Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maxxel napisał(a):
..skoro twierdzisz,ze te rasy sie cielo/tnie..:lol:

Ja Ci wymieniam te co wygrywaja.
Owszem kiedys nawet były na M Sw wyżły ale nie wygrywały bo zwykle albo border albo belgi. W Mediumach jest jeden bardzo szybki pirenejczyk i to dwa razy wygrał, ale on jest z ogonem i pewnie dlatego daje rade sheltiakom ;)
Jak juz zauwazyłes pewnie w agility to juz koniec z kopiowaniem i żaden zawodnik wysoko notowany nie wezmie sobie psa kopiowanego. Wiec to już historia wiec nie powołuj sie na agility.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmysl wechu u psa sluzy do porozumiewania sie ,
najczesciej przez obwachiwanie sie w okolicach odbytu.
Pies bardziej ulegly chowa ogon miedzy nogami przykrywajac gruczoly
aby zapobiec dalszemu obwachiwaniu i wydzielaniu sie zapachu.
Jedynie u niektorych ras do tego nie dochodzi powodem jest uposledzenie jakim jest pozbawienia psa ogona .

Posted

Ponawiam pytanie

Cytat:
Napisał iwona&CAR
-Kręgi ogonowe są u psa integralną i naturalną częścią kręgosłupa(tak samo jak kręgi szyjne,piersiowe,lędzwiowe i krzyżowe)
[SIZE=3]

Możesz sprecyzować dokładniej to co cytujesz.I pytanie nr dwa:kiedy wprowadzono zakaz cięcia ogonów w stanie w którym urodził sie Twój CAR?

Nie pytałem o nazwę stanu.

Posted

iwona&CAR napisał(a):
Jedynie u niektorych ras do tego nie dochodzi powodem jest uposledzenie jakim jest pozbawienia psa ogona .

mam w domu 5 kopiowanych psow-i zapewniam Cie ,ze kazdy z nich kulac ogon -jest w stanie zaslonic sobie nim odbyt i uniemozliwic wsadzenie tam -chocby innego psiego nosa w celu wachania......-a gruczoly o ktorych mowisz znajduja sie po wewnetrznej stronie tuz za zwieraczem zewnetrznym odbytu.......

probuj dalej......;)

Posted

Ja Ci wymieniam te co wygrywaja.

..nie powiedzialem,ze wygrywaja.Twoje wymienione rasy maja lepsze predyspozycje do tego sportu.Niekopiowany pekinczyk nie wygra z cietym sznaucerem.

Jak juz zauwazyłes pewnie w agility to juz koniec z kopiowaniem i żaden zawodnik wysoko notowany nie wezmie sobie psa kopiowanego. Wiec to już historia wiec nie powołuj sie na agility.

..nie kazdy musi traktowac agility tak serjo jak Ty;)Z historii mialas chyba mierny,bo z tego co wiem wciaz w agility biora udzial psy ciete..

Posted

iwona&CAR napisał(a):

Zastanawiam sie nad jedna sprawa.Mocno wystraszony pies daje dyla z podwinietym ogonem.Czy jezeli mialby mu zapewnic lepsza rownowage nie powinien nim manewrowac wlasnie..?

Posted

i żaden zawodnik wysoko notowany nie wezmie sobie psa kopiowanego. Wiec to już historia wiec nie powołuj sie na agility.

Kazdy mysliwy traktujacy swoje zajecie serjo,wybierze chyba psa kopiowanego:lol:

Posted

Ja szanuję ludzi, którzy dostosowują swoje poglądy i postawę do aktualnej wiedzy...

Cos jak z naszymi politykami.Ci tez czesto zmieniaja swoje poglady i frakcje:lol:
"Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.."

Posted

iwona&CAR napisał(a):

-Kręgi ogonowe są u psa integralną i naturalną częścią kręgosłupa(tak samo jak kręgi szyjne,piersiowe,lędzwiowe i krzyżowe)

Jasiek napisał(a):
Możesz sprecyzować dokładniej to co cytujesz.

Miśku Jaśku, cytat to cytat!
Cytatu nie da się sprecyzować dokładniej. To tak jakby urealniać real .

Zapytaj inaczej ;). Czegóż to Misio nie rozumie :shake:?

Posted

maxxel napisał(a):
Kazdy mysliwy traktujacy swoje zajecie serjo,wybierze chyba psa kopiowanego:lol:

Maxxel, a niech wybierze!
I będzie miał w czym. Załóżmy, że Elitesse i Stary Herman dojdą wreszcie do porozumienia i ustalą kto ma rację. Jeżeli wyjdzie, że to Elitesse ma rację, bo szczeniaki baaaaardzo rzadko wychodzą kompletne, to już jest jedna znakomita hodowla ;).

Posted

niceravik napisał(a):
Miśku Jaśku, cytat to cytat!
Cytatu nie da się sprecyzować dokładniej. To tak jakby urealniać real .

Zapytaj inaczej ;). Czegóż to Misio nie rozumie :shake:?

Nie do Ciebie było kierowane moje pytanie więc bądż tak uprzejma i nie wciskaj się laleczko.Domyslam się czemu Iwona & Car nie udziela na zadane przeze mnie pytania odpowiedzi ale moge sie mylić dlatego cierpliwie jeszcze poczekam.

Posted

maxxel napisał(a):
..nie powiedzialem,ze wygrywaja.Twoje wymienione rasy maja lepsze predyspozycje do tego sportu.Niekopiowany pekinczyk nie wygra z cietym sznaucerem.

A te wysokie notowania to od jakiego liczyłes miejsca? No to raczej wyzły, dobki raczej nie zajmowały wysokich notowań

..nie kazdy musi traktowac agility tak serjo jak Ty;)Z historii mialas chyba mierny,bo z tego co wiem wciaz w agility biora udzial psy ciete

Nie na M Sw, ani nie w Czechach i paru innych krajach tez juz nie, a ten kto nawet trafi z kopiowanym przez przypadek, to kolejnego bierze nie kopiowanego.

"CHYBA" ale nie koniecznie. Bo mysliwych wielu a psów mało tam.

Posted

A te wysokie notowania to od jakiego liczyłes miejsca? No to raczej wyzły, dobki raczej nie zajmowały wysokich notowań

Looknij nieco poza granice naszego kochanego kraju..

Nie na M Sw, ani nie w Czechach i paru innych krajach tez juz nie, a ten kto nawet trafi z kopiowanym przez przypadek, to kolejnego bierze nie kopiowanego.

Jakie M Sw,jakie Czechy?Nie mowimy o zawodach agiliti w detalach.
Chodzi czy takie kopiowane psy sie przewracaja na zakretach..Bo twierdzicie,ze pies bez ogona to pies niepelnosprawny..

"CHYBA" ale nie koniecznie. Bo mysliwych wielu a psów mało tam.

Widze,ze i wiedza w liczbie psow mysliwskich pracujacych "ogromna"

Posted

Kilka wyzlow..

Tess earned six titles in 2005 and received the
Performance Dog Excellent award from Oriole Dog Training Club

At our National Specialty in Gettysburg, Charlie earned his 3rd leg in Novice Agility giving him his Novice Agility title.

That same day, in the pouring down rain, Charlie also earned his 3rd leg in Rally Advanced giving him his Rally Advanced title. Charlie is owned and loved by Marvin &Barbara Jacobs and Jane Jorgenson

Charlie earned his 3rd leg in Open Jumpers Agility July 28, 2007 at the PWCCP Agility Trial earning him his Open Agility Jumpers title. (He also got a 4th leg the next day). This title gives Charlie the 2 points he needed to qualify for the coveted WCA VX. (Versatile Excellent)

Posted

jeszcze jeden dobek,

Starr finished her NAJ title at Clarion Canine Obedience Club
Agility Trial on June 3, 2007
1st Leg - 2nd Place - Cleveland All-Breed Training Club, Inc.
2nd Leg - 4th Place - Golden Triangle Obedience Training Club, Inc.
3rd Leg - 1st Place - Clarion Canine Obedience Club
4th Leg - 1st Place - Three Rivers Shetland Sheepdog Club

Posted

..co kolwiek ten pies by zdobyl w locie jest piekny:multi:

Mi to bardziej przypomina paraolimpiade. Okaleczone kikuty, uszy. Tylko ze tutaj nie było pechowe zrzadzenie losu, ale celowe działanie człowieka okalczajace psy.

Posted

Jasiek napisał(a):
Nie do Ciebie było kierowane moje pytanie więc bądż tak uprzejma i nie wciskaj się laleczko.Domyslam się czemu Iwona & Car nie udziela na zadane przeze mnie pytania odpowiedzi ale moge sie mylić dlatego cierpliwie jeszcze poczekam.

Juz raz napisalam ze nie bede z Toba dyskutowac tylko dlatego ze Ciebie znam . Tu piszesz co innego , gdzie inndziej co innego .
Znam dokladnie co myslisz i nie tylko ,tezjak postepujesz... tak ze uwazam dyskusje z Toba za zmarnowany czas.
Razpiszesz ze twoj pies nie ma ogona drugi raz piszesz ze ma ...
Siedzisz przed kompem 24 godziny i pod dziesiecioma nickami piszesz wszedzie- czasem sie nie dziwie ze sie pogubisz jak juz to mialo miejsce.
Wiec przyjmij do wiadomosci ze z na Twoje pytania nie bede odpowiadac.

Posted

Amber napisał(a):
A mi się bardzo podobał dyplom jaki dostałam na tegorocznej wystawie w Sopocie... Faktycznie "mania (nie)kopiowania" :p

W ktorym roku byl ten design tego dyplomu zrobiony ?????????

Posted

MARS napisał(a):
Ładnego ma dr. Dobrzyński psiaka na szybie tuż przy wejściu :razz:

Uwazasz to za reklame obcinania ogonkow ? trzeba bylo sie zapytac
zanim glupoty pisac.

Chyba dowcip ci nie wypalil ;) to zdjecie 8-mio letniej Ally non Latrantium ktore 7 lat temu umiescil tam moj przyjaciel Zdzisiek w podziekowaniu doktorowi za uratowanie Ally zycia.
Alla ogonek ma obciety bo osiem lat temu wszyscy hodowcy CTR ogony cieli, ale teraz zadna z liczacych sie hodowli tego nie robi.
Zdziskowy drugi czarny, ten ktorego mogles podziwiac jak go Jasiek wystawial ogonek ma :) i to jaki :D