Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jasiek']Nie poznajesz swoich postów i głupot które pisałaś????
... i nie wciskaj tu ludziom ciemnoty humanitarna siostro miłosierdzia ktora kreujesz się na swiętą..

[quote name='Jasiek']Iwono &Car kłamczuszko czy Ty masz problemu z tożsamością bo ja nie:evil_lol:

[quote name='Jasiek']Carowa ty masz jakąs obsesję.
Zlałem się w gacie Twoja fobia to ......
... Twoj Car hipokrytko jest z odrabanym ogonem:evil_lol:

[quote name='Jasiek']...Nawet nie wiesz ile swoimi urojeniami sprawiasz mi radości:lol:czym niewątpliwie dostarczasz mi rozrywk:multi: Jeżeli chodzi o robienie chlewu to akurat Ty jesteś w tym dobra a nawet śmiem twierdzić że doskonała. Z ilu for wyleciałaś z hukiem kretaczu?

[quote name='Jasiek']Weci różne rzeczy piszą i niekoniecznie jest to zgodne z prawdą a niektórzy hodowcy cierpią na mitomanię połączoną z hipokryzją.Zapewne z takim masz doczynienia.

[quote name='Jasiek']
Co Ty za bredniami sie podpierasz.To są metody ktore stosowano jak jeszcze czarownice palono na stosie:crazyeye:

[quote name='Jasiek']...Carowa krętaczu ja wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania

[quote name='Jasiek']Zmien okulary na mocniejsze to zobaczysz zupełnie coś innego:p:eviltong:...Krętaczu. Zbłażniliście się koleżanko na całej linii.

[quote name='Jasiek']:lol: Nie ogladaj telewizji bo telewizja kłamie tak samo jak Ty klamczuszko.

[quote name='Jasiek']....Z Twoich postów wnioskuję że motacie się Carowa jak g... w przerębli....
Kręcicie Carowa a nawet śmiem twierdzić że konfabulujecie i to nie tylko w temacie dotyczącym kopiowania.:p
Zauważacie eskalację „paskudy”?
Najpierw było psucie powietrza. Potem robienie chlewa. Teraz rozlewa się szambo.
Nie, żebym się czepiała. Nic z tych rzeczy. Ale nasi oponenci wielokrotnie podnosili larum, że Mod jest dla nich dzierżymordą.
Jak widać po zebranych przykładach, to nie jest prawda :angryy:.
To są wybrane fragmenty wypowiedzi tylko z grudnia!!!!!!!!!!!!!!!!
Połączenie prostactwa i mocno używanej słomy.
Sorry, że przy weekendzie...

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MEGNUM']Bardzo chętnie.
Podróze kształcą.
Pojadę tam bez wzgledu na to czy będzie zakaz w Polsce czy nie. Zresztą Litwa czy Węgry to też wspaniałe kraje a na wystawach prawdziwa konkurencja a nie pety jak w PL. Oczywiście to nie jest reguła ale znacznie częściej tam można spotkać psa prawie że wzorcowego. Fajnie jest:p
Pety mówisz? Podziel się tą opinią na molosach:cool3:.
Pety zdarzają się wszędzie. Wbrew temu co piszesz w Polsce jest duża konkurencja, a polscy kopiowani i niekopiowani zwycięzcy z krajów nadbałtyckich, z Białorusi, Węgier itp. często w Polsce przegrywają;).
Te wzorcowe Wg Ciebie przegrywają z petami?

Megnum :) , a jak są traktowani tacy zwycięzcy w Europie Zachodniej?

Tutaj poczytaj:
http://www.dogclub.co.uk/...pic,9671.0.html

Śpiesz się, zanim te posty nie znikną :) :)

Posted

[quote name='Amber']... A może nie jestem godna by takową informację posiąść bądź kalać swym nieczystym wzrokiem czworonoga...? Jeżeli tak, to proszę o wybaczenie...
Zostało CI wybaczone :p.

