iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Jasiek napisał(a):kiedy wprowadzono zakaz cięcia ogonów w stanie w którym urodził sie Twój CAR? Co chcesz przez to udowodnic ze wiesz lepiej niz ja co sie dzieje tu gdzie mieszkam ? Juz prawie trzydziesci lat jak nie tna uszu z ogonami zacielo sie. I co powiesz na to ze na cala Australie bylo prawo zabraniajace kopiowania ogona 12.03.2003 BYLO TO PRAWO TAKIE SAMO JAK W POLSCE od 01.05.2004 ktore nie jest respektowane. Nastepne bylo 27.05.2003 na tym nie koniec bylo podwazane , niezaakceptowane. Nastepne 14.01.2004 dopiero ostatnie juz bez odwolania 01.04.2004. To samo dzialo sie pojedynczych stanach. A tu gdzie mieszkam State NSW jeszcze ta ostatnia date podwazyl tak ze w NSW jest data nie ta dla calej Australii tylko miesiac pozniej 1.06.2004 W rozmowie z hodowca , wyszlo na to ze w jej stanie zaakceptowala pierwsza date i od tej pory niekopiowala ogonow. Tak ze Car urodzil sie o dwa miesiace za wczesnie. JESTES ZADOWOLONY VAN JASIU Z ODPOWIEDZI ? Quote
onek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Amber napisał(a):To źle myślałaś i żeby tylko o ogon czy uszy w wygrywaniu chodziło... :evil_lol: O! Mam okazje się pochwalić. Mój nie kopiowany dog uzyskał certyfikat Ch.P. Jak widać wygrywają ostanio niekopiowane. W całej staweczce dogow niemieckich w Nowej Rudzie nie było ani jednego kopiowanego psa:loveu: To chyba dobrze? Nie? Quote
Visenna Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 W całej staweczce dogow niemieckich w Nowej Rudzie nie było ani jednego kopiowanego psa To chyba dobrze? Nie? :multi::multi: to bardzo dobrze!:multi::multi: Quote
zuzolandia Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Karmi napisał(a):A ja skomentuje drugie zdanie. Zawsze myślałam, ze wystawy wygrywają te ładniejsze :razz: ...wychodzi na to ze kopiowane sa ladniejsze ... ..bo w zasadzie sa w niektorych rasach :evil_lol: przykladowo dla mnie kopiowany briard to chodzaca pieknosc [choc paradoksalnie mam kłapouszka .]...nominacje na CRUFTA dostaly briardy jakie ??? KOPIOWANE ... I teraz sa dwie opcje dlaczego sedzia tak zadecydowal a- bo naprawde mu sie podobaly i byly idealnie wzorcowo[mial gdzies zakaz ] b-wiedzial ze i tak do AVALONU nie pojada i nie beda stanowic konkurencji dla klapnietych [docenil zakaz ] nie zrozumcie mnie zle :loveu: czytalam ten watek od poczatku i odnosze wrazenie ze to co mialo zostac powiedziane ZA i PRZECIW juz zostało powiedziane a teraz to takie bicie piany zeby temat nie umarł smiercia naturalna :loveu::loveu: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='onek']O! Mam okazje się pochwalić. Mój nie kopiowany dog uzyskał certyfikat Ch.P. Jak widać wygrywają ostanio niekopiowane. W całej staweczce dogow niemieckich w Nowej Rudzie nie było ani jednego kopiowanego psa:loveu: To chyba dobrze? Nie? Gratulacje !:multi: Fantastycznie , coraz lepiej tak jak mi wiadomo. Brawa dla calej niekopiowanej staweczki Dogow !:multi: Wsrod Czarnych terierow tez mozna duzo wyliczyc nagrodzonych a niekopiowanych. Prosze bardzo jakie ma osiagniecia Czarny Terier z ogonem .: http://www.osgiliath.pl/polski/elanoro.htm Quote
ara Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 lutomskak napisał(a):rzeczywiscie-ten pies w ogole nie powinien wyjsc na plac.....-matko-tragedia-brak uszu i ogona spowodowaly-ze to byly brawa dla kaleki!!!!!!!!! -a i prowadzenie pozoranta w tyl-bylo utrudnione w wyniku braku ogona-masakra-ten kto nie umie odczytac tego dobka-moze niech zacznie sie im przygladac jeszcze dokladniej (fakt posiadania czegos w domu nieczego jak widac nie dowodzi......:lol:) tak-to musi byc tak!!!!