Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moderna']

Zwolennicy kopiowania to zakompleksione osoby, próbujące dowartościować sie kosztem swojego psa.. "bo WE WSI inni tez maja psa bez ogona, to jest modne i nie będę sie wyróżniał z grona.. "

PS. Przychodzi mi na myśl jedno określenie : typowy "wieśniak" bez dostępu do mediów, materiałów naukowych, wykształcenia.. Bo czy zwolennik okaleczania zwierząt może być osoba wykształconą??
Teraz to już po nas ;).
O sekretarzu stanu w Ministerstwie Rolnictwa, a zarazem o pośle V i VI kadencji piszesz; o całym Zarządzie ze Starego Świata nie wspominając.

Może być osobą wykształconą.
Ten facet, o którym piszę powyżej, jeszcze niedawno był nauczycielem, uczył dzieciaki w podstawówce. Potem, na szczęście /dla dzieciaków/ awansował i udzielał się /na nieszczęście psów/ w resorcie rolnictwa.
Tutaj na forum też ma „fanów”, np. TuathaDea :lol:.

Posted

Zwolennicy kopiowania to zakompleksione osoby, próbujące dowartościować sie kosztem swojego psa..

kompleksy = pies kopiowany????
Wydaje mi sie,ze kopiowanie juz jakis czas wyszlo z mody.Majac psa niecietego jest trendy(bez cynizmu!!).Jezeli ktos dalej kopiuje,wynika to raczej glownie od jego wkodowanego wygladu wzorca danej rasy,bo taki mu sie podoba..

"bo WE WSI inni tez maja psa bez ogona, to jest modne i nie będę sie wyróżniał z grona.. "

Dosc czesto odwiedzam wies,moze widzialem z raz psa kopiowanego..Chyba ,ze na inna wies jezdzimy...

PS. Przychodzi mi na myśl jedno określenie : typowy "wieśniak" bez dostępu do mediów, materiałów naukowych, wykształcenia.. Bo czy zwolennik okaleczania zwierząt może być osoba wykształconą??

..czy osoba wyksztalcona obraza pewna grupe ludzi ktorym przyszlo zyc gdzie zyja i z roznych powodow wyksztalcenia nie nabyli?!
Moim znajomym lekarzom(maja kopiowanego spaniela)musze powiedziec,ze sa wiesniakami i niedoukami.Zdziwi ich pewnie ten fakt bo kolega kardiolog ma spore osiagniecia..

Posted

Moderna napisał(a):
Czy wy chcecie dobić użytkownika Dogomanii? Tego nie da sie czytać...
Co kogo obchodzi słoń w temacie kopiowanie?? Czy inne bełkoty o ortografii, stylistyce itp.

Moj pies tez ma klapnięte uszy i co? Mam mu je obciąć? jeżeli odpowiednio dba sie o uszka to żadna infekcja niestraszna!

Zwolennicy kopiowania to zakompleksione osoby, próbujące dowartościować sie kosztem swojego psa.. "bo WE WSI inni tez maja psa bez ogona, to jest modne i nie będę sie wyróżniał z grona.. "

Moderna-jesli nie pasuje CI CZYTANIE O SLONIACH W TEMACIE KOPIOWANIA-MASZ KILKA MOZLIWOSCI...

1)-ignoruj
2)-zmien watek
3)-pokochaj

Posted

[quote name='niceravik']Teraz to już po nas ;).
O sekretarzu stanu w Ministerstwie Rolnictwa, a zarazem o pośle V i VI kadencji piszesz; o całym Zarządzie ze Starego Świata nie wspominając.

Może być osobą wykształconą.
Ten facet, o którym piszę powyżej, jeszcze niedawno był nauczycielem, uczył dzieciaki w podstawówce. Potem, na szczęście /dla dzieciaków/ awansował i udzielał się /na nieszczęście psów/ w resorcie rolnictwa.
Tutaj na forum też ma „fanów”, np. TuathaDea :lol:.

Upppssss ;)
To tym gorzej świadczy o gatunku ludzkim :shake:

Posted

maxxel napisał(a):

..czy osoba wyksztalcona obraza pewna grupe ludzi ktorym przyszlo zyc gdzie zyja i z roznych powodow wyksztalcenia nie nabyli?!
Moim znajomym lekarza(maja kopiowanego spaniela)musze powiedziec,ze sa wiesniakami i niedoukami.Zdziwi ich pewnie ten fakt bo kolega kardiolog ma spore osiagniecia..