Posted

Czarne gwiazdy już nie będę cytować. Nie ma po co. :shake:
Tylko krótko odpowiem
Demokracja tak. Całokształt to ... całokształt :evil_lol:
Pies z dwoma ogonami Hmmm:roll:
To już głebsza filozofia:diabloti:
Co wtedy???Kopiować czy nie??? O rany zażyłaś mnie :eviltong:
Dobra pożartowaliśmy :razz:

Nie mam pojęcia o czym mówię?
Jedynym argumentem w tym wątpu bywa deprymowanie przeciwników kopiowania. Proponuję dys-ku-sję ! zamiast osobistych wycieczek.
Zadam Ci pytanie: znasz mnie? :razz: Skąd więc założenie, ze nie wiem o czym mówię. Myślę,że to poprostu kolejny wpis w stylu ,,bla bla".
Czy tak właśnie jest? Jeśli nie to proszę powiedz jakie są twoje poglady na ten temat. Załużmy, ze kopiowanie jest zakazane. Wygląd psa należy formowac bez nożyczek.Co wtedy? Jak to zrobić?

A jakim prawem chcesz mnie oceniać? Skad Ci taki wniosek przyszedł do głowy? Na jakiej podstawie? Czy to, ze na Ukrainie mozna wystawiać kopiowane psy jest moja winą czy zasługą - wybierz co wolisz. A może to, ze można wyjechać do kraju dopuszczajacego wystawianie kopiowanych i tam pokazać swojego psa? Z tego powodu mam się czuć podle :crazyeye:.
Zapewniam Cię, ze wyjazd na Ukrainę dobrze Ci zrobi :diabloti: Byłam tam wiele razy. Na wystawach i nie tylko. Przekraczanie granicy to koszmar. Groźba wystawiania tylko w takich krajach ( ja ciągle o przekraczaniu granic) podziałałaby mocno na mnie. Może i na Ciebie podziała. :diabloti:
A w całości twojej wypowiedzi to powiem Ci, że lubie dyskusje ale takie gdzie padają logiczne argumenty...

Posted

[quote name='niceravik']Zauważacie eskalację „paskudy”?
Najpierw było psucie powietrza. Potem robienie chlewa. Teraz rozlewa się szambo.
Nie, żebym się czepiała. Nic z tych rzeczy. Ale nasi oponenci wielokrotnie podnosili larum, że Mod jest dla nich dzierżymordą.
Sorry, że przy weekendzie...

Może grudzien nie był dla Jaśka najlepszym miesiącem ;)

Posted

MEGNUM napisał(a):
Bardzo chętnie.
Podróze kształcą.
Pojadę tam bez wzgledu na to czy będzie zakaz w Polsce czy nie. Zresztą Litwa czy Węgry to też wspaniałe kraje a na wystawach prawdziwa konkurencja a nie pety jak w PL. Oczywiście to nie jest reguła ale znacznie częściej tam można spotkać psa prawie że wzorcowego. Fajnie jest:p

No nie! może da się bez obrażania innych. Pety :shake: Nie generalizuj !
Lepsze i gorsze psy można spotkac wszędzie. W mojej rasie akurat Węgry i Litwa to takie sobie psy...

Posted

[quote name='niceravik']Zauważacie eskalację „paskudy”?
Nie, żebym się czepiała. Nic z tych rzeczy.

Ha ha ha hahaha...Niceravik widzę ze ciśnienie Ci się podniosło :lol::lol: to dobrze bo w calej Polsce wyjątkowo jest niskie:lol::lol::lol:.Nie Ty się nie czepiasz Ty wyrażasz swoje zadanie albo przedstawiasz nam swoje stanowisko albo opinie itd.fanko Iwony &Car :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']
...możesz sobie nawet pisać, że dla Ciebie to pies z dwoma ogonami to całokształt.

Nie wiesz o czym piszesz...

Ten cytat świadczy tylko o tym, na czym zależy przeciwnikom kopiowania. Rzekome cierpienie zwierząt nie jest tu na pierwszym miejscu...
Pomnij,
że sąd laika,
gdy mówi o dziele,
o dziele mało mówi,
O laiku - wiele... :p.

Posted

Jedynym argumentem w tym wątpu bywa deprymowanie przeciwników kopiowania.
Ale o czym ty mówisz? Ja napisałem, jakie dla wyglądu ma konsekwencje skopiowanie np. sznaucera, ponieważ o tym była mowa, a ty mi tu z jakimś deprymowaniem przeciwników...

Zadam Ci pytanie: znasz mnie? Skąd więc założenie, ze nie wiem o czym mówię.
Na podstawie wypowiedzi, której zacytowałem.

Załużmy
Tak, zakładajmy.

