Jasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 [quote name='onek']Jasiek, otóż ma takie uprawnienia. Dałabym Ci linka do ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r.o strażach gminnych.(Dz. U. z dnia 9 października 1997 r.) , ale po co skoro Ty nie chcesz czytać. [SIZE=2]Straż ma np. prawo do dokonywania czynności sprawdzających, kierowania wniosków o ukaranie do kolegium do spraw wykroczeń, oskarżania przed kolegium do spraw wykroczeń i wnoszenia środków odwoławczych - w trybie przewidzianym przepisami o postępowaniu w sprawach o wykroczenia. O tym, że zabieg lek-wet. tzw. kopiowania ( nie mówię o amputacji w celach ratowania zdrowia) jest wykroczeniem już chyba doczytałeś. Kobieto nie zalamuj mnie.Gdzie pisze że nie można u nas posiadac psa kopiowanego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Jasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a):Aja myslałam, ze jak ktos idzie na wystawe to bierze ze sobą zaświadczenia o zabiegach. Znasz regulamin i zasady oceniania psa po zabiegu.Zawsze takie zaświadczenie może się przydać. Wiesz co przestań już myśleć bo myslenie nie jest Twoją najmocniejszą stroną.W Polsce można wystawiać psy kopiowane i zadnych zaświadczeń nie trzeba.Na wystawę zabierasz tylko i wyłącznie zaświedczenie o szczepieniu przeciw wsciekliżnie i ewentualnie ze pies jest zdrowy bez zadnych objawow chorobowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ci ktorzy maja jakieś ze soba zaswiadczenia to takie gdzie np pies utracił jeno jądro a miał je kiedys w komplecie . Quote
onek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 [quote name='Jasiek']Kobieto nie zalamuj mnie.Gdzie pisze że nie można u nas posiadac psa kopiowanego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jasiu ja nie napisałam nic takiego:lol: Gdzie jest napisane ( tak powinno być poprawnie, a nie "gdzie pisze":lol:) że nie można posiadać psa kopiowanego - nigdzie. Ale jest napisane, że kopiowanie to wykroczenie. I nie dziwi , że straż stara sie takie rzeczy skontrolować. Quote
onek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jasiek napisał(a):Wiesz co przestań już myśleć bo myslenie nie jest Twoją najmocniejszą stroną.W Polsce można wystawiać psy kopiowane i zadnych zaświadczeń nie trzeba.Na wystawę zabierasz tylko i wyłącznie zaświedczenie o szczepieniu przeciw wsciekliżnie i ewentualnie ze pies jest zdrowy bez zadnych objawow chorobowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ci ktorzy maja jakieś ze soba zaswiadczenia to takie gdzie np pies utracił jeno jądro a miał je kiedys w komplecie . Jasiu:lol: Spokojnie:lol: Zaczynasz powoli łapać. Do ciachanych uszków , tak jak jaderek, też trzeba będzie mieć takie zaświadczenia. Ps Ale nie wiem czy któryś wet wystawi.... Quote
MARS Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a):Aja myslałam, ze jak ktos idzie na wystawe to bierze ze sobą zaświadczenia o zabiegach. Znasz regulamin i zasady oceniania psa po zabiegu.Zawsze takie zaświadczenie może się przydać. A wiesz zmobilizowałaś mnie do ponownego przejrzenia regulaminu wystaw psów rasowych tym postem i na dobre mi to wyszło. Znalazłem w końcu w rozdziale X co to są POKAZY psów rasowych w sprawie których ten poseł interpelację złożył :multi: Co do zaświadczeń to wydaje mi się że wystawca musi je miec ze soba na ringu aby ew. okazać na zyczenie sędziego, ale poza ringiem już go ze sobą nosic nie musi. Quote
onek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 MARS napisał(a):A wiesz zmobilizowałaś mnie do ponownego przejrzenia regulaminu wystaw psów rasowych tym postem i na dobre mi to wyszło. Znalazłem w końcu w rozdziale X co to są POKAZY psów rasowych w sprawie których ten poseł interpelację złożył :multi: Co do zaświadczeń to wydaje mi się że wystawca musi je miec ze soba na ringu aby ew. okazać na zyczenie sędziego, ale poza ringiem już go ze sobą nosic nie musi. Żeby mieć zaświadczenie na ringu trzeba je mieć i przy wejściu na wystawę. W treści interpelacji znajdziesz też wystawy, a wiec nie tylko o pokazy posłowi chodziło. Quote
MARS Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a):Żeby mieć zaświadczenie na ringu trzeba je mieć i przy wejściu na wystawę. Bynajmniej. Przy wejściu muszę mieć zaświadczenie o szczepieniu p/wściekliźnie i ewentualnie zaświadczenie zdrowotne jeśli organizator sobie tego wymaga. Resztę mogę sobie donieść wcześniej/później, może mi to donieść znajomy etc. No ale suma sumarum nie odpowiedziałaś mi na pytanie jaka była procedura straż jeśli ktoś tego przy sobie nie miał. Quote
onek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Zapytaj autorke postu. Mnie w Łodzi na wystawie klubowej dogów niemieckich nie było, a poza tym mam psy niekopiowane:lol: Quote
Jasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a):Jasiu:lol: Spokojnie:lol: Zaczynasz powoli łapać. Do ciachanych uszków , tak jak jaderek, też trzeba będzie mieć takie zaświadczenia. Ps Ale nie wiem czy któryś wet wystawi.... Jezeli będzie u nas zakaz wystawiania kopiowanych psów tak jak ma to miejsce w innch panstwach.I z łaski swojej nie poprawiaj mojej stylistyki tylko odpowiadaj na zadane Ci pytania . Quote
Jasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 MARS napisał(a): No ale suma sumarum nie odpowiedziałaś mi na pytanie jaka była procedura straż jeśli ktoś tego przy sobie nie miał. Marsie odpowiem Ci ja;spuścili ich na drzewo:lol:. Quote
onek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jasiek napisał(a):Jezeli będzie u nas zakaz wystawiania kopiowanych psów tak jak ma to miejsce w innch panstwach.I z łaski swojej nie poprawiaj mojej stylistyki tylko opowiadaj na zadane Ci pytania . Jak ładnie poprosisz:cool3: Quote
MARS Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a):Zapytaj autorke postu. Sorki, pomyliłem Was przez te dogi :-) Ale mam do Ciebie też pytanie z racji że widzę, prawem się zajmujesz. Napisałaś Straż ma np. prawo do dokonywania czynności sprawdzających, kierowania wniosków o ukaranie do kolegium do spraw wykroczeń, oskarżania przed kolegium do spraw wykroczeń i wnoszenia środków odwoławczych - w trybie przewidzianym przepisami o postępowaniu w sprawach o wykroczenia. Czyż nie znaczy to że te czynności sprawdzające straz może wykonywać tylko w toku wszczętego postępowania w sprawie o wykroczenie? Quote
onek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ale co Ciebie dziwi, albo czego nie rozumiesz? Nie wiem jaka siła zadziałała ( hihi), że straż miejska w Łódzi zaczęła coś robić w tej sprawie. Może ktoś złożył zawiadomienie? Quote
puli Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Byłam w Łodzi i widziałam na terenie wystawy Straz dla Zwierząt. Może to o nia chodziło autorce postu a nie o Straz Miejską? Quote
MARS Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a):Ale co Ciebie dziwi, albo czego nie rozumiesz? Nie wiem jaka siła zadziałała ( hihi), że straż miejska w Łódzi zaczęła coś robić w tej sprawie. Może ktoś złożył zawiadomienie? Nie tyle nie rozumiem co nie wiem, czy straż może zgodnie ze swymi kompetencjami pytać o te zaświadczenia jeśli nie jest wszczęte postępowanie i dlatego pytam. Może złożył a może nie złożył... Quote
Jasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 onek napisał(a): Nie wiem jaka siła zadziałała ( hihi), że straż miejska w Łódzi zaczęła coś robić w tej sprawie. Może ktoś złożył zawiadomienie? To na 100% ktos "mądry" drugiemu "mądremu " coś doniósł:lol: Moja sąsiadka zawiadomiła straż że u drugiego sąsiada gołąbki uwily sobie gniazdo ,wychowują młode i ptaszki jej brudzą okno i parapet :lol::lol:Gdyby nie interwencja instytucji do spraw ochrony zwierząt sąsiad miałby wniosek o nielegalną hodowlę gołebi.:lol::lol::lol: Quote
niceravik Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 MARS napisał(a):A jaka była dalsza procedura jeśli ktoś nie miał przy sobie zaświadczenia lekarskiego o przeprowadzonym zabiegu bo nosić takiego przy sobie nie musi, oraz nie wie gdzie był dokonany zabieg bo kupił psa już po? Na te i kilka innych, dużo ważniejszych pytań, odpowiedź uzyskasz niebawem :lol:. Quote
niceravik Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jasiek napisał(a):Jezeli będzie u nas zakaz wystawiania kopiowanych psów tak jak ma to miejsce w innch panstwach.I z łaski swojej nie poprawiaj mojej stylistyki tylko odpowiadaj na zadane Ci pytania . [FONT=Verdana]Drogi Jaśku. To, że poczułeś się tu jak u siebie w domu, to nie znaczy żeby z forum też robić chlew. Nie wszystkim to odpowiada :mad:. [/FONT] [FONT=Verdana]Gościu miarkuj się, OK?[/FONT] Quote
Quelthalas Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jasiek napisał(a):Wiesz co przestań wymyslać i pisać głupoty.Straż miejska może się czepić braku kagańca i smyczy a nie uszów i ogonów!!!!!!!!!!!.Straż miejska raczej powinna zająć sie sprzedażą szczeniąt prosto z bagażnika na terenie przed wystawą ( organizator odpowiada tylko za teren na ktorym organizowany jest pokaz psów) i jakoś tego nie robią a jak już to z marnym skutkiem.Przeganianie starszych pań co handlują pietruszką z własnych upraw idzie im zanacznie lepiej.Ty się trochę pohamuj, a takie teksty to do swoich przyjaciół Quote
Quelthalas Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 MARS napisał(a): No ale suma sumarum nie odpowiedziałaś mi na pytanie jaka była procedura straż jeśli ktoś tego przy sobie nie miał. Już Ci odpowiadam -pojęcia nie mam.Siedziałam przy ringu i słyszałam, jak wiele osób się na skarży i oburza, iz straż gania za uszy i wypytuje o to.Następnie podeszła do mnie koleżanka i zapytała, czy widziałam,jak straż sprawdza cięte. Jak się to skończyło nie wiem. Quote
LALUNA Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Już Ci odpowiadam -pojęcia nie mam.Siedziałam przy ringu i słyszałam, jak wiele osób się na skarży i oburza, iz straż gania za uszy i wypytuje o to.Następnie podeszła do mnie koleżanka i zapytała, czy widziałam,jak straż sprawdza cięte. Jak się to skończyło nie wiem. Moze to tylko rekonesans na zlecenie. Szykują notatki dla góry, jak to sie przestrzega prawa w ZK i skad tyle jest psów kopiowanych. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Quote
Jasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 niceravik napisał(a):[FONT=Verdana]Drogi Jaśku. To, że poczułeś się tu jak u siebie w domu, to nie znaczy żeby z forum też robić chlew. Nie wszystkim to odpowiada :mad:. [/FONT] [FONT=Verdana]Gościu miarkuj się, OK?[/FONT] I VICE VERSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
niceravik Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jasiek napisał(a):I VICE VERSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oto mistrz cienkiej riposty :eviltong:. Nawet bardzo... cienkiej. Quote
Jasiek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Quelthalas napisał(a):Już Ci odpowiadam -pojęcia nie mam.Siedziałam przy ringu i słyszałam, jak wiele osób się na skarży i oburza, iz straż gania za uszy i wypytuje o to.Następnie podeszła do mnie koleżanka i zapytała, czy widziałam,jak straż sprawdza cięte. Jak się to skończyło nie wiem. No to wszystko wiadomo.Kolejny raz jedna pani drugiej pani coś tam powiedziała...... a niektóre panie zaczęły juz tanczyć kankana:lol:.Na wystawie zjawiła się prawdopodobnie Straż dla Zwierząt.Wpiszcie w gogle Mateusz Janda i będziecie mieć cały obraz tej organizacji i jego szefa :evil_lol:. Quote
Jasiek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 niceravik napisał(a):Oto mistrz cienkiej riposty :eviltong:. Nawet bardzo... cienkiej. Nastepnym razem przyłożę z grubej rury wedle życzenia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Quote
Recommended Posts