Nie wiem czy zauważyłeś "wiesniak" w cudzysłowie.. (to osoby, które nie maja pojęcia o tym co dzieje sie w świecie, brak im wiedzy i szacunku dla natury itp).

Pisać epopei nie będę, bo i tak nikomu sie czytać nie chce (np. off o słoniach mnie położył na łopatki ;) ).

Wy sie tu obrażacie nawzajem, to ja kogos obrazić juz nie mogę? ;)

Posted

umowmy sie-ze jesli nie wiesz-o czym mowimy tu od roku -majac na mysli zwisajace uszy

Lutomskak Ty mozesz miec na mysli i stojąca trobę u słonia mówiąc o zwisających uszach i mi nic do tego bo trudno zgadnac o czym myslisz. Skoro co innego myslisz a co innego mówisz To cos w rodzaju rozdwojenia jaźni. Twoje pytanie było tak jakos z przed roku, wiec widocznie potem dotarło do Ciebie jaka głupote napisałaś.
Pytanie było
wymien mi jedno zwierze-zyjace naturalnie gdziekolwiek badz na calym swiecie-nie bedace efektem-krzyzowek czlowieka-a majace zwisajace uszy

Słoń ma zwisające uszy.
Słowo przeciwstawne do zwisajacych bedzie stojące.

No chyba ze chodziło Ci o odkrytą małżowinę uszną. Ale tego nie uwzględniłas w swoim pytaniu. Dopiero potem jak wyszło ze sie wygłupiłas z tym pytaniem. Bo sama mysl owszem i była dobra, tylko fatalne wykonanie mysli. Musisz jeszcze nad tym popracowac. :p
Proponuje na poczatek proste ćwiczenia jak radził znany poeta

"Aby jezyk gietki wyrazil co pomysli glowa"

Posted

Wy sie tu obrażacie nawzajem, to ja kogos obrazić juz nie mogę? ;)

...jasne ,ze mozesz.Nawet mi nie przeszkadza ,ze dla Ciebie jestem wiesniak,moze to nalecialosc z miejsca Twojego obecnego zamieszkania??

Ich wunsche Ihnen einen Tag!!

Posted

...jasne ,ze mozesz.Nawet mi nie przeszkadza ,ze dla Ciebie jestem wiesniak,moze to nalecialosc z miejsca Twojego obecnego zamieszkania??

Dlatego się dziwie.. ty masz dostęp do mediów, do internetu, do książek, zdobywasz zapewne wykształcenie.. dlatego za cholerę tego pojąć nie moge ze świadomie okaleczasz psy! Bo jedynie osoba nie majaca takich możliwości może podjąć sie takiego czynu.. nadal wierze, ze nie wiesz co czynisz ;)

A ja jestem niewykształcona "wieśniarą" .. ale potrafię czytać :D

Posted

Dlatego się dziwie.. ty masz dostęp do mediów, do internetu, do książek, zdobywasz zapewne wykształcenie.. dlatego za cholerę tego pojąć nie moge ze świadomie okaleczasz psy!

..moze wlasnie dlatego;)Psy okaleczyl vet.Osobiscie bym tego nie zrobil(dla sprostowania..)Bede nudny i sie powtorze.Styrylizacja ktora jest o niebo powazniejszym zabiegiem od ciecia ogona jest akceptowana przez przeciwnikow kopiowania bez mrogniecia oka.Tego ja skolei nie rozumiem..

A ja jestem niewykształcona "wieśniarą"
..

To Ty powiedzialas...;)

Posted

Moderna napisał(a):

mgr Ludwik Dorn, socjolog (UW), dostęp do mediów i materiałów naukowych....
Pies - Saba, sznaucer, ogon kopiowany:evil_lol:

Posted

Jezeli ktos dalej kopiuje,wynika to raczej glownie od jego wkodowanego wygladu wzorca danej rasy,bo taki mu sie podoba..

Tak..wynika to głównie z jego wkodowanego sadyzmu i braku empatii dla zwierzęcia..

Styrylizacja ktora jest o niebo powazniejszym zabiegiem od ciecia ogona jest akceptowana przez przeciwnikow kopiowania bez mrogniecia oka.Tego ja skolei nie rozumiem..

Bo niestety ciężko rozumujesz...tłumaczono to tyle razy, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz - w skrócie: Lepszy zabieg usunięcia psu jajec, niż zabieg usuwania niepotrzebnych szczeniąt w schronisku, bo niestety nie każdy wieśniak jest tak światły jak Ty, i nie każdemu się chce dopilnować swego zwierzęcia żeby się nie rozmnażało na prawo i lewo. Naprawdę, trzeba być mocno ograniczonym żeby takiej rzeczy nie rozumieć.

