TuathaDea Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 orsini napisał(a):Tuatha- czy Ty w dalszym ciagu jestes zajety?ku mojej zgryzocie;-))) Niezmienne, ale jak już od tych współczesnych "sztucznych wytworów" odejdziemy, to kto wie jakie związki będą "naturalne". W tym Twoja nadzieja :cool3: Quote
niceravik Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='maxxel'] ...zly przyklad,jestem niezadowolony z mojego trawnika z rolki,na wiosne bedzie siana nowa trawa:razz: Jak to zły przykład? Cała nadzieja właśnie w tym, że wracasz do trawy :multi:. Trawnik z rolki to tyko dla "pozorantów" luxus :lol:. Quote
LALUNA Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Oj ThuthaDea, już raz podałeś linka do mojej dawnej rozmowy na temat kopiowania co miało być dowodem na poparcie Twoich teorii. Problem okazał sie jeden. Nie zrozumiałeś tej rozmowy. I to co miało Ci pomóc wrecz zaszkodziło Twoim teorią. Bo nie zrozumiałeś tej rozmowy. Teraz tez nie bardzo zrozumiałes. Jestes w pozycji piłkarza który chce trafic w piłke, aby strzelic komuś gola. Problem jest tylko taki ze nie potrafisz grac w piłke i próbujac w nia trafić sam wywalasz sie na glebę. Co daje dosć komiczny obraz. Nie wysilaj się, bo wyszukujac wątki w necie z moimi słowami, nigdy nie potrafisz ich na tyle zrozumieć aby trafić. Zapytałabym sie Ciebie co chciałes nimi wyrazić. Ale po co, skoro sam nie wiesz, co chcialbys przez to powiedzieć. :lol: Quote
niceravik Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 orsini napisał(a):Lalunia nie przesadzaj haahaha kto kundlom kopiuje uszy i ogon/??po co??? wiesz ile kopiowanie kosztuje??? nikt w kundla nie zainwestuje bo i po co. Kundle nie powinny byc rozmnazane i koniec kropka!!!a kundlem sa wszelkie np amstafopodobne psiaki, a pozniej sie mowi ze psy agresywne itd. Ja uwazam, ze powinny byc sterylizowane i koniec. Ale to inny temet Witamy Te z piekła duchy... :cool3:. Nie czytasz uważnie. beria dała przykład dobermana /z kartonu/, którego głównym o ile nie jedynym dowodem "rasowości" był obciety ogon. Na giełdach to normalka. Quote
TuathaDea Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 LALUNA napisał(a):Oj ThuthaDea, już raz podałeś linka do mojej dawnej rozmowy na temat kopiowania co miało być dowodem na poparcie Twoich teorii. Problem okazał sie jeden. Nie zrozumiałeś tej rozmowy. I to co miało Ci pomóc wrecz zaszkodziło Twoim teorią. Bo nie zrozumiałeś tej rozmowy. Teraz tez nie bardzo zrozumiałes. Jestes w pozycji piłkarza który chce trafic w piłke, aby strzelic komuś gola. Problem jest tylko taki ze nie potrafisz grac w piłke i próbujac w nia trafić sam wywalasz sie na glebę. Co daje dosć komiczny obraz. Nie wysilaj się, bo wyszukujac wątki w necie z moimi słowami, nigdy nie potrafisz ich na tyle zrozumieć aby trafić. Zapytałabym sie Ciebie co chciałes nimi wyrazić. Ale po co, skoro sam nie wiesz, co chcialbys przez to powiedzieć. :lol: O to, co chciałbym wyrazić specjalnie się nie troszcz. Zwróć raczej uwagę na treść i formę jakimi przekazujesz swoje "teorie". Quote
LALUNA Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 TuathaDea napisał(a):O to, co chciałbym wyrazić specjalnie się nie troszcz. Zwróć raczej uwagę na treść i formę jakimi przekazujesz swoje "teorie". Musze się troszczyć, bo próbujesz nawiazac cos w rodzaju dialogu, tylko nie bardzo Ci wychodzi. Pewnie dlatego ze niewiele z niego rozumiesz. Wiec trudno Ci pojac co wogóle przekazuje. I ja to mogę zrozumieć. Tylko ze wtedy obowiazuje zasada, najpierw zrozum a potem sie czymś posługuj. Bo tak, za kazdym razem kiedy spróbujesz kopnąć bedziesz wywijał orła, na własne życzenie.:shake: Quote
