Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ayshe']kochana:diabloti: czytac umiem-dzieki za troske.a odzywam sie wtedy kiedy chce i mam po co.:eviltong:.
polemizowalabym ale co tam:eviltong::eviltong::eviltong:

Guest Mrzewinska
Posted

A tak z ciekawosci - nie wiem czy to prawda, czy tylko niecne oszczerstwo - ponoc u niektorych przedstawicieli pewnej rasy, gdzie wymogiem urody jest nadmiar skóry - trzeba szczeniaki karmic wylacznie rozmiękczoną papką, aby sobie nie pogryzly nie mieszczacych sie niemal w pyszczku faldów policzków?
Prawda to, wie ktoś?
Prawda, ze trzeba operacyjnie usuwac rzesy wrastajace w cialo na skutek tegoz pomarszczenia?
Prawda, że sa psy, dla ktorych na skutek zbyt ciezkiej i nienaturalnej okrywy wlosowej skok do rzeki moze skonczyc sie tragicznie?

Mam nadzieje, ze to tylko niecne plotki.

Zofia

Posted

orsini napisał(a):
polemizowalabym ale co tam:eviltong::eviltong::eviltong:

maaasz prawo:diabloti:.nie bardzo mnie ono interesuje ale maaasz prawo:diabloti::evil_lol:

Zosiu-niecne plotki.:D

Posted

ooo wlasnie szarpejki;-))))
a ilez one musza przejsc "operacji plajstycznych" u weta, zeby normalnie funkcjonowac:diabloti::diabloti::diabloti:
Slowa dr Garncarza na wykladzie z chorob oczu:
3 szarpejki w okolicy waszej lecznicy i macie z czego zyc
:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']maaasz prawo:diabloti:.nie bardzo mnie ono interesuje ale maaasz prawo:diabloti::evil_lol:
.:D
to sie nazywa ignorancja i jest glowna cecha takich mundrych osob jak Ty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
mnie interesuje nawet zdanie ravikovej-nie zgadzam sie z nim, ale interesuje:evil_lol:

Posted

orsini-i wydalas prrawde straszna.:cool3:a to plotki niecne ..zreszta co im tam...przeciez najwazniejsze ze podobaja sie.:cool3:.przeciez to nie dysplazja ani choroby serca.
dzieki za komplement-z twych ust to jak ambrozja -lubie byc przez ludzi takich jak ty oceniana jako mundra.:D.
to mobilizuje.:D

Posted

ayshe napisał(a):
dzieki za komplement-z twych ust to jak ambrozja -lubie byc przez ludzi takich jak ty oceniana jako mundra.:D.
to mobilizuje.:D

Dzizas, STRACH SIE BAC!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

kwestia twoich lekow pozostanie dla mnei niestety tajemnica bo nie bawia mnie wycieczki osobiste.to juz pozostanie twoja domena.bawsie w to sama.znudzilo mi sie.
o czym to bylo?o w sumie kopiowaniu ale tez o tym czy jestesmy etyczni hodujac pewne rasy?toz to taki sam temat rzeka jak ten o kopiowaniu.:cool3::diabloti:

Posted

[quote name='Mrzewinska']Szare marmurki nie sa dopuszczane do hodowli, prawda?

Dogi maści merle (szare marmurki) bywają dopuszczane do hodowli. Mogą też uczestniczyć w niektórych wystawach np. klubowych.
Nie ma takiej mozliwość w Polsce ale za granicą zdarzają się rodzice merle.
Merle genetycznie jest arlekinem.

Np. matką tego (moim zdniem pięknego) doga arlekina z Francji: http://i219.photobucket.com/albums/cc263/klaudia_szymanska1/atos1.jpg

jest ta suczka merle:
http://www.iskandardogue.com/pagetariqa.html

W tym miocie również nie urodził sie szczeniak maści merle. Jedynie arlekiny i czarne.

A zeby nie był to całkiem off to napiszę ze oboje mają kopiowane uszy
:loveu:

Posted

ayshe napisał(a):
kwestia twoich lekow pozostanie dla mnei niestety tajemnica bo nie bawia mnie wycieczki osobiste.to juz pozostanie twoja domena.bawsie w to sama.znudzilo mi sie.
o czym to bylo?o w sumie kopiowaniu ale tez o tym czy jestesmy etyczni hodujac pewne rasy?toz to taki sam temat rzeka jak ten o kopiowaniu.:cool3::diabloti:

oh wiem kochana , ze Ci sie znudzilo, bo zeby choc troche byc zlosliwym to trzeba choc troche pomyslec, a to jak patrze na niektorych to mam wrazenie , ze jednak BOLI i to bardzo.
Moze podac Ci jakies srodki p/bolowe???:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
A co do etyki-nie jestesmy etyczni hodujac psy rasowe, zakazmy hodowli PSA RASOWEGO, bo kazda rasa ma swoje choroby b. czesto wystepujace. U sznaucerka to slepota. Genetyczna jak najbardziej.
Meczy sie slepy?
uspac i psa i hodowce!!!
ooo to bedzie moje haslo wyborcze:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Sznaucerki slepota? mam dziewiecioletna suczke i ma super zdrowe oczka.
wczesniej mialam 18 jamnika i nie mial dysplazji,ale uwazam ,ze wiele ras powinno sie przestac hodowac gdyz psy sie tylko mecza ,ale ludzie hoduja dla zaspokojenia swojego snobizmu.Np.obecnie hodowane owczarki niemieckie,francuskie buldozki,shar pei.basset,pekinczyki,wszystkie rasy bez pokrywy wlosowej(xoloitcuintle,peruanskie czy chinskie psy bez wlosow,chihuahua
ps-orsini-co to za bzdury piszesz ,zeby usypiac psa z powodu slepoty!1No coz moze to robia tylko hodowcy?

Posted

orsini napisał(a):

A co do etyki-nie jestesmy etyczni hodujac psy rasowe, zakazmy hodowli PSA RASOWEGO,

Popieram!!!!:evil_lol: tym bardziej ze otrzymalem info że ostatnio urodziły się w Polsce owczarki australijskie i na siedem sztuk pieć ze szczątkowym ogonem.Jezu jak te biedactwa teraz bedą sie komunikowały z przedstawicielami swojego gatunku.Przecież to naturalne kaleki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dyskopatia czy dysplazja ,nie jestem wet,objawy sa prawie podobne i widok czy owczarka czy jamnika chorego i cierpiacego jest wstrzasyjacy.Naogladalam sie u mojej mamy owczarka niemieckiego ktory 11 lat mial HD i jamniki powluczace tylne nozki,wozone we wozkach:placz:

Posted

Jasiek napisał(a):
Popieram!!!!:evil_lol: tym bardziej ze otrzymalem info że ostatnio urodziły się w Polsce owczarki australijskie i na siedem sztuk pieć ze szczątkowym ogonem.Jezu jak te biedactwa teraz bedą sie komunikowały z przedstawicielami swojego gatunku.Przecież to naturalne kaleki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

o jej!!!
Straszne!!!biedne pieski!!!
Jak hodowca moze zyc z taka swiadomoscia, ze tak skrzywdzil psiaki!!!:crazyeye::crazyeye:

Do xxxxxx666 znasz jedna sznaucerke z czystymi oczkami i mowisz, ze cytuje: '...Sznaucerki slepota? ...' no jak znasz jedna to naprawde masz racje!a ja glupia myslalam, ze to powazny problem rasy!ale jak Ty znasz jedna i mowisz, ze to nieprawda to ja sie ciesze!
Wiesz, w sumie moje sznaucerki widza, wiekoszosc znajomych tez ma psiaki bez PRA,RD i cataract, masz racje!!!to nie jest problem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
hahahahahaha, ale Wy zabawni, ja tu wchodze sie posmiac zawsze.

A ONki dysplazja???moja kolezanka ma suke ONke i nie ma dysplazji, ja nie rozumie o czym Wy piszecie:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

hahahhaha komedia to forum

Posted

[quote name='xxxx52']Dyskopatia czy dysplazja ,nie jestem wet,objawy sa prawie podobne i widok czy owczarka czy jamnika chorego i cierpiacego jest wstrzasyjacy.Naogladalam sie u mojej mamy owczarka niemieckiego ktory 11 lat mial HD i jamniki powluczace tylne nozki,wozone we wozkach:placz:
to poprzyj moj wniosek:
ZAKAZAC HODOWLI PSA RASOWEGO!!!
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Atos mieszka na Słowenii :)

Piękny jest, fakt :loveu:

No tak tak ale miałam na myśli to, że pochodzi z Francji.

Fajny jest, i te uszy....:loveu::loveu::loveu:

Posted

orsini napisał(a):
o jej!!!
Straszne!!!biedne pieski!!!
Jak hodowca moze zyc z taka swiadomoscia, ze tak skrzywdzil psiaki!!!:crazyeye::crazyeye:

Jeszcze skubańce ze ZK wydali im metryki:evil_lol:Teraz jak biedactwa dorosną to mało tego że nie dogadaja się z innymi psami to jeszcze zamiast machac długim ogonkiem to pozostanie im kręcenie dupkami:lol:,będą miały zaburzenia w balansowaniu ciałem ,o pływaniu nie ma mowy bo bez ogona to się nie da , popłyną i nie wróca bo nie będą miały czym sterować a weci będą mieć problem w diagnozowaniu zaburzeń hormonalnych.Klapa po całości:lol::lol::lol::lol:

Posted

Jasiek:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a Ty masz zone?albo moze Islam jesli odpowiedz na to pytanie jest twierdzaca:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Dyskopatia czy dysplazja ,nie jestem wet,objawy sa prawie podobne i widok czy owczarka czy jamnika chorego i cierpiacego jest wstrzasyjacy.Naogladalam sie u mojej mamy owczarka niemieckiego ktory 11 lat mial HD i jamniki powluczace tylne nozki,wozone we wozkach:placz:

Nie odróżniasz dyskopati od dysplazji i zabierasz głos w sprawie rzekomego cierpienia kopiowanych psów?????:crazyeye:

To dla mnie bardziej wstrząsające niż widok chorego owczarka czy jamnika...

Posted

Dlaczego zakazac hodowli psow rasowych :shake:?ale hodowac rasy zdrowe ,nie przerasowione,psy nie rodzace co roku,a nie ciagle zmieniac rasy na modne szybciej idace sie sprzedac.Ograniczyc produkcje psow modnych i genetycznie obciazonych,oraz ras tzw.niebezpiecznych.
No i oczywiscie nie kopiowac tych biedakow .