-dziwie sie,ze on w ogole doszedl do takiego etapu szkolenia bez tych uszu,,,,,,,, Czy Ty w ogóle czytałaś co napisałam czy tak sobie klepiesz jedno i to samo?:roll:Gdzie pisałam o kalekach?:roll: Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Prosze bardzo jakie ma osiagniecia Czarny Terier z ogonem .: http://www.osgiliath.pl/polski/elanoro.htm Zmierzasz do licytacji? To proszę, jakie ma osiągnięcia MŁODY sznaucer olbrzym kopiowany. Niedawno wyszedł z młodzieży. http://wiktor2.webd.pl/a/tadek.htm A tu drugi kopiowany, starszy, ale nie tak stary jak wasz rzekomy zakaz: http://wiktor2.webd.pl/a/antek.htm I oczywiście uważam, ze nie ma to sensu. Pies nie składa się tylko z ogona i uszu i licytacja osiągnięciami jest bez sensu. Jedno jest pewne. W wypadku sznaucerów skopiowane uszy wydłużają głowę, czyniąc ją szlachetniejszą, wydłużają szyję, oraz ogon skraca całego psa. A to jest BARDZO dużo. Co nie oznacza, że non stop wygrywają niekopiowane, ale wbrew pozorom nie dlatego, że mają nieskopiowane uszy, tylko dlatego, że są po prostu lepsze. Kynologia/ocena psa to nie są tylko uszy! Nie zrozumiecie tego chyba... bo już raz to tłumaczyłem. I jest to stanowisko bardzo obiektywne, więc nie ma tu nic do rzeczy po której stronie barykady stoję... Quote
niceravik Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 :eviltong:[quote name='Vectra']Serio to ja się cieszę , że moja CAO nie ma ogona , bo strach pomyśleć jak by ona była jeszcze bardziej zwinna ruchowo :evil_lol: :evil_lol: Potrafi bez zatrzymania się w pełnym biegu zawrócić o 180 stopni :crazyeye: :evil_lol: a to obecnie takie 50kg pieska :p Pani plecie, Pani Mod. W klasycznej kinematyce, mechanice, a takim zasadom podlega pies jako ciało masywne - zmiana kierunku ruchu o 180 stopni bez zatrzymania -jak do tej pory nie jest możliwa :shake:. Ty naprawdę to widziałaś? Na jawie :p? Dobre :lol:! maxxel, zaraz przytoczy ważną ankiete, albo wyniki plebiscytu w tej sprawie :eviltong:. Quote
aisia Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 maxxel napisał(a):Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach.. Ty chyba sobie zartujesz? jak mozna oceniac kondycje a tym bardziej sprawnosc psa tylko ze zdjecia??? Co do 'domyslania sie' to naprwde lepiej wiedziec niz domyslac sie, juz nie jednemu co sie domyslal grund pod nogami zniknal. Quote
aisia Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 zuzolandia napisał(a):...wychodzi na to ze kopiowane sa ladniejsze ... ... szczegolnie dla tych co sa zwolennikami kopiowania:eviltong: Quote
Jasiek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 iwona&CAR napisał(a): W rozmowie z hodowca , wyszlo na to ze w jej stanie zaakceptowala pierwsza date i od tej pory niekopiowala ogonow. Tak ze Car urodzil sie o dwa miesiace za wczesnie. JESTES ZADOWOLONY VAN JASIU Z ODPOWIEDZI ? Van Jasiu :lol:nie jest zadowolony z odpowiedzi.Podałaś kilka dat a mnie chodzi tylko o jedną.O datę zakazu cięcia ogonów w stanie w którym urodził się Twój pies.Czy to jest 12.03.2003? i to jest ta pierwsza data którą jak piszesz zaakceptowała hodowczyni Cara? Quote
Vectra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='niceravik']:eviltong: Pani plecie, Pani Mod. W klasycznej kinematyce, mechanice, a takim zasadom podlega pies jako ciało masywne - zmiana kierunku ruchu o 180 stopni bez zatrzymania -jak do tej pory nie jest możliwa :shake:. Ty naprawdę to widziałaś? Na jawie :p? Dobre :lol:! . To zapraszam szanowną Panią jasnowidz do nas na wieś :bigok: Tak jakoś głupio wyszło że muszę to oglądać co dzień :cool3: chcesz popatrzeć ? Bo z Twojej wypowiedzi wynika , że co ? mój pies rozpędza się , po czym hamuje , staje , odwraca się i rozpędza od nowa ? tak ? pies to nie samochód , jest trochę bardziej elastyczny .. To chyba mało widziałaś ... i nie pisz do mnie pani mod , mam na imie Ewa mój nick to Vectra .... Twoja uszczypliwość była może zabawna ,ale kilka tysięcy postów temu .. teraz Twój ton wypowiedzi jest że tak powiem nudny .. rozumiem , że chcesz błyszczeć ... ale na forum chyba wypada rozmawiać po ludzku ;) pokaż swoje psy :razz: chętnie je zobaczę. Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 pokaż swoje psy chętnie je zobaczę.Lepiej nie. Jeszcze się okaże, że są skopiowane... Quote