maxxel Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Nie czytasz uważnie. beria dała przykład dobermana /z kartonu/, którego głównym o ile nie jedynym dowodem "rasowości" był obciety ogon. Na giełdach to To jest zupelnie inna bajka.Ten doberman w kartonie ma sie tak samo jak inny pseudo..w schronisku.Ma to jakis wplyw na kopiowanie??Oba przypadki do zlikwidowania to utopia!!Nikt normalny nie kupi "rasowego"z pudla zwlaszcza dobka,co kolwiek by ta nazwa w tym momencie znaczyla.Albo sprowadza sie temat do poziomu hodowlanego albo wyciaga jakies mroczne kawalki Quote
maxxel Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 niceravik napisał(a):Jak to zły przykład? Cała nadzieja właśnie w tym, że wracasz do trawy :multi:. Trawnik z rolki to tyko dla "pozorantów" luxus :lol:. Moze zle "zdjagnozowalem"Twoja mysl...Mysle jednak,ze my wszyscy sie w tym luxsusie taplamy,bo czy nie takie powinno byc samo posiadanie psa!?Nie ma znaczenia czy z ogonem czy bez Quote
TuathaDea Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='LALUNA']Musze się troszczyć, bo próbujesz nawiazac cos w rodzaju dialogu, tylko nie bardzo Ci wychodzi. Pewnie dlatego ze niewiele z niego rozumiesz. Wiec trudno Ci pojac co wogóle przekazuje. I ja to mogę zrozumieć. Tylko ze wtedy obowiazuje zasada, najpierw zrozum a potem sie czymś posługuj. Bo tak, za kazdym razem kiedy spróbujesz kopnąć bedziesz wywijał orła, na własne życzenie.:shake: To Ty nie rozumiesz - możemy padać wielokrotnie, ale się nie poddamy http://www.youtube.com/watch?v=YHvZLArMvKE Quote
LALUNA Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='TuathaDea']To Ty nie rozumiesz - możemy padać wielokrotnie, ale się nie poddamy http://www.youtube.com/watch?v=YHvZLArMvKE ThuthaDea chcesz walczyć o swoje przekonania bronią? Skad w Tobie tyle agresji. :shake: Chyba za duzo sie naoglądałeś filmów amerykańskich z przemoca. Zmień lepiej zainteresowania. Moze szachy albo chociaz warcaby?:cool3: Quote
TuathaDea Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='maxxel']Moze zle "zdjagnozowalem"Twoja mysl...Mysle jednak,ze my wszyscy sie w tym luxsusie taplamy,bo czy nie takie powinno byc samo posiadanie psa!?Nie ma znaczenia czy z ogonem czy bez Ależ wbrew tym, co twirdzą, że ja nie rozumiem, to jednak wiem jaki jest cel finalny tej kampanii: http://www.animalfreedom.org/polska/opinie/zwierzeta_w_domu/negatywne_skutki_dla_psow.html Quote
TuathaDea Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 LALUNA napisał(a):ThuthaDea chcesz walczyć o swoje przekonania bronią? Skad w Tobie tyle agresji. :shake: Chyba za duzo sie naoglądałeś filmów amerykańskich z przemoca. Zmień lepiej zainteresowania. Moze szachy albo chociaz warcaby?:cool3: Broń często we mnie celuje z avataru managiera wojny, jakoś Ci to nie przeszkadza. Quote
TuathaDea Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 i dalej: http://www.animalfreedom.org/polska/opinie/zwierzeta_w_domu/ukochane_zwierzaczki.html Quote
