Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niceravik napisał(a):
spadł, bo nie miał innego wyjścia. zima... :lol:

:klacz: Nic dodać nic ująć. Widzicie ludziska pewne sprawy są oczywiste - muuuszą nastąpić. :razz: Mam nadzieję, że w kwesti NIE kopiowania też kiedyś nastąpi przełom i nadejdzie TEN dzień :cool3:
Ufff ! Próbowałam Was zawrócić z dyżurnego tematu pogody na właściwe tory czyli do dyskusji o kopiowaniu. Udało mi się ???

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TuathaDea napisał(a):
Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra):
"Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji"

"ust. 2 tego (27) artykułu zezwala na wykonywanie na zwierzętach zabiegów lekarsko-weterynaryjnych i zootechnicznych lub innych zabiegów wynikających z technologii produkcji wyłącznie przez osoby posiadające kwalifikacje do ich wykonywania, nakładając na te osoby obowiązek zachowania koniecznej ostrożności oraz przeprowadzania tych zabiegów w sposób zapewniający ograniczenie cierpień i stresu zwierzęcia. Nie wprowadza on jednak zakazu wykonywania takich zabiegów"

maxxel napisał(a):

...wydaje mi sie,ze znikome jednostki podpieraja sie "min.interpretacjami".Jest to tak marginalne,ze nie mozna brac tego powaznie...

Tak?
Ciekawe co na to nasz boski TuathaDea :lol:?!

Posted

iwona&CAR napisał(a):

Co do odsylania do www.tchiorny.net dla potwierdzenia ze tam co innego pisalam ,
to nie dziwie sie ze ja osobiscie nie poznam swoich postow :lol:
Nie ma zadnego problemu dla Ciebie go tam zmienic , co juz nie jeden raz mialo to miejsce.

Nie poznajesz swoich postów i głupot które pisałaś????No coż mogę to w pewnym sensie zrozumieć.Z wiekiem pamięć zawodzi a u Ciebie postepuje to galopująco.Nie mogę zmieniać tam postów a to z prostej przyczyny nie jestem adminem tego forum:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i nie wciskaj tu ludziom ciemnoty:lol::lol::lol::lol::lol: humanitarna siostro miłosierdzia:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ktora kreujesz się na swiętą.Trza napisać do Watykanu żeby zaczeli proces beatyfikacji Twojej osoby już wyjatkowo za życia.

Posted

Jasiek napisał(a):
Nie poznajesz swoich postów i głupot które pisałaś????No coż mogę to w pewnym sensie zrozumieć.Z wiekiem pamięć zawodzi a u Ciebie postepuje to galopująco.Nie mogę zmieniać tam postów a to z prostej przyczyny nie jestem adminem tego forum:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: i nie wciskaj tu ludziom ciemnoty:lol::lol::lol::lol::lol: humanitarna siostro miłosierdzia:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ktora kreujesz się na swiętą.Trza napisać do Watykanu żeby zaczeli proces beatyfikacji Twojej osoby już wyjatkowo za życia.

Oj widze ze boli oj boli ze znalazla sie taka siostra milosierdzia;)
Depczesz mi po pietach pod roznymi nickami,nie swoim IP.
Tylko zapomniales ze zawsze zostajesz rozpoznany przezemnie.
Mozesz zmieniac posty chociaz nie jestes adminem ;)
wystarczy ze ktos z rodziny jest,o tym sie przekonali
niektorzy lacznie ze mna , to takie wyjatkowe forum :evil_lol:

Pisalam i udawadnialam o Tobie :
" ze ten co o cnotach prawi nie musi sam je posiadac"
To tyczylo dysplazji - straszna obluda :crazyeye:

TERAZ POTWIERDZILES TO SAMO O CIECIU OGONOW.
Nie moglbys wystawiac psa gdzie wystawiales czy zamierzasz wystawiac.
Dlatego mogles pisac pieknie o tym ze jestes przeciwny cieciu ogonow
na forum o Czarnych Terierach www.tchiorny.net
Co tak naprawde o tym myslisz pokazales tutaj pod nickiem "Jasiek"
JEDNO WIELKIE ZAKLAMANIE !!!! OGLUPIANIE LUDZI, PISANIE TAK JAK WYGODNIE.
Bawienie sie ludzmi z czego jestes znany.
Tam na tym forum wszystkie piekne slowka tylko na pokaz .
Nie bylo etyki, nie mozna bylo powiedziec o humanitarnym postepowaniu
z psami , z rasa i z tym wsrod czarnych terierow wielu sie ze mna zgodzi.

