Karmi Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Czarne Gwiazdy napisał(a):Od października 2007 Naprawde chciałbyś? Chyba miałbyś taki problem jak kolega kolezanki z postu wyżej. Moim zdaniem taki zapis nalezy wprowdzać z marginesem czasowym. To w trosce o psy a nie ich właścicieli. Ale skoro Ty i Mars tak bardzo, bardzo chcecie i prosicie to dla was chłopaki moge nawet zmienić poglądy :diabloti: Quote
LALUNA Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 wyobraźcie sobie że ktos ma rocznego dobermana z kopiowanymi ucholami, pies super sie zapowiada, osiąga sukcesy na wystawach i byłby z niego super reproduktor...a tu ktoregos dnia bum..taka ustawa...i co ma koles zrobic? Dokleic psu uszy?..czasu nie cofnie:shake:... Ale ustawa obowiazuje od 97 wiec chyba nie roczny a dziesiecioletni ;) MAsz racje czasu sie nie cofnie i Ci co kupuja psy z poważnym zamiarem wystawiania przez kolejne długie lata juz nie kopiuja. Quote
SOS Sfora Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Czyżby był na forum ktoś ,kto nie jest świadom,że kopiowanie jest prawnie zabronione od 10lat,a jak wiadomo nieznajomość prawa nie chroni przed karą.Może żeby dotarło do niektórych obetniemy im uszy? Quote
SOS Sfora Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Rybka_39 napisał(a):Ale moim zdaniem ten pomysł z zakazem wystawiania psów z kopiowanymi uszami jest bez sensu, wyobraźcie sobie że ktos ma rocznego dobermana z kopiowanymi ucholami, pies super sie zapowiada, osiąga sukcesy na wystawach i byłby z niego super reproduktor...a tu ktoregos dnia bum..taka ustawa...i co ma koles zrobic? Dokleic psu uszy?..czasu nie cofnie:shake:...moim zdaniem taki zakaz powinien byc wprowadzany jak już coś w zycie stopniowo:eviltong:...sama nie jestem za kopiowaniem, ale to dlatego iż nie pozbawiłabym dla własnego kaprysu psa żadnego narzadu ...a nie dlatego że zabieg jest bolesny...bo to smo o sterylce można powiedzieć:roll: Jak można pisać takie głupoty?Ręce opadają,skoro ktoś ma tak super psa to po co go okaleczył? Quote
Karmi Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 SOS Sfora napisał(a):Czyżby był na forum ktoś ,kto nie jest świadom,że kopiowanie jest prawnie zabronione od 10lat,a jak wiadomo nieznajomość prawa nie chroni przed karą.Może żeby dotarło do niektórych obetniemy im uszy? Jestem za :multi: Tniemy ! Chłopaki, gdzie jesteście zgłaszać się na ochotnika :cool3: Quote
TuathaDea Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Rybka_39 napisał(a):Ale moim zdaniem ten pomysł z zakazem wystawiania psów z kopiowanymi uszami jest bez sensu ...bo to smo o sterylce można powiedzieć:roll: Takie zdanie ma wiele osób. Nie ma podstaw do wprowadzenia takiego zakazu. Jednakże wiem z dobrze poinformowanych źródeł, że gdyby Związek został w jakiś sposób zmuszony do zaniechania prezentowania "kalekich" psów, to zakaz nie będzie dotyczyć wyłącznie wystaw, lecz również innych imprez kynologicznych i nie będzie dotyczyć tylko psów "okaleczonych" kopiowaniem, lecz i okaleczonych na inne sposoby :evil_lol: Quote
sylwia i boksery Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Te okaleczone "na inne sposoby" i tak już nie mogą brać udziału w wystawach ani imprezach kynologicznych typu mistrzostwa,więc tragedii nie ma :diabloti: A co do całych uszu i ogonów psów dawniej kopiowanych -coraz więcej ich na wystawach i to jest pozytywne :loveu: Jeszcze trochę i mam wrażenie,że kopiowanie umrze śmiercią naturalną-jako przeżytek. Bo jeżeli Włosi mają już zakaz kopiowania -a w ich kraju jest zagłębie pięknych psów i wyśmienitych hodowli -to po cóż walczyć z wiatrakami ? ;) Quote