LALUNA Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='TuathaDea']Broń często we mnie celuje z avataru managiera wojny, jakoś Ci to nie przeszkadza. Ja nie wiem, czy do Ciebie czy do lustra. Ale ten filmik z jasna i czytelna słowna deklaracja skierowałes do mnie. Widocznie identyfikujesz się z przemocą a nie z jasna argumentacja. Ależ wbrew tym, co twirdzą, że ja nie rozumiem, to jednak wiem jaki jest cel finalny tej kampanii: No dobra, to już wiemy ze potrafisz wyszukac coś w necie i podac link. ALe to już wczesniej wiedzielismy. A teraz pokaz chociaz raz ze zrozumiałeś to co zacytowałes. Moze dodaj jakis własny komentarz. Czy ze wszystkim się zgadasz co napisali w tym artykule, moze z czymś się nie zgadzasz. A przy okazji jakie wnioski wycigasz z tego artykułu, bo nadal nie wiem co chciałes przekazac nam tym artykułem. No i najwazniejsze jak on ma sie łaczyc z zakazem kopiowania. Quote
lutomskak Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 LALUNA napisał(a):Oj ThuthaDea, już raz podałeś linka do mojej dawnej rozmowy na temat kopiowania co miało być dowodem na poparcie Twoich teorii. Problem okazał sie jeden. Nie zrozumiałeś tej rozmowy. I to co miało Ci pomóc wrecz zaszkodziło Twoim teorią. Bo nie zrozumiałeś tej rozmowy. Teraz tez nie bardzo zrozumiałes. Jestes w pozycji piłkarza który chce trafic w piłke, aby strzelic komuś gola. Problem jest tylko taki ze nie potrafisz grac w piłke i próbujac w nia trafić sam wywalasz sie na glebę. Co daje dosć komiczny obraz. Nie wysilaj się, bo wyszukujac wątki w necie z moimi słowami, nigdy nie potrafisz ich na tyle zrozumieć aby trafić. Zapytałabym sie Ciebie co chciałes nimi wyrazić. Ale po co, skoro sam nie wiesz, co chcialbys przez to powiedzieć. :lol: czytajac tego posta,albo tego o umiejetnosciach korzystania z yo tube.albo tego posta jasia ble,ble,ble i tego o umiejetnosciach szkoleniowych sprzed 20 lat....,ew moglby byc kazden inen (w nastepnym napisze czemu kazden inen,a nie jakis kąkretny......:lol:)-mozna by sie zastanawiac-czy nasza Pani Moderator walczy z tendencja do kopiowania,czy tez po prostu-nabija sobie posty-nie bedac w stanie w zaden sposob poradzic sobie z jakimkolwiek wpisem "z niewlasciwego obozu......":placz: faktem jest-ze dopoki korzysta z google,pomocy Berka,lub zasobow na temat szkolenia w zakresie siad.....-daje rade-jest rzeczowa ,konkretna,nawet czasami zaskakujaco sprytna....... jednak wkurzona.......:placz:-nie daje rady! drodzy Panowie-nie wyprowadzajcie Naszej Pani Moderator z rownowagi-poniewaz doprowadza to do niezdrowej sytuacji ,w ktorej nawet ci super-widza-ze PaniLalunanapisalaojednegozaduzo.......:cool1: Quote
lutomskak Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 TuathaDea napisał(a):O to, co chciałbym wyrazić specjalnie się nie troszcz. Zwróć raczej uwagę na treść i formę jakimi przekazujesz swoje "teorie". tuathaDea (nie dziala mi duze t w zalanej przez moje dziecko klawiaturze)-:p:p poprostu wyrazanie jakie uzywasz i slownictwo ktore uzywasz ma pewnie z dwadziescia lat i wogole znowu cos nie zrozumiales!pod jakim kontem Ty na to wszystko patrzysz?I na tymbys sie skupil bo masz jeszcze duzo rzeczy do nadrobienia w edukacji......:diabloti:(to byla dosc specyficzna kąpilacja slow ze stron ostatnich kilku!:diabloti:)-mam nadzieje ,ze jako marny szkoleniowiec,wet,psi fryzjer,handler,jezdziec i matka-zrozumiecie-ze moje zdanie w kwestii kopiowania nie moze byc inne.... Laluno-im dluzej CIE CZYTAM-tym lepiej Cie rozumiem! zakupcie wszyscy prosze grudniowy numer mojego psa........... Quote
Jasiek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 lutomskak napisał(a)::lol:- jaki jest sens walki o niekopiowanie-skoro interlokutorzy nie maja bladego pojecia o ilosci zabiegow chirurgicznych majacych na celu poprawe wygladu psow niekopiowanych (teraz to tam ustawiaja sie kolejki!!!!!!!!!!!!!!!- a jak wiemy o nie jest dosc trudno w dzisiejszych czasach) jaki jest sens zakazu kopiowanaia u ras-rodzacych sie z ogonami szczatkowymi-ktorych to hodowcy z pelna swiadomoscia-tna ogony takim szczenietom i wiedza-ze na genetyke wplywu rzad nie ma zadnego.......:lol: i wreszcie ostatnie pytanie-czy moze ktos z obozu przeciwnikow wie-jakim rasom,kiedy i dlaczego zaczeto kopiwac ogony i uszy? Koleżanka Lutomskak kilka stron wcześniej zadała pytania min te cytowane .Lalunka one były kierowane rownież do Ciebie.Nie rozumiesz ich treści czy jest inny powód braku z Twojej strony jak i reszty bojowniczek w słusznej sprawie jakiejkolwiek odpowiedzi.?Laluneczka może lepiej jak się skupisz na konkretach skoro jesteś chodzącą encyklopedią wedzy. Quote
LALUNA Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 faktem jest-ze dopoki korzysta z google Lutomskak, chyba coś Ci się te fakty mieszaja. To nie ja pisałam ze korzystam z google. No ale to tak jest z Twoimi wszystkimi faktami. Wszystko Ci się miesza jak zwykle. Ale już sie przyzwyczaiłam ze Twoje posty są hmmm takie oryginalne, tylko że szkoda ze takie trochę bezsensowne :lol: Quote
niceravik Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 [quote name='orsini']Lalunia nie przesadzaj haahaha kto kundlom kopiuje uszy i ogon/??po co??? wiesz ile kopiowanie kosztuje??? nikt w kundla nie zainwestuje bo i po co. [quote name='beria']... W tym miejscu muszę zauważyć, że 2 dni temu weszłam na jeden z portali ogłoszeniowych i wpisałam w wyszukiwarkę "bokser". W ogłoszeniach ukazał się jeden miot rodowodowy z ogonami, jeden miot bez rodowodu z ogonami, a pozostałe mioty, to były psy bez rodowodu, które miały obięte ogonki. Przypomnam sobie zdarzenie z giełdy samochodowej, na której sprzedawano też szczeniaki, kiedy jeden ze sprzedających reklamował miot, odwracając szczeniaka pupą do klientów "To rasowy doberman, ma obcięty ogon". Stereotypy w naszym społeczeństwie są takie, a nie inne i ciężko będzie wykorzenić kopiowanie wśród pozarodowodowych psów... haahaha Zakładam, że Łysa Góra jest już okablowana i mają tam net :p. Quote
niceravik Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 [quote name='TuathaDea']Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra): "Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji" "ust. 2 tego (27) artykułu zezwala na wykonywanie na zwierzętach zabiegów lekarsko-weterynaryjnych i zootechnicznych lub innych zabiegów wynikających z technologii produkcji wyłącznie przez osoby posiadające kwalifikacje do ich wykonywania, nakładając na te osoby obowiązek zachowania koniecznej ostrożności oraz przeprowadzania tych zabiegów w sposób zapewniający ograniczenie cierpień i stresu zwierzęcia. Nie wprowadza on jednak zakazu wykonywania takich zabiegów" Czy byłbyś tak miły i zechciał przybliżyć nam profil wykształcenia Pana Sekretarza Stanu, albo chociażby jego doświadczenie zawodowe? Ten facet, z prawem ani z rolnictwem nie ma związku. To typowy "aparatczyk" PiS'u. Pytanie jawi się inne: kto mu te bzdety podsunął do podpisu? Jak 2 a 2 = 4 - był to ktoś ze Starego Świata na bank! :mad: Quote
LALUNA Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Koleżanka Lutomskak kilka stron wcześniej zadała pytania min te cytowane .Lalunka one były kierowane rownież do Ciebie.Nie rozumiesz ich treści czy jest inny powód braku z Twojej strony jak i reszty bojowniczek w słusznej sprawie jakiejkolwiek odpowiedzi.? Jasiu powód jest tylko jeden. Otóż koleżanka Lutomskak nawet nie czyta swoich postów a co dopiero innych. Ktos pisze białe a koleżanka Lutomskak bedzie wpierac przez kolejne kilka swoich postów ze pisało czarne. Potem po jakim czasie znowu jej sie przypomini i znowu pisze czarne. Wiec nawet nie marnuje czasu aby jej odpowiadac na pytania które tutaj już padły wraz z odpowiedzia. A Ty i tak jesetes leniwy wiec wiem ze Ci się nie bedzie chciało szukac odpowiedzi. A ja za Ciebie nie bedę odwalac roboty. Ja pamiętam moją odpowiedz, a jak Ty chcesz sie dowiedziec to musisz ja poszukac w tym topicu. Bo już rozmawialismy na ten temat. Moze Mars Ci znowu pomoze, bo uczestniczył w tej rozmowie. Quote
Jasiek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 LALUNA napisał(a): Ja pamiętam moją odpowiedz, a jak Ty chcesz sie dowiedziec to musisz ja poszukac w tym topicu. Bo już rozmawialismy na ten temat. Moze Mars Ci znowu pomoze, bo uczestniczył w tej rozmowie. Laluneczka i tak klepiesz wkółko to samo to co Ci za różnica jedno klępniecie więcej. Quote
lutomskak Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Jasiek napisał(a):Laluneczka i tak klepiesz wkółko to samo to co Ci za różnica jedno klępniecie więcej. :thumbs::thumbs::thumbs::cool2::ghost_2: Quote
LALUNA Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Jasiek napisał(a):Laluneczka i tak klepiesz wkółko to samo to co Ci za różnica jedno klępniecie więcej. Jasiu ja Ci odpowiadam na Twoje pytanie. Co ja poradzę że zawsze robisz wtope z tymi pytaniami. Które to już z kolei? :lol: Quote
niceravik Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra), cyt.: „Ponadto u niektórych ras psów obcięcie części małżowin usznych zapobiega stanom zapalnym w obrębie ucha zewnętrznego, w tym przewlekłym i ostrym zapaleniom kanału słuchowego zewnętrznego. W związku z tym zabieg kopiowania małżowin usznych u tych ras jest często zabiegiem profilaktycznym, a o konieczności lub zasadności jego przeprowadzenia powinien decydować lekarz weterynarii na podstawie posiadanego doświadczenia zawodowego i aktualnej wiedzy w tym zakresie.” Rewelacja! Piramidalna bujda! Jakie to rasy? Ciekawa jestem, który z miejscowych wetów albo entuzjastów zabiegów chirurgicznych w weterynarii, podpisze się pod tym, gołosłownym i absurdalnym stwierdzeniem? MARS? Lutomskak? Maxxel? STARY HERMAN? TuathaDea?, Orsini & Elitess /tu bym głowy nie dała :eviltong: /?, Jasiek? Czarne Gwiazdy? Może ktoś jeszcze? Zwłaszcza, że znany i uznany specjalista medycyny weterynaryjnej w specjalistycznym opracowaniu zatytułowanym: „Choroby uszu u psów”, napisał tak: „Mimo że uważa się, iż zapalenie ucha zewnętrznego występuje najczęściej u psów rasowych i mieszańców, które mają opadające małżowiny uszne oraz dużą ilość włosa wokół uszu i po wewnętrznej stronie małżowiny, to choroba dotyczy wszystkich psów. Coraz częściej mamy do czynienia z chorobami o podłożu alergicznym, które występuje niezależnie od długości włosa i kształtu małżowin usznych /stojące, zwisające, załamane/. Wyjątkową predylekcję do atopii wykazują owczarki niemieckie i labradory.” A więc jak to naprawdę jest? Dojdziemy do kłamczucha :mad:. Quote
Recommended Posts