Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elitesse']hmm wczoraj bylo to dlugo wyczekiwane zwiazkowe zebranie majace wprowadzic te ogromne zmiany ...

RAVIK i co ? myslisz ze wsio poszlo po twojej mysli ??
Oczywiście, że tak!
Jestem przekonana, że niewiele zrobili. Ale to właśnie przewidywałam.
Nadal żyją złudzeniami, że nic nie muszą robić, że do utrzymania jest:

Paskudna Mania kopiowanie!

:mad:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='niceravik']Oczywiście, że tak!

Paskudna Mania kopiowanie!

:mad:

A coś tam o jakiś zmianach mówiłaś... coś o październiku, o zebraniu, o Poznaniu... hmmm

Posted

O co chodzi z tym anonimem?:???:
Laluna masz rację co do młodych wetów, tak się składa ,że studiuję med.weterynaryjną i nie wobrażam sobie jak w cywilizowanym świecie lekarz moze obcinać uszka i ogonki, tylko po to żeby zaspokoić czyjeś chore wyobrażenia.

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']A coś tam o jakiś zmianach mówiłaś... coś o październiku, o zebraniu, o Poznaniu... hmmm
„Co się odwlecze to nie uciecze”.

„Beton kynologiczny”, wpędzony do narożnika, nie mając wyjścia, jeszcze „kąsa na ślepo”.
Właśnie sam „ugryzł się w tyłek” :p!
Ten „anonimowy gniot” to kompletna porażka, wstyd i beznadzieja, ale o tym jeszcze nie wiedzą. Przekonają się wkrótce. I dużo bardziej boleśnie.

Posted

[quote name='niceravik']„Co się odwlecze to nie uciecze”.

„Beton kynologiczny”, wpędzony do narożnika, nie mając wyjścia, jeszcze „kąsa na ślepo”.
Właśnie sam „ugryzł się w tyłek” :p!
Ten „anonimowy gniot” to kompletna porażka, wstyd i beznadzieja, ale o tym jeszcze nie wiedzą. Przekonają się wkrótce. I dużo bardziej boleśnie.

Czy Ty posiadasz jakieś zaświadczenie o swojej poczytalnosci "grympiskowy betonie"?

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
No ja wiem, ale październik się tak jakby kończy... a i do Poznania już niedaleko, a nikt jeszcze znajomym pieniędzy za zgłoszenia nie zwrócił...

i wystawimy i w listopadzie i w grudniu i w przyszlym roku i za dwa lata tez :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='niceravik']Oczywiście, że tak!

a mi sie cos zdaje ze jednak liczylas ze ulegna waszym nedznym zabiegom :diabloti:

Posted

[quote name='Just-tea']O co chodzi z tym anonimem?:???:
Laluna masz rację co do młodych wetów, tak się składa ,że studiuję med.weterynaryjną i nie wobrażam sobie jak w cywilizowanym świecie lekarz moze obcinać uszka i ogonki, tylko po to żeby zaspokoić czyjeś chore wyobrażenia.

To proste. Zwolennicy kopiowania powołują sie na odpowiedz z MR ze kopiowanie jak i inne zabiegi typu wyrywanie kłów, obcinanie ogonków u psów towarzyszacych jest tak samo dozwolone jak u zwierzat gospodarczych, bo hodowla psów rasowych podlega technologi produkcji. Poniewaz w Ustawie nie ma jak organzacja jest słuszna wiec wąłsciwie kazdy hodowca moze sie zaczac powoływac ze ma taka technologie produkcji i moze ciać co mu sie zywnie podoba. Nawet nie musi byc to weterynarz, moze zootechnik skoro to pod technologie produkcji. Wedle tego pisma to nawet moznaby pewnie na futerka psy hodowac.
Jest tylko jeden mały kłopot. Ta odpowiedz z MR nie tylko nie jest podpisana, nie ma daty, ani tez numeru nadania pisma.
Oczywscie zwolennicy kopiowania ciesza sie z takiej odpowiedzi. Tylko co moze swiadczyc o tych osobach ze tak wazne jest dla nich możliwość ucięcia psu ogona ze dopuszczaja aby psa traktowac jak hodowle swinek. No i wedle tej interpertacji mozna psa trzymac na bardzo krótkim uwiezie przez całe życie :p
A przy okazji, powółuja sie tez ze uszy kopiuje sie ze wzgledów zdrowotnych bo psy choruja bo maja nieciete uszy. TEraz to kazdy moz estweirdzic po co leczyc zapalenie uszu, mozna uciac.
Normalnie jak za króla Ćwieka.
Dali takie argumenty, ze nawet nikt nie chciał tego firmowac swoim nazwiskiem, tak na wszelki wypadek.

Posted

Elitesse napisał(a):
i wystawimy i w listopadzie i w grudniu i w przyszlym roku i za dwa lata tez :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Loj tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!łoj -sie z TOBOM zgadzam Agniszko-ale wiesz co-nie pisz za duzo-bo i po co.......

KOPIOWANIE-to zły zabieg i mało przydatny-szczegolnie tym,ktorzy nie kopiują-i niech tak zostanie.....jeszcze przez jakiś czas-a potem nadejdzie.......

:multi: :multi: :multi: :multi:

coś-o czym wszyscy sie dowiemy ,a byc moze nas-barbarzyńców-rozczaruje......:loveu:

Posted

[quote name='lutomskak']Loj tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!łoj
.....jeszcze przez jakiś czas-a potem nadejdzie.......

:multi: :multi: :multi: :multi:

coś-o czym wszyscy sie dowiemy ,a byc moze nas-barbarzyńców-rozczaruje......:loveu:

Na S/S „TYTANIC”, w najlepsze trwa sobotni BAL!
:BIG::knajpa::drinking::drink1::sweetCyb::sleep2::buzi::BIG:

Orkiestra gra znaną melodię, „My heart will go on”:
http://www.brechta.pl/videodetails.php?key=9fd1cf9375e0177c313a

Wszystkie pary tańczą.
Animuszu dodaje im dżentelmen w lekko nieświeżym podkoszulku, udający trzeźwego. Wszyscy go tu znają. To sam Prezes fundacji ze Starego Yorku, który nie pierwszy raz robi za wodzireja.

Tylko parkiet pod stopami traci poziom, a kieliszki wypełnione szampanem, tu i tam zsuwają się ze stolików. Nikogo to na razie nie niepokoi. Zawsze tak było na tym BALU. Jednak co sprytniejsi „pasażerowie już wsiadają do szalup”. O tej porze roku, woda w Atlantyku jest zimna. Nawet bardzo zimna .
Trochę to niesprawiedliwe, bo skąd tańczący, zapatrzeni w dżentelmena w lekko nieświeżym podkoszulku, który świetnie udaje trzeźwego mają wiedzieć, że za chwilę czeka ich zimny prysznic.
Nawet więcej! Kąpiel w lodowatej wodzie.
Tylko Ci w szalupach już wiedzą, że nieuchronnie zbliża się co?
Mania niekopiowania!

Posted

[quote name='niceravik']

Na S/S „TYTANIC”, w najlepsze trwa sobotni BAL!

:BIG::knajpa::drinking::drink1::sweetCyb::sleep2::buzi::BIG:

Orkiestra gra znaną melodię, „My heart will go on”:
http://www.brechta.pl/videodetails.php?key=9fd1cf9375e0177c313a

Wszystkie pary tańczą.
Animuszu dodaje im dżentelmen w lekko nieświeżym podkoszulku, udający trzeźwego. Wszyscy go tu znają. To sam Prezes fundacji ze Starego Yorku, który nie pierwszy raz robi za wodzireja.

Tylko parkiet pod stopami traci poziom, a kieliszki wypełnione szampanem, tu i tam zsuwają się ze stolików. Nikogo to na razie nie niepokoi. Zawsze tak było na tym BALU. Jednak co sprytniejsi „pasażerowie już wsiadają do szalup”. O tej porze roku, woda w Atlantyku jest zimna. Nawet bardzo zimna .
Trochę to niesprawiedliwe, bo skąd tańczący, zapatrzeni w dżentelmena w lekko nieświeżym podkoszulku, który świetnie udaje trzeźwego mają wiedzieć, że za chwilę czeka ich zimny prysznic.
Nawet więcej! Kąpiel w lodowatej wodzie.
Tylko Ci w szalupach już wiedzą, że nieuchronnie zbliża się co?

Mania niekopiowania!

:spam2::spam2::spam2::spam2::spam2::spam2::spam2:

Posted

Jasiu zapoznaj sie ze słowem spam i co ono znaczy, zanim zaczniesz go używac.

