Amber Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a):W ktorym roku byl ten design tego dyplomu zrobiony ????????? A skąd mam wiedzieć? Ale skoro został dopuszczony do druku i pokazany na jednej z najpopularniejszej wystawie w kraju, to znaczy, że został zaakceptowany przez "kilka" osób... Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a): Razpiszesz ze twoj pies nie ma ogona drugi raz piszesz ze ma ... W ktorym miejscu pisałem że moj pies ma ogon?To Ty mi cały czas wmawiasz że jestem włascicielem Czarnego Teriera:lol::lol: prezentowanego wraz ze mną na zdjęciu.A tak na marginesie mało urodziwy ten niby mój pies:evil_lol::evil_lol::evil_lol: widywałem na ringach z polskich hodowli lepsze sztuki:p Będę upierliwy i ostatni raz poproszę o odpowiedż na moje pytanie bezposrednio kierowane do Ciebie. Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Amber napisał(a):A skąd mam wiedzieć? Ale skoro został dopuszczony do druku i pokazany na jednej z najpopularniejszej wystawie w kraju, to znaczy, że został zaakceptowany przez "kilka" osób... w ktorym roku zaakceptowany przez kilka osob design ? To ze taki rozdaja to moze oszczednosc , design kosztuje. Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jasiek napisał(a):W ktorym miejscu pisałem że moj pies ma ogon? Kilka postow wczesniej , chyba ze zmieniles ;) "Jasiek" napisał(a): ...Ty mi cały czas wmawiasz że jestem włascicielem Czarnego Teriera prezentowanego wraz ze mną na zdjęciu. Nareszcie :D ciesze sie ze wreszcie napisales prawde, to dobrze rokuje :D Ale ze jestes wlascicielem tego psa to nigdy Ci nie wmawialam :) "Jasiek" napisał(a): ...Będę upierliwy i ostatni raz poproszę... Badz :D Quote
Amber Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Myślę, że w obecnym raczej :p Gdyby nikt tego desingu nie widział na oczy, to mogliby tam równie dobrze wcisnąć gołą babę albo coś podobnego :evil_lol: Na zdrowy chłopski rozum, to takie rzeczy zleca się do projektu tak aby można było nanieść poprawki itp. więc na bieżąco, a nie przed rokiem 1997, czyli 10 lat temu :lol: Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Amber napisał(a):A mi się bardzo podobał dyplom jaki dostałam na tegorocznej wystawie w Sopocie... Faktycznie "mania (nie)kopiowania" :p Czy ktos sie spodziewal "manii nie kopiowania " po ZK :crazyeye: Po ZK jak wiem nie tylko tego nie mozna sie spodziewac ;) Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 LALUNA napisał(a):Mi to bardziej przypomina paraolimpiade. Okaleczone kikuty, uszy. Tylko ze tutaj nie było pechowe zrzadzenie losu, ale celowe działanie człowieka okalczajace psy. ...jak na paraolimpijczyka pieknie skacze:lol: Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a):W ktorym roku byl ten design tego dyplomu zrobiony ????????? Jaka to roznica w ktorym roku zrobiono projekt,zobacz w ktorym roku go wreczano:lol: Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 ale teraz zadna z liczacych sie hodowli tego nie robi. Zdziskowy drugi czarny, ten ktorego mogles podziwiac jak go Jasiek wystawial ogonek ma :) i to jaki :D Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a):[quote name='maxxel'] No wiesz dla mnie i dla niektorych wyraznie widac jak mu cos brakuje to jak moze byc piekny.Mozna tylko wspolczuc takiemu psu ze moglbyc piekny w locie. Ludzie np swoje kalectwo przykrywaja a nie podziwiaja. Chwila chwila nie zbaczaj z tematu jak Laluna.Nie chodzi o subiektywna ocene psa tylko o jego sprawnosc fizyczna.Rzekomo bez ogona nie poleci:lol::lol::lol: Quote
Amber Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Czy ktos sie spodziewal "manii nie kopiowania " po ZK :crazyeye: Po ZK jak wiem nie tylko tego nie mozna sie spodziewac ;-) To gdzie chcecie respektować zakaz kopiowania? Myślę, że jeżeli ZK nie będzie temu przychylne, to mania niekopiowania będzie musiała sobie jeszcze długo poczekać, zanim wejdzie w życie :p Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a):w ktorym roku zaakceptowany przez kilka osob design ? To ze taki rozdaja to moze oszczednosc , design kosztuje. Czy mozna mowic o oszczednosci kosztem rzekomego cierpienia ??????????? Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a):Czy ktos sie spodziewal "manii nie kopiowania " po ZK :crazyeye: Po ZK jak wiem nie tylko tego nie mozna sie spodziewac ;) Wiec powinienem byc ze swoimi upodobaniami rozgrzeszony.Jestem czlonkiem ZK i respektuje jego zalecenia i preferencje... Quote
TuathaDea Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Iwonko, specjalnie dla Ciebie (może zrozumiesz jaki to ma związek z tematem, choć wątpię): http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=438381 Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Carowa krętaczu ja wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania:p:p:pA może zamieścisz tu pedigree Twojego Cara:lol::lol::lol: Quote
LALUNA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. Ty tez nie kolega ma dosc dużą hodowle Czarnych T i wierz mi bardzo utytułowane i wszystkie młode psy maja ogony. Chwila chwila nie zbaczaj z tematu jak Laluna.Nie chodzi o subiektywna ocene psa tylko o jego sprawnosc fizyczna.Rzekomo bez ogona nie poleci:lol::lol::lol: A skad wyciągnąłes te wnioski? Na Paraolimpiadzie nie jeden byłby od Ciebie lepszy nawet z niepełnosprawnoscią. Ale ten sam zdrowy startowałby na normalnej olimpiadzie. ...jak na paraolimpijczyka pieknie skacze:lol: Wiesz w Czechach biega agility niedowidząca dziewczyna. Znakomicie sobie radzi, nawet łapie sie czesto na pudle. Jak myslisz nie biegałoby sie jej lepiej gdyby widziała? Chociaz i tak sobie swietnie radzi. Quote
TuathaDea Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 LALUNA napisał(a):Wiesz w Czechach biega agility niedowidząca dziewczyna. Znakomicie sobie radzi, nawet łapie sie czesto na pudle. Jak myslisz nie biegałoby sie jej lepiej gdyby widziała? Chociaz i tak sobie swietnie radzi. To jest już żałosne, ciekawe co ona by powiedziała na to, że sobie nią twarz wycierasz? Może zapytam? Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 LALUNA napisał(a):Ty tez nie kolega ma dosc dużą hodowle Czarnych T i wierz mi bardzo utytułowane i wszystkie młode psy maja ogony. A mój kolega też ma dość dużą hodowle Czarnych T i wierz mi rownież bardzo utytułowane a moze jeszcze bardziej kto wie i wszystkie młode psy jak i stare maja kopiowane ogony:eviltong: Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 TuathaDea napisał(a):To jest już żałosne, ciekawe co ona by powiedziała na to, że sobie nią twarz wycierasz? Może zapytam? Najpierw probuje sie wmowic,ze pies kopiowany jest uposledzony ruchowo.Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach.Ubieglo rocznego BISa na Cruft zdobyl bezogonowy Australian Shepherd,w tym roku 2 miejsce w BOG zdobyl kopiowany sz.olbrzym..Na tej najbardziej prestizowej wystawie Swiata bylo jeszcze wiele innych kopiowanych psow.. Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 maxxel napisał(a):Najpierw probuje sie wmowic,ze pies kopiowany jest uposledzony ruchowo.Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach. Dobrze że jeszcze nie wmawiają Ci ze to jakiś fotomontaż.A ja znowu ponawiam pytanie ale tym razem przeniesione z pokrewnego wątku bo tam nie doczekałem sie odpowiedzi. A ja mam pytanie.Jak sie ma teoria niektorych tu piszacych formuowiczów do problemu komunikacji psów z przedstawicielami tego samego gatunku przy szczątkowym ogonie a ogonie kopiowanym.Czy jest jakaś róznica machania kikutem powiedzmy naturalnym a ogonem kopiowanym? Quote
Vectra Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jasiek dobre pytanie i jeszcze drugie zadam , jak się ma do komunikacji między psiej uszy np naturalne ONka i kopiowane dobermana ? bo wg niektórych w tym wypadku dobek jest upośledzony ,a ONek ? Quote
LALUNA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 TuathaDea napisał(a):To jest już żałosne, ciekawe co ona by powiedziała na to, że sobie nią twarz wycierasz? Może zapytam? TuathaDea załosny to jest Twój post. Znam ja od paru lat i naprawde podziwiam za to ze daje sobie rade na równi z innymi zawodnikami i biegajac pokazuje ze mozna wiele rzeczy przezwycieżac. Ale nie znaczy to ze by pewnie nie chciała byc zdrowa. Jednak jej niepełnosprawnosc nie jest tematem tabu i wszyscy to traktuja normalnie a Ty swoim żałosnym postem jej to odbierasz. Wiec sobie daruj takie teksty. Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Vectra napisał(a):Jasiek dobre pytanie i jeszcze drugie zadam , jak się ma do komunikacji między psiej uszy np naturalne ONka i kopiowane dobermana ? bo wg niektórych w tym wypadku dobek jest upośledzony ,a ONek ? Na tym forum zasranawialem sie jak to jest z uszami ras zwislouchych,np spaniel basset etc..Widzialem te psy w roznych nastrojach,ale uszy byly w pozycji wyjsciowej(czyt,zwisaly..:lol:) Quote
LALUNA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 maxxel napisał(a):Najpierw probuje sie wmowic,ze pies kopiowany jest uposledzony ruchowo.Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach.Ubieglo rocznego BISa na Cruft zdobyl bezogonowy Australian Shepherd,w tym roku 2 miejsce w BOG zdobyl kopiowany sz.olbrzym..Na tej najbardziej prestizowej wystawie Swiata bylo jeszcze wiele innych kopiowanych psow.. MAxxel wszystko pomieszałas. Kondycja nie ma nic wspólnego z kalectwem, raczej moze swiadczyc o dobrym żywieniu i pielegnacji. W dobrej kondycji moze tez być pies kaleki. O Czechach tez było, ze nie dopuszczaja psów z kopiowanymi uszami do zadnych imprez kynologicznych, czy to wystawy, czy zawody. I to z takim małym zastrzezeniem, bez względu w którym roku sie urodził. Moze nawet przed wejsciem ustawy a i tak nie dopuszcza go nigdzie. A co do australiskiego owczarka, niektórzy pewnie obstaja przy cietym ogonie, bo by im sie mieszał z border collie :lol: Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jasiek napisał(a):Carowa krętaczu ja wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania:p:p:pA może zamieścisz tu pedigree Twojego Cara:lol::lol::lol: Tak sie sklada ze znasz go bardzo dobrze i nie tylko Ty co Ci sie w nim nie podoba ? Po co mam tu wstawiac :crazyeye: Quote
Recommended Posts