NA SZCZESCIE NALEZYSZ LACZNIE Z TYM FORUM WSROD CZARNYCH TERIEROW DO WYJATKOW.

"jasiek" napisał(a):
Do Laluny;wiem wiecej jak Ci się wydaje:diabloti:

Nic nie wiesz oprocz zmyslonych historii lub moich postow pozmienianych ,
natomiast wiesz ze ja wiem duzo o Tobie .

Posted

No jak widac nie musi prawo istniec o kopiowaniu ,
wystarczy ze istnieje w sasiednich krajach nie tylko Jasiek nie ma wyjscia ale juz wsrod Rosjan zagorzalych zwolennikow ciecia ,
odstepuja bo musza jak chca wystawiac w sasiednich krajach :lol:

Posted

Karmi napisał(a):
:klacz: Nic dodać nic ująć. Widzicie ludziska pewne sprawy są oczywiste - muuuszą nastąpić. :razz: Mam nadzieję, że w kwesti NIE kopiowania też kiedyś nastąpi przełom i nadejdzie TEN dzień :cool3:
Ufff ! Próbowałam Was zawrócić z dyżurnego tematu pogody na właściwe tory czyli do dyskusji o kopiowaniu. Udało mi się ???

sapnelas-jakby od Ciebie mialo zalezec -czy watek dalej sie potoczy-czy nie-spokojnie-on da sobie swietnie rade.....

i zapewniam Cie-ze swoim stwierdzeniem ,ze spadl snieg-nie chcialam przysporzyc Ci dodatkowej pracy-ot po prostu-pozdrowilam starych znajomych po obu stronach barykad-a Ty-niepotrzebie to przezywasz......:lol:

Posted

iwona&CAR napisał(a):
No jak widac nie musi prawo istniec o kopiowaniu ,
wystarczy ze istnieje w sasiednich krajach nie tylko Jasiek nie ma wyjscia ale juz wsrod Rosjan zagorzalych zwolennikow ciecia ,
odstepuja bo musza jak chca wystawiac w sasiednich krajach :lol:

To mnie zawsze zastanawiało: jak ludzie łaczą kopiowanie z ambicjami wystawowymi. Czyżby decydowali się na taki zabieg sami mniej ambitni...??? :diabloti: Przycięcie blokuje wstęp na wystawy w sporej ilości krajów. Znam osoby, które nie kopują tylko dlatego, że nie chcą sobie ograniczać możliwości wystawiania psa. To bardzo praktyczny powód.... ale coż... każdy powód jestem gotowa zaakceptować zbiżający do - jak tu ładnie mówią ,,manii niekopiowania" .

Posted

lutomskak napisał(a):
sapnelas-jakby od Ciebie mialo zalezec -czy watek dalej sie potoczy-czy nie-spokojnie-on da sobie swietnie rade.....

i zapewniam Cie-ze swoim stwierdzeniem ,ze spadl snieg-nie chcialam przysporzyc Ci dodatkowej pracy-ot po prostu-pozdrowilam starych znajomych po obu stronach barykad-a Ty-niepotrzebie to przezywasz......:lol:

Aż tak wysokiego mniemania o sobie to ja nie jestem.:diabloti: Ja od urodzenia skromna jestem :razz:
To było takie za-ga-je- nie :cool3: Niektórzy żeby zacząć rozmowę mówią o pogodzie... rozumiesz też chciałam coś w tym stylu powiedzieć...:diabloti:
I dementuje. Nie przeżywam!!! Już wyrosłam z pensonarskiego wieku i coraz trudniej o to ,,przeżywanie". ;) Eh... przydałby mi się nawet troche młodzieńczej egzaltacji...
A wracając do wątku to myślę, ze faktycznie jeszcze troche się potoczy.
Zniknie gdy zniknie temat kopiownia :diabloti: Ale przywaliłam nie?:razz:

Posted

Karmi napisał(a):

A wracając do wątku to myślę, ze faktycznie jeszcze troche się potoczy.
Zniknie gdy zniknie temat kopiownia :diabloti: Ale przywaliłam nie?:razz:

Oj tak przywaliłaś jak łysy grzywką o parapet.:lol::lol:

Posted

Jasiek napisał(a):
Oj tak przywaliłaś jak łysy grzywką o parapet.:lol::lol:

Jaśku mój drogi, Karmi starannie dobiera argumenty do TWOICH zdolności i możliwości percepcji.
Siłą rzeczy to nie może być zbyt lotne. Sam pamiętasz najlepiej jak miałeś w szkole... :shake:
Karmi cel ma zbożny i tymi prostymi środkami osiąga go.
Bo kiedy używa się prostych środków, Ty kumasz co nieco :eviltong:.

