Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powiem wam w sekrecie, że dostałem właśnie odpowiedź z ministerstwa na mój list dotyczący interpelacji posła Aszkiełowicza. Ale kultywując dobry obyczaj, zapoczątkowany przez co poniektórych uczestników dyskusji w tym wątku, udostępnię ją na PW wybranym.
Buziaczki :multi:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TuathaDea napisał(a):
Ale kultywując dobry obyczaj, zapoczątkowany przez co poniektórych uczestników dyskusji w tym wątku, udostępnię ją na PW wybranym.
Buziaczki :multi:

Jeżeli można to bardzo proszę o wiadomość na pv.Z gory dziekuję.

Posted

[quote name='Jasiek']Jeżeli można to bardzo proszę o wiadomość na pv.Z gory dziekuję.
Jeżeli odpowiedź Jaśkowi też się spodoba, to spokojnie znajdzie się tam gdzie rzeczony ustęp 4, jako podstawa ministerialnego uzasadnienia :lol:.

Pełen tekst INTERPELACJI Pana Posła w sprawie:

nieprzestrzegania ustawy o ochronie zwierząt,

a w szczególności art. 27,

przez Związek Kynologiczny oraz lekarzy weterynarii

biorących udział w pokazie psów rasowych.
znajdziecie u nas na stronie 280 !

Posted

[quote name='niceravik']Jeżeli odpowiedź Jaśkowi też się spodoba, to spokojnie znajdzie się tam gdzie rzeczony ustęp 4, jako podstawa ministerialnego uzasadnienia :lol:.

To są tylko pobożne Twoje życzenia:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: a odpowiedż jak najbardziej mnie zadawala i oczywiście nie mogła być inna.Już wcześniej pisałem że pierwszy lepszy prawnik odepsze zarzuty kierowane w stronę ZK i i lekarzy weterynarii.I wybij sobie tą paleczką:mad:którą tak namiętnie wstawiasz ze swojej ślicznej główki że będą jakieś zmiany.

Posted

[quote name='Jasiek']To są tylko pobożne Twoje życzenia:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: a odpowiedż jak najbardziej mnie zadawala i oczywiście nie mogła być inna.Już wcześniej pisałem że pierwszy lepszy prawnik odepsze zarzuty kierowane w stronę ZK i i lekarzy weterynarii.I wybij sobie tą paleczką:mad:którą tak namiętnie wstawiasz ze swojej ślicznej główki że będą jakieś zmiany.
Jasiek, zmiany już są :multi:.
Twój wybór, kierować się opinią „pierwszego lepszego ministerialnego prawnika”, czy też wiedzą.
Każdy kto ma wiedzę, nią się kieruje, a kto jej nie ma, musi kierować się wiarą oraz byle jaką opinią „pierwszego lepszego prawnika” :eviltong:.
Biedny Jasiek :-(.

Posted

[quote name='niceravik']Jasiek, zmiany już są :multi:.
Twój wybór, kierować się opinią „pierwszego lepszego ministerialnego prawnika”, czy też wiedzą.
Każdy kto ma wiedzę, nią się kieruje, a kto jej nie ma, musi kierować się wiarą oraz byle jaką opinią „pierwszego lepszego prawnika” :eviltong:.
Biedny Jasiek :-(.

Doprawdy:lol::lol::lol::lol::lol: są jakieś zmiany?To napisz z łaski swojej chodząca skarbnico wiedzy a nie tam kolejne ble ble ble..........biedna Niceravik:loveu::loveu:

Posted

Jasiek-skąd tyle jadu w Tobie ?
Przecież nikt Ci nie broni ucinać,czego chcesz-swoim psom-na razie możesz to robić swobodnie i z fantazją-uszka,ogonki a może nawet i nóżki.
Bo u nas,w Polsce, nie ma kar za kaleczenie zwierząt.

Jeżeli komuś nie przeszkadza kaleczenie swojego przyjaciele,nie czuje dyskomfortu psychicznego-to zawsze obejdzie każdy zakaz,żeby okaleczyć zwierze.
Mniej emocji-a więcej swobodnego myślenia ;)

Posted

sylwia i boksery napisał(a):
Jasiek-skąd tyle jadu w Tobie ?

Szkoda że tylko u mnie widzisz sączący się jad.Widocznie bielmem zarosły Ci oczy:diabloti:

Posted

[quote name='Jasiek']Doprawdy:lol::lol::lol::lol::lol: są jakieś zmiany?To napisz z łaski swojej chodząca skarbnico wiedzy a nie tam kolejne ble ble ble..........biedna Niceravik:loveu::loveu:

"Jak sobie pogrzebiesz w śmieciach (bo tam trafił) to znajdziesz i zrozumiesz." napisał TuathaDea

Widzisz Jasiu, gdybym miała nadzieję na to, że trafią do ciebie normalne argumenty, a nie wygrzebane ze śmieci – powiedziałabym :eviltong:.

Posted

A ja mama takie pytaniepoprostu jest tylepsotow nie na temat takie offyze nie maam czasu przegladac.... sluchajcie powiedzcie mi czy wiekrzosc hodowcow na DGM obcina czy nie uszka i ogonki swoim psom :cool1:

Posted

niceravik napisał(a):
"Jak sobie pogrzebiesz w śmieciach (bo tam trafił) to znajdziesz i zrozumiesz." napisał TuathaDea

Widzisz Jasiu, gdybym miała nadzieję na to, że trafią do ciebie normalne argumenty, a nie wygrzebane ze śmieci – powiedziałabym :eviltong:.

Nadzieja matką głupich ale każdą matkę należy szanować .Niceravik dawaj te argumenty.:user:

Posted

Niceravik chyba Twoja niespodzianka przynosi efekty :lol:
Otóz dzisiaj znajoma była w naszym oddziale i zagadnęła ją jedna Pani która tatuuje w swojej sekcji psiaki. I pytała czy nie wie jak to teraz z tym kopiowaniem, bo nie bardzo wie co zrobić jak ktos przyniesie miot kopiowany. Bo jezeli zrobi im tatuaz to potem będzie sie musiała tłumaczyć ze wiedziała ze to w naszym kraju nielegalne i będzie sie musiała z tego tłumaczyc.
Wiec jest dobrze, chyba do niektórych zaczyna dochodzić ze nowe jest nieuniknione ;)

Posted

LALUNA napisał(a):
Niceravik chyba Twoja niespodzianka przynosi efekty :lol:

No i znowu sprawa owiana wielką tajemnicą:evil_lol:a ta Pani o ktorej piszesz to nie powinna pełnic żadnej funkcji w waszym oddziale skoro nie jest na bieżąco z przepisami związkowymi.Jeżeli w przyszłości bedą jakieś zmiany to ZG odpowiednio wcześnie powiadomi wszystkie oddziały ,hodowców i osoby wystawiające swoje psy.

Posted

Jasiek napisał(a):
No i znowu sprawa owiana wielką tajemnicą:evil_lol:a ta Pani o ktorej piszesz to nie powinna pełnic żadnej funkcji w waszym oddziale skoro nie jest na bieżąco z przepisami związkowymi.Jeżeli w przyszłości bedą jakieś zmiany to ZG odpowiednio wcześnie powiadomi wszystkie oddziały ,hodowców i osoby wystawiające swoje psy.

JAsiu juz raz Ci chyba pisałam ze przepisy ZK opieraja sie na przepisach o Stowarzyszeniach w naszym karku a zgodnie z nimi nie moga naruszac prawo krajowe.
W mysl tego kazdy kto wie o naruszeniu prawa w naszym kraju powinien zgłosic to odpowiednim służbom. A skoro dotyczy on art 27 wiec tym bardziej osoba taka powinna zgłosc do odpowiednich słuzb.
Wiesz ja sie jej nie dziwie ze ma teraz takie watpliowsci. JAkby co to kazdy sie wyprze i powie ze to była jej decyzja ze mogła zgłosc i nikt nie wezmie odpowiedzialnosci ze jej nie kazał zgłaszac o fakcie ze mógł zostac naruszony art 27

Posted

LALUNA napisał(a):
JAsiu juz raz Ci chyba pisałam ze przepisy ZK opieraja sie na przepisach o Stowarzyszeniach w naszym karku a zgodnie z nimi nie moga naruszac prawo krajowe.
W mysl tego kazdy kto wie o naruszeniu prawa w naszym kraju powinien zgłosic to odpowiednim służbom. A skoro dotyczy on art 27 wiec tym bardziej osoba taka powinna zgłosc do odpowiednich słuzb.
Wiesz ja sie jej nie dziwie ze ma teraz takie watpliowsci. JAkby co to kazdy sie wyprze i powie ze to była jej decyzja ze mogła zgłosc i nikt nie wezmie odpowiedzialnosci ze jej nie kazał zgłaszac o fakcie ze mógł zostac naruszony art 27

Tylko widzisz moja droga panno ,jeszcze nikt do tej pory (oczywiście oprócz kilku piszacych osob na forum) nie stwierdził ,że ZK łamie prawo:lol:.

Ps.A GDZIE PODZIAL SIE TEMAT pt"KOPIOWANIE I CIECIE OGONOW JEST W POLSCE LEGALNE"?Jakoś nie mogę odszukać chociaż :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Jasiek napisał(a):

Ps.A GDZIE PODZIAL SIE TEMAT pt"KOPIOWANIE I CIECIE OGONOW JEST W POLSCE LEGALNE"?Jakoś nie mogę odszukać chociaż :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Przypuszczam, że wylądował tam gdzie jego miejsce!
W śmieciach!

Obok „ustępu czwartego” i domniemanej opinii „pierwszego lepszego prawnika”.

Posted

niceravik napisał(a):
Przypuszczam, że wylądował tam gdzie jego miejsce!
W śmieciach!

Obok „ustępu czwartego” i domniemanej opinii „pierwszego lepszego prawnika”.

Z tego co piszesz widzę że twoim jednym mocnym argumentem jest śmietnik:evil_lol::evil_lol:.Opanujcie się droga Niceravik bo będzie tam mało miejsca i trzeba będzie was tam upychać razem z waszymi chorymi poglądami i niespodziankami:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

LALUNA napisał(a):

Wyprze albo „wypnie” :eviltong:, tak jak sam PREZES, który na stwierdzenie:
- „Skoro jest zakaz kopiowania to, członkowie ZK powinni go przestrzegać”,
mówi tak:
- „Też jestem za tym. Nikogo do obcinania psom uszu nie namawiam”.

Komisje, które badając szczeniaki trafią na obcięte, pójdą do „puszki” :mad:.

Posted

niceravik napisał(a):

Komisje, które badając szczeniaki trafią na obcięte, pójdą do „puszki” :mad:.

Widzisz kochanieńka jak ty mało wiesz o życiu:lol:Szczeniaki bada weterynarz a komisja hodowlana robi przegląd miotu.A z tą "puszką"to wyskoczyłaś jak Filip z konopi:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: kolejne twoje pobożne życzenie.:lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

Jasiek napisał(a):
Widzisz kochanieńka jak ty mało wiesz o życiu:lol:Szczeniaki bada weterynarz a komisja hodowlana robi przegląd miotu.A z tą "puszką"to wyskoczyłaś jak Filip z konopi:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: kolejne twoje pobożne życzenie.:lol::lol::lol::lol::lol:

Upieraj się, upieraj..nic poza tym zrobić nie mozesz i nie umiesz ( no chyba że okaleczyc swoje zwierzaki...), to probujesz rozzłościć dziewczyny :cool1: Na szczęście one są sporo mądrzejsze od Ciebie :)

Posted

Visenna napisał(a):
Upieraj się, upieraj..nic poza tym zrobić nie mozesz i nie umiesz

Ja się nie upieram ja poprostu dobrze się tu bawię czytając wasze wypociny i nic nie muszę robić bo dla mnie sprawa kopiowania jest jasna .
Visenna napisał(a):

to probujesz rozzłościć dziewczyny :cool1: Na szczęście one są sporo mądrzejsze od Ciebie :)

Jasne pozjadały wszystkie rozumy:lol::lol::lol::lol: żeby tylko nie dostały niestrawności od tej madrości.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Jasne pozjadały wszystkie rozumy

A coś Ty taki lubiący sobie dośpiewywać? Nie, nie napisałam że są alfami i omegami. Zapewne jest sporo rzeczy o których nie mają pojęcia, np co to jest "baskil". Ale to nie zmienia tego faktu o ktorym napisałam wczesniej, a ktory wlasnie usiłowałes skomentować.