Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maxxel-mozesz jechac na Sardynie,ale czy bys cos zarobil na tych ogonkach i uszkach to nie wiem :shake:,siedzac caly dzien przy komputerze.Tam trzeba pracowac:diabloti:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[
quote=xxxx52;9289982]maxxel-mozesz jechac na Sardynie,ale czy bys cos zarobil na tych ogonkach i uszkach to nie wiem

Chyba bym wydal!!Za spektakl trzeba placic

:shake:,siedzac caly dzien przy komputerze

Taka praca:placz:

.
Tam trzeba pracowac:diabloti:

..jako kelnerka??

Posted

maxxel-nie wiedzalam ,ze kelnerzy,kelnerki, maja az tyle do powiedzenia o kopiowaniu:evil_lol:moze o obcinaniu na zywca u prosiakow co nie co:-(Ty wiesz o ile jest to Twoj joob

Posted

Odnośnie-

"Professor Dr. R Frisch, Leader of the Clinic of Veterinary Surgeons Justus-Lieberg University Germany -wrote"... (cyt. maxxel)

[FONT=Arial]Żeby było jasne dlaczego i do kogo Professor "wrote" [/FONT][FONT=Arial]podaję link, gdzie mozna przeczytać całość:[/FONT]

http://www.netpets.org/dogs/healthspa/fritsch.html

A teraz BONUSIK - warto zajrzeć - dziesiątki weterynarzy z imienia i nazwiska wg alfabetu. Są też komentarze...

http://www.vetsagainstdocking.co.uk/VAD-Vets-Against-Docking.A-C.html

Posted

[quote name='xxxx52']maxxel-nie wiedzalam ,ze kelnerzy,kelnerki, maja az tyle do powiedzenia o kopiowaniu:evil_lol:moze o obcinaniu na zywca u prosiakow co nie co:-(

Forum to ciekawy twor,gdzie wbrew pozorom mozna sie wiele dowiedziec.W pewnym momencie sama stwierdzisz o jaki bagaz wiedzy jestes bogatsza:p

Posted

[quote name='LALUNA']Maxxel ta strona z 2002 roku i wiekszosc odnosników z tej strony nawet juz nie ma. :lol:

Laluna jakie ma to znaczenie?
Czy w przeciagu 5 lat fizjologia psa sie zmienila?

Posted

maxxel napisał(a):
Laluna jakie ma to znaczenie?
Czy w przeciagu 5 lat fizjologia psa sie zmienila?

Fizjologia sie nie zmienia, natomiast teorie dotyczace fizjologii tak.
Szczególnie jak odnosniki z danej strony juz nie istnieja, to moze oznaczac ze własnie mamy do czynienia ze zmiana teorii

Posted

[quote name='LALUNA']Fizjologia sie nie zmienia, natomiast teorie dotyczace fizjologii tak.
Szczególnie jak odnosniki z danej strony juz nie istnieja, to moze oznaczac ze własnie mamy do czynienia ze zmiana teorii

Laluna Twoja teorja jest taka sama jak ta,ze kopiowane psy moga miec problemy z zachowaniem rownowagi np.podczas agility.

Posted

maxxel napisał(a):
Laluna Twoja teorja jest taka sama jak ta,ze kopiowane psy moga miec problemy z zachowaniem rownowagi np.podczas agility.

Maxxel juz nie maja, bo ludzie przestali obcinac szczeniaczkom do agility ogony. Teraz w agility ogony sa w cenie. Uszy zreszta tez.

Posted

[quote name='LALUNA']Maxxel juz nie maja, bo ludzie przestali obcinac szczeniaczkom do agility ogony. Teraz w agility ogony sa w cenie. Uszy zreszta tez.

Nie mowimy chyba o mistrzostwach,prawda?

Posted

maxxel napisał(a):
Nie mowimy chyba o mistrzostwach,prawda?

Ludzie którzy kupuja szczeniaka pod kątem agility, nie wykluczaja udziału w Mistrzostwach. W końcu kazdy by chciał

Posted

[quote name='maxxel']Laluna Twoja teorja jest taka sama jak ta,ze kopiowane psy moga miec problemy z zachowaniem rownowagi np.podczas agility.
Maxxel, nikt tak nie pisał.

Za to brak ogona nie tyle może, ale ma wpływ!!! na zachowanie równowagi u każdego zwierzaka.

Posted

[quote name='LALUNA']Ludzie którzy kupuja szczeniaka pod kątem agility, nie wykluczaja udziału w Mistrzostwach. W końcu kazdy by chciał

Ja bym nie chcial i wielu chcialo by sie pewnie tylko pobawic.Czesto jest tak,ze najpierw pies a potem zobaczymy czym jest obdarzony.To co napisalas oznaczalo by ,ze w agility powinny biegac tylko te rasy ktore maja do tego najlepsze predyspozycje.Z doswiadczenia wiesz,ze biegaja nawet mieszance..

Posted

[quote name='niceravik']Maxxel, nikt tak nie pisał.

Za to brak ogona nie tyle może, ale ma wpływ!!! na zachowanie równowagi u każdego zwierzaka.

Byc moze za malo mialem psow w zyciu i tej roznicy nie wychwycam.Po moim leniwym kocie tego nie stwierdze.Raz,ze jakims cudem ma ogon,dwa,ze jego aktywnosc konczy sie na dojsciu do michy..

Posted

maxxel napisał(a):
Ja bym nie chcial i wielu chcialo by sie pewnie tylko pobawic.Czesto jest tak,ze najpierw pies a potem zobaczymy czym jest obdarzony.To co napisalas oznaczalo by ,ze w agility powinny biegac tylko te rasy ktore maja do tego najlepsze predyspozycje.Z doswiadczenia wiesz,ze biegaja nawet mieszance..

Bo Ty nie startujesz, wiec Ci sie nie dziwie.
A co do tych innych ras. To wiesz ja nie narzekam. 2 razy z briardem byłam na MSw Ag wiec jak sie chce, wszystko jest możliwe.
NA MSw, MP i w niektórych innych biegach mixy nie moga startowac.
NAtomiast jak juz ktos bierze psa do agility to juz całego.
I mnie cieszy ta zmiana

Posted

[quote name='niceravik']LALUNA, wielkie gratulacje za wspaniały wynik w MP w 2007r.
Czytałam wszystko :loveu::multi:.
:Rose:

Dzieki.
A pierwszy pies, tez z mojego klubu. Wiec w sumie mamy dwa tytuły z MP.
Potem poprawiłam sie zdobywajac Puchar Karkonoszy

Posted

[quote name='LALUNA']Bo Ty nie startujesz, wiec Ci sie nie dziwie.
A co do tych innych ras. To wiesz ja nie narzekam. 2 razy z briardem byłam na MSw Ag wiec jak sie chce, wszystko jest możliwe.
NA MSw, MP i w niektórych innych biegach mixy nie moga startowac.
NAtomiast jak juz ktos bierze psa do agility to juz całego.
I mnie cieszy ta zmiana

Mi chodzi o konkretnego psa,psa kopiowanego w tym sporcie/zabawie

Posted

maxxel napisał(a):
Mi chodzi o konkretnego psa,psa kopiowanego w tym sporcie/zabawie

To znaczy? Owszem mozesz sie pobawic i nawet nie musisz startowac. Ale wtedy nie bierzesz psa do agility, ale do towarzystwa.
JAk juz bierzesz do agility to po to aby cos osiagnac.
To tak jakbys brał do hodowli. Tez nie kupisz niehodowlanego.

Posted

[quote name='LALUNA']To znaczy? Owszem mozesz sie pobawic i nawet nie musisz startowac. Ale wtedy nie bierzesz psa do agility, ale do towarzystwa.
JAk juz bierzesz do agility to po to aby cos osiagnac.
To tak jakbys brał do hodowli. Tez nie kupisz niehodowlanego.

Ok ,ale w Polsce poki co moge z nim startowac(chipotetyczny bakcyl..)