Karmi Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 TuathaDea napisał(a):Takie zdanie ma wiele osób. Nie ma podstaw do wprowadzenia takiego zakazu. Jednakże wiem z dobrze poinformowanych źródeł, że gdyby Związek został w jakiś sposób zmuszony do zaniechania prezentowania "kalekich" psów, to zakaz nie będzie dotyczyć wyłącznie wystaw, lecz również innych imprez kynologicznych i nie będzie dotyczyć tylko psów "okaleczonych" kopiowaniem, lecz i okaleczonych na inne sposoby :evil_lol: Nie ma podstaw? Daj spokój. To już przerabialiśmy. Jest ustawa. Zk nie działa w próżni. Działa w Polsce i polskiego prawa musi przestrzegać. Dalej to miała być groźba? Jakiś straszak? Dla mnie to raczej miła obietnica. :multi: Chcieliśmy skromnie, ale skoro dostaniemy wiecej to pozostaje się cieszyc, ze ktoś cos nareszcie w tym kraju zrozumiał. Brawo ZK.:loveu: Oczywiście jeśli nie są to tylko ploty ;) Quote
Karmi Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='sylwia i boksery']Te okaleczone "na inne sposoby" i tak już nie mogą brać udziału w wystawach ani imprezach kynologicznych typu mistrzostwa,więc tragedii nie ma :diabloti: Coż ... teoretycznie nie mogą, ale :razz: Quote
TuathaDea Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Karmi napisał(a):Nie ma podstaw? Chcieliśmy skromnie, ale skoro dostaniemy wiecej Jak na razie nie zanosi się, abyście dostali cokolwiek :cool3: Quote
Karmi Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 TuathaDea napisał(a):Jak na razie nie zanosi się, abyście dostali cokolwiek :cool3: Wiedziałam, ze tylko rozsiewasz ploty :eviltong: Wiem, ze nic nie dostaniemy MY TO WYWALCZYMY :razz: Quote
TuathaDea Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Karmi napisał(a):Wiedziałam, ze tylko rozsiewasz ploty :eviltong: Wiem, ze nic nie dostaniemy MY TO WYWALCZYMY :razz: Równouprawnienie wpierw wywalczcie. Tylko, że w tym raczej Wasz trollujący guru nie zechce wziąć udziału :evil_lol: - ponoć ma pewne problemy z kobietami :evil_lol: Quote
Amber Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Tak i...pokazywać go sąsiadom na ławce w parku bo na wystawch to już niedługo pewno nie :diabloti: Tak, tak wiemy, od października 2007 już nie możemy :evil_lol: A na serio, to co? Muszę psa gdziekolwiek pokazywać? :razz: Tak gadacie o tych psach schroniskowych, że takie kochane, mądre, miłe, ale na wystawę to się raczej nie nadają i co? Przez to są gorsze? Mogę mieć psy wystawowe i jednego nie wystawowego, ale za to takiego jakiego chce mieć, bardzo mnie to nie zaboli :p Może żeby dotarło do niektórych obetniemy im uszy? Psom uszu się nie obcina, tylko przycina... Ludziom nie trzeba przycinać uszu, żeby stały - same ładnie stoją (a ci co mają kłapciaste :lol: zazwyczaj sami robią sobie korektę) Quote
iwona&CAR Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='"TuathaDea"']Jawohl, MARS. Trzymaj poziom, nie pisz głupot. Weź się do roboty. ARBEIT MACHT FREI ORDNUNG MUSS ZEIN a nie popełnia zbrodni żołnierz (wet), który wykonuje rozkaz (narzucony wolą narodu). Ciekawy artykul znalazlam ,warto przeczytac Dziwne koło zatoczyła historia,tylko nie wszyscy to zauwazaja http://www.matka-kurka.net/post/?p=257 Quote
iwona&CAR Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='"TuathaDea"']Na przykład z autopsji wiem, że w takiej Szwecji kierowca pojazdu, który potrącił zwierzę (w tym przypadku sarnę) obowiązany jest powiadomić o tym zdarzeniu odpowiednie służby .... Jak juz poruszylas ten temat to warto wiedziec : Polska jest krajem, w którym zabija się na drogach najwięcej zwierząt w Europie. http://www.zb.eco.pl/zb/116/zwierze.htm Quote