PIKA Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Vectra napisał(a):To zapraszam szanowną Panią jasnowidz do nas na wieś :bigok: Tak jakoś głupio wyszło że muszę to oglądać co dzień :cool3: chcesz popatrzeć ? Bo z Twojej wypowiedzi wynika , że co ? mój pies rozpędza się , po czym hamuje , staje , odwraca się i rozpędza od nowa ? tak ? pies to nie samochód , jest trochę bardziej elastyczny .. To chyba mało widziałaś ... . :lol::lol: Dobre. Pies biegnie, na zakręcie hamuje,zakreca i biegnie dalej :evil_lol: Ciekawe gdzie mają wmontowane takie psy hamulec? :hmmmm: Ja wprawdzie Aidy w biegu nie widzialam, ale potwierdzam taki styl biegu na przykladzie mojej Saby (65 kg futra). :evil_lol: Szanowna Pani Niceravik moze zna się na kinetyce, ale psa w stanie tzw "glupawki" zwanej inaczej "speedem" to chyba nie widziala :lol: Psy na Agillity też robią ostre zwroty, czy zakrety w pelnym biegu, czasami kąt jest znacznie mniejszy niż te 180% :cool3: Quote
Vectra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 jeszcze mogę zademonstrować pani wszechwiedzącej jak się zawraca samochodem bez zatrzymywania ... podpowiem .. najlepsze auto z tylnym napędem i dobry ręczny :diabloti: przytoczyłam przykład Ajdy bo jest bez uchów i ogona .. pozostałe psy , dokładnie tak samo w ferworze zabawy zawracają :) to tak ap ropo tego kalectwa ... bo porównanie kopiowanego psa do osoby słabiej widzącej było dalece nie na miejscu mam znajomego który w wypadku stracił kawałek właśnie ucha i nikt nawet nie wpadł na pomysł by nazwać go kaleką ... więc się trochę zastanówcie nad nazewnictwem następnym razem .. bo takimi przykładami możecie kogoś po prostu urazić ... miałam psa kalekę .. i co z tego że miał uszy całe , jak nie mógł normalnie biegać ? (zwyrodnienie kręgosłupa) Quote
Kiłi Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='zuzolandia']czytalam ten watek od poczatku i odnosze wrazenie ze to co mialo zostac powiedziane ZA i PRZECIW juz zostało powiedziane a teraz to takie bicie piany zeby temat nie umarł smiercia naturalna :loveu::loveu: Dokładnie... [quote name='iwona&CAR'] Prosze bardzo jakie ma osiagniecia Czarny Terier z ogonem .: http://www.osgiliath.pl/polski/elanoro.htm I co to ma do rzeczy?? Widocznie jest ładnym wzorcowym psem, czy ma ogon czy nie, nie ma znaczenia. [quote name='niceravik'] W klasycznej kinematyce, mechanice, a takim zasadom podlega pies jako ciało masywne - zmiana kierunku ruchu o 180 stopni bez zatrzymania -jak do tej pory nie jest możliwa :shake:. Łeheheh dobre!! Ravik czy Ty wogóle miałaś kiedykolwiek psa??:lol: Bo wiesz mój boks za młodu takiej głupawki dostawał, że i zdarzało mu się skręcać "o 180 stopni" a mała cholerka ciągle na łąkach to robi:diabloti: Fizyczka się znalazła:evil_lol: Jak widać dobra tylko w teorii:roll:. Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Psy ravik nie miewają głupawek, ponieważ mogłyby sobie coś zrobic złego i bolącego... Jest po prostu odpowiedzialną osobą. Pomyślcie trochę, zanim zaczniecie na kogoś najeżdżać, co? Quote
Vectra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Czarne Gwiazdy napisał(a):Psy ravik nie miewają głupawek, ponieważ mogłyby sobie coś zrobic złego i bolącego... Jest po prostu odpowiedzialną osobą. Pomyślcie trochę, zanim zaczniecie na kogoś najeżdżać, co? Przepraszam , cofam pytania wszelkie :lol: Dobrze Gwiazdku , że Ty jeden potrafiłeś ostudzić nasz barbarzyński zapał ;) Quote
niceravik Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Vectra']... rozumiem , że chcesz błyszczeć ... ale na forum chyba wypada rozmawiać po ludzku ;) Możesz nie mierzyć mnie swoją miarką :razz:? Choinka jestem czy co :p? Nie wszystko złoto co się świeci. Taktykę mam zupełnie inną ;). Quote
niceravik Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='onek']O! Mam okazje się pochwalić. Mój nie kopiowany dog uzyskał certyfikat Ch.P. Jak widać wygrywają ostanio niekopiowane. W całej staweczce dogow niemieckich w Nowej Rudzie nie było ani jednego kopiowanego psa:loveu: To chyba dobrze? Nie? Brawo 1-2.12.2007 r. Nowa Ruda! ***Brawo DOGI*** :tree1::Dog_run::tree1: Quote
MEGNUM Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 I kubełek zimnej wody:lol: W Rzeszowie będą kopiowane :evil_lol: Quote
Bila Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Vectra']wiesz co , żałosna zaczynasz być :shake: współczuje Twojemu psu , szczerze mu współczuje .. moje psy cała piątka w tym 3 kopiowane też mu współczują ... Chyba w ogóle nie masz pojęcia co oznacza słowo "kochać" moje psy o widzisz są podwójnie ,a nawet potrójnie okaleczone :evil_lol: uszy , ogon i narządy rodne/płciowe :cool3: a to wszystko dla mojego widzi misie jeszcze do tego jeden mieszka w kojcu ... ale samolotem nie podróżowały :lol: nigdy nie podróżowały beze mnie nigdy nie naraziła bym psa na taki stres .. mojego psa , psa którego kocham nad życie. No widzisz mogę jeszcze zwalić winę ja Ty na hodowców lub ex właściciela (tfu) bo to nie ja zaprowadziłam moje psy na zabieg kopiowania , jednak kocham moje psy i nie widzę by były upośledzone , nie rozpisuje na forum że czuje jakiś zawód ... kocham moje psy takie jakie są , kopiowane i wykastrowane , moje , najukochańsze , nie mają traumy związanej z tym zabiegiem , nie mają problemów z komunikacją , są kochane one to wiedzą :cool3: a ja mogę tylko dziękować hodowcą za to że dzięki nim mam tak cudownych przyjaciół w domu i jeszcze ci dopieke :diabloti: i mogę pękać z dumy idąc ulicą z moimi psami i patrzeć na zazdrosne spojrzenia , pełne zachwytu i uznania ... dwa z moich pięciu psów przeżyły niekochanie i wiesz , mają traumy ,ale powodem jest bicie , kopanie i głodzenie , jeden pies przeżył pobyt w schronisku - jest trauma jest ... prawie tam padła z głodu , jedna suka mieszkała w pomieszczeniu metr na metr temperatura bliska zeru , jest trauma jest , suka śpi cały rok pod kołdrą , szczelnie zawinięta .. Trzy psy są z bardzo dobrych hodowli , kochających psy i nie mają żadnych traum mimo że były kopiowane. a to moje "nie" KOCHANE psy http://images30.fotosik.pl/122/9c78ab3cd62b6021.jpg niestety CAO nie ma na zdjęciach w domu , gdyż jest siłą zmuszana do stróżowania i mieszkania w budzie :lol: Lecę do Ciebie, Klema w łóżeczku Rafcio pod nim? Quote
onek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 MEGNUM napisał(a):I kubełek zimnej wody:lol: W Rzeszowie będą kopiowane :evil_lol: Megnum:lol: nie gratulowałam przyjścia na świat tego wyczekiwanego. Oczywiście, będzie kopiowany.Życzę mu dużo zdrowia. Mam nadzieje , że przeżyje zabieg wykonywany pod narkozą dla widzimisię właścicielki. Szukasz moralnego wsparcia na tym wątku? PS. To taki kubełek zimnej wody. Quote
iwona&CAR Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Jasiek napisał(a):Van Jasiu :lol:nie jest zadowolony z odpowiedzi.Podałaś kilka dat a mnie chodzi tylko o jedną.O datę zakazu cięcia ogonów w stanie w którym urodził się Twój pies.Czy to jest 12.03.2003? i to jest ta pierwsza data którą jak piszesz zaakceptowała hodowczyni Cara? Pierwsza data ktora nie zaakceptowala to juz byla na cala Australie w 2001 roku - tak ze szkoda bo juz Car nie powinien byc kopiowany. Byly inne a ostateczna data dla tego stanu byla ta o ktorej piszesz . Tak Cie to interesuje ? chcesz napisac prace jakas na ten temat? Jak widzisz ostre starcia byly zanim przestali kopiowac ogony w Australii. Latwo nie bylo.Na tym przykladzie widac ze warto walczyc i nie poddawac sie :) Quote
iwona&CAR Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Vectra napisał(a): mam znajomego który w wypadku stracił kawałek właśnie ucha i nikt nawet nie wpadł na pomysł by nazwać go kaleką ... więc się trochę zastanówcie nad nazewnictwem następnym razem .. bo takimi przykładami możecie kogoś po prostu urazić ... Niestety to juz kalectwo , moze nie dla czlowieka ale dla psa tak . Bez ucha lub ogona pies to kaleka. Quote
Recommended Posts