Gdybyś to Ty miał cokolwiek do powiedzenia w sprawie kopiowania, decydował, walczyłybyśmy z Tobą "CIEM"...?
"KAPCIEM" albo "BAMBOSZEM" :lol:!

Po prostu, środki trzeba dobierać do "Obiektu".
:multi:

Posted

Jasiek napisał(a):
Iwono &Car kłamczuszko czy Ty masz problemu z tożsamością bo ja nie:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

"Karmi" napisał(a):
To mnie zawsze zastanawiało: jak ludzie łaczą kopiowanie z ambicjami wystawowymi.

No tak lacza :lol::lol::lol:

Przedstawiam Wam Pania Jaskowa :-)

HODOWCA VANDOG Z DARIKIEM ( NORD PRAID DERZKIY VYZOV )

Ps.Zdjecie wklejam za wiedza i zgoda wlasciciela psa.

Posted

iwona&CAR napisał(a):

Przedstawiam Wam Pania Jaskowa :-)

Mój Boże moja druga połowa prawie umarła ze smiechu i ja też:lol::lol::lol::lol::lol:

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

"Jasiek" napisał(a):
Mój Boże moja druga połowa prawie umarła ze smiechu i ja też:lol::lol::lol::lol::lol:

Smiech to zdrowie , tylko czy aby to byl taki smiech ?;)

Karmi napisał(a):
Znam osoby, które nie kopują tylko dlatego, że nie chcą sobie ograniczać możliwości wystawiania psa. To bardzo praktyczny powód.... ale coż... każdy powód jestem gotowa zaakceptować zbiżający do - jak tu ładnie mówią ,,manii niekopiowania" .

JA TEZ JESTEM GOTOWA KARMI ZAAKCEPTOWAC KAZDY POWOD DO ZAPRZESTANIA OKALECZANIA PSOW !!! :-)

A TU DOWOD PRAKTYCZNEGO POWODU NIE KOPIOWANIA .

PROSZE JAK LADNIE WYSTAWIA JASIEK CZARNEGO TERIERA ROSYJSKIEGO Z OGONKIEM :multi::multi::multi:

Ps. Dzieki za fotke :) wstawiona za zgoda wlasciciela psa.

Posted

Fajne chłopaki ! a skoro cytuję:

Jasiek napisał(a):

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

to PRAWIE wolne :razz:
Jasiu pozdrawiam :hand:

Posted

Carowa ty masz jakąs obsesję.Zlałem się w gacie:lol::lol::lol::lol::lol:Ta Twoja fobia to ......wiadomo jaka hodowla:lol::lol::lol::lol:.Nawet nie masz pojęcia jaki mamy ubaw( ja i moi przyjaciele:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)A powiedz jak Ci się podoba moj piesek ze zdjęcia?Bo to że jest mój to chyba o tym zostalaś poinformowana.Moj pies ma ogon niekopiowany a Twoj Car hipokrytko jest z odrabanym ogonem:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Jasiek napisał(a):
Carowa ty masz jakąs obsesję.Zlałem się w gacie:lol::lol::lol::lol::lol:Ta Twoja fobia to ......wiadomo jaka hodowla:lol::lol::lol::lol:.

A Twoja fobia jestem ja :lol::lol::lol: depczesz mi po pietach.
Znam ten tekst na pamiec, juz nie raz tak mi pisales .
A powiedz jak Ci się podoba moj piesek ze zdjęcia?

Pies jest piekny ale to nie Twoj , tylko Ty go wystawiasz .
Bo to że jest mój to chyba o tym zostalaś poinformowana.

Byl w "czesci" kiedys Twoj ale musiales sie zrzec ;)
Moj pies ma ogon niekopiowany a Twoj Car hipokrytko jest z odrabanym ogonem:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A to ciekawe wg Ciebie mialam psa odeslac bo moja prosbe hodowca nie spelnil ?
Car jest najlepszym dla mnie przykladem gdzie widze jak w kazdym momencie mu tego ogona brakuje,nikt mi nie udowodni ze pies nie potrzebuje ogona.
Masz tez okaleczale starsze, ten ostatni nie jest z wiadomych powodow.