iwona&CAR Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='"Karmi"']Dla ciebie zakaz kopiowania to idiotyzm? [quote name='"Amber"']Jest, ponieważ psy były kopiowane od wieków i nic im nigdy nie było. :-o:-o:-o Taaaa masz racje , wszystkie kraje w ktorych zabronili "bezpodstawnie" kopiowac tylko dlatego ze sami idioci w nich mieszkaja :-o [quote name='"Mars"']Napisz z tej Swojej Australii do rodzin osób zagazowanych w Auschwitz i powtórz słowa: "Jak zabijali to humanitarnie i to były przypadki" [quote name='"Draczyn"']ALE TO CIEKAWA FILOZOFIA ZYCIA. PSU DLA JEGO DOBRA NIE WOLNO OBCIAC OGONKA,BO TO BOLI, CHOC NIE BOLI, A LUDZI WOLNO ZABIJAC , CHOC TO ZNACZNIE BARDZIEJ BOLI.TO JAKAS PARANOJA. Lutomskak gratuluje ,doborowe towarzystwo Ty juz nic nie musisz pisac , wszystkie kraje w ktorych zabronili kopiowania to sami idioci wg Amber Marsa juz nikt nie przescignie, potrafi w tej dyskusji przytoczyc tragedie ludzi w Oświęcimiu jako argumentu . Wg Draczyn to w krajach ktorych zabronili kopiowania ,zrobili straszna krzywde psom , przeciez kopiowanie to dla ich dobra . Quote
iwona&CAR Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Lutomskak to calkiem zrozumiale i trudno sie praktycznie dziwic , kazdy dobiera towarzycho wg siebie . Ty glosno krzyczysz ze mamy Ci wierzyc ze kopiowanie nie boli bo jestes wetem Draczyn glosno krzyczy ze jej mamy wierzyc bo jej corka jest wetem . Musimy uwierzyc ze w W-wie jest tylko dwoch wetow co umie odczytac RTG A tak wogole to wg Draczyn w Polsce ucza weterynarii na kazej uczelni inaczej. http://kynologia.com.pl/viewtopic.php?t=630&sid=dea88cc00a0d8d5afdd75b9630c8a802 W Twoim wypadku Lutomskak masz racje ze musisz glosno krzyczec ze jestes wetem , nikt by tego nie zauwazyl czytajac Twoje posty , tu masz ich podsumowanie ( niedokladne ;)) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32450&page=455 DOSZLY NOWE , takie jak pisanie o chipowaniu : doczytalam sie w tym co napisalas cos w tym rodzaju ,jezeli chip zostal wstrzykniety pod prawa lopatke to znajdziemy go w tylnej lewej nodze , jezeli zostal pod lewa lopatke to wyjdzie odbytem .....ha ha ha ....... Kurcze , czytajac tu Marsa czy Lutomskak nie jeden wet polski ze wstydu sie skreca. Lutomskak w tej "mojej "Australii jak to Mars nazywa , a konkretnie w stanie w ktorym mieszkam jest od 10 lat obowiazkowe chipowanie. Nie zanotowano zadnych przesuniec, zadnych ubocznych dzialan. Jezeli mialas do czynienia z tym 100 lat temu, czy moze uzyto do chipowania Twojego psa jakis antykow , lub zwrocilas sie do partaczy TO NIE WYDAWAJ O CHIPOWANIU OPINII, lepiej za nim glupoty pisac, poczytaj co pisza. "There are currently over two million pets registered with Petlog. The procedure is quick and painless, and if done properly there should be no problems or side effects. Mikrochip is encapsulated with an inert material to help prevent your pets immune system rejecting it. It also has a rough coating which helps prevent the chip moving around your pets body once it has been professionally implanted." Czytajac tu na forum Lutomskak dowiedzialam sie co do poziomu wetow w Polsce : Nie kazdy umie odkroic ogon - (no tak trzeba zrobic specjalizacje.) Co do krojenia uszu to juz chyba trzeba ktoregos stopnia specjalista byc. Doktorat trzeba zrobic by zachipowac :shake: A moze odwrotnie, moze dlatego ze nie wszyscy powinni skonczyc weterynarie, nie wystarczy wyklepac bezmyslnie regulki na pamiec :shake: Quote
lutomskak Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='iwona&CAR']:-o:-o:-o Taaaa masz racje , wszystkie kraje w ktorych zabronili "bezpodstawnie" kopiowac tylko dlatego ze sami idioci w nich mieszkaja :-o Lutomskak gratuluje ,doborowe towarzystwo Ty juz nic nie musisz pisac , wszystkie kraje w ktorych zabronili kopiowania to sami idioci wg Amber Marsa juz nikt nie przescignie, potrafi w tej dyskusji przytoczyc tragedie ludzi w Oświęcimiu jako argumentu . Wg Draczyn to w krajach ktorych zabronili kopiowania ,zrobili straszna krzywde psom , przeciez kopiowanie to dla ich dobra . a mnie tu po co wcisnelas?to chwyt psychologiczny? czy jakis inny podstep? dziewczyno-ja lecze psy,strzyge psy,jezdze konno,wystawiam na wystawach,mam super przyjaciol,dobrze sie bawie,jestem szczesliwa-nie zyje kopiowaniem uszu i ogonow-ten watek od poczatku byl skazany na ten rodzaj polemiki....-tu nikt nikogo nie przekona! Zycze Ci kolorowych snow,wiecej luzu i wiesz co....... zapamietaj jedna rzecz prosze-nie kazdy,kto lubi i podobaja mu sie i posiada psy kopiowane-jest barbarzynca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-wtedy bedzie Ci latwiej tu pisac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(tak mysle....:loveu:) Quote
lutomskak Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 przeczytaj swoj ostatni post jeszcze dwadziescia razy,w dwudziestu roznych odstepach czasowych i zastanow sie nad soba.........:loveu: nie wzniecaj sie-to niczego nie zmieni!:loveu: dobrze ,ze jestes w AUSTRALII i masz super obsluge lekarska...............:loveu: ciesze sie,ze Australia jest tak daleko!:loveu: nigdzie nie krzycze,ze jestem wetem:loveu: Ty-krzyczysz wciaz.......-tyle ,ze powiem Ci w tajemnicy (pewnie to juz znasz-bo lubisz cytaty i przyslowia) "krowa ,ktora duzo ryczy-malo mleka daje......":loveu: a co do Twoich postow-jeszcze jedno-juz ta na koniec...... idz na jakosc-a nie ilosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: milych snow! (czytaj ze zrozumieniem-bo potem piszesz,ze chipy odbytem wypadaja......:crazyeye:-tak w AUSTRALII mowia?,czy sama to wymyslilas?:loveu:) KOLOROWYCH SNOW IWONKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
iwona&CAR Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='"Amber"']Nie jest, ale ktoś tu napisał, że Holandia i inne kraje Europejskie są rajem, a to jest, że tak powiem G prawda. Zgadzam sie !!!!!!!! wszedzie zyja ludzie i ludziska ktorzy potrafia zadbac by nie bylo raju dla zwierzat na ziemi. [quote name='"Karmi"']Uważam, że prawo dotyczące zwierząt na Zachodzie jest lepsze. Karmi "LEPSZE " ,wybacz ,to jest za slabe okreslenie . [quote name='"Karmi"']Trzeba mieć dobre prawo i dobrze je egzekwować. Zwłaszcza w tym drugim dzieli nas od Zachodu przepaść. I to jaaaaaaka ??????? tylko lepiej o tym nie wiedziec i wytykac palcami jak to robi Amber, czy mozna byc nie swiadomym az tak i nie wiedziec co dzieje sie we wlasnym kraju ??????? Quote
iwona&CAR Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Mars Co Cie tak moje stwierdzenie o Eutanazji Humanitarnej wsrod zwierzat ruszylo ? CHYBA NIE CHCESZ MI WMOWIC I NIE TYLKO MNIE ZE W POLSCE NIE MA EUTANAZJII PSOW ,KOTOW ?? I WLASNIE ZABIJANIE NIECHCIANYCH PSOW I KOTOW JEST PRZERAZAJACA ILOSC W POLSCE I TO W NIEHUMANITARNY SPOSOB. DORABIAJA SIE NA ZABITYCH PSACH :-o SCHRONISKA W POLSCE TO ZLOTY INTERES DLA WIELU . O humanitarnym zabijaniu zwierzat i kiedy mozna mowic o eutanazji rozwawia i pisze sie naokraglo. Co jest warta milosc do zwierzat , trzymajac do konca zycia w takich warunkach jakimi sa schroniska