A przy okazji zmieniajac temat. Wczoraj P Komorowski zapowiedziała ze wszyscy Ministrowie i Vice Ministrowie beda musieli pozegnac sie ze stanowiskami. Pewnie w MR tez teraz już się wszyscy pakują.
No powiedział jeszcze ze teraz będziemy bardziej europejscy.

Posted

LALUNA napisał(a):
Jasiu zapoznaj sie ze słowem spam i co ono znaczy, zanim zaczniesz go używac.

Dobrze wiem co to słowo znaczy.Dla mnie kolejny belkot Niceravik to po prostu spammmm.

Posted

Jasiek napisał(a):
Dobrze wiem co to słowo znaczy.Dla mnie kolejny belkot Niceravik to po prostu spammmm.

a mi wybitne przypominaja wypowiedzi bylego juz pewnego premiera :evil_lol:

Posted

[quote name='Jasiek']Dobrze wiem co to słowo znaczy.
Nie wiesz skoro go używasz tam gdzie go nie ma.
Wiec moze Ci wyjasnię co znaczy spam tak na przysżłosc

Spam to niechciane elektroniczne wiadomości niezgodne z omawianym tematem. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby informacji komercyjnych o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:

1. treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy,
  2. odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości,
  3. treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

Posted

Jasiek napisał(a):

Dlaczego moderator toleruje jeszcze tego osobnika? Dawno powinno się mu dać ostrzeżenie za obrażanie ludzi...a to ktos jest "nawiedzoną grympiską" (zrób tyle dla ochrony przyrody co Green peace, to bedziesz sie wtedy mógł o nich wyrażac z lekceważeniem, a na razie wara Ci od nich!), a to ktoś inny "bełkocze"...Jasiu, jak nie potrafisz dyskutowac kulturalnie i nerwy Cie ponoszą, to weź idz policz do 10, a nie się pchasz między rozmawiających. Naprawdę, to już zaczyna chamstwem zalatywac. Wiesz, mozna komuś nawet i dogryzać, ale trzeba umieć to robic z kulturą i tak, zeby nikt nie mógł mieć o to pretensji, z szacunkiem dla adwersarza, którego Tobie zwyczajnie brak.

Posted

Visenna napisał(a):
Dlaczego moderator toleruje jeszcze tego osobnika? Dawno powinno się mu dać ostrzeżenie za obrażanie ludzi...

Jak na razie to w tym wątku obraża się hodowców i ZKwP zarzucajac im działanie niezgodne z prawem,straszy się prokuraturą i sądami.Przeczytaj sobie dokładnie to zobaczysz co wypisuja bojowniczki o prawa zwierząt.Ja im nie dorastam do pięt.

Posted

Hodowca ,który dopuszcza się działań etycznie wątpliwych, sam siebie obraża.
Jasiek nie rób z ludzi, którym zależy na dobru zwierząt nawiedzonych "bojowników", czy jak ich tam nazywasz.
Mam wrażenie,ze upieracie się przy słuszności kopiowania tylko po to żeby nie przyznać się do błędu.

Posted

Jasiek napisał(a):
Jak na razie to w tym wątku obraża się hodowców i ZKwP zarzucajac im działanie niezgodne z prawem,straszy się prokuraturą i sądami.Przeczytaj sobie dokładnie to zobaczysz co wypisuja bojowniczki o prawa zwierząt.Ja im nie dorastam do pięt.

Jaśku! Uchowaj Boże! Nikt nie zarzuca Ci wiedzy!
Wręcz przeciwnie. Zważ jednak, że w odpowiedzi na Interpelację Posła RP dwóch kadencji, odpowiadacie cytując anonimowe pismo.
W świecie cywilizowanym to nie ma sensu.

Posted

niceravik napisał(a):
Jaśku! Uchowaj Boże! Nikt nie zarzuca Ci wiedzy!

Twój cynizm jest gigantycznie żałosny ale tylko Ci on pozostał:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Elitesse']i interpelacje pewnego posla mozna sobie wsadzic :diabloti:
Można sobie wsadzić, jeżeli tak lubisz. Dlaczego nie?

Podpisana Interpelacja poselska, jest i zawsze będzie dokumentem przechowywanym w archiwach Parlamentu.

W przeciwieństwie do „anonimowego gniota”, którego promotorzy sami się wstydzą. I wcale im się nie dziwię, bo przekręt i tak się wyda :eviltong: .