Miedzy nami jest taka roznica , ja pisze i jak juz sam kiedys napisales
z determinacja i nie ustepuje narazajac sie wielu hodowlom na temat dysplazji i na temat okaleczania psow .
TY NATOMIAST BAWISZ SIE UCZUCIAMI FORUMOWICZOW !

NO TO MAMY NASTEPNEGO CO NIE OKALECZA PSOW !!!!!!!!!!!
Sam to napisal.:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

"Jasiek" napisał(a):
Nawet nie masz pojęcia jaki mamy ubaw( ja i moi przyjaciele:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)

Moi natomias mnie upewnili czytajac Twoje posty a dobrze Cie znajac kim jestes :)
Nie ma watpliwosci .A tak zawsze pisales,troche dosadniej na forum Tchiorny :crazyeye: :
Drogi Jaśku. To, że poczułeś się tu jak u siebie w domu,
to nie znaczy żeby z forum też robić chlew.
Nie wszystkim to odpowiada :mad:.
Gościu miarkuj się, OK?

Na koniec polecam dział "off topic" -trafisz do niego ze strony głównej forum.
Myślę,ze tam nieznajomość prawa ,zasad, itp..itd...nie będzie przeszkadzała.
Taka mała rada- zadbaj tylko o kulturę, bo jej brak razi wszędzie:p

JAK "Jasiek " BAWI SIE FORUMOWICZAMI
( jako forumowicza znam go dlugo, wiem doskonale) , A TU JEST DOWOD.

"Jasiek" napisał(a):
Nie mam zamiaru więcej wdawać się z wami w polemikę bo uważam że jest to bez sensu.
Ja też zawsze bedę posiadał psa kopiowanego i nikt mi tego nie zabroni.

Jasiek napisał(a):
Moj pies ma ogon niekopiowany

Posted

iwona&CAR napisał(a):

Drogi Jaśku. To, że poczułeś się tu jak u siebie w domu,
to nie znaczy żeby z forum też robić chlew.
Nie wszystkim to odpowiada :mad:.
Gościu miarkuj się, OK?

Iwonko, mnie się podoba ten zapis :multi:.

Posted

Iwono&Car nie mam zamiaru udowadniać Ci że nie jestem wielbladem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Nawet nie wiesz ile swoimi urojeniami sprawiasz mi radości:lol::lol::lol::lol: czym niewątpliwie dostarczasz mi rozrywki:multi:Szkoda mi tylko tych ludzi bo akurat tu w niczym nie zawinili:shake:.
Jeżeli chodzi o robienie chlewu to akurat Ty jesteś w tym dobra a nawet śmiem twierdzić że doskonała:evil_lol::evil_lol:Z ilu for wyleciałaś z hukiem kretaczu?:hand::hand::hand::hand:

Posted

A to ciekawe wg Ciebie mialam psa odeslac bo moja prosbe hodowca nie spelnil ?

A to psa się pocztą kupuje? A jak by miał wadę zgryzu lub jedno jądro też byś zostawiła? Zastanawiam się jak chcesz przekonac do niekopiowania takiego hodowcę, skoro ten widzi że jak ma dobrego psa to i najwiekszy przeciwnik kopiowania nie będzie miał oporu zeby go kupic. Zbyt jest, to interes się kręci.

Posted

MARS napisał(a):
A to psa się pocztą kupuje? A jak by miał wadę zgryzu lub jedno jądro też byś zostawiła?

:grin::grin::grin::grin:

w koncu okaleczony ale z jajkami i zebami i wygrac moze i pokryc i zarobic-wiec nie beardzo tak odsylac(a jak jeszcze ladny........)-wiec-pretensja do hodowcy-ze obcial i nie mozna nie wziac (napedzanie koniunktury)-bez jajek-zawsze by sie na niego zbyt znalazl -chocby i za darmo....:evil_lol:

Posted

lutomskak napisał(a):
:grin::grin::grin::grin:

w koncu okaleczony ale z jajkami i zebami i wygrac moze i pokryc i zarobic-wiec nie beardzo tak odsylac(a jak jeszcze ladny........)-wiec-pretensja do hodowcy-ze obcial i nie mozna nie wziac (napedzanie koniunktury)-bez jajek-zawsze by sie na niego zbyt znalazl -chocby i za darmo....:evil_lol:

Money makes the world go round...:shake: