LALUNA Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 TuathaDea napisał(a):O taką wiedzę, że nie dostaniesz w Niemczech użytkowego wyżła z nieciętym ogonem. Możesz sobie co najwyżej sprawić eksterierowy ersatz. Ale to juz było. Wiele krajów robi odstepstwa dla psów z certyfikatem użytkowym, ale psy które go nie dostna nie moga byc rozmnazane, bo nie moga byc wystawiane Quote
lutomskak Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 JASIU -odbierz prosze PW!!!!!!!!!!:) LALUNA-bardzo ci dziekuje ,ze nie usunelas tego linka-naprawde-jestem wdzieczna! Quote
TuathaDea Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 LALUNA napisał(a):Ale to juz było. Wiele krajów robi odstepstwa dla psów z certyfikatem użytkowym, ale psy które go nie dostna nie moga byc rozmnazane, bo nie moga byc wystawiane Ja pisałem konkretnie o Niemczech. Tam wyżeł z niekopiowanym ogonem = podróba. Quote
Jasiek Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 lutomskak napisał(a):JASIU -odbierz prosze PW!!!!!!!!!!:) Odebralem :lol: Dzieki za potwierdzenie tego co wiedzialem wczesniej .MOJE MACKI SIEGAJA DAAAAAALEKO.POZDRAWIAM LUTOMSKAK:thumbs::thumbs: Quote
ara Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Moderna']A tak wygląda standard rasy Dobermann w Niemczech: http://de.wikipedia.org/wiki/Dobermann A tak wyglądali finaliści IDC:eviltong: http://www.dobermannworld.pl/results.php?strona=2007_gal-finals-males-black http://www.dobermannworld.pl/results.php?strona=2007_gal-finals-females-black http://www.dobermannworld.pl/results.php?strona=2007_gal-finals-males-brown http://www.dobermannworld.pl/results.php?strona=2007_gal-finals-females-brown Quote
sylwia i boksery Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Pięknym psom nie przeszkadzają uszki i ogonki :loveu: Ostatnio podziwiałam czekoladową dobeczkę w całości-samo piękno :multi: Quote
niceravik Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 MARS napisał(a):I tak czeka krócej niż BYŁY poseł na oficjalną odpowiedź do swej interpelacji... Myślisz o tej "niepodpisanej" odpowiedzi :p? Quote
niceravik Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 TuathaDea napisał(a):O taką wiedzę, że nie dostaniesz w Niemczech użytkowego wyżła z nieciętym ogonem. Możesz sobie co najwyżej sprawić eksterierowy ersatz. A już myślałam, że na amen wyalienowałeś się na tym własnym temacie, na którym przesiadujesz samotnie. Zdziczałbyś nam w tym swoim „skansenie kopiowania”. Wracaj tu do nas :multi:. Quote
szymi Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 i co wywalczylas ???????????????????????/ jak widac to raczej macie mizerne efekty Quote
MARS Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 niceravik napisał(a):Myślisz o tej "niepodpisanej" odpowiedzi :p? Nie, myslę o tej podpisanej na którą wciąż czeka... Quote
lutomskak Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 szymi napisał(a):i co wywalczylas ???????????????????????/ jak widac to raczej macie mizerne efekty juz niebawem ta cala konstrukcja-pozornie tylko mocna watku o niekopiowaniu -zacznie sie powoli kruszyc -w wyniku wstrzasow ,ktore w skali Richtera-odczuwalne beda jako 2 -no gora 3-ale poleca wszystkie......-zobaczymy tylko-czyje poleca pierwsze........:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Moderna Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Ehh... ta zawiść ... walka o coś dobrego w słusznej sprawie, by zwierzęta nie cierpiały dla niektórych to coś złego co trzeba zniszczyć.. nie sądziłam, że w naszym narodzie jest to AŻ na taka SKALĘ... Jeżeli w Polsce i w polskim prawie nic sie nie zmieni, to nie będzie to błąd w rządzie.. prawo istnieje, nie jest przestrzegane.. już wiem dlaczego.. bo większość społeczeństwa to ukryte "moherowe berety".. pies to nie zabawka by obcinać jej części ciała dla satysfakcji właściciela.. To jak obciąć swojemu dziecku palec! Nie boli? Niepotrzebny? Wydłubmy jeszcze oczy, teraz sztuczne jest w modzie! Ogon? Po co psu ogon.. jeszcze nogę mu jedną ciachnijmy, bo ma ich aż cztery... Dopóki nie zmieni sie myślenie ludzi, ta cała zaściankowość, dalej na naszych oczach odbywać się będzie BARBARZYŃSTWO! Quote
niceravik Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Na pierwszy rzut oka – awangarda. Młodzi, wykształceni /kilku w trakcie zdobywania, załóżmy, że im się uda/, z aspiracjami, parcie na sukces, bezkrytycznie pewni swoich racji, logiczni do bólu, modne ciuchy, sportowe auta, po trzy komóry i dwa laptopy, pizza, piwo, tabsy, luz, blues, spoko, gęba pełna frazesów i prowolnościowych moralitetów. A ze środka wyłazi pospolity lamus i blacharstwo :shake:. Quote
Dada Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Mrzewinska napisał(a):obciecie ogona nie realizuje zadnego psiego popedu, a jedynie ludzki poped podazania za moda i tchorzliwe dążenie do niewyrozniania sie z grupy ustanawiajacej takie, nie inne wzorce. Bardzo mi sie podoba ta wypowiedź, myślę dokładnie tak samo... Quote
maxxel Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Dada napisał(a):Bardzo mi sie podoba ta wypowiedź, myślę dokładnie tak samo... Wydaje mi sie ,ze jest zupelnie odwrotnie.Wlasciciele psow kopiowanych odznaczaja sie odwaga przy szeroko zakrojonej kampani anty-kopiowaniu Quote
iwona&CAR Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='maxxel']Wydaje mi sie ,ze jest zupelnie odwrotnie.Wlasciciele psow kopiowanych odznaczaja sie odwaga przy szeroko zakrojonej kampani anty-kopiowaniu :crazyeye: Naaaapraaaawde ?????????????????? A wiesz jaka musi miec w takim razie morderca odwage ????? Ciekawe myslenie :roll: Quote
maxxel Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Naaaapraaaawde ?????????????????? A wiesz jaka musi miec w takim razie morderca odwage ????? Ciekawe myslenie :roll: OKI-Zapominam,ze na tym forum sa tez dzieci Quote
TuathaDea Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 [quote name='maxxel']OKI-Zapominam,ze na tym forum sa tez dzieci Nie maxxel, przyczyna jest inna niż infantylizm. Jej odkrycie było nobla godne: "Nic nie wnosi w życie oprócz potęgi, którą świat zachwyca Jako matka swego dziecka i samca swego samica. Gdy nie ma ich, egzekwuje prawa swe i ważność swoją Zbrojna wciąż w tę broń kobiecą, której wszyscy się tak boją. Wtedy, w braku grubszych węzłów, bierze ślub z przekonaniami, Jej dziećmi są jej poglądy. Biada temu, kto je splami! Żadnej tam wymiany zdań, tylko z miejsca dzika, wściekła Samica gatunku swego, pójść gotowa w otchłań piekła" /"Samica swego gatunku" - Rudyard Kipling/ Quote
maxxel Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 "Nic nie wnosi w życie oprócz potęgi, którą świat zachwyca Jako matka swego dziecka i samca swego samica. Gdy nie ma ich, egzekwuje prawa swe i ważność swoją Zbrojna wciąż w tę broń kobiecą, której wszyscy się tak boją. Wtedy, w braku grubszych węzłów, bierze ślub z przekonaniami, Jej dziećmi są jej poglądy. Biada temu, kto je splami! Żadnej tam wymiany zdań, tylko z miejsca dzika, wściekła Samica gatunku swego, pójść gotowa w otchłań piekła" /"Samica swego gatunku" - Rudyard Kipling/ Dzieki za to przypomnienie,zastanawialem sie czy cos sie dzieje z moja ocena "female" Quote
iwona&CAR Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Dzieki za to przypomnienie,zastanawialem sie czy cos sie dzieje z moja ocena "female" Zapomniales dopisac ;-) [quote name='"maxxel"']..jeszcze jedna forumowa wieszczka :razz: Quote
maxxel Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Dzieki za to przypomnienie,zastanawialem sie czy cos sie dzieje z moja ocena "female" Zapomniales dopisac ;-) Nie zapomnialem.To byl pierwszy prawdziwy przekaz w tej formie Quote
Moderna Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Nie sądziłam, że tu na forum jest tak dużo przeciwników walki o prawa zwierząt.. :( Tak, racja Maxxel, zwolennicy kopiowania odznaczają się odwagą, bo kto normalny publicznie przyznałby się do popełnienia przestępstwa? Quote
maxxel Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Nie sądziłam, że tu na forum jest tak dużo przeciwników walki o prawa zwierząt.. :( Tak, racja Maxxel, zwolennicy kopiowania odznaczają się odwagą, bo kto normalny publicznie przyznałby się do popełnienia przestępstwa? Prawo bardzo laskawie sie z nami "przestepcami"obchodzi:razz: Quote
Czarne Gwiazdy Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Jakoś pomimo, ze to według was przestępstwo, nikt jeszcze za nie nie został ukarany... to jakieś słabe przestępstwo musi być... Za brak biletu, mandat, za kradzież więzienie, za brak pasów mandat... a za kopiowanie? Co grozi i ile razy ktos został ukarany, chociaż mandatem (co równałoby sie przestępstwem takim jak brak biletu)? Przypominam, że ta ustawa, na którą się powołujecie, obowiązuje już dobrych parę latek... Więc gdzie te sprawy w sądzie i wyroki skazujące przez te wszystkie lata? Przez ten czas skopiowano w Polsce z pewnocia setki lub nawet pare tysiecy psow!!! Gdzie wtedy bylyscie? Niech zgadne - przed komputerem... Quote
LALUNA Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 maxxel napisał(a):Prawo bardzo laskawie sie z nami "przestepcami"obchodzi:razz: Z wieloma przestepcami sie prawo łaskawie obchodzi, takze z tymi co ich nie złapie na goracym uczynku. Wtedy wszystko rozstrzyga sie w własnym sumieniu. Tylko nie którzy nie maja takich przemysleń własnych Quote
Recommended Posts