w Polsce. Ludzie walczący z okrucieństwem wobec zwierząt uważają, że bezbolesna śmierć jest lepsza od wieloletniej wegetacji w zamknięciu i w ścisku w klatkach. Widocznie wolisz skoczyc atakujac mnie i porownujac zwierzeta z ludzmi niz sie zastanowic dlaczego zwierzeta w Polsce zabijane w sposob okrutny a nie humanitarny. Nikt nigdzie nie pisze o humanitarnym zabijaniu ludzi - to dopiero swiadczy o Tobie ze potrafi Ci sie nawet tak kojarzyc !!!!!!!!!!! Mars, zwlaszcza przed swietami woli nie znac slowa humanitarna smierc zwierzat, no jak moze smakowac Karp http://www.los-karpi.prv.pl/ A indyk ? A szynka co na stole swiatecznym laduje http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1774469.html Obraz rzezni jest niczym wizje piekła, Mars a przeciez mozna zabijac humanitarnie !!!!!! Smacznego Mars !!!!!!!!!!!!! Quote
maxxel Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='iwona&CAR']Ciekawy artykul znalazlam ,warto przeczytac Dziwne koło zatoczyła historia,tylko nie wszyscy to zauwazaja http://www.matka-kurka.net/post/?p=257 ..I czego ma dotyczyc ten tekst?? Kolejny belkot o zlej Polsce.Ten kraj to my,a wizerunek jego jest taki jakim go sami tworzymy.. Jak juz siedzisz na Antypodach nie wciskaj nam kawalkow o zlej Polsce:mad: Nie sztuka wyjechac,sztuka zostac!!!!!! Quote
maxxel Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 iwona&CAR;9120909] Nie kazdy umie odkroic ogon - (no tak trzeba zrobic specjalizacje.) Co do krojenia uszu to juz chyba trzeba ktoregos stopnia specjalista byc. Doktorat trzeba zrobic by zachipowac :shake: A moze odwrotnie, moze dlatego ze nie wszyscy powinni skonczyc weterynarie, nie wystarczy wyklepac bezmyslnie regulki na pamiec :shake: ..nie przyszlo ci do glowy,ze nie kazdy wet musi znac wzorzec rasy? iwona&CAR;9120909 Lutomskak w tej [B napisał(a):"mojej "Australii jak to Mars nazywa , a konkretnie w stanie w ktorym mieszkam jest od 10 lat obowiazkowe chipowanie. Ask an Australian why your proud national icon the Kangaroo is killed ?? Karmi "LEPSZE " ,wybacz ,to jest za slabe okreslenie . http://www.animalsaustralia.org/media/videos.php?vid=deathjourneys I to jaaaaaaka ??????? tylko lepiej o tym nie wiedziec i wytykac palcami jak to robi Amber, czy mozna byc nie swiadomym az tak i nie wiedziec co dzieje sie we wlasnym kraju ???????...oj mozna,mozna i jestes tego doskonalym przykladem. [quote name='LALUNA']Ale ustawa obowiazuje od 97 wiec chyba nie roczny a dziesiecioletni ;) MAsz racje czasu sie nie cofnie i Ci co kupuja psy z poważnym zamiarem wystawiania przez kolejne długie lata juz nie kopiuja. Kopiuja,slabe zorientowanie w terenie [quote name='SOS Sfora']Jak można pisać takie głupoty?Ręce opadają,skoro ktoś ma tak super psa to po co go okaleczył? zeby miec jeszcze superniejszego:evil_lol: Quote
iwona&CAR Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='"Amber"']Witajmy w cudownej Europie :multi: Kopiować nie można, ale zabijać niewinne psy to już można i jest to zgodne z prawem, ..... Czasem się cieszę, że jesteśmy 10 lat za murzynami, a nie w "prawdziwej Europie" :p To miło, że jesteś za eutanazją zwierząt schroniskowych i tak podobają ci się praktyki w innych krajach Europy. RADZE CI AMBER PRZECZYC DOKLADNIE ZE ZROZUMIENIEM I KILKA RAZY http://www.psianiol.org.pl/ligota/gw070209a.pdf W samej Europie 19 panstw podpisalo Europejska Konwencje Ochrony Zwierzat Domowych , Polska tej konwencji nie podpisala :-o :( NIE DOMYSLASZ SIE DLACZEGO ?;) Poczytaj. Chyba juz przez to nie mozesz pisac ze gdzies jest gorzej niz w Polsce. Quote
Recommended Posts