Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

orsini napisał(a):
Tuatha- czy Ty w dalszym ciagu jestes zajety?ku mojej zgryzocie;-)))

Niezmienne, ale jak już od tych współczesnych "sztucznych wytworów" odejdziemy, to kto wie jakie związki będą "naturalne". W tym Twoja nadzieja :cool3:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maxxel']

...zly przyklad,jestem niezadowolony z mojego trawnika z rolki,na wiosne bedzie siana nowa trawa:razz:
Jak to zły przykład?
Cała nadzieja właśnie w tym, że wracasz do trawy :multi:.
Trawnik z rolki to tyko dla "pozorantów" luxus :lol:.

Posted

Oj ThuthaDea, już raz podałeś linka do mojej dawnej rozmowy na temat kopiowania co miało być dowodem na poparcie Twoich teorii. Problem okazał sie jeden. Nie zrozumiałeś tej rozmowy. I to co miało Ci pomóc wrecz zaszkodziło Twoim teorią. Bo nie zrozumiałeś tej rozmowy. Teraz tez nie bardzo zrozumiałes.
Jestes w pozycji piłkarza który chce trafic w piłke, aby strzelic komuś gola. Problem jest tylko taki ze nie potrafisz grac w piłke i próbujac w nia trafić sam wywalasz sie na glebę. Co daje dosć komiczny obraz.
Nie wysilaj się, bo wyszukujac wątki w necie z moimi słowami, nigdy nie potrafisz ich na tyle zrozumieć aby trafić.
Zapytałabym sie Ciebie co chciałes nimi wyrazić. Ale po co, skoro sam nie wiesz, co chcialbys przez to powiedzieć. :lol:

Posted

orsini napisał(a):
Lalunia nie przesadzaj haahaha
kto kundlom kopiuje uszy i ogon/??po co???
wiesz ile kopiowanie kosztuje???
nikt w kundla nie zainwestuje bo i po co.
Kundle nie powinny byc rozmnazane i koniec kropka!!!a kundlem sa wszelkie np amstafopodobne psiaki, a pozniej sie mowi ze psy agresywne itd.
Ja uwazam, ze powinny byc sterylizowane i koniec.
Ale to inny temet

Witamy Te z piekła duchy... :cool3:.

Nie czytasz uważnie.
beria dała przykład dobermana /z kartonu/, którego głównym o ile nie jedynym dowodem "rasowości" był obciety ogon. Na giełdach to normalka.

Posted

LALUNA napisał(a):
Oj ThuthaDea, już raz podałeś linka do mojej dawnej rozmowy na temat kopiowania co miało być dowodem na poparcie Twoich teorii. Problem okazał sie jeden. Nie zrozumiałeś tej rozmowy. I to co miało Ci pomóc wrecz zaszkodziło Twoim teorią. Bo nie zrozumiałeś tej rozmowy. Teraz tez nie bardzo zrozumiałes.
Jestes w pozycji piłkarza który chce trafic w piłke, aby strzelic komuś gola. Problem jest tylko taki ze nie potrafisz grac w piłke i próbujac w nia trafić sam wywalasz sie na glebę. Co daje dosć komiczny obraz.
Nie wysilaj się, bo wyszukujac wątki w necie z moimi słowami, nigdy nie potrafisz ich na tyle zrozumieć aby trafić.
Zapytałabym sie Ciebie co chciałes nimi wyrazić. Ale po co, skoro sam nie wiesz, co chcialbys przez to powiedzieć. :lol:

O to, co chciałbym wyrazić specjalnie się nie troszcz. Zwróć raczej uwagę na treść i formę jakimi przekazujesz swoje "teorie".

Posted

TuathaDea napisał(a):
O to, co chciałbym wyrazić specjalnie się nie troszcz. Zwróć raczej uwagę na treść i formę jakimi przekazujesz swoje "teorie".