Wygląd psa należy formowac bez nożyczek.Co wtedy? Jak to zrobić?
Ale o czym ty piszesz? Chciałabyś, aby pudle, sznaucery i wszystkie razy długowłose wychodziły na ring nieostrzyżone?

A jakim prawem chcesz mnie oceniać?
Prawem demokracji.
Skad Ci taki wniosek przyszedł do głowy? Na jakiej podstawie?
j.w. - na podstawie wypowiedzi...

powiem Ci, że lubie dyskusje ale takie gdzie padają logiczne argumenty...

Czarne gwiazdy już nie będę cytować. Nie ma po co.
Tylko krótko odpowiem
Demokracja tak. Całokształt to ... całokształt
Pies z dwoma ogonami Hmmm
To już głebsza filozofia
Co wtedy???Kopiować czy nie??? O rany zażyłaś mnie
Dobra pożartowaliśmy

Jedynym argumentem w tym wątpu bywa deprymowanie przeciwników kopiowania. Proponuję dys-ku-sję ! zamiast osobistych wycieczek.
Zadam Ci pytanie: znasz mnie? Skąd więc założenie, ze nie wiem o czym mówię. Myślę,że to poprostu kolejny wpis w stylu ,,bla bla".
Czy tak właśnie jest? Jeśli nie to proszę powiedz jakie są twoje poglady na ten temat. Załużmy, ze kopiowanie jest zakazane. Wygląd psa należy formowac bez nożyczek.Co wtedy? Jak to zrobić?

A jakim prawem chcesz mnie oceniać? Skad Ci taki wniosek przyszedł do głowy? Na jakiej podstawie? Czy to, ze na Ukrainie mozna wystawiać kopiowane psy jest moja winą czy zasługą - wybierz co wolisz. A może to, ze można wyjechać do kraju dopuszczajacego wystawianie kopiowanych i tam pokazać swojego psa? Z tego powodu mam się czuć podle .
Zapewniam Cię, ze wyjazd na Ukrainę dobrze Ci zrobi Byłam tam wiele razy. Na wystawach i nie tylko. Przekraczanie granicy to koszmar. Groźba wystawiania tylko w takich krajach ( ja ciągle o przekraczaniu granic) podziałałaby mocno na mnie. Może i na Ciebie podziała.
A w całości twojej wypowiedzi to powiem Ci, że lubie dyskusje ale takie gdzie padają logiczne argumenty...

Może grudzien nie był dla Jaśka najlepszym miesiącem

No nie! może da się bez obrażania innych. Pety Nie generalizuj !
Lepsze i gorsze psy można spotkac wszędzie. W mojej rasie akurat Węgry i Litwa to takie sobie psy...

Mnie jako mieszkance Rzeszowa jest bardzo przykro z tego powodu.
Jednak żyję nadzieją, że kiedyś, może już nie długo, żeby wystawić kopiowanego psa będziesz musiała pojechać troszkę dalej np do Lwowa lub Kijowa

To Twoje ostatnie posty z całej strony (wyśw. po 100 postów). Gdzie są te argumenty?

Posted

Jednak bla bla. Napradę nie wiesz o czym mówimy? A moze to jakąs gra? OKi. Pograjmy. Zaczynam jeszcze raz od początku:
Zakładam że nie rozmawiam z zupełnym laikiem. Idźmy dalej. Zakładam, ze rozmawiam z kimś kto nie jest zupełnym laikiem, ma ileś tam lat i jakies doświadczenie z psami.
Teraz do rzeczy:
Argumenty??? :crazyeye:
Czy w tym watku mało ich było podanych? Czy powinnam wszystkie je zacytować i dosypać trochę swoich. Po co? Ciebie nic nie przekona. Prawda?

Rozmawiamy o kopiowaniu? Zgadza sie? Wiesz z tymi nożyczkami to była taka dwuznaczność :razz: Myślałam o kopiowaniu. :cool3: Nie sądzisz chyba, ze chciałabym zabronić strzyżenia pudli. No powiedz, ze mnie o to nie posądzasz?

Posted

[quote name='Jasiek']Nie mam zamiaru pisać żadnej pracy naukowej o bzdetach wprowadzanych w Australii.xxxxxxxxx.A już z tą akceptacją bądż nie hodowczyni Twojego psa to isny cyrk.
No niestety mozna to nazwac cyrkiem , ale to przez takich podobnych do Ciebie :evil_lol:

I tak skoro Twój Car urodził się 28.12.2001r

Skad wiesz kiedy Car sie urodzil ?
Pisales ze rodowod jest owiany tajemnica kilka postow wczesniej , chyba ze zmieniles kolejny post.
.Takiej daty nie podałaś w żadnym poście.

Skad masz date urodzenia Cara ? skad masz date zatwierdzonia ?
Znalazles ? szukaj dalej , kto szuka nie bladzi .

Kręcicie Carowa.:p

Masz racje :evil_lol:
Biegaj dalej z psami naturalnymi a pod nickami badz przeciwnikiem z kim biegasz :p tylko na to Cie stac od lat .
Nie kopiujesz z wyrachowania juz o tym sie wszyscy dowiedzieli .
Nie tylko w kopiowaniu ten problem masz .
Przylepiony masz do siebie ten cytat. Nie musze uzywac epitetow kim jestes .

Z tego, iż ktos o cnotach rozprawia, nie można wnosić, że sam cnoty posiadł. Konfucjusz

Posted

Zauważacie eskalację „paskudy”?

Sorry, że przy weekendzie

[quote name='Karmi']Może grudzien nie był dla Jaśka najlepszym miesiącem ;)

Masz racje Karmi , jak go znam bywaly lepsze miesiace ;)

Posted

powiem Ci, że lubie dyskusje ale takie gdzie padają logiczne argumenty...

Argumenty???
Czy w tym watku mało ich było podanych? Czy powinnam wszystkie je zacytować i dosypać trochę swoich. Po co? Ciebie nic nie przekona. Prawda?
To jak już się zdecydujesz w jaki sposób chcesz rozmawiać, daj znać.

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
To jak już się zdecydujesz w jaki sposób chcesz rozmawiać, daj znać.

Oki, ale pozwolisz, ze najpierw się solidnie przygotuje. Zrobie sobie termos kawy. To tak, zeby spróbować Cię zrozumieć :cool3:

Posted

[quote name='Karmi']Argumenty??? :crazyeye:
Czy w tym watku mało ich było podanych?
Za malo nie bylo , jedni maja krotka pamiec inni wola nie pamietac
a jeszcze inni slabo przyswajaja, dlatego trzeba wkolko powtarzac :lol:

pb]Powtarzanie jest matką wiedzy.
Autor nieznany

A jeszcze inni nie rozumieja co sie pisze jak zauwazylas Karmi

Na stu ludzi umiejacych czytać, jeden zaledwie umie mysleć

John Ruskin

Posted

[quote name='iwona&CAR']Kiedys wiele ras wymagało takich zabiegow, dzis zmienily sie wzorce. Zdecydowanie odchodzi sie od tych okrutnych zwyczajow.
Jezeli kochasz psa , kochasz jakim jest .
Zapominaja ze modele, ktore kiedys powstaly, zostaly stworzone przez czlowieka .

Ewidentnie ingeruja one w psia nature. Ustalanie takich wzorcow bylo calkowicie bezpodstawne i bezsensowne.

Walki pitow z lini Colbyego i innych nie mialy kopiowanych uszu.
Nie przeszkadzalo to w walkach.
Pozniej wprowadzono kopiowanie z czasem zrobilo sie modne , ale tak naprawde wiecej mialo wspolnego z estetyka niz z uzytkowoscia.
Pies jezeli nie chwycil gleboko , kopiowane ucho nie mialo sensu,
a gleboko mogl chwycic rowniez kopiowane.

RIDGEBACK ktory jest w dalszym ciagu uzywany do polowan na lwy gorskie,niedzwiedzie,dziki w USA,Kanadzie,Meksyku czyzby nikt na to nie wpadl by byl efektywniejszy trzeba ogon i uszy poobcinac ??????:crazyeye:

Czy obcinanie psom pasterkim uszy by mogly obronic stado nie jest mitem ??
Czyta sie coraz czesciej ze pies taki jak alabaj mial urywane uszy i ucinany ogon o watpliwosciach ze to bylo zwiazane z walka.
Obrywanie uszu mialo miec na celu glownie poprawę sluchu-psy mialy byc maksymalnie czujne.
To samo z ogonem mialy byc czujne i dlatego nie powinny przykrywac nosa ogonem.
Jest tez wzmianka ze dlugie uszy u alabajow przymarzaly do gruntu .

Wszystko jedno jaki byl powod , byl uzasadniony.
Dzisiaj to kaprys delikatnie mowiac.
Obcinanie uszu i ogonow w dzisiejszych czasach to nic innego jak znecanie sie nad zwierzeciem.
Nikt mi nie powie ze zadajac psu cierpienie kocha tego psa :angryy:

Posted

[quote name='iwona&CAR']Za malo nie bylo , jedni maja krotka pamiec inni wola nie pamietac
a jeszcze inni slabo przyswajaja, dlatego trzeba wkolko powtarzac :lol:

pb]Powtarzanie jest matką wiedzy.
Autor nieznany

A jeszcze inni nie rozumieja co sie pisze jak zauwazylas Karmi

Na stu ludzi umiejacych czytać, jeden zaledwie umie mysleć

John Ruskin

Iwono Droga!
Znamy sie od niedawna-wiec moze po trochu o sobie.......
jestem zwolennikiem kopiowania,lekarzem weterynarii,posiadaczka kilku psow,itd,itd-i......

bardzo lubie jezyk POLSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czytam Twoje rozliczne, i jakze madre cytaty pochodzace wprost z literatury pieknej
i jedna zlota mysl-nie daje mi spokoju......

Na stu ludzi umiejacych cytowac literature piekna-tylko jeden wali razace BYKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

to byl delikatny off......-Wiem ,ze Iwnona zdazy przeczytac,,,,,,-spoko!

Posted

[quote name='lutomskak']jestem zwolennikiem kopiowania,lekarzem weterynarii,
Dotarlo ,dotarlo juz dawno dotarlo tez dotarlo ze przez milosnikow zwierzat
nazywani sa tacy nieetycznymi wetami.

czytam Twoje rozliczne, i jakze madre cytaty pochodzace wprost z literatury pieknej
i jedna zlota mysl-nie daje mi spokoju......

Na stu ludzi umiejacych cytowac literature piekna-tylko jeden wali razace BYKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

TO MOZE BYC TYLKO TWOJA ZLOTA MYSL , w literaturze sprobuj poszukac ;)
Tym stwierdzeniem rowniez dalas o sobie opinie nie uwazasz , chyba nie
trudno bylo po Tobie sie tego spodziewac.
No coz z dwojda zlego wole ze zrozumieniem umiec czytac niz pisac poprawnie.
No tak odpowiedzialas na ten post na inne nie umiesz ?
Na watku dla wetow tez tam Cie nie widac.
Zamiast napisac cos konkretnego umiesz sie tylko przekomarzac.:lol:

Znamy sie od niedawna-wiec moze po trochu o sobie.......

Jestem 30 lat poza krajem , i dopiero zaczelam pisac od czterech lat.
Wolalam uzywac telefonu do rodziny niz pisac ;)
No coz jezeli myslisz ze tym podcielas mi nogi by pisac dalej to sie mylisz
moze Ci cos na ten temat Jasiu powiedziec to sa Jasia metody .
Nie odkrylas Ameryki wiem jak pisze .
Zeby zrozumiec problem zadawania krzywdy zwierzetom trzeba miec wyobraznie, wrazliwosc i umiec myslec a nie jest do tego potrzebny jezyk literacki - to za trudne dla Ciebie by to zrozumiec.

Posted

[quote name='Jasiek']Kręcicie Carowa a nawet śmiem twierdzić że konfabulujecie i to nie tylko w temacie dotyczącym kopiowania.:p

Van Jasiu usilujesz juz na mnie znalezc cos w rewanzu juz cztery lata :p Caly czas bezskutecznie szukasz juz od czterech lat mojej teczki :lol:o czym pisales ze niedlugo znajdziesz i co jak Ci ida poszukiwania.
Mnie chyba lepiej poszlo ;)
Chce Ci napisac jaka jest roznica miedzy Toba a Cara hodowca,
Ty nie kopiujesz przez wyrachowanie, Hodowca Cara przestal kopiowac
wczesniej za nim by musial zaprzestac ,mysle ze zrozumial patrzac i porownujac Czarne Teriery , pierwsza sprowadzil suke bez ogona a psa
po kilku m-cach z ogonem.

Posted

[quote name='lutomskak']Znamy sie od niedawna-wiec moze po trochu o sobie.......
jestem zwolennikiem kopiowania,lekarzem weterynarii...

lutomskak pisanie o sobie oficjalnie ze sie jest lekarzem weterynarii
chyba do czegos zobowiazuje.
Mysle ze podyskutujesz na te tematy co przedstawie , bo do tej pory
to tylko slysze ze jestes i nic poza tym no moze ze ktos pisze z bledami.
Pokaz ze stac Cie jako weta na cos wiecej niz prymitywne obsmiewanie .

(Ten podany adres jest blisko mnie ;))

"ROBERT K WANSBROUGH Picasso Crescent, Old Toongabbie, New South Wales 2146

Nietrzymanie moczu u suk spowodowane niedomykaniem zwieracza cewki moczowej jest chorobą wieloczynnikową. Niedawno przeprowadzone badania (Holt i Thrusfield 1993) wykazały zwiększone ryzyko choroby u ras dużych.........
Holt and Thrusfield (1993) zauważyli stały związek pomiędzy niedomykaniem zwieracza cewki moczowej a obcinaniem ogona, które zinterpretowali jako wskaźnik, ze u ras z obciętym ogonem istnieje wyższe prawdopodobieństwo nabycia choroby nietrzymania moczu niż u osobników tej samej rasy z nie obciętym ogonem.....
U suki odpowiednikiem mięśni “dna miednicy” są mięśnie dźwigacza oraz ogonowe, które mieszczą się u podstawy ogona, i istnieje możliwość nastąpienia atrofii lub uszkodzenia tych mięśni u raz z obciętym ogonem, zmniejszając przez to opór moczowy. Podobny związek może istnieć pomiędzy obcinaniem ogona a uległy zachowaniami polegającymi na oddawaniu moczu u szczeniąt. Holt i Thrusfield (1993) stwierdzili, że wyniki ich badań dostarczają dowodów popierających argumenty przeciwko obcinaniu ogonów....."

LUTOMSKAK TO JEST MOZLIWE WG CIEBIE ?

Posted

Lutomskak poniewaz nudzisz sie na tym watku a przedewszystkim sie marnujesz ,zwracac uwagi o tym ze ktos pisze z bledami to sie kompromitujesz, moze napisz cos na ten temat:

"Ważnym głosem była opinia Brytyjskiego Stowarzyszenia Weterynarzy, które ogłosiło, że 90 proc. weterynarzy uważa zabieg za bolesny dla zwierzęcia i dlatego powinien być on stosowany tylko w przypadkach uzasadnionych medycznie."

Jak myslisz lutomskak ,czym sie kierowalo to pozostale 10%.
Powinnas wiedziec skoro jestes za kopiowaniem i weterynarzem .

Posted

lutomskak na dzisiaj ostatnie pytanie do Ciebie jako weterynarza co tak bardzo podkreslasz ;)

"Tail docking of dogs involves the removal of most or part of the tail, severing muscles, tendons, nerves and sometimes bone or cartilage. "

Uwazasz lutomskak ze to bez znaczenia ?????????

"Tail docking is opposed by the leading veterinary organisations and I'm clear that ending tail docking will improve animal welfare in Scotland ."

Ross Finnie
Animal Welfare Minister

Jak czytasz lutomskak liczacy sie lekarze byli przeciwnikami kopiowania- chyba daje Ci to do myslenia ;)
A co myslisz nad stwierdzeniem Finnie ,ze zaprzestanie ciecia ogonow
poprawi traktowanie zwierzat.Zgadzasz sie z tym ? a jak sie zgadzasz bo chyba widzisz w tym sens to Tobie na tym nie zalezy ????????

Posted

No coz z dwojda zlego wole ze zrozumieniem umiec czytac niz pisac poprawnie.
Nie umiesz tego ani tego...

A co do powyższych postów.... mogę powiedzieć jedno - masz bardzo dużo czasu! Zazdroszczę ci.

Dzisiaj, 00:16

Dzisiaj, 01:36

Dzisiaj, 02:30

Dzisiaj, 03:05

Dzisiaj, 05:20

Dzisiaj, 05:45

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Nie umiesz tego ani tego...

A co do powyższych postów.... mogę powiedzieć jedno - masz bardzo dużo czasu! Zazdroszczę ci.

Znów ta sama metoda. Mnie podsumowałeś, ze nie mam pojęcia o czym mówię. :razz: Iwonie dostało się jeszcze bardziej. Ta to nawet pisać i czytać nie potrafi. :shake:
Chyba już to mówiłam. Powiem jeszcze raz: Nie oceniaj innych !
Dyskutuj !!!