmy sie nowymi fotkami tych wszystkich przeslicznych szczeniaczow, ktory sie niedawno urodzily.

P.S.: jeszcze cos zapomnialem, mianowice:

niemiecki zwiazek kinologiczny ( czy jak sie to po polsku nazywa,- sorry ) odpisal nam, ze bedzie robil wszystko co w jego mocy aby ocalic nagie rasy, wydaje mi sie ze to jez jest duza pomoc, bo to nie jest jakis tam klub tylko Zwiazek jak by nie bylo, ktorego zdanie wiecej sie liczy jak klubowe a ponadto maja duze wieksze mozliwosci finansowe aby np. zrobic nowe Orzeczenie itd.

Za wszystkie bledne zformulowania najmocniej porzepraszam, ale niestety brak mi nieraz polskich odpowiednikow (slow) jezeli chodzi o tak scisly temat.

Posted

TuathaDea napisał(a):
Chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem...
ale to marna satysfakcja :shake:

Moze bedziesz miec lepsza satysfakcje gdy zrozumiesz ze zawsze to lepsze niż pozwolenie na produkcje psów na smalec albo na futerka.

Posted

mysle jednak ze komentarze na e-psach dot.niemcow byly lekko ....:angryy:.to ich autonomiczna decyzja.mozna sie z nia zgadac albo nie.ale posuwanie sie do analogii z faszyzmem i Dachau to lekka paranoja.
bardzo zenujace.:shake:.czasem w pluciu trzeba sie tez lekko uciac w jezor.

Posted

no ja to tylko czekam az nasze tu freinds wystosuja rownie absurdalny pomysl, teraz walcza z kopiowaniem, a potem tez dojda do wniosku , ze lysy jest lewy. Zakazac lysych!teraz psow, ale wlasciwie...
Zakazac wszystko co inne i dziwne!
Oczywiscie, ze porownanie samo przychodzi- Niemcy juz kiedys zakazali "hodowli" Zydow i innych

Posted

zenada.:shake:
jak ktos jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.polacy-dumny narod kynologow i milosnikow narodu zydowskiego.
czytam ten temat od poczatku.uwazam ze rasy koipowane wygladaj lepiej wlasnei kopiowane ale...uwazam tez ze to jest decyzja kazdego z was-posiadaczy tych ras.ja nie mam psow ktorym sie cos obcina.uff.jak dobrze bo pewnie by mnie skrecalo z wyboru:ladne czy bez czegostam.

Posted

Cyt .Na oku maja wszystkie hodowle niemieckie, ktore hoduja lyse grzywki,(bo niemaja pelnego uzebienia)

Co za absurdalny pomysł, Patrzeć tylko jak wprowadzą zakaz hodowli westi (a to taka ich ulubiona rasa,wszędzie ich pełno) tam też są braki w uzębieniu zresztą można by tu jeszcze kilka wymienić.

Guest Mrzewinska
Posted

ayshe napisał(a):
zenada.:shake:
jak ktos jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.polacy-dumny narod kynologow i milosnikow narodu zydowskiego.

Chwileczkę, ale mozna chyba bronic Niemcow bez uwag na temat Polakow?

Ja wolalabym wiedziec, czym motywowano zakaz hodowli nagich ras.
Bo czyms to musialo przeciez byc umotywowane.
Wtedy mozna dyskutowac o problemie.
Zofia

Posted

LALUNA napisał(a):
Orsini troche wiecej szacunku dla historii i nie wywlekaj jej takimi prymitywnymi porównaniami.

Jak tak wlasnie jest!!!
Szkopki ciagle maja dziwaczne pomysly, a pragne Ci przypomniec, ze to oni pierwsi wprowadzili zakaz kopiowania:diabloti:
Poprostu przyklad kolejny jacy sa GENIALNI hehehehe

Argumentowano to bardzo prosto: ze sie psy mecza, bo jak powszechnie wiadomo lyse maja (nie zawsze) i moga miec (wg. wzorca) braki zebowe.
A wiec sie mecza:diabloti::diabloti::diabloti:
Wiec trzeba na sile zbawic swiat!!!
Teraz sterylka bezzebnych lub zebnych, ale tez lysych, potem sterylka slepych, potem gluchych itd. A jak zrobia "pozadek" z psami to sie wezma za ludzi tak jak kiedys!
proste
Jakos inne nacje nie wpadly na taki GJENJALNY pomysl

Posted

Szkopki ciagle maja dziwaczne pomysly,

Orsini obrażając inną nacje, tak naprawde obrazasz naszą. Bo swoimi wypowiedziami dajesz obraz swojej kultury. Mozesz sie nie zgadzać z kimś, mozesz miec inne zdanie. Ale nie musisz je wypowiadac obrażając kogoś.

Posted

[quote name='orsini']no ja to tylko czekam az nasze tu freinds wystosuja rownie absurdalny pomysl, teraz walcza z kopiowaniem, a potem tez dojda do wniosku , ze lysy jest lewy. Zakazac lysych!teraz psow, ale wlasciwie...
Zakazac wszystko co inne i dziwne!
Oczywiscie, ze porownanie samo przychodzi- Niemcy juz kiedys zakazali "hodowli" Zydow i innych
Oczywiście, że porównanie samo przychodzi do głowy – ale tylko tym matołkom, dla których nie ma żadnej różnicy miedzy Niemcem a nazistą.

Orsini, powiem ci na uszko żebyś się nadal nie kompromitowała.
Niemiec to nie to samo co nazista. Musisz mi uwierzyć :eviltong:.

Posted

mysle jednak ze komentarze na e-psach dot.niemcow byly lekko .....to ich autonomiczna decyzja.mozna sie z nia zgadac albo nie.ale posuwanie sie do analogii z faszyzmem i Dachau to lekka paranoja.

Pragnę zauważyć, że:
po pierwsze - osoba, która o tym powiadomiła MIESZKA AKTUALNIE w Niemczech.
po drugie - są tam linki do for internetowych, w których wypowiadają się hodowcy tych ras
po trzecie - to nie była decyzja hodowców!!!

Ciekawe co by było, jakby w Polsce zakazali hodowli WASZYCH ras. :evil_lol:
...bo na przykład mają za długie włosy, albo płaską twarz, która utrudnia oddychanie, albo dużych ras, bo dysplazja albo krótkowłosych, bo im zimno :)

Też powiedzielibyście: to autonomiczna decyzja - możemy się z nią zgadzac lub nie, ale musimy swoje 10 psów wysterylizować i przestać z nimi jeździć na wystawy... nasza dwudziestoletnia praca hodowlana idzie do kosza, ale to nic... nie ma problemu - podporządkujemy się...

spoko :evil_lol:

Posted

Zosiu-uwaga byla bardzo delikatna w przeciwienstwie do wypowiedzi w druga strone i miala sprowokowac oburzenie.:diabloti:.nie bronie niemcow.pisze swoje zdanie.
nie znosze tekstow na temat polakow slyszanych gdzies tam,nie znosze rowneiz tekstow wypowiadanych na jeden narod przez drugi -poslugujac sie takim postrzeganimm swiata i takimi argumentami jak te pod adresem niemcow obrazamy przede wszystkim siebie.mysle ze kto zechce-zrozumie.kazdy narod ma swoje dobre i zle cechy.kazdy kiedys zrobil cos zlego.kazdy narod ma swojego trupa w szafie:cool1:.nasza historia ustrzegla nas przed taaaakim wielkim czyms jak niemcy maja w swojej szafie ale to nie znaczy ze mamy prawo do wszystkiego i do kazdych wypowiedzi.bo glupio nam sie robi jak ktos powie cos o nas-i oburzenie swiete.
co do w/w zakazu-to kwestia autonomicznej decyzji niemcow ktora moze wydawac sie nam glupia,niezrozumiala itd ale to nie zwalnia nasz zachowania norm dyskusji.
Czarne Gwiazdy-to co z tego ze mieszka w niemczech?to ja z czegos zwalnia?co to za roznica?to jak ktosmieszka wpolsce np.ukrainiec to moze dawac na polakow bo maja do nas historyczne"wonty"?
wspolczuje hodowcom,nie bardzo rozumiem po co taka decyzja-nie posuwam sie jednak do porownan z faszyzmem,obozami smierci czy mordowaniemi sterylizacja zydow.wszystko ma swoja granice.potwornosc tego do czego sie porownuje ta sytuacje, zenujaca postawa wobec jakiegos narodu....przepraszam za tego offa.nienawidze uprzedzen narodowych.nieznosze postawy typu:niemicdobry jak dau siebie mieszkac i zarabiac,niemiec fuj -wstretny morderca zydow i nazista,tepy szwab bo zrobil cos czego nei rozumiem.no ludzie:shake:.
i juz spadam stad.ot cale moje stanowisko i taki koniec mojego udzialu w tym temacie,ktory czesto jest anty teza dyskusji i poszanowania interlokutorow.;)
ps.jakby wpolsce zakazali hodowli ona abylabym polskim hodowcomto bym pewnie grzecznie niehodowala onow bo hodowac nei musze-ale miec je musze bo je kocham.ale dla mnie ordnung tez jest na pierwsyzm miejscu.pewnie dlatego ze w moich zylach plynie prusacka krew.noooiii jestem dlatego fuj.tepa znaczy sie.:D.

Posted

Czarne Gwiazdy-to co z tego ze mieszka w niemczech?to ja z czegos zwalnia?co to za roznica?to jak ktosmieszka wpolsce np.ukrainiec to moze dawac na polakow bo maja do nas historyczne"wonty"?
To, ze powiedziałaś, że to ich sprawa i powinniśmy to uszanować. Ale jak to szanować, jak nawet sami niemcy tego nie szanują?

ps.jakby wpolsce zakazali hodowli ona abylabym polskim hodowcomto bym pewnie grzecznie niehodowala onow bo hodowac nei musze-ale miec je musze bo je kocham.
Ale nie miałabyś ich skad wziąć, bo nakazanoby masową sterylizację i kastrację wszystkich onów ;-)

Posted

Czarne Gwiazdy-no plizz bo niepociaga mnie dyskusja na tym watku i pluje sobie w brode ze niepotrzebnie pisalam.
po 1.:
na obszarze danego kraju mieszka zawsze troche ludiz ktorzy nie zgadzaja sie i ba...maja do tego prawo:evil_lol:.jesli osoba mieszkajaca w niemczech uwaza tak o niemcach to jest masochistka ze wsrod nich przebywa.wspolczuje.:diabloti:.jakbym miala takaopinie o niemcach to nie
wytryzmalabym ani chwili wsrod ludiz o ktorych mam takie zdanie.podziwiam zacietosc i hart ducha:D
po2.:
rozbawiles mnie.gdyby zakazano hodowli w polsce to kupilaby se ona w czechach albo w niemczech albo w rosji..:evil_lol:zakazano hodowli nie posiadania.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.co to sterylizacja rasy wkraju x i zakaz jej hodowli to automatycznie nieistneinie psow danej rasy na swiecie?ciekawa teza.:razz::evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):
rozbawiles mnie.gdyby zakazano hodowli w polsce to kupilaby se ona w czechach albo w niemczech albo w rosji..:evil_lol:zakazano hodowli nie posiadania.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.co to sterylizacja rasy wkraju x i zakaz jej hodowli to automatycznie nieistneinie psow danej rasy na swiecie?ciekawa teza.:razz::evil_lol:

Gorzej jak się ta zaraza rozpełźnie tak jak zakaz kopiowania...

Posted

TuathaDea napisał(a):
rozpełźnie tak jak zakaz kopiowania...

No wreszcie zrozumiałeś ze jest zakaz kopiowania :lol::lol::lol: Cieszę sie ze w końcu dostrzegasz coraz wiekszy nieuchronny zbliżajcy sie czas (jakby to Niceravik napisała) mani niekopiowania
Z zakazu badź przekonania co za róznica ;)

Posted

LALUNA napisał(a):
No wreszcie zrozumiałeś ze jest zakaz kopiowania :lol::lol::lol:

Tak, tak, porażająca logika. :lol: Teraz wiem skąd tyle dowcipów o blondynkach :lol::lol::lol:

Posted

Jezeli te oburzone osoby mieszkaja w Polsce ,to nie rozumiem oburzenia:shake:Zakaz dotyczy Niemiec,a nie Polski:shake:
kazdy kraj ma prawo ustalic swoje przepisy i nakazy i je egzekwowac.
Moze tylko uderzy to hodowcow w Polsce co sprzedaja te gole psy do Niemiec,albo hodowcow Niemieckich tej rasy.
Mam nadzieje ,ze wprowadza rowniez obowiazkowy nakaz kastracji psow "bojowych"tj w Holandi,ze wylapia wszystkich co sprzedaja szczeniaki na parkingach 6-8 tygodniowe ,ze wylapia wszystkie psy od pseudohodowcow przemycane w bagaznikach i wystawiane w internecie .
Och ile Niemcy jeszcze musza zrobic.

Posted

Teraz wiem skąd tyle dowcipów o blondynkach :lol::lol::lol:

Wymyślili je meżczyźni bo innych by nie zrozumieli, albo dłużej by musieli myśleć w czym rzecz :lol::lol::lol: