Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasiek napisał(a):
:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Wiosenne przebudzenie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:Dog_run::Dog_run:

hahahhahaahhahahahaa

Posted

Jasiek napisał(a):
:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Wiosenne przebudzenie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:Dog_run::Dog_run:

OJ VAN JASIU VAN JASIECZKU WRACAJ DO SZKOLY :shake:
Chcialabym by byla u nas wiosna ;) tak pieknie :lol:
Zastanow sie nim cos znowu palniesz !!!

Posted

iwona&CAR napisał(a):
BIEDNY PIES :placz: TRAGEDIA ,WYGLAD ODSTRASZAJACY brrrrrrrr

Uffff jak ja sie cieszę, ze Ci sie nie podoba. Inaczej miałabym wątpliwości czy oby napewno jest taka piekna i takie ma piekne uszy jak to mówią.

P.s. Ogon nie wiem po co bo i tak tyłkiem kręci jak sie cieszy:lol:

Posted

MEGNUM napisał(a):
Uffff jak ja sie cieszę, ze Ci sie nie podoba. Inaczej miałabym wątpliwości czy oby napewno jest taka piekna i takie ma piekne uszy jak to mówią.

P.s. Ogon nie wiem po co bo i tak tyłkiem kręci jak sie cieszy:lol:

jakby im sie podobal dozek to ja na Twoim miejscu z mostu bym skakala:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ale cudny jest i ten wyraz twarzy wlasnie dzieki USZI:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
cudoooooooooooooo

Posted

[quote name='Berek']Hm, samo zwierzę ładne, ino jakoś tak nienaturalnie wygląda.
[FONT=Verdana]Dowiemy się kto ciął?[/FONT]
[FONT=Verdana]Może szef sekcji molosów?[/FONT]

Guest ursa81
Posted

Mnie się pododbają dogi niecięte. Wyglądają wówczas niczym wielkie wyżły :cool3: Nie mogę jednak powiedzieć, że dog z foty jest groteskowy jak ten z filmu Niceravik, tymbardziej, że to młoda dożyca (pies, nie Niceravik :lol: ) i proporcje się zmienią. Pojawia się tylko pytanie: czy warto? Na te pytanie odpowiada sobie indywidualnie każdy z nas. Stawka jest duża: pewne ryzyko medyczne, cierpienie. W tym wypadku praktycznie zero pozytywnych stron: estetyka to nie powód (gust to sprawa zróżnicowana); względy medyczne - w pewnym stopniu minimalnie zmniejszone ryzyko zapalenia uszu.

Posted

ursa81 napisał(a):
Mnie się pododbają dogi niecięte. Wyglądają wówczas niczym wielkie wyżły :cool3:

Wszystko bym oddała za to aby moja dożyca nigdy nie przypominała mi wyżła:roll:

Filmu nie komentuję bo ktoś kto go zrobił nie ma chyba pojęcia, ze istnieje róznica w proporcjach szczeniaka i psa dorosłego. Śmieszne, ze wszystkowiedząca Niceravik podpiera się takim filmikiem.:lol:

Posted

MEGNUM napisał(a):

LUB ZROBILA nie widzac w tym psa - to jest wlasnie takie podejscie do zwierzecia. Tu obciac , tu urwac , tu odrabac - bo taki mi sie podoba.
Czy w tym wypadku mozna mowic o gustach ???
To nie rzecz ktora mozna przypasowac do gustu .:shake:

Posted

MEGNUM napisał(a):
:lol:

Nie grozi Ci to :) I to nie jest kwestią ucięcia czy pozostawienia ucholi. Ona po prostu jest piękna.

Posted

LALUNA napisał(a):
Każdy róznie odbiera to piekno.

LALUNA ,PIEKNO jest tylko jedno - naturalne !!!!!

Sztuczne piekno , dorobione, dociete to juz wyrafinowane piekno .
Te USZY SA PIEKNE ??? nie napisze dla jakiego pokroju ludzi.
Szkoda ze tak piekny pies zostal oszpecony. brrrrrrr
Odpychajace wzdrygam sie nie tylka ja ale wszyscy ktorzy juz zapomnieli
co to znacza pocharatane uszy - co za sredniowiecze :-o
A Ty co sobie zrobilas dla upiekszenia ??? czy swojemu dziecku.??
Stopek za duzych Twoje dziecko nie ma ????
A moze za krotka szyje ??? przydaloby sie wydluzyc obrozami ha ha ha....
Dlaczego wlasciciele upiekszaja tylko psy bo co bo sa bezbronne i co i prawa sie nie doszukali ???????
Tragedia !!!!! Gratuluje takich gustow kosztem cierpien !!!!!!!
A TE USZY SA obrzydliwe ,sterczace rogi , wszyscy co ze mna w tej chwili ogladaja lub przesle link do tej foty maja takie samo zdanie i sa w szoku , wspolczuja temu psu.:angryy:
BIEDNE OKALECZONE ZWIERZE ,KALECTWO a nie pieknosc.

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Malujesz się? Chodzisz do fryzjera?

Przecież piękno jest tylko naturalne :evil_lol:

I ona jest naturalna tz Carowa:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Niestety natura lubi płatać figle:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.i tu nawet żaden skalpel nie pomoże

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Malujesz się? Chodzisz do fryzjera?

Przecież piękno jest tylko naturalne :evil_lol:

Czy ktos Ci zabrania z psem chodzic do fryzjera ??? czy pomalowac psu paznokcie ?
Ja tu porownywalam odcinanie zdrowych czesci cial do malutkich stopek i do dlugiej szyji co sobie mozesz zafundowac bo w tym tez gustuja :shake::angryy:
No mozesz sobie jedno ucho obciac i do kolekcji odrabac palec , prawda ?
dlaczego nie , mozesz psu odrabywac kawalki zdrowego ciala zacznij od siebie - siebie potorturuj.

Posted

Jasiek napisał(a):
I ona jest naturalna tz Carowa:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Niestety natura lubi płatać figle:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.i tu nawet żaden skalpel nie pomoże

Van Jasiu Ciebie to chyba jednak nie moja uroda obchodzi tylka ta "siostra milosierdzia " jak juz napisales tak boli , oj dlugo ja nie zapomnisz ;)
Wiesz ja znajac Ciebie to na tym topiku nie mam o czym dyskutowac z Toba.
Ty psow juz nie rabiesz bo juz dawno uznales ze prestizowy hodowca na to sobie pozwolic nie moze .
Drogi ma pozamykane do znaczacych wystaw poza Polska.
Doklanie o tym juz dawno pisales Van Jasiu ,prawda ?

Posted

[quote name='iwona&CAR']...Ty psow juz nie rabiesz bo juz dawno uznales ze prestizowy hodowca na to sobie pozwolic nie moze .
Drogi ma pozamykane do znaczacych wystaw poza Polska.
[FONT=Verdana]Teraz wszystko jest jasne.[/FONT]
[FONT=Verdana]Jasiek sam nie tnie bo aż taki głupi nie jest. Za to pracowicie napędza baranów „Mistrzowi”, a także wpuszcza w maliny oraz udupia konkurencje :evil_lol: .[/FONT]
[FONT=Verdana]Dogi przy okazji.[/FONT]
[FONT=Verdana]Biedna MEGNUM myślała, że to ona ma taki cudny gust :eviltong:. Nic z tych rzeczy![/FONT]

Posted

iwona&CAR napisał(a):

Dwano to pisałem że nie jestem Van Jasiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Według twojej chorej wyobrazni to już byłem jakimś kwiatkiem,Ivkaol ,itd itd:lol::lol::lol::lol::lol:Wiesz co ale świetnie sie bawimy:multi::multi::multi:.

Guest ursa81
Posted

Napisał MEGNUM
[quote name='iwona&CAR']LUB ZROBILA nie widzac w tym psa - to jest wlasnie takie podejscie do zwierzecia. Tu obciac , tu urwac , tu odrabac - bo taki mi sie podoba.
Czy w tym wypadku mozna mowic o gustach ???
To nie rzecz ktora mozna przypasowac do gustu .:shake:

Myślę, że MEGNUM nie chodziło o to, że zrobi wszystko w dosłownym tego stwierdzenia znaczeniu. Pewnie zwyczajnie MEGNUM nie podobają się wyżły i w ten sposób chciała okazać sój stosunek do nich.

Pewnie, że to dwie różne rasy i dog nie powinien wyglądać jak wyżeł, a wyżeł jak dog ale ja napisałam pół żartem pół serio, kiedy porównałam nieciętego doga z wyżłem. Chodziło o to, że z racji bycia miłośniczką wyżlaków jakoś milej mi się patrzy na doga z uszami "jak u wyżła". Tylko to miałam na myśli.

A jako ciekawostka: fotki.

poniższe zdjęcie należy do hodowli Theogonia

Czy te psy nie są w jakiś specyficzny sposób podobne? Zresztą kiedy jeszcze dogi były psami użytkowymi w sensie - myśliwskimi podobno jeszcze bardziej przypominały wyżły.

Posted

Orsini skoro piszesz publicznie nieprawdę nie pozostaje mi nic innego jak sprostować Twoją wersje. Wulgarne obrażanie użytkowników dogo zarówno na forum jak wysylając prostackie priv nie ma nic wspólnego z opozycją, a jedynie z brakiem dobrego wychowania.
Dostałas punkty karne za łamanie regulaminu i od Ciebie zależy czy chcesz osiagnac ich maksymum, czyli tyle przy których sam system automatycznie banuje.

Posted

[quote name='Sylvia_76']Nie grozi Ci to :) I to nie jest kwestią ucięcia czy pozostawienia ucholi. Ona po prostu jest piękna.

Dzięki Sylwuś;) Ja żartowałam sobie, zreszta jako właścicielka DN wiesz co miałam na myśli:eviltong:

[quote name='iwona&CAR']LALUNA ,PIEKNO jest tylko jedno - naturalne !!!!!

Sztuczne piekno , dorobione, dociete to juz wyrafinowane piekno .
Te USZY SA PIEKNE ??? nie napisze dla jakiego pokroju ludzi.
Szkoda ze tak piekny pies zostal oszpecony. brrrrrrr
Odpychajace wzdrygam sie nie tylka ja ale wszyscy ktorzy juz zapomnieli
co to znacza pocharatane uszy - co za sredniowiecze :-o
A Ty co sobie zrobilas dla upiekszenia ??? czy swojemu dziecku.??
Stopek za duzych Twoje dziecko nie ma ????
A moze za krotka szyje ??? przydaloby sie wydluzyc obrozami ha ha ha....
Dlaczego wlasciciele upiekszaja tylko psy bo co bo sa bezbronne i co i prawa sie nie doszukali ???????
Tragedia !!!!! Gratuluje takich gustow kosztem cierpien !!!!!!!
A TE USZY SA obrzydliwe ,sterczace rogi , wszyscy co ze mna w tej chwili ogladaja lub przesle link do tej foty maja takie samo zdanie i sa w szoku , wspolczuja temu psu.:angryy:
BIEDNE OKALECZONE ZWIERZE ,KALECTWO a nie pieknosc.

[
Moje paznokcie naturalne nie są piękne wiec juz twój mit obalony:eviltong:
Uszy wcale nie są pocharatane. Nawet sobie nie wyobrażasz jaką ma piękną głaciutka bliznę zmniejszającą sie bardzo szybko i zaarstającą sierścią.

Dzieci nie mam i nie planuję jak na razie;)

A linki przesyłaj komu chcesz. DLA MNIE takie uszy są piękne a że ja egoista jestem to tylko to się liczy.:evil_lol:

[quote name='niceravik']
[FONT=Verdana]Biedna MEGNUM myślała, że to ona ma taki cudny gust :eviltong:. Nic z tych rzeczy![/FONT]

No fakt nie przelewa sie, ale chyba biedna to nie jestem. Mam dach nad głową i pełną lodówkę, stac mnie na utrzymanie doga i 2 innych psów, kota i zółwia i nawet czasem starczy na piwo <lol>

A tak serio to Intera zrobię z każdym kopiowanym psem, który spełni eksterierowe warunki i naprawdę wszystko mi jedno czy mam ch. Niemiec czy ch. Węgier. Ważne, że mam mój doży ideał na kanapie. I zdania nie zmienię.

[quote name='ursa81']Myślę, że MEGNUM nie chodziło o to, że zrobi wszystko w dosłownym tego stwierdzenia znaczeniu. Pewnie zwyczajnie MEGNUM nie podobają się wyżły i w ten sposób chciała okazać sój stosunek do nich.

Pewnie, że to dwie różne rasy i dog nie powinien wyglądać jak wyżeł, a wyżeł jak dog ale ja napisałam pół żartem pół serio, kiedy porównałam nieciętego doga z wyżłem. Chodziło o to, że z racji bycia miłośniczką wyżlaków jakoś milej mi się patrzy na doga z uszami "jak u wyżła". Tylko to miałam na myśli.

Ursa ja bardzo lubie wyżły i pisałam to zupełnie jak Ty, pół żartem pół serio:lol:
A serio to podoba mi sie podkreslone Twoje zdanie.
Jak by to powiedzieć hmmm, nie lubię takich dogów z takimi głowami jak ta suka, której zdjęcie wkleiłaś.
Wolę te wzorcowe, np takie:

Przyznasz, ze daleko im do wyżełków??

p.s. Uszy tu nie mają znaczenia, wkleiłam pierwszą lepszą.