Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do umowy krycia dodasz jeden punkt w którym ustalisz ze po Twoich reproduktorach, szczeniaki nie mogą być kopiowane.

w sredniakach spotkalam sie z 2 takimi reproduktorami - polskim i czeskim

wlascicielka czeskiego szybko zrezygnowala z tego warunku a polski ... no coz przestal kryc :roll:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elitesse napisał(a):
w sredniakach spotkalam sie z 2 takimi reproduktorami - polskim i czeskim

wlascicielka czeskiego szybko zrezygnowala z tego warunku a polski ... no coz przestal kryc :roll:

Elitesse już kiedys Ci pisano, ale powtórze jeszcze raz dosadniej "w życiu nie pieniądze sa ważne ale zasady ". Pewnych rzeczy człowiek nie powiniem mieć na sprzedaż, szczególnie ten który nie chce się zwać hopokrytą, twierdząc ze kocha swoje psy.

Posted

LALUNA napisał(a):
Elitesse już kiedys Ci pisano, ale powtórze jeszcze raz dosadniej "w życiu nie pieniądze sa ważne ale zasady ". Pewnych rzeczy człowiek nie powiniem mieć na sprzedaż, szczególnie ten który nie chce się zwać hopokrytą, twierdząc ze kocha swoje psy.

nie wiem dlaczego wiazesz to z pieniedzmi :roll: widocznie dla ciebie psy kryja tylko dla kasy ... no coz :diabloti: dla mnie to wyglada odrobinke inaczej

Posted

Elitesse:lol:
Mam nadzieję, że nie jesteś gołosłowna.
Chyba znajdę suczkę hodowlana ( będzie dużo chętnych), a Twój reproduktor( o ile go masz) pokryje ją za darmo, dla czegoś co wygląda odrobinę inaczej :lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
nie wiem dlaczego wiazesz to z pieniedzmi :roll: widocznie dla ciebie psy kryja tylko dla kasy ... no coz :diabloti: dla mnie to wyglada odrobinke inaczej

Dlatego ze szanująca hodowla nie koniecznie kryje to co jej sie nawinie.
Jezeli zalezy jej na wyprowadzeniu linii, sami ją wyprowadza skoro nie mają odpowiednich kandydatów. A jezeli maja cennego psa to znajda chętnych bez względu jakie dadza obostrzenia. A chętnych znajda którzy spelnią wymagania i w kraju i za granica. Tylko ze dla nich nie liczy sie ilość, ale to aby kryć wedle swoich zasad i swojej wizji hodowlanej.
Dodaja różne własne wymogi które nie są zwiazane z wymogami FCI w rasie.
A wpis o tym ze szczeniaki nie będą mogły być kopiowane chyba nie jest niczym szczególnym, skoro w naszym kraju jest to prawnie zabronione.
Ale skoro tak piszesz, to chcesz powiedzieć ze działanie zgodnie z prawem i zabezpieczenie tego w umowie aby nie łamać prawa, jest mniej istotne i wazne jest nie czy bedzie przestrzegane prawo ale ile bedzie mieć ten pies kryć? :shake:

Posted

onek napisał(a):
Elitesse:lol:
Mam nadzieję, że nie jesteś gołosłowna.
Chyba znajdę suczkę hodowlana ( będzie dużo chętnych), a Twój reproduktor( o ile go masz) pokryje ją za darmo, dla czegoś co wygląda odrobinę inaczej :lol:

bardzo prosze !! ale musi to byc suka warta wiecej niz 3 oceny bdb :diabloti:
moj miniatura - Inter i Multichampion zaprasza !

ja nie zyje z psow - tylko dokladam do nich ok 20 tys rocznie :)

Posted

Elitesse napisał(a):
bardzo prosze !! ale musi to byc suka warta wiecej niz 3 oceny bdb :diabloti:
moj miniatura - Inter i Multichampion zaprasza !

ja nie zyje z psow - tylko dokladam do nich ok 20 tys rocznie :)

Elitesse dokładasz chyba do tytułów, a nie do psów.
No ale pomijam. Dla mnie suke która ma wyłacznie 3 bdb i na siłe zaliczyła hodowlankę, nie jest suką która wogóle powinno się rozmnazać. TAk samo jak Multichampion którego właściciel nie przestrzega prawa w kraju i kopiuje swoim miotom ogony jak i nie protestuje kiedy wie ze po jego reproduktorze będą kopiowane ogony, a tym samym łamane prawo w kraju, jest tak samo nie warty aby nim kryć.
No ale skoro chcesz zrobić krok do przodu aby nie było lamane prawo w naszym kraju to skoro pójdziesz na umowe z onkiem to bedziesz musiała na stałe dodać punkcik w umowie o tym że szczeniaki po Twoim psie nie mogą być kopiowane, oczywiscie to też dotyczy szczeniaków które urodzą się w Twojej hodowli.
No to jak zgadzasz się?

Posted

LALUNA napisał(a):
Elitesse dokładasz chyba do tytułów, a nie do psów.
No ale pomijam. Dla mnie suke która ma wyłacznie 3 bdb i na siłe zaliczyła hodowlankę, nie jest suką która wogóle powinno się rozmnazać. TAk samo jak Multichampion którego właściciel nie przestrzega prawa w kraju i kopiuje swoim miotom ogony jak i nie protestuje kiedy wie ze po jego reproduktorze będą kopiowane ogony, a tym samym łamane prawo w kraju, jest tak samo nie warty aby nim kryć.
No ale skoro chcesz zrobić krok do przodu aby nie było lamane prawo w naszym kraju to skoro pójdziesz na umowe z onkiem to bedziesz musiała na stałe dodać punkcik w umowie o tym że szczeniaki po Twoim psie nie mogą być kopiowane, oczywiscie to też dotyczy szczeniaków które urodzą się w Twojej hodowli.
No to jak zgadzasz się?

[FONT=Verdana]I wszystko na ten temat![/FONT]
[FONT=Verdana]Obiema łapkami się podpisuję :multi:. [/FONT]

Posted

onek napisał(a):
Lutomskak:cool3:
Pomyliłaś wątki:cool3:
Od 1997r. posiadam, wystawiam rasę zwyczajowo i niezgodnie z prawem ( od 1997r.) jak i wzorcem ( od 1993r.) kopiowaną. Do kogo te pretensje?( aleś sie rozpisała). Nie podoba Ci się , że ja kopiowaniu? TY chcesz o znęcaniu się , biciu i brutalnych metodach szkolenia - kto Ci broni, działaj:cool3: A hipokryzji Ty mi nie zarzucaj.

tak -wiem ,ze pomylilam watki :grin::grin::grin:

a czy ja mam do ciebie jakies pretensje?:evil_lol: -nie mam do nikogo i w tym wlasnie tkwi chyba twoj problem.......-niczego ci nie zarzucam ,wcale nie chce o znecaniu sie i biciu.....:lol:

laluno-co do tego pokazu o ktorym wspominalam-jesli na nim bylas-to wiesz o czym mowie i w ktorym momencie pan kazal wylaczyc kamery ,aparaty telefoniczne i dlaczego......:cool3: -jesli zas probujesz mi powiedziec-ze jestes tym typem szkoleniowca,ktory cwiczac swoje obidience-nie ma pojecia-jak "miszczowie" z psami obronnymi dochodza czesto do swoich trofeow -to wiesz co-lepiej nie chwal sie nigdzie tym-ze masz duza wiedze w tym temacie......:ghost_2:

co zas do kryc i podpisywania umow ,punktow i podpunktow-powtorze raz jeszcze-zeby bylo jasne-wieje mi czy ktos kopiuje swoje psy,czy nie-wazne ,zeby moj pies spelnial moje oczekiwania i zeby bylo mu dobrze ze mna-a nie-zeby podobal sie wam,czy tez-zebyscie na podstawie jego wygladu-mialy jakikolwiek monopol na ocenianie jego dobrostanu-poniewaz nie macie o tym zielonego pojecia :diabloti:

zycze udanej krucjaty i jeszcze milszej-soboty!!!!!!!!!!!!:loveu::multi:

Posted

lutomskak napisał(a):

co zas do kryc i podpisywania umow ,punktow i podpunktow-powtorze raz jeszcze-zeby bylo jasne-wieje mi czy ktos kopiuje swoje psy,czy nie-wazne ,zeby moj pies spelnial moje oczekiwania i zeby bylo mu dobrze ze mna-a nie-zeby podobal sie wam,czy tez-zebyscie na podstawie jego wygladu-mialy jakikolwiek monopol na ocenianie jego dobrostanu-poniewaz nie macie o tym zielonego pojecia :diabloti:

zycze udanej krucjaty i jeszcze milszej-soboty!!!!!!!!!!!!:loveu::multi:

A ja tu podpisuję się dwoma łapkami :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

niceravik napisał(a):
[FONT=Verdana] Zwolennikom obcinania brakuje jakichkolwiek argumentów. [/FONT]

Nie brakuje tylko Wy nie przyjmujecie ich do wiadomości.I nie pytaj mnie jakie bo o celowosci bądż nie kopiowania mogę podyskutować w gronie wieloletnich hodowców a Ty to tego grona nie należysz.I jak wcześniej pisałem -wybijcie sobie ze swoich ślicznych główek że w najblizszym czasie będą jakieś zmiany.Na dzień dzisiejszy hodowcy i wlaściciele psów mają wybór i taki stan rzeczy czy wam to się podoba czy nie pozostanie jeszcze długo .THE END

Posted

lutomskak napisał(a):
wazne ,zeby moj pies spelnial moje oczekiwania i zeby bylo mu dobrze ze mna-a nie-zeby podobal sie wam,czy tez-zebyscie na podstawie jego wygladu-mialy jakikolwiek monopol na ocenianie jego dobrostanu-poniewaz nie macie o tym zielonego pojecia

No tak... Jak widzicie obcego psa z ranami od bicia, to tez nie macie monopolu na ocenianie jego dobrostanu, bo nie macie o tym zielonego pojecia, przeciez nie jesteście patologami ani bieglymi sądowymi...kapitalne rozumowanie, normalnie zachwycasz mnie coraz bardziej kobieto :]

Przykro mi, ale jesli będę widziała Twojego psa, z obciętymi uszami i/lub ogonem, to będę miała monopol i słuszne podstawy sądzic, ze w momencie zaistnienia tych braków w jego ciele, dobrostan tego psa był poważnie nadszarpniety. I nie zmienisz tego ze zrobiono mu tym krzywdę w imię Twojego "bo tak chcę", choćbyś nie wiem co pisała, a Jasiek nie wiem jak się pod tym podpisywał jakimikolwiek czesciami ciała.

Jasiek napisał(a):
.I nie pytaj mnie jakie bo o celowosci bądż nie kopiowania mogę podyskutować w gronie wieloletnich hodowców a Ty to tego grona nie należysz

Ooo, to teraz tylko hodowcy mają prawo decydowac czy mozna sprawiać zierzętom ból i w imię czego? No kochany, na szczęście tak nie jest i nigdy nie bedzie.

Posted

lutomskak napisał(a):
tak -wiem ,ze pomylilam watki :grin::grin::grin:

a czy ja mam do ciebie jakies pretensje?:evil_lol: -nie mam do nikogo i w tym wlasnie tkwi chyba twoj problem.......-niczego ci nie zarzucam ,wcale nie chce o znecaniu sie i biciu.....:lol:
(...)

Jak nie masz pretensji o to , że ciągle piszę o zakazie kopiowania w Polsce i w związku z tym nie zarzucasz mi hipokryzji - to spoko, źle Ciebie zrozumiałam. Ale przyznaj Twój przekaz bez dużych literek , znaków przystankowych z błędami jest czasami niezrozumiały, a ja leciwa już jestem i ciężko mi się takie bazgroły czyta.

Posted

A wpis o tym ze szczeniaki nie będą mogły być kopiowane chyba nie jest niczym szczególnym, skoro w naszym kraju jest to prawnie zabronione.
To jak się doda wpis do umowy to będzie zabronione mocniej?
To może dodajmy jeszcze do umów, że życzymy sobie, aby psy chodziły na smyczy i w kagańcu w określonych miastach:
a)
b)
c)
....

Dla mnie suke która ma wyłacznie 3 bdb i na siłe zaliczyła hodowlankę, nie jest suką która wogóle powinno się rozmnazać. TAk samo jak Multichampion którego właściciel nie przestrzega prawa w kraju i kopiuje swoim miotom ogony jak i nie protestuje kiedy wie ze po jego reproduktorze będą kopiowane ogony, a tym samym łamane prawo w kraju, jest tak samo nie warty aby nim kryć.

To w końcu wybieramy reproduktora czy właściciela reproduktora?
Ja jakbym miał kryć sukę, to nie interesowałoby mnie to czy własciciel przekracza prędkość na terenie zabudowanym...

Posted

Jasiek napisał(a):
Na dzień dzisiejszy hodowcy i wlaściciele psów mają wybór i taki stan rzeczy czy wam to się podoba czy nie pozostanie jeszcze długo .THE END

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]... mają taki wybór: łamać prawo albo stosować się do niego![/FONT]
[FONT=Verdana]Przyjmując, że „jeszcze długo” - oznacza KILKA tygodni, też się zgadzam .[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Jaśku, a o czym ty chciałbyś podyskutować z wieloletnimi hodowcami? Chyba, że do tej pory całą swoją wiedzę skrzętnie ukrywasz :eviltong:. Bo dyskutować, oznacza dla mnie mi. wymieniać poglądy, argumentować, toczyć spór.[/FONT]
[FONT=Verdana]ech, chłopaku :lol:![/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Ufff. TuathaDea, żeby już nie wikłać się w dalsze rozważania o aniołach i szpilkach to tak w skrócie zauważę, co następuje: sposoby postępowania z psami agresywnymi mogącymi stanowić zagrożenie dla otoczenia są Ci (a może raczej – POWINNY BYĆ?) znane z autopsji, od podszewki i chyba dogłębnie, zważywszy na sytuację... – to tyle odnośnie osobistej sytuacji do której się tak chętnie odwołujesz[/FONT]. [FONT=Verdana]I tu EOT[/FONT].[/FONT]

Ale wracając do meritum – pytasz czy hodowca chce zrobić krzywdę psom... itd..... – a ja ponownie proszę o argumenty które mi pozwolą zrozumieć tak zażartą obronę i chęć obcinania żywym zwierzątkom tego i owego.

Obcinanie tego i owego jest krzywdą – a jeśli nie jest, to proszę mnie o tym przekonać! Jak na razie strona przeciwna przedstawiła swoje argumenty, racjonalne, oparte na badaniach z których wychodziło że to jednak krzywda jest...

Z drugiej strony nie wyszło nic równorzędnego. Więc czekam bo na razie wychodzi że jednak „hodowca chce skrzywdzić” – i to dość świadomie.

Narzekanie na „hodowców” w ogóle byłoby niesprawiedliwe, sporo z nich albo już nie obcina, albo zastanawia się jednak nad całym zjawiskiem. Ale część faktycznie betonowa (dobrze, nazwijmy ich „niewzruszonymi) pozostaje. I pewnie pozostanie.

Jak na razie na pytanie o argumenty z prawdziwym rozbawieniem czytam takie oto kwiatki:

"Nie brakuje tylko Wy nie przyjmujecie ich do wiadomości.I nie pytaj mnie jakie bo o celowosci bądż nie kopiowania mogę podyskutować w gronie wieloletnich hodowców a Ty to tego grona nie należysz."

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):

To jak się doda wpis do umowy to będzie zabronione mocniej?
....
To w końcu wybieramy reproduktora czy właściciela reproduktora?
Ja jakbym miał kryć sukę, to nie interesowałoby mnie to czy własciciel przekracza prędkość na terenie zabudowanym...

[FONT=Verdana]Tak, będzie MOCNIEJ ZABRONIONE![/FONT]
[FONT=Verdana]W tym przypadku poza ściganiem z urzędu, strona UMOWY której interes jest naruszany, ma prawo również wystąpić z roszczeniem z powództwa cywilnego.[/FONT]

[FONT=Verdana]Ja gdybym "kryła PEUGEOTA FORDEM", to wybrałabym miejsce krycia poza obszarem zabudowanym. [/FONT]
[FONT=Verdana]Po co auta mają się stresować :eviltong:.[/FONT]

Posted

laluno-co do tego pokazu o ktorym wspominalam-jesli na nim bylas-to wiesz o czym mowie i w ktorym momencie pan kazal wylaczyc kamery ,aparaty telefoniczne i dlaczego......:cool3: -jesli zas probujesz mi powiedziec-ze jestes tym typem szkoleniowca,ktory cwiczac swoje obidience-nie ma pojecia-jak "miszczowie" z psami obronnymi dochodza czesto do swoich trofeow -to wiesz co-lepiej nie chwal sie nigdzie tym-ze masz duza wiedze w tym temacie......:ghost_2:

co zas do kryc i podpisywania umow ,punktow i podpunktow-powtorze raz jeszcze-zeby bylo jasne-wieje mi czy ktos kopiuje swoje psy,czy nie

Nie iwem Lutomskak, nie chodze na takie pokazy gdzie nie pozwalają krecic na kamere. Moze to były walki psów, skad ja mogę wiedziec gdzie Ty sie obracasz.
Na moich nikt nie wyłacza wrecz przeciwnie, nagrywaja, nawet umieszczaja urywki w TV, czy gdzies w necie.
A co do tego jak się dochodzi. No cóz ja doszłam do tytułu Mistrza Polski PT i paru innych zwykła praca na piłeczke. Ale moze dlatego ze w przeciwieństwie do Ciebie mi nie wisi, a prace ze swoim psem nie chciałabym opierac na krzywdzie ani swojego psa ani innych.

Posted

LALUNA napisał(a):
Nie iwem Lutomskak, nie chodze na takie pokazy gdzie nie pozwalają krecic na kamere. Moze to były walki psów, skad ja mogę wiedziec gdzie Ty sie obracasz.
Na moich nikt nie wyłacza wrecz przeciwnie, nagrywaja, nawet umieszczaja urywki w TV, czy gdzies w necie.
A co do tego jak się dochodzi. No cóz ja doszłam do tytułu Mistrza Polski PT i paru innych zwykła praca na piłeczke. Ale moze dlatego ze w przeciwieństwie do Ciebie mi nie wisi, a prace ze swoim psem nie chciałabym opierac na krzywdzie ani swojego psa ani innych.

jhesli kiedykolwiek uda ci sie wystapic ze swoim wlasnym psem na mistrzostwach polski psow obronnych z tytulem IPO III -to wtedy mozemy ze soba pogadac......:loveu::loveu::loveu:

ja na tym pokazie tez nie bylam-ale to nie zmienia faktu.....-moja kochana-nie denerwuj sie!!!!!!!!!!!-zapewne doskonale dajesz sobie rade ze swoimi podopiecznymi w temacie obidience-chyle ci czola........-nigdy nie zdobylam takiego tytulu (co prawda ani ci go nie zazdroszcze,ani nie probuje cie "dogonic")-jednak pamietaj,ze nie masz monopolu na wiedze jakakolwiek-dobrze wiesz-ze nie kazdy pies musi gryzc,nie kazdy pies nadaje sie do konkurencji obidience,nie kazdy pies bedzie super w konkurencji agillity.....-tak samo nie kazdy wet-potrafi przeprowadzic zabieg (ten znienawidzony przez ciebie )-tak-zeby komar nie kucnal i mucha nie usiadla.......

dobrze wiesz-ze do wszystkiego trzeba miec i predyspozycje i umiejetnosci.......

onek-zapewniam cie-ze twoje odnosniki dotyczace moich razacych bledow w temacie interpunkcji-nie robia na mnie najmniejszego nawet wrazenia-bowiem odebralam bardzo solidne wyksztalcenie w zakresie jezyka polskiego i fakt , ze nie uzywam znakow przestankowych,wielkich liter ani kropek-nie oznacza ,ze swymi uwagami mozesz wplynac na moje dobre badz co badz samopoczucie......-nie odnosze sie do twoich postow w zadem konkretny sposob-poniewaz polityka,,korupcja i P R O W O K A C J A -sa mi zupelnie obce - nie mam zamiaru zmieniac swoich przyzwyczajen z powodu TWOJEGO ,ani niczyjego innego-nie czuje sie niczyim wrogiem,ani oponentem-jestem osoba majaca odmienne zdanie,poglad,wizje-jak zwal -tak zwal!!!!!!

visenna-:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

jhesli kiedykolwiek uda ci sie wystapic ze swoim wlasnym psem na mistrzostwach polski psow obronnych z tytulem IPO III -to wtedy mozemy ze soba pogadac......:loveu::loveu::loveu:

ja na tym pokazie tez nie bylam-ale to nie zmienia faktu.....-moja kochana-nie denerwuj sie!!!!!!!!!!!-zapewne doskonale dajesz sobie rade ze swoimi podopiecznymi w temacie obidience-chyle ci czola........-nigdy nie zdobylam takiego tytulu (co prawda ani ci go nie zazdroszcze,ani nie probuje cie "dogonic")-jednak pamietaj,ze nie masz monopolu na wiedze jakakolwiek-dobrze wiesz-ze nie kazdy pies musi gryzc,nie kazdy pies nadaje sie do konkurencji obidience,nie kazdy pies bedzie super w konkurencji agillity.....-tak samo nie kazdy wet-potrafi przeprowadzic zabieg (ten znienawidzony przez ciebie )-tak-zeby komar nie kucnal i mucha nie usiadla.......

dobrze wiesz-ze do wszystkiego trzeba miec i predyspozycje i umiejetnosci.......

Lutomskak, miałam psa z wyszkoleniem IPOIII, jednak po latach szkolenia wybrałam sporty które mnie interesuja. Oczywiscie ja dalej uprawiam sporty i dochodze w tych sportach do najwyższej klasy, a Ty u swoich psów kończysz już na IPOII. Doskonale wiemy dlaczego. Prawda?
I nie mogę sie zgodzić z tym co piszesz, bo niestety zbyt mało jak widze wiesz o szkoleniu. Moje psy nigdy nie były specjalnie wybierane, bo trudno cokolwiek powiedzieć o 7 tygodniowym szczeniaku i czy będzie miec swietne predyspozycje do sportu. Ale przy odpowiedniej pracy, dbałosci, staraniom i nie traktowaniu psa jak rzeczy z kazdym miałam bardzo duże osiagnięcia i nigdy nie oddałam mojego psa nawet wtedy kiedy okazywał sie ze nie ma takich wielkich predyspozycji do sportu. Moze własnie dlatego ze nie moge opwiedziec ze mi to wisi i biorąc szczeniaka jestem w obowiazku zapewnic mu dobra opiekę i wyszkolenie. Przyjmuję i akceptuję go takim jakim jest i jak wygląda.
ja na tym pokazie tez nie bylam

No własnie i to jest sedno Lutomskak , opisujesz tak jakbyś była widziała i jeszcze masz pretensje a teraz okazuje sie ze nie byłas i nic nie widziałas. :p

Czyli bicie piany. Napisałas olbrzymi post jak to okrutni bywaja szkoleniowcy i jacy to niedobrzy, a teraz gdy miałas okazje coś zmienić nagle okazało sie ze Ci to wisi i nie dasz nic od siebie aby to zmienić.
I kto tu jest hipokryta?:cool3:

Posted

UCHWAŁA SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
[FONT=Verdana]z dnia 27 października 2006 r.[/FONT]
[FONT=Verdana]w sprawie: ustanowienia Dnia Zwierząt[/FONT]

[FONT=Verdana]Sejm Rzeczypospolitej Polskiej ustanawia dzień 4 października Dniem Zwierząt. Dobro [/FONT][FONT=Verdana]zwierząt leży na sercu większości naszego społeczeństwa. Od ponad 10 lat 4 października jest [/FONT][FONT=Verdana]w wielu krajach, także i w Polsce, obchodzony jako Światowy Dzień Zwierząt. Tego dnia w [/FONT][FONT=Verdana]wielu miejscach w Polsce odbywają się - z roku na rok coraz liczniejsze - festyny i imprezy, [/FONT][FONT=Verdana]co świadczy o powszechnej akceptacji idei Dnia Zwierząt. Ogromne zainteresowanie [/FONT][FONT=Verdana]zwierzętami i sympatia do nich są w naszym kraju związane z kulturowym i chrześcijańskim [/FONT][FONT=Verdana]dziedzictwem Polski. Idee poszanowania „naszych braci mniejszych" głoszone przez św. [/FONT][FONT=Verdana]Franciszka z Asyżu współgrają z wartościami humanitarnymi. Miłośnicy zwierząt w Polsce [/FONT][FONT=Verdana]dzięki ustanowieniu Dnia Zwierząt zyskają wsparcie w swoich chwalebnych działaniach.[/FONT]
[FONT=Verdana]Sejm Rzeczypospolitej Polskiej, dostrzegając cenne działania wszystkich miłośników [/FONT][FONT=Verdana]zwierząt, wyraża uznanie dla ich pracy. Ustanowienie Dnia Zwierząt traktujemy jako [/FONT][FONT=Verdana]zapowiedź prac nad poprawą losu zwierząt w naszym kraju.[/FONT]
[FONT=Verdana]Marszałek Sejmu: M. Jurek[/FONT]
[FONT=Verdana](opublikowane w Monitorze Polskim z 2006 r., nr 80 poz. 794)[/FONT]

Posted

TAk samo jak Multichampion którego właściciel nie przestrzega prawa w kraju i kopiuje swoim miotom ogony jak i nie protestuje kiedy wie ze po jego reproduktorze będą kopiowane ogony, a tym samym łamane prawo w kraju, jest tak samo nie warty aby nim kryć.

po raz kolejny to napisze - na szczescie LALUNO ty nie jestes hodowca bo twoje kryteria wyboru bylyby yhm odrobine dziwne :diabloti:

a co do mojego przestrzegania prawa - przez wiele lat dzialalam aktywnie w Federacji Anarchistycznej - i to tyle o moim podejsciu do panstwa i tworzonego przez niego prawa :diabloti: