Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lepiej udaj sie do ZK( nie do Związku Kynologicznego to tak żebyś dobrze zrozumiala:lol::lol:) tam to są dopiero prawdziwi FACECI.Jeden nawet partyjny kolega co to kobitkami częstował jak landrynkami.:diabloti:

Widzę ze bardzo sie identyfikujesz z takimi "prawdziwimi Facetami".
Ale nie jest to powód do dumy, takich facetów okresla się mianem żigolaków albo naiwnymi sponsorami. Jasiu a Ty do jakiej grupy się zaliczasz? :razz:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jasiek']Nie ,nie żle to zrozumiałaś:lol:.Pan A który był osłem ups....posłem napisał interpletację w której naplótł trzy po trzy co mu ślina na język przyniosła.Zresztą nie ma się co dziwić jak się bywa w trzecim wymiarze to takie wpadki sie zdarzają.Gdyby napisał [SIZE=2]interpelację to treść tego dokumenty byłaby inna:eviltong:
Zrozumiałam tak jak napisałeś.
Nie moja wina, że u ciebie, „myślenie” rzadko ma związek z „napisaniem” i dlatego bez komentarza zapisana, powiedzmy - „myśl”, jest nie do odczytania, bo i intencja autora jest zagadką. Założę się, że dla autora również. Może zwłaszcza, dla autora.
Wiń za to wyłącznie swoją „przebiegłą” inteligencję.

Również wiń siebie za to, że to twoje wyjaśnienie przypomina sytuację mimowolnego „bohatera” porannej uroczystości rezurekcyjnej, który chociaż wbrew swojej woli, bez kontroli, jednak paskudnie „zepsuł powietrze”, z silnym „wspomaganiem fonicznym”, a na zdziwione spojrzenia sąsiadów - mimowolnych świadków tego pożałowania godnego wybryku natury, odpowiedział, że zrobił to celowo :p, dla dodania „animuszu” DZWONOM REZUREKCYJNYM :razz:.

Poza wszystkim, taki ktoś, j.w. – nie może obrazić nikogo, zwłaszcza Posła, jakby się nie starał... psuć powietrze.

Posted

MARS napisał(a):
Ośrodek Izby nie ma nic przeciwko psom. Tylko warunki spartańskie nieco. No i trzeba uważac co by ośrodkowego kota nie zjadły.

dzieki - tzm wsio juz zajete

Iwono-zacznij brac deprim-do Swiat sie wysycisz i atmosfera w domu bedzie super!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Posted

lutomskak napisał(a):

Iwono-zacznij brac deprim-do Swiat sie wysycisz i atmosfera w domu bedzie super!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Oczywiscie radzisz z własnej autopsji, faktycznie jakos tak milej gadasz im blizej świat a moze dlatego ze znalazłas temat w którym się wreszcie lepiej czujesz:lol:
To szukaj dalej tych noclegów.

Posted

[quote name='lutomskak']tak sobie mysle-ze tu juz od dawna niewiele o kopiowaniu.....wiec mam pytanie....

Masz rację. Ale problem został. Jak usunąć tę okropną „barykadę”?
Przecież WSZYSCY KOCHAMY NASZE PSY :loveu:!
To za mało żeby nie „strzyc ich jak trawnika”?

Karolina, dasz jakąś radę plissssss ?

Posted

SOS Sfora napisał(a):
To może jednak coś o kopiowaniu,więc zacznijmy od siebie.Czy ktoś w tym towarzystwie ma kopiowane psy?:shake:

Tak ja mam, jeżeli masz na mysli, psy które sie zwykle kopiuje, ale nie zostały skopiowane

Posted

[quote name='niceravik']Masz rację. Ale problem został. Jak usunąć tę okropną „barykadę”?
Przecież WSZYSCY KOCHAMY NASZE PSY :loveu:!
To za mało żeby nie „strzyc ich jak trawnika”?

Karolina, dasz jakąś radę plissssss ?

Mysle,ze ten problem rozwiaze sie sam w ciagu kilku ,lub kilkunastu kolejnych lat-calkowicie naturalnie i niezaleznie od naszego widzimisie.........

Laluna-slabo sie postaralas....probuj dalej.....:evil_lol:

Posted

Mysle,ze ten problem rozwiaze sie sam w ciagu kilku ,lub kilkunastu kolejnych lat-calkowicie naturalnie i niezaleznie od naszego widzimisie.........

Lutomskak mówiłam Ci, to nie Twój klimat skup się lepiej na tych hotelach bo bedziesz musiała w namiocie nocowac.

Posted

[quote name='lutomskak']Mysle,ze ten problem rozwiaze sie sam w ciagu kilku ,lub kilkunastu kolejnych lat-calkowicie naturalnie i niezaleznie od naszego widzimisie.....

[quote name='niceravik']...Zostawmy to naturze. Czas i roztocza zrobią swoje. Na bank.
A wtedy wszyscy zaśpiewają:
Anielski orszak niech twą duszę przyjmie,
uniesie z ziemi ku wyżynom nieba...”

Tak wiem, znam ten sposób. Pisałam o tym wyżej ;).

Ale uważam tak jak MEGNUM, że to podłe tak czekać aż oni odejdą w sposób naturalny.
Poza tym ja jestem niecierpliwa i nie chce czekać. Musi być jakiś szybszy, a zarazem bardziej humanitarny sposób.

Posted

SOS Sfora napisał(a):
To może jednak coś o kopiowaniu,więc zacznijmy od siebie.Czy ktoś w tym towarzystwie ma kopiowane psy?:shake:

..ja mam;)
Sznaucer sredni,brak ogona

Posted

lutomskak napisał(a):

Laluna-slabo sie postaralas....probuj dalej.....:evil_lol:

Obstawiam na dzis,ze po psach kopiowanych przyjdzie pora na probe eliminacji niektorych ras...

Posted

LALUNA napisał(a):
Lutomskak mówiłam Ci, to nie Twój klimat skup się lepiej na tych hotelach bo bedziesz musiała w namiocie nocowac.

KOTKU-HUMOR ci sie wyostrzył?-czy ktos Ci dyktuje?......:loveu:

Jesli to pierwsza opcja-probuj dalej-bo to kiepskie,a jesli druga-porozmawiajcie o czyms przyjemniejszym-np-o aportowaniu........

zakladam,ze masz z kim o tym pogadac......:evil_lol:

Posted

maxxel napisał(a):
Obstawiam na dzis,ze po psach kopiowanych przyjdzie pora na probe eliminacji niektorych ras...

ale przed eksterminacja tych ras,nastapi likwidacja watku o kopiowaniu,a wraz z nia-MODERATOR straci zajecie..........tego bysmy przeciez nie chcieli ........:evil_lol:

Posted

maxxel napisał(a):

Eliminacji? :crazyeye:
Oczywiście zakładam, że to miał być taki dowcip. Czy tak?

Posted

[quote name='Karmi']Eliminacji? :crazyeye:
Żartujesz? Czy naprawdę taka naiwna jesteś?
Przyjrzyj się obecnym przepisom w krajach, gdzie zakaz kopiowania obowiązuje od dawna. Vectra Ci podpowie, gdzie z psami na wakacje nie będzie mogła pojechać.

Posted

[quote name='iwona&CAR']lutomskak na dzisiaj ostatnie pytanie do Ciebie jako weterynarza co tak bardzo podkreslasz ;)

"Tail docking of dogs involves the removal of most or part of the tail, severing muscles, tendons, nerves and sometimes bone or cartilage. "

Uwazasz lutomskak ze to bez znaczenia ?????????

"Tail docking is opposed by the leading veterinary organisations and I'm clear that ending tail docking will improve animal welfare in Scotland ."

Ross Finnie
Animal Welfare Minister

Jak czytasz lutomskak liczacy sie lekarze byli przeciwnikami kopiowania- chyba daje Ci to do myslenia ;)
A co myslisz nad stwierdzeniem Finnie ,ze zaprzestanie ciecia ogonow
poprawi traktowanie zwierzat.Zgadzasz sie z tym ? a jak sie zgadzasz bo chyba widzisz w tym sens to Tobie na tym nie zalezy ????????

DOWIEDZIALAM SIE :
[quote name='"lutomskak"']
zapraszam na czat-TO MOZE CI POWIEM CO SADZE NA TEMAT KOPIOWANIA OSOBISCIE.......:p
[quote name='"lutomskak"']to cos Ci powiem teraz-potraktuj moje wszystkie wypowiedzi w tym watku-jak wypowiedzi lekarza weterynarii-bo tak sie sklada,ze nim jestem......:lol:
[quote name='"lutomskak"']jestem zwolennikiem kopiowania

[quote name='"lutomskak"']pozwol ,ze nie bede z Toba dyskutowac na temat wrazliwosci......:evil_lol:
[quote name='"lutomskak"']Iwono-zacznij brac deprim-do Swiat sie wysycisz i atmosfera w domu bedzie super!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:
[quote name='"lutomskak"']KOTKU-HUMOR ci sie wyostrzył?-czy ktos Ci dyktuje?......:loveu:
[quote name='"lutomskak"']Jesli to pierwsza opcja-probuj dalej-bo to kiepskie,a jesli druga-porozmawiajcie o czyms przyjemniejszym-np-o aportowaniu........

zakladam,ze masz z kim o tym pogadac......:evil_lol:
[quote name='"lutomskak"']ale przed eksterminacja tych ras,nastapi likwidacja watku o kopiowaniu,a wraz z nia-MODERATOR straci zajecie..........tego bysmy przeciez nie chcieli ........:evil_lol:

LUTOMSKAK PODSUMOWALA SIEBIE !!!

[quote name='"lutomskak"']PORAZAJACA INTELIGENCJA- SWIETNE POCZUCIE HUMORU I OLBRZYMIA BLYSKOTLIWOSC....

Posted

[quote name='TuathaDea']Żartujesz? Czy naprawdę taka naiwna jesteś?
Przyjrzyj się obecnym przepisom w krajach, gdzie zakaz kopiowania obowiązuje od dawna. Vectra Ci podpowie, gdzie z psami na wakacje nie będzie mogła pojechać.
Nie, Nie żartuję. Nie jestem tez aż tak naiwna. Nie boję się o włascicieli kopiowanych psów. Kopiowanie to ich wybór - to mówię w skrócie. U nas zakaz kopiowania obowiązuje 10 lat. Czy to mało czasu, żeby przemyśleć czy warto to robić? Jakie mogą kiedyś być tego konsekwencje? Czy to takie trudne do przewidzenia? Wiem, ze trudno niektórym zaakceptować istniejące prawo i lepiej jest udawać, ze go nie ma. Może jednak należało wcześniej pomyśleć, że kopiowanie naprawde może się nie opłacić biorąc pod uwagę choćby wystawy. Tak jak napisałam nie żal mi właścicieli kopiowanych psów bo nie o nich tu chodzi. Boję się o los skopiowanych psiaków. To jest problem, gdyby pojawił się zakaz wystawiania takich psów. Dlatego moim zdaniem należy go wprowadzić z terminem przyszłościowym. To gdzie Vectra pojedzie a gdzie nie pojedzie na wakacje to dla mnie mało istotne. Dokonała wyboru... cóż zawsze może pojechać na Krym. Pięknie tam jest :diabloti:

Obecnym przepisom się przyglądam a i owszem :razz:.
Wypatruję jednak w nich czegoś innego niż Ty i inne wyciągam wnioski.
Moje wnioski są pozytywne. Wiele krajów ma zakaz kopiowania. Przestrzegany !!! i świat kynologiczny się od tego nie zawalił.

Jeszcze jedna sprawa: próba eliminacji niektórych ras.
Przesada! Przesada! i jeszcze raz Przesada !
Domyślam się jaki tok myślenia ma Maxxel ale nikt mi nie wmówi, ze prawdziwy miłośnik danej rasy zrezygnuje z jej posiadania ze względu na uszy czy ogon. Jeśli jednak tak, to proste: nie jest prawdziwym miłośnikiem rasy. :diabloti:

Posted

Karmi napisał(a):

Wcale nie zartuje:shake:Obroncy praw zwierzat tu zadeklarowani odwoluja sie czesto do natury.Czlowiek,stworzyl kilka ciekawostek ktore pozostawione sobie samym na lonie tej wspomnianej,nie przetrwaly by 24godzin..

Posted

Kopiowanie to ich wybór

..i niech tak pozostanie..

Może jednak należało wcześniej pomyśleć, że kopiowanie naprawde może się nie opłacić biorąc pod uwagę choćby wystawy.

Poki co tym kopiowanym na nich dzieje sie swietnie

Domyślam się jaki tok myślenia ma Maxxel ale nikt mi nie wmówi, ze prawdziwy miłośnik danej rasy zrezygnuje z jej posiadania ze względu na uszy czy ogon. Jeśli jednak tak, to proste: nie jest prawdziwym miłośnikiem rasy.

Prawdziwy milosnik rasy bedzie mial psa jaki mu sie podoba.Nie ma znaczenia czy bedzie kopiowany lub nie.Nic nie stoi na przeszkodzie.

Posted

Puppy dog's tails
If you had a tail would you want it chopped off?
Well, puppy tails are often lopped off.
For reasons that are totally spurious
With logic tortuous and curious.
There's simply not a case to ever
Take a scalpel blade and sever
Tail from body. No sane vet
Could surely amputate, and yet
Tails mysteriously disappear
From newborn puppies year on year.
There's one solution to this mystery
That would soon make all docking history.
If showing tail less dogs was banned
Then almost overnight the hand
That slices off the tail would stop
And cease from giving tails the chop.
So, Kennel Club, please do stop lagging
You can set the tails a wagging!

Richard Allport BVetMed, VetMFHom, MRCVS

Posted

Karmi napisał(a):

Jaki dowcip ? w jakim Ty świecie żyjesz ? poczytaj sobie np o terierach typu bull ... i o innych rasach psów które są zakazane w niektórych krajach ..
np teraz w Holandii , dopatrują się domieszki bullowatego w każdym kundlu , zabierają bullowate z domów i zabijają .. zabijają zdrowe , normalne , nieagresywne psy !!! bo jest zakaz trzymania TTB

oj wiem wielu z dogo też się ten pomysł by spodobał gdyby wprowadzono go u nas :shake:

Posted

[quote name='iwona&CAR']Puppy dog's tails
If you had a tail would you want it chopped off?
Well, puppy tails are often lopped off.
For reasons that are totally spurious
With logic tortuous and curious.
There's simply not a case to ever
Take a scalpel blade and sever
Tail from body. No sane vet
Could surely amputate, and yet
Tails mysteriously disappear
From newborn puppies year on year.
There's one solution to this mystery
That would soon make all docking history.
If showing tail less dogs was banned
Then almost overnight the hand
That slices off the tail would stop
And cease from giving tails the chop.
So, Kennel Club, please do stop lagging
You can set the tails a wagging!

Richard Allport BVetMed, VetMFHom, MRCVS

jeszcze jedna stronka anglojezyczna..

http://www.vets4docking.org.uk/statement.htm

Posted

Vectra napisał(a):
Jaki dowcip ? w jakim Ty świecie żyjesz ? poczytaj sobie np o terierach typu bull ... i o innych rasach psów które są zakazane w niektórych krajach ..
np teraz w Holandii , dopatrują się domieszki bullowatego w każdym kundlu , zabierają bullowate z domów i zabijają .. zabijają zdrowe , normalne , nieagresywne psy !!! bo jest zakaz trzymania TTB

oj wiem wielu z dogo też się ten pomysł by spodobał gdyby wprowadzono go u nas :shake:

...bedzie off!!!
Pewnej hodowczyni z Belgii lub Holandii(pamiec zawodzi:oops:) zarzucono,ze nie ma wystarczajacych warunkow do trzymania okreslonej ilosci whippetow.Pani z cywilizowanej Europy,zagazowala czesc swojego stada,nie zadajac sobie nawet trudu by komus oddac zdrowe piekne psy..