Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Iwona , pytanie z innej beczki ,ale proszę odpowiedz .. Jak się zapatrujesz na sterylizacje aborcyjną i na eutanazje ślepych miotów ? ja wiem , że to totalny off , tylko jestem ciekawa Twojego podejścia do tych zabiegów. Quote
ara Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Vectra napisał(a): kocham moje psy i nie widzę by były upośledzone , nie rozpisuje na forum że czuje jakiś zawód ... kocham moje psy takie jakie są , kopiowane i wykastrowane , moje , najukochańsze , nie mają traumy związanej z tym zabiegiem , nie mają problemów z komunikacją Vectra, lepiej widać jak coś się straci ;) ja też swego byłam skłonna się wykłcać, że przecież kopiowane się super komunikują i można bez problemu je czytać... ale jak po trzech godzinach oglądania naturalnych dobków na testach i IPO, trafił się kopiowany weteran to dopiero zobaczyłam ile mu przy pracy brakuje i jak ciężko się go odbiera :roll: Vectra napisał(a): są kochane one to wiedzą :cool3: Ale nawet największy przeciwnik kopiowania nigdzie nie napisał, że cięty pies nie potrafi odczytać naturalnego właściciela?:evil_lol: Quote
Jasiek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Na kazdym kroku widze jego uposledzenie juz o tym pisalam . Zmien okulary na mocniejsze to zobaczysz zupełnie coś innego:pPedigree Cara jest mi zupełnie nieznane bo niby skąd mam je znać.Wiem tylko że pochodzenie Twojego psa jest owiane dziwną tajemnicą:eviltong:Krętaczu.Tak jak było do przewidzenia omijasz niewygodne dla siebie pytania.I nie jestem VAN JASIEM:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Dedektywie trafiłaś kulą w płot:lol: Zbłażniliście się koleżanko na całej linii. Quote
Jasiek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='iwona&CAR'] WPLYWA !!!!!!!!UDOWODNIONO !!!!!! Udowodniono psem z ogonem nie kopiowanym jak porozumiewal sie z wilkami i jak nie doszlo do porozumienia z tymi samymi wilkami z psem z kopiowanym ogonem. Dokladnie na ten temat ogladalam program w TV. Zdumiewające jaki wielki eksperyment z dwoma psami.Szkoda że nie użyli do tych doświadczeń suki w cieczce z kopiowanym ogonem to byś zobaczyła jak świetnie się dogadały:lol: Nie ogladaj telewizji bo telewizja kłamie tak samo jak Ty klamczuszko. Quote
lutomskak Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='iwona&CAR']Dopiero zaczelam pisac ,jeszcze malo Ci bylo mnie tutaj to chcialas mnie na chat, a gratulowac poczucia humoru to nie mnie tylko temu komus co wyzywal od grympsikow , czy cos tam siedzacych cale dni przy kompie a sam to robi.Nie rozumiesz mnie od poczatku piszesz o mnie historyjki wyssane z palca . WPLYWA !!!!!!!!UDOWODNIONO !!!!!! Udowodniono psem z ogonem nie kopiowanym jak porozumiewal sie z wilkami i jak nie doszlo do porozumienia z tymi samymi wilkami z psem z kopiowanym ogonem. Dokladnie na ten temat ogladalam program w TV. JA TEZ WATPIE-CZY BEDAC CZLOWIEKIEM-POTRAFILABYM SIE POROZUMIEC Z BUSZMENEM.......-CZYZBY-TEN PIES KOPIOWANY-NIE BYL UDOMOWIONY? CZY TEZ MOZE OWE WILKI(WYRAZNIE NAPISALAS-WILKi-A WIEC GRUPA-STADO..........)-NIE ZAAKCEPTOWALY W SWYM STADZIE NOWEGO PRZYBYSZA-TU KLANIAJA SIE NIE PROBLEMY Z KOMUNIKACJA -TYLKO ZACHOWANIA STADNE PSOWATYCH....-A TO JUZ INNA DZIALKA..... nie mam nic do tego -ile czasu spedzasz przed kompem i ile tu jeszcze postow wyprodukujesz-szczerze mowiac-wieje mi to....:p a zapraszajac Cie na czat-mialam nadzieje na konstruktywna dyskusje-ktorej albo sie przestraszylas, albo nie mialas na nia ochoty-wszystko mi jedno.....:diabloti: a i jeszcze jedno.......-ktos tam napisal ,ze porownywal sobie prace kopiowanego weterana dobermana i innych -niekopiowanych..... napisze moze niezbyt grzecznie-ale tak-zeby wszyscy zrozumieli o co mi chodzi.... jak jeszcze kiedys przyjdzie Ci porownywac prace psow kopiowanych i niekopiowanych-i bedziesz chciala-by te kopiowane wypadly gorzej-propozycja jest taka zapros na IPO-slepego i gluchego,juz stojacego nad grobem-kopiowanego dobermana-i skonfrontuj jego swiezosc-gibkosc i reakcje z takim niekopiowanym dwulatkiem tuz po egzaminie.....-dopiero bedzie o czym pisac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil_lol: milego dnia-jade pomeczyc moje niekopiowane ogiery ,w ujezdzalni zmuszajac je do wykonywania ciagow w galopie,piruetow,trawersow i innych glupot........:loveu: Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 ( ciekawe-czy gdyby te psy spotkaly sie w jednej-wielkiej grupie-pozagryzalyby sie-np-na spacerze-poniewaz sposob ich komunikacji-jest mocno uposledzony..... ..nie jest.Moj maly jest w psim przedszkolu.Grupa psow bardzo rozna;)Wszystkie sie swietnie dogaduja.Dziewczyna ktora prowadzi szkolenie zrobila:crazyeye:na moje pytanie o trudnosciach komunikacyjnych pomiedzy ogoniastymi i tymi bez.Zrobilo mi sie:oops: Quote
MARS Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Hehe to już wiem czemu rolnikom tam gdzie występują wilki, tyle psów przy budach zjedzonych zostało. Zapewne ogony miały skopiowane i się dogadac nie mogły... Dopiszcie kolejny punkt za niekopiowaniem - psy kopiowane są zjadane przez wilki. Quote
cisa&fritz Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 MARS........:diabloti::diabloti::diabloti:...super:lol: ...ja odnosnie wilkow....wyraznie zauwazylam, ze moja Cisa (z ogonem nie ciętym) ma specjalne tendencje do dialogow z nimi i sie swietnie dogaduja, ale juz Fritz, ktory ma ogon krotki....rozpacz, wyje, ucieka, panika....zapewne juz mu jakis wilk powiedzial, ze go pożre:evil_lol:...a ja sie do tej pory zastanawiałam...o co tu chodzi.... No i już wiem dlaczego Cisa jest bardziej odważna od Fritza na polowaniu....ona po prostu wie, że jak spotka wilka, to ją jej długi ogon uratuje...cudo:cool3: Ania Quote
Moderna Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 maxxel napisał(a):Na tym forum zasranawialem sie jak to jest z uszami ras zwislouchych,np spaniel basset etc..Widzialem te psy w roznych nastrojach,ale uszy byly w pozycji wyjsciowej(czyt,zwisaly..:lol:) Następnym razem przyjrzyj sie bardziej uważnie.. proponuje nasadę ucha.. :roll: Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Moderna napisał(a):Następnym razem przyjrzyj sie bardziej uważnie.. proponuje nasadę ucha.. :roll: Juz i???? Widzie ja tez u psa kopiowanego.. Quote
ara Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='lutomskak'] a i jeszcze jedno.......-ktos tam napisal ,ze porownywal sobie prace kopiowanego weterana dobermana i innych -niekopiowanych..... napisze moze niezbyt grzecznie-ale tak-zeby wszyscy zrozumieli o co mi chodzi.... jak jeszcze kiedys przyjdzie Ci porownywac prace psow kopiowanych i niekopiowanych-i bedziesz chciala-by te kopiowane wypadly gorzej-propozycja jest taka zapros na IPO-slepego i gluchego,juz stojacego nad grobem-kopiowanego dobermana-i skonfrontuj jego swiezosc-gibkosc i reakcje z takim niekopiowanym dwulatkiem tuz po egzaminie.....-dopiero bedzie o czym pisac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil_lol: Droga Lutomskak, może wysil się trochę i spójrz na mój avatar:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Specjalnie dla Ciebie znalazłam dwa 4 letnie psy:cool3:kopiowany startował na IDC w 2004 naturalny w 2007, nawet C-91 oba miały:cool3: http://www.kolumbus.fi/mooreiche.v.d.gian/idc04/zatanidc04.wmv http://www.victorland.com/vadim/albums/sami-and-pekko/pekko_idc_purut.wmv Chcesz mi powiedzieć, że kopiowany jest "czytelniejszy"?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
lutomskak Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 MARS napisał(a):Hehe to już wiem czemu rolnikom tam gdzie występują wilki, tyle psów przy budach zjedzonych zostało. Zapewne ogony miały skopiowane i się dogadac nie mogły... Dopiszcie kolejny punkt za niekopiowaniem - psy kopiowane są zjadane przez wilki. bossssssskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
lutomskak Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='ara']Droga Lutomskak, może wysil się trochę i spójrz na mój avatar:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Specjalnie dla Ciebie znalazłam dwa 4 letnie psy:cool3:kopiowany startował na IDC w 2004 naturalny w 2007, nawet C-91 oba miały:cool3: http://www.kolumbus.fi/mooreiche.v.d.gian/idc04/zatanidc04.wmv http://www.victorland.com/vadim/albums/sami-and-pekko/pekko_idc_purut.wmv Chcesz mi powiedzieć, że kopiowany jest "czytelniejszy"?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: jesli dla Ciebie 4-lo letni pies to weteran....-to co mowisz o swoich psach-jak maja 10-11 i 12 lat?-zombie????????????:diabloti: Quote
onek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 O zmiany w topiku widzę i nowych postów bez liku. Vectra:cool3:licytacja , kto bardziej kocha własne psy ? No oczywiście, że ja:loveu:. Próba dyskusji o eutanazji - szanowna moderacjo - założ nowy wątek i nie rób off :cool3: Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 lutomskak napisał(a):jesli dla Ciebie 4-lo letni pies to weteran....-to co mowisz o swoich psach-jak maja 10-11 i 12 lat?-zombie????????????:diabloti: proszę , nie obrażać mojego 11 letniego dobermana :mad: on by niejednemu małolatowi pokazał jak się biega :evil_lol: Quote
lutomskak Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 rzeczywiscie-ten pies w ogole nie powinien wyjsc na plac.....-matko-tragedia-brak uszu i ogona spowodowaly-ze to byly brawa dla kaleki!!!!!!!!! -a i prowadzenie pozoranta w tyl-bylo utrudnione w wyniku braku ogona-masakra-ten kto nie umie odczytac tego dobka-moze niech zacznie sie im przygladac jeszcze dokladniej (fakt posiadania czegos w domu nieczego jak widac nie dowodzi......:lol:) tak-to musi byc tak!!!!-dziwie sie,ze on w ogole doszedl do takiego etapu szkolenia bez tych uszu,,,,,,,, Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 onek napisał(a):O zmiany w topiku widzę i nowych postów bez liku. Vectra:cool3:licytacja , kto bardziej kocha własne psy ? No oczywiście, że ja:loveu:. Próba dyskusji o eutanazji - szanowna moderacjo - założ nowy wątek i nie rób off :cool3: a Twój post to co jest ? na temat może :cool3: :cool3: :evil_lol: rany , dlaczego nie kórzy z Was traktują forum , dyskusje jak pogrzeb :crazyeye: przecież prowadzimy dyskusję , luźną koleżeńską (tak myślę)rozmowe i po raz kolejny Ci napiszę , nie jestem tu modem , jestem tu najzwyklejszym userem , mam takie prawo , rozmawiać jak każdy inny użytkownik .... eutanazja też bardzo kontrowersyjny temat ;) Quote
onek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ikonki - emotki umiesz czytać? :cool3::loveu:o takie na przykład. Bynajmniej nie jak pogrzeb. "Nie kórzy" są na luzie. Po co się unosić tak " :crazyeye: " zaraz, szanowny userze:cool3: Quote
niceravik Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='LALUNA']Mi to bardziej przypomina paraolimpiade. Okaleczone kikuty, uszy. Tylko ze tutaj nie było pechowe zrzadzenie losu, ale celowe działanie człowieka okalczajace psy. Zgadzam się całkowicie! W XXI wieku to średniowiecze kulturowe i emocjonalne. Quote
niceravik Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 zuzolandia napisał(a): tak se czytam i czytam i konca nie widac ;-) a kolejne wystawy wygrywaja te ciachniete ........ Pewnie dlatego, że na czytaniu zwykle sie kończy... :shake: Quote
Karmi Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 A ja skomentuje drugie zdanie. Zawsze myślałam, ze wystawy wygrywają te ładniejsze :razz: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='lutomskak']JA TEZ WATPIE-CZY BEDAC CZLOWIEKIEM-POTRAFILABYM SIE POROZUMIEC Z BUSZMENEM.......-CZYZBY-TEN PIES KOPIOWANY-NIE BYL UDOMOWIONY? CZY TEZ MOZE OWE WILKI(WYRAZNIE NAPISALAS-WILKi-A WIEC GRUPA-STADO..........)-NIE ZAAKCEPTOWALY W SWYM STADZIE NOWEGO PRZYBYSZA-TU KLANIAJA SIE NIE PROBLEMY Z KOMUNIKACJA -TYLKO ZACHOWANIA STADNE PSOWATYCH....-A TO JUZ INNA DZIALKA..... Taaak masz racje naukowcy to glupia grupa ludzi ktora nie wie co robi nad czym pracuje czasem latami. Skad wiesz ze byly dwa o dwoch bylo mowione i pokazane a doswiaczenia robili na wielu i nie tylko do takich obserwacji doszli. Zamiast ponizac naukowcow lepiej bys sie zainteresowala tym programem. [quote name='"lutomskak"'] a i jeszcze jedno.......-ktos tam napisal ,ze porownywal sobie prace kopiowanego weterana dobermana i innych -niekopiowanych..... napisze moze niezbyt grzecznie-ale tak-zeby wszyscy zrozumieli o co mi chodzi.... zapros na IPO-slepego i gluchego,juz stojacego nad grobem-kopiowanego dobermana-i skonfrontuj jego swiezosc-gibkosc i reakcje z takim niekopiowanym dwulatkiem tuz po egzaminie.....-dopiero bedzie o czym pisac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil_lol: To nie bylo niegrzeczne , to jest znowu robienie z kogos glupiego, co nie wie co pisze . SAMA KULTURA :crazyeye: piszac tak ponizasz tu oponentow . Kim Ty jestes ze nic konkretnego nie umiesz napisac? No juz nie mowie zeby dyskutowac z wetami co opracowali na podstawie doswiadczen swoje prace naukowe na temat czym jest kopiowanie ogona dla psa , zdecydowanie szczeniak odczuwa bol itd Stac Cie na to co wyzej napisalas - przykre. Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 U nas przez ostatnie lata farmerzy tracili nagminnie barany przez dingo, czy dzikie watahy psow. Zaczeli uzywac psy rasy Maremma, spadl procent zagryzanych zwierzat w bardzo dyzym stopniu. Jakos maja cale ogony i cale uszy , zaden farmer nie skarzyl sie na takie poranienia czy brak efektywnosci swoich psow posiadajacych ogony i uszy. Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Jasiek']Na kazdym kroku widze jego uposledzenie juz o tym pisalam . Zmien okulary na mocniejsze to zobaczysz zupełnie coś innego:pPedigree Cara jest mi zupełnie nieznane bo niby skąd mam je znać.Wiem tylko że pochodzenie Twojego psa jest owiane dziwną tajemnicą:eviltong:Krętaczu.Tak jak było do przewidzenia omijasz niewygodne dla siebie pytania.I nie jestem VAN JASIEM:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Dedektywie trafiłaś kulą w płot:lol: Zbłażniliście się koleżanko na całej linii. CZY MOZESZ NAPISAC JAK BYL POST PRZEDTEM NAPISANY ?? Zanim go zmieniles ?? O tym moim przyjacielu jak go nazwales ?? Dlaczego zmieniles ? Dodales w to miejsce ostatnie zdanie . Ten moj przyjaciel zdazyl zobaczyc . Quote
Amber Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Karmi napisał(a):A ja skomentuje drugie zdanie. Zawsze myślałam, ze wystawy wygrywają te ładniejsze :razz: To źle myślałaś i żeby tylko o ogon czy uszy w wygrywaniu chodziło... :evil_lol: Quote
Recommended Posts