Musze się troszczyć, bo próbujesz nawiazac cos w rodzaju dialogu, tylko nie bardzo Ci wychodzi. Pewnie dlatego ze niewiele z niego rozumiesz.
Wiec trudno Ci pojac co wogóle przekazuje. I ja to mogę zrozumieć. Tylko ze wtedy obowiazuje zasada, najpierw zrozum a potem sie czymś posługuj. Bo tak, za kazdym razem kiedy spróbujesz kopnąć bedziesz wywijał orła, na własne życzenie.:shake:

Posted

Nie czytasz uważnie.
beria dała przykład dobermana /z kartonu/, którego głównym o ile nie jedynym dowodem "rasowości" był obciety ogon. Na giełdach to

To jest zupelnie inna bajka.Ten doberman w kartonie ma sie tak samo jak inny pseudo..w schronisku.Ma to jakis wplyw na kopiowanie??Oba przypadki do zlikwidowania to utopia!!Nikt normalny nie kupi "rasowego"z pudla zwlaszcza dobka,co kolwiek by ta nazwa w tym momencie znaczyla.Albo sprowadza sie temat do poziomu hodowlanego albo wyciaga jakies mroczne kawalki

Posted

niceravik napisał(a):
Jak to zły przykład?
Cała nadzieja właśnie w tym, że wracasz do trawy :multi:.
Trawnik z rolki to tyko dla "pozorantów" luxus :lol:.

Moze zle "zdjagnozowalem"Twoja mysl...Mysle jednak,ze my wszyscy sie w tym luxsusie taplamy,bo czy nie takie powinno byc samo posiadanie psa!?Nie ma znaczenia czy z ogonem czy bez

Posted

[quote name='LALUNA']Musze się troszczyć, bo próbujesz nawiazac cos w rodzaju dialogu, tylko nie bardzo Ci wychodzi. Pewnie dlatego ze niewiele z niego rozumiesz.
Wiec trudno Ci pojac co wogóle przekazuje. I ja to mogę zrozumieć. Tylko ze wtedy obowiazuje zasada, najpierw zrozum a potem sie czymś posługuj. Bo tak, za kazdym razem kiedy spróbujesz kopnąć bedziesz wywijał orła, na własne życzenie.:shake:
To Ty nie rozumiesz - możemy padać wielokrotnie, ale się nie poddamy
http://www.youtube.com/watch?v=YHvZLArMvKE

Posted

LALUNA napisał(a):
ThuthaDea chcesz walczyć o swoje przekonania bronią? Skad w Tobie tyle agresji. :shake:
Chyba za duzo sie naoglądałeś filmów amerykańskich z przemoca. Zmień lepiej zainteresowania. Moze szachy albo chociaz warcaby?:cool3:

Broń często we mnie celuje z avataru managiera wojny, jakoś Ci to nie przeszkadza.

Posted

[quote name='TuathaDea']Broń często we mnie celuje z avataru managiera wojny, jakoś Ci to nie przeszkadza.
Ja nie wiem, czy do Ciebie czy do lustra. Ale ten filmik z jasna i czytelna słowna deklaracja skierowałes do mnie.
Widocznie identyfikujesz się z przemocą a nie z jasna argumentacja.

Ależ wbrew tym, co twirdzą, że ja nie rozumiem, to jednak wiem jaki jest cel finalny tej kampanii:

No dobra, to już wiemy ze potrafisz wyszukac coś w necie i podac link. ALe to już wczesniej wiedzielismy. A teraz pokaz chociaz raz ze zrozumiałeś to co zacytowałes.
Moze dodaj jakis własny komentarz. Czy ze wszystkim się zgadasz co napisali w tym artykule, moze z czymś się nie zgadzasz. A przy okazji jakie wnioski wycigasz z tego artykułu, bo nadal nie wiem co chciałes przekazac nam tym artykułem. No i najwazniejsze jak on ma sie łaczyc z zakazem kopiowania.

Posted

LALUNA napisał(a):

czytajac tego posta,albo tego o umiejetnosciach korzystania z yo tube.albo tego posta jasia ble,ble,ble i tego o umiejetnosciach
szkoleniowych sprzed 20 lat....,ew moglby byc kazden inen (w nastepnym
napisze czemu kazden inen,a nie jakis kąkretny......:lol:)-mozna by sie zastanawiac-czy nasza Pani Moderator walczy z tendencja do kopiowania,czy tez po prostu-nabija sobie posty-nie bedac w stanie w zaden sposob poradzic sobie z jakimkolwiek wpisem "z niewlasciwego obozu......":placz:

faktem jest-ze dopoki korzysta z google,pomocy Berka,lub zasobow na temat szkolenia w zakresie siad.....-daje rade-jest rzeczowa ,konkretna,nawet czasami zaskakujaco sprytna.......

jednak wkurzona.......:placz:-nie daje rady!

drodzy Panowie-nie wyprowadzajcie Naszej Pani Moderator z rownowagi-poniewaz doprowadza to do niezdrowej sytuacji ,w ktorej nawet ci super-widza-ze PaniLalunanapisalaojednegozaduzo.......:cool1:

Posted

TuathaDea napisał(a):

tuathaDea (nie dziala mi duze t w zalanej przez moje dziecko klawiaturze)-:p:p poprostu wyrazanie jakie uzywasz i slownictwo ktore uzywasz ma pewnie z dwadziescia lat i wogole znowu cos nie zrozumiales!pod jakim kontem Ty na to wszystko patrzysz?I na tymbys sie skupil bo masz jeszcze duzo rzeczy do nadrobienia w edukacji......:diabloti:(to byla dosc specyficzna kąpilacja slow ze stron ostatnich kilku!:diabloti:)-mam nadzieje ,ze jako marny szkoleniowiec,wet,psi fryzjer,handler,jezdziec i matka-zrozumiecie-ze moje zdanie w kwestii kopiowania nie moze byc inne....

Laluno-im dluzej CIE CZYTAM-tym lepiej Cie rozumiem!

zakupcie wszyscy prosze grudniowy numer mojego psa...........

Posted

lutomskak napisał(a):
:lol:-

jaki jest sens walki o niekopiowanie-skoro interlokutorzy nie maja bladego pojecia o ilosci zabiegow chirurgicznych majacych na celu poprawe wygladu psow niekopiowanych (teraz to tam ustawiaja sie kolejki!!!!!!!!!!!!!!!- a jak wiemy o nie jest dosc trudno w dzisiejszych czasach)

jaki jest sens zakazu kopiowanaia u ras-rodzacych sie z ogonami szczatkowymi-ktorych to hodowcy z pelna swiadomoscia-tna ogony takim szczenietom i wiedza-ze na genetyke wplywu rzad nie ma zadnego.......:lol:

i wreszcie ostatnie pytanie-czy moze ktos z obozu przeciwnikow wie-jakim rasom,kiedy i dlaczego zaczeto kopiwac ogony i uszy?

Koleżanka Lutomskak kilka stron wcześniej zadała pytania min te cytowane .Lalunka one były kierowane rownież do Ciebie.Nie rozumiesz ich treści czy jest inny powód braku z Twojej strony jak i reszty bojowniczek w słusznej sprawie jakiejkolwiek odpowiedzi.?Laluneczka może lepiej jak się
skupisz na konkretach skoro jesteś chodzącą encyklopedią wedzy.

Posted

faktem jest-ze dopoki korzysta z google

Lutomskak, chyba coś Ci się te fakty mieszaja. To nie ja pisałam ze korzystam z google. No ale to tak jest z Twoimi wszystkimi faktami. Wszystko Ci się miesza jak zwykle. Ale już sie przyzwyczaiłam ze Twoje posty są hmmm takie oryginalne, tylko że szkoda ze takie trochę bezsensowne :lol:

Posted

[quote name='orsini']Lalunia nie przesadzaj haahaha
kto kundlom kopiuje uszy i ogon/??po co???
wiesz ile kopiowanie kosztuje???
nikt w kundla nie zainwestuje bo i po co.

[quote name='beria']... W tym miejscu muszę zauważyć, że 2 dni temu weszłam na jeden z portali ogłoszeniowych i wpisałam w wyszukiwarkę "bokser". W ogłoszeniach ukazał się jeden miot rodowodowy z ogonami, jeden miot bez rodowodu z ogonami, a pozostałe mioty, to były psy bez rodowodu, które miały obięte ogonki. Przypomnam sobie zdarzenie z giełdy samochodowej, na której sprzedawano też szczeniaki, kiedy jeden ze sprzedających reklamował miot, odwracając szczeniaka pupą do klientów "To rasowy doberman, ma obcięty ogon". Stereotypy w naszym społeczeństwie są takie, a nie inne i ciężko będzie wykorzenić kopiowanie wśród pozarodowodowych psów...
haahaha
Zakładam, że Łysa Góra jest już okablowana i mają tam net :p.

Posted

[quote name='TuathaDea']Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra):

"Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji"

"ust. 2 tego (27) artykułu zezwala na wykonywanie na zwierzętach zabiegów lekarsko-weterynaryjnych i zootechnicznych lub innych zabiegów wynikających z technologii produkcji wyłącznie przez osoby posiadające kwalifikacje do ich wykonywania, nakładając na te osoby obowiązek zachowania koniecznej ostrożności oraz przeprowadzania tych zabiegów w sposób zapewniający ograniczenie cierpień i stresu zwierzęcia. Nie wprowadza on jednak zakazu wykonywania takich zabiegów"

Czy byłbyś tak miły i zechciał przybliżyć nam profil wykształcenia Pana Sekretarza Stanu, albo chociażby jego doświadczenie zawodowe?
Ten facet, z prawem ani z rolnictwem nie ma związku.
To typowy "aparatczyk" PiS'u.

Pytanie jawi się inne: kto mu te bzdety podsunął do podpisu?

Jak 2 a 2 = 4 - był to ktoś ze Starego Świata na bank!
:mad:

Posted

Koleżanka Lutomskak kilka stron wcześniej zadała pytania min te cytowane .Lalunka one były kierowane rownież do Ciebie.Nie rozumiesz ich treści czy jest inny powód braku z Twojej strony jak i reszty bojowniczek w słusznej sprawie jakiejkolwiek odpowiedzi.?

Jasiu powód jest tylko jeden. Otóż koleżanka Lutomskak nawet nie czyta swoich postów a co dopiero innych. Ktos pisze białe a koleżanka Lutomskak bedzie wpierac przez kolejne kilka swoich postów ze pisało czarne. Potem po jakim czasie znowu jej sie przypomini i znowu pisze czarne.
Wiec nawet nie marnuje czasu aby jej odpowiadac na pytania które tutaj już padły wraz z odpowiedzia.
A Ty i tak jesetes leniwy wiec wiem ze Ci się nie bedzie chciało szukac odpowiedzi. A ja za Ciebie nie bedę odwalac roboty. Ja pamiętam moją odpowiedz, a jak Ty chcesz sie dowiedziec to musisz ja poszukac w tym topicu. Bo już rozmawialismy na ten temat. Moze Mars Ci znowu pomoze, bo uczestniczył w tej rozmowie.

Posted

LALUNA napisał(a):
Ja pamiętam moją odpowiedz, a jak Ty chcesz sie dowiedziec to musisz ja poszukac w tym topicu. Bo już rozmawialismy na ten temat. Moze Mars Ci znowu pomoze, bo uczestniczył w tej rozmowie.

Laluneczka i tak klepiesz wkółko to samo to co Ci za różnica jedno klępniecie więcej.

Posted

Jasiek napisał(a):
Laluneczka i tak klepiesz wkółko to samo to co Ci za różnica jedno klępniecie więcej.

Jasiu ja Ci odpowiadam na Twoje pytanie. Co ja poradzę że zawsze robisz wtope z tymi pytaniami. Które to już z kolei? :lol:

Posted

Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra), cyt.:
„Ponadto u niektórych ras psów obcięcie części małżowin usznych zapobiega stanom zapalnym w obrębie ucha zewnętrznego, w tym przewlekłym i ostrym zapaleniom kanału słuchowego zewnętrznego. W związku z tym zabieg kopiowania małżowin usznych u tych ras jest często zabiegiem profilaktycznym, a o konieczności lub zasadności jego przeprowadzenia powinien decydować lekarz weterynarii na podstawie posiadanego doświadczenia zawodowego i aktualnej wiedzy w tym zakresie.”
Rewelacja! Piramidalna bujda! Jakie to rasy?

Ciekawa jestem, który z miejscowych wetów albo entuzjastów zabiegów chirurgicznych w weterynarii, podpisze się pod tym, gołosłownym i absurdalnym stwierdzeniem? MARS? Lutomskak? Maxxel? STARY HERMAN? TuathaDea?, Orsini & Elitess /tu bym głowy nie dała :eviltong: /?, Jasiek? Czarne Gwiazdy? Może ktoś jeszcze?

Zwłaszcza, że znany i uznany specjalista medycyny weterynaryjnej w specjalistycznym opracowaniu zatytułowanym: „Choroby uszu u psów”, napisał tak:
„Mimo że uważa się, iż zapalenie ucha zewnętrznego występuje najczęściej u psów rasowych i mieszańców, które mają opadające małżowiny uszne oraz dużą ilość włosa wokół uszu i po wewnętrznej stronie małżowiny, to choroba dotyczy wszystkich psów. Coraz częściej mamy do czynienia z chorobami o podłożu alergicznym, które występuje niezależnie od długości włosa i kształtu małżowin usznych /stojące, zwisające, załamane/. Wyjątkową predylekcję do atopii wykazują owczarki niemieckie i labradory.”
A więc jak to naprawdę jest?
Dojdziemy do kłamczucha :mad:.