Posted

Visenna napisał(a):
Tak..wynika to głównie z jego wkodowanego sadyzmu i braku empatii dla zwierzęcia..

Bo niestety ciężko rozumujesz...tłumaczono to tyle razy, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz - w skrócie: Lepszy zabieg usunięcia psu jajec, niż zabieg usuwania niepotrzebnych szczeniąt w schronisku, bo niestety nie każdy wieśniak jest tak światły jak Ty, i nie każdemu się chce dopilnować swego zwierzęcia żeby się nie rozmnażało na prawo i lewo. Naprawdę, trzeba być mocno ograniczonym żeby takiej rzeczy nie rozumieć.

Visenna Ty znowu sie czegos nawachalas:lol:

Posted

maxxel napisał(a):
Visenna Ty znowu sie czegos nawachalas:lol:

Nie sądź wszystkich swoją miarką, to że Ty coś wąchasz, nie znaczy że inni to robią.
Swoją drogą to ciekawe, nie rozumiesz odpowiedzi na własne pytania czy jak?
BTW. nie próbuj mnie obrażać tekstami na poziomie podejrzenia o debilizm...nie uda Ci się. NIe umiemy zareagować inaczej to kogoś obrazimy, tak? Żenada, ale rozumiem tę Twoją bezsilność.

Posted

bo niestety nie każdy wieśniak jest tak światły jak Ty, i nie każdemu się chce dopilnować swego zwierzęcia żeby się nie rozmnażało na prawo i lewo. Naprawdę, trzeba być mocno ograniczonym żeby takiej rzeczy nie rozumieć.

..powiedz mi kto najczesciej przeprowadza styrylizacje/kastracje(brrrrr..)?Odpowiedz bardzo prosta,glownie robi sie to w miastach przez ludzi ktorzy posiadaja taka wiedze o psach,ze przy nakladzie wlasnego zaangazowania zabieg taki nie jest wcale konieczny.(z wyjatkiem medycznych wskazan..).
Tak jak tnie sie psu kite dla wlasciciela widzi misie tak samo kroi sie suke/psa dla jego swietego spokoju..Amen

Posted

Visenna napisał(a):
Nie sądź wszystkich swoją miarką, to że Ty coś wąchasz, nie znaczy że inni to robią.
Swoją drogą to ciekawe, nie rozumiesz odpowiedzi na własne pytania czy jak?
BTW. nie próbuj mnie obrażać tekstami na poziomie podejrzenia o debilizm...nie uda Ci się. NIe umiemy zareagować inaczej to kogoś obrazimy, tak? Żenada, ale rozumiem tę Twoją bezsilność.

Wez oddech-GLEBOKI,bo chyba dzisiaj Ci cos nie poszlo..

Posted

Odpowiedz bardzo prosta,glownie robi sie to w miastach przez ludzi ktorzy posiadaja taka wiedze o psach,ze przy nakladzie wlasnego zaangazowania zabieg taki nie jest wcale konieczny.(z wyjatkiem medycznych wskazan..).

Maxxel bardzo dużo ludzi w miescie sterylizuje kastruje psy wziete ze schroniska, bo ich do tego obliguje umowa adopcyjna i duza ilosc sterylizuje z powodów medycznych i to tez w miastach, bo na wsi, nawet nie zwracaja uwage czy suce cos dolega czy nie.

Posted

Laluna-slonko-dla potrzeb moderatora stworzono opcje wykasuj,i widocznie dla Twioch rowniez potrzeb opcja zwisajacego ucha wydaje Ci sie tak istotna......

wszyscy jednak wiedza o co chodzi........(napisze wprost....-bo widze ,ze tylko wydaje Ci sie ,ze rozumiesz:)-chodzi o to by zwis uszny nie zaslanial dziurki....:) :) :) -teraz rozumiesz-i od poczatku o to chodzi - w kopiowaniu tez)

teraz juz spokojnie mozesz zaczac wgryzac sie zebami w klawiature i wisiec na ekranie chocby do niedzieli-ja swoje wiem-zwis slonia nie zaslania jego sluchajacej dziurki-to chyba zauwazylas........

postudiuj teraz D O K L A D N I E budowe ucha slonia a dowiesz sie-ciekawych rzeczy-tj-po co sloniowi uszy-i jaka porazka byloby-gdyby naturalnie zwisaly.......

jesli nie odpowiesz-to ja w stosownym czasie dam Ci krotka podpowiedz i zapewniam Cie-ze okaze sie ,ze nie mialas racji.......-Kochaneczko-w kazdym razie -jak juz dojdziesz do sedna sprawy i oprzesz sie o budowe wachlarza-(boszszsz-juz za daleko brniemy chyba)-to zdasz sobie sprawe z tego ze bredzisz!:)

Pozdro!

Posted

No, bo to jest tak, że jak komuś argumentów nie staje, to się instynkt włącza, przetrwania zresztą.
Jeśli chodzi o porównanie kastracji czy sterylizacji do kopiowania i rzucania tego jako argument na korzyść stylizacji uszu i ogonów, no to zostaje zachwiana wiara w rozum.
Kopiowanie jest stylizacją psa,
Sterylizacja/kastracja-zapobieganiem przed ewentualnym rozmnażaniem, jako bodziec proponuję częściej wizyty w schroniskach jak i również odwiedziny i udzielanie się w wątkach pomocowych dla tych niechcianych.
Mam nadzieję, że to poszerzy horyzonty

Posted

Lutomskak teraz już cobys nie pisała to i tak zawsze bedzie musztarda po obiedzie.
Na przyszłosc pamietaj

"Aby jezyk gietki wyrazil co pomysli glowa"

i stosuj się do tego :lol:

Posted

LALUNA napisał(a):
Maxxel bardzo dużo ludzi w miescie sterylizuje kastruje psy wziete ze schroniska, bo ich do tego obliguje umowa adopcyjna i duza ilosc sterylizuje z powodów medycznych i to tez w miastach, bo na wsi, nawet nie zwracaja uwage czy suce cos dolega czy nie.

Laluna wlasnie o to mi chodzi.Zabieg ten jest przeprowadzany glownie przez ludzi swiadomych konsekwencji posiadania suki/psa.Szczerze uwazam,ze priorytetem(moze poza schroniskami jak napisalas)jest wlasna wygoda i stereotypy.Ostatnio gosc mi mowi,wiesz nie daje sobie z naszym psem rady(hiperaktywny;)) chyba go wykastrujemy..

Posted

Wez oddech-GLEBOKI,bo chyba dzisiaj Ci cos nie poszlo..

Dlaczego uparcie każesz mi robic coś do czego sam się uciekasz? :lol: Naprawdę nie potrzebuję tego :) To co piszesz to tylko Twoje zdanie :)
BTW - ja mieszkam w mieście, jestem wykształcona, posiadam jaką taką wiedzę o psach...i wiesz co? Nie kastruję swojego psa, wolę go pilnować... :] A jeli ktoś przyprowadza psa do sterylizacji/kastracji bo nie ma ochoty go pilnować i tak mu wygodniej, to idąc Twoim, zaiste pokrętnym, tokiem rozumowania tym bardziej należy być ZA tym zabiegiem, bo nieodpowiedzialny człowiek który z własnej wygody to robi bo nie chce mu się "biegać" za psem, na pewno przyczyni się do jego rozmnożenia i nieszczęścia jego młodych! A wiec kastracja jak najbardziej tak, kastrujmy psy leniwych i nieodpowiedzialnych właścicieli, by zapobiec ich rozmnażaniu ( co prawda to nie psy są winne temu, ale cóż, lepiej niech jeden "pocierpi", niż mają cierpieć całe zastępy jego szczeniąt...) - strzeliłeś sobie właśnie w kolano, misiaczku :)

Posted

lisica napisał(a):
No, bo to jest tak, że jak komuś argumentów nie staje, to się instynkt włącza, przetrwania zresztą.
Jeśli chodzi o porównanie kastracji czy sterylizacji do kopiowania i rzucania tego jako argument na korzyść stylizacji uszu i ogonów, no to zostaje zachwiana wiara w rozum.
Kopiowanie jest stylizacją psa,
Sterylizacja/kastracja-zapobieganiem przed ewentualnym rozmnażaniem, jako bodziec proponuję częściej wizyty w schroniskach jak i również odwiedziny i udzielanie się w wątkach pomocowych dla tych niechcianych.
Mam nadzieję, że to poszerzy horyzonty

..a ja myslalem,ze ogolnie o szczescie psa chodzi.Dobrze napisales,ewentualnym..Moj pies tez nie ma ogona przed ewentualnym jego zranieniem.Mozliwosc dopilnowania obu przypadlosci wypada zdecydowanie z korzyscia dla Ciebi.Zaczyna sie cieczka i liczysz dni..
Do domow dziecka tez nie chodze bo zbyt slaby emocjonalnie jestem..mam wziasc wine patalogi na siebie??