Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xxxx52']Bo zwierzata tak chca ,a poniewaz zwierzeta uzaleznione sa od Homo Sapiens (ponoc),my milosnicy zwierzat walczymy o ich dobro,i jestesmy ich adwokatami:lol:

..moze ADWOKACIE marnujesz czas siedzac przy kompie?Jest tyle zla dokola ktore czeka na Twoja naprawe:placz:
No ,ale wkoncu to temat o psach i szczekac kazdy moze:lol:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maxxel-skad Ty wiesz co ja robie?Walczyc ,zalatwiac ,organizowac i ratowac mozna tez telefonicznie,pisaniem itd.Czas Greempisu mam,po czesci poza soba ;),gdyz trudno mnie fruwac ,latac:evil_lol:
Siedzac nawet tysiac czy wiecej kilometrow mozna czasami wiecej zdzialac niz bedac na miejscu , przy tzw.korycie;)

Posted

Jacek-ciesze sie ,ze moge rozbawiac:lol:,moim celem jest rozbawianie;)odciganie" od checi znecania sie nad bezbronnymi istotami .:-(
ciekawe ,ze to z reguly sa to chlopy z komplekasami , zadni krwi ,przsparzajacy bol innym.To wszystko po to ,zeby zaspokoic swoje estetyczne idealy:mad::mad:Naprawde zacofanie ,czas u nich stanal w epoce kamienia lupanego:mad:Wstyd mnie za takich pseudoludzi:angryy:r
Biedne sa tylko zwierzeta w lapach takch wlascicieli!!!

Ps.Ta mnie powiedzialy ,a Tobie nie ,przeciez 24grudnia powinnes cos uslyszec jak Twoje zwierze Ciebie przeklina

Posted

[quote name='lutomskak']przypomne tylko-ze rasa ,w ktorej przez dziesiatki lat cielo sie ogony-wcale nie musi zglaszac szczeniecia z urodzonym naturalnie ogonem szczatkowym-jako wade genetyczna-to glupia luka w przepisach,nie poparta badaniami naukowymi.....-czlowiek cial przez dluuuuugie lata-wiec zanim sie ogarnie z definicja popelnianego przez siebie permanentnie procederu-musi minac czas........[quote]

Tak masz racje ze nie musi ale w tym przypadku powinien, bo nie dosc ze szczatkowy to na dodatek krzywy ! Przynajmniej tak robia odpowiedzialni hodowcy ktorym zalezy na dobru rasy. Tym bardziej ze w disiejszych czasach juz prawie wszedzie jest zakaz kopiowania ogonow i nie informowanie o takim defekcie u psa/suki jest bardzo niewskazane.

PS. od 1 stycznia 2008 w Austrii jest zakaz wystawiania kopiowanych psow urodzonych po tej dacie.

aha, prosze wytlumacz mi co "wieje hipokryzja" w moim poprzednim poscie...

Posted

maxxel napisał(a):

..a kto Ci napisal,ze to suka ktora przekazuje wady..??Zaraz mi powiesz,ze tylko takie suki rodza psy z wadami:lol:

No wiesz, jezeli szczenie jest z wada hodowlana to zazwyczaj czyjas jest wina. Albo mamusi, albo tatusia, albo złego skojarzenia. Jezeli w kolejnym miocie po innym tatusiu pojaze sie to samo, to znaczy ze jednak mamusia.
Proste.

Posted

[quote name='LALUNA']No wiesz, jezeli szczenie jest z wada hodowlana to zazwyczaj czyjas jest wina. Albo mamusi, albo tatusia, albo złego skojarzenia. Jezeli w kolejnym miocie po innym tatusiu pojaze sie to samo, to znaczy ze jednak mamusia.
Proste.

...mialem kiedys suke ktorej rodzice byli wolni od wszelkich wad a mioty zdrowe.Mimo to nasza psica miala mniej szczescia i urodzila sie z zespolem wad..Czy ja wiem,ze takie to proste?!

Posted

Przecież nie zawsze tak jest! Nawet jeśli mamusia i tatuś są zdrowi to przecież może być coś nie tak z dziadkiem czy babcią =) Niektóre cechy mogą się uaktywnić w dopiero w drugim, albo nawet w trzecim pokoleniu =), więc nie zawsze mamusia i tatuś, nawet jeśli miały zawsze mioty pięknych i wspaniałych szczeniaków, muszą je mieć zawsze. A nuż jakaś uśpiona cecha się "obudzi".

Posted

maxxel napisał(a):
...mialem kiedys suke ktorej rodzice byli wolni od wszelkich wad a mioty zdrowe.Mimo to nasza psica miala mniej szczescia i urodzila sie z zespolem wad..Czy ja wiem,ze takie to proste?!

Owszem proste. Na dziedziczenie po mamusi składaja sie takze przodkowie ;)

Posted

[

quote=xxxx52;9227137]Jacek-ciesze sie ,ze moge rozbawiac:lol:,moim celem jest rozbawianie;)odciganie" od checi znecania sie nad bezbronnymi istotami .:-(
ciekawe ,ze to z reguly sa to chlopy z komplekasami , zadni krwi ,przsparzajacy bol innym.To wszystko po to ,zeby zaspokoic swoje estetyczne idealy:mad::mad:Naprawde zacofanie ,czas u nich stanal w epoce kamienia lupanego:mad:Wstyd mnie za takich pseudoludzi:angryy:r

Ps.Ta mnie powiedzialy ,a Tobie nie ,przeciez 24grudnia powinnes cos uslyszec jak Twoje zwierze Ciebie przeklina

Myslalem,ze twoim celem jest rzekoma pomoc..Za klauna mozesz jednak robic,bo istotnie rozbawiles mnie..
Mysle ,ze najbardziej bezbronna istota jestes ty sam/sama,miotajac sie w sprawach o ktorych nie masz bladego pojecia..MNIE wstyd za nikogo nie jest,wroc za ciebie jest:oops:.

Posted

[quote name='LALUNA']Owszem proste. Na dziedziczenie po mamusi składaja sie takze przodkowie ;)

Piszac rodzice,mialem tez na mysli przodkow..Mamy sie cofnac znowu do wilka??

Posted

maxxel-oczywiscie nie mam" bladego pojecia "o obcinanu psich czesci ciala:mad:ale nie musze i nie chce miec:diabloti: gdyz ten proceder tortury powinien dawno byc w Polsce zakazany!

Posted

[quote name='maxxel']Piszac rodzice,mialem tez na mysli przodkow..Mamy sie cofnac znowu do wilka??

Nie wiem co miałes na mysli tak piszac

Jednak nawet jesli piszac rodzice miałes na mysli wszystkich przodków to trudno by Ci było sledzic losy wszystkich potomków . Wiec albo to jedno skrzyzowanie ujawniło wady, albo były juz wczesniej tylko ze nie wiesz o tym. Jednak kiedy sie rodzi szczenie z wada nalezy byc czujnym i gdyby w kolejnym miocie sie pojawiło nalezy zrezygnowac z rozmnazania suki. Nic nie dzieje sie bez przyczyny.

Posted

[quote name='xxxx52']maxxel-oczywiscie nie mam" bladego pojecia "o obcinanu psich czesci ciala:mad:ale nie musze i nie chce miec:diabloti: gdyz ten proceder tortury powinien dawno byc w Polsce zakazany!
Ten proceder jest w Polsce zakazany od dziesieciu lat :mad:!

I żaden urzędniczy wygłup tego nie zmieni, chociaż "padlinożercy" na "padlinke" zawsze będa się rzucały.
To nawet nie jest ich wina. Taką ich natura stworzyła, że to co "śmierdzi" - im pachnie... argumentem :lol:.
Ale już niedługo, i tak :multi: będzie.

Posted

[quote name='xxxx52']jezeli w naszym kraju ten preceder jest zakazany to dlaczego ten preceder ciagle kwitnie:mad::mad::mad:

..bo to zly przepis jest:eviltong:

Posted

[quote name='xxxx52']

Zapewniam Cię że chciałbyś być moim psem:evil_lol: ale ja nie wiem czy chciałbym takiego jak TY:evil_lol:.Moje dziewczyny pochodzą z dobrego domu i są dobrze wychowane i nie przeklinają ,zresztą nie mają powodu:lol::lol:To prawdziwe damy i tak też są traktowane:lol::lol:

Posted

[quote name='Jasiek']Zapewniam Cię że chciałbyś być moim psem:evil_lol: ale ja nie wiem czy chciałbym takiego jak TY:evil_lol:.Moje dziewczyny pochodzą z dobrego domu i są dobrze wychowane i nie przeklinają ,zresztą nie mają powodu:lol::lol:To prawdziwe damy i tak też są traktowane:lol::lol:

...sprobuj Jasiek Ty przeklnac,lub ja,a zleci sie stado strazniczek moralnosci z reprymendami w dzoibach o dobrym wychowaniu..ONI mogo..Zrobisz pomylke w literce i jestes wierszem uswiadamiany,zes glab i nieuk.:p

Posted

Mówcie co chcecie,ale dla mnie wyżeł z długim ogonem to juz nie wyżeł!:shake:

A co powiecie odnośnie artykułu na temat kopiowania ogonków w ostatnim "PSIE'?