Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MARS']Ło matko... Wstyd się przyznać komuś z zagranicy że pochodzi się z kraju gdzie taki głąb na ławach poselskich zasiadał...

PS. Mozesz powtórzyć jeszcze raz co on takiego więcej dla zwierząt przez te dwa lata zrobił od wszystkich innych posłów? Bo chyba mi gdzieś Twa odpowiedź w tych wszystkich postach umknęła.
[FONT=Verdana]Pisząc takie posty obniżasz poziom dyskusji, wiesz? Jeśli coś ci umyka, to sobie zapisuj. Nie będę powtarzała po kilka razy, specjalnie dla ciebie tylko dlatego że nie nadążasz.[/FONT]

[FONT=Verdana]Powiem inaczej, parafrazując twój głupawy post. Ja jestem dumna z tego, że nasz Pan Poseł, Poseł dwóch kadencji, Poseł wybrany w demokratycznych wyborach, Poseł który zajął trzecie miejsce w ocenie niezależnej GAZETY wśród wszystkich Posłów na Warmii i Mazurach, ten Poseł podjął się tak niewdzięcznego zadania i złożył Interpelację w sprawie psów! [/FONT][FONT=Verdana]To wysoka ocena![/FONT]
[FONT=Verdana]Mój drogi kolego, mądrość tak jak ty nietrafnie przypuszczasz nie jest przypisana do żadnej opcji politycznej. Kampanie wyborczą prowadzisz? Tu... :mad:???[/FONT]

[FONT=Verdana]Skoro jesteś taki mądrala, napisz co mam odpowiedzieć np. Szwedom kiedy pytają: [/FONT][FONT=Verdana]SKĄD SIĘ BIORĄ W POLSCE NA POKAZACH PSY KOPIOWANE jeśli u nas nie można obcinać ogonów i uszu?[/FONT]
[FONT=Verdana]Normalny Szwed tego nie kuma! Nikt normalny tego nie kuma![/FONT]
[FONT=Verdana]Dla ciebie taki Szwed to też głąb?[/FONT]
[FONT=Verdana]A może wet, który kopiuje psom uszy to głąb?[/FONT]
[FONT=Verdana]Na szczęście to się definitywnie kończy :multi:.[/FONT]
[FONT=Verdana]Na tę okoliczność mam jednak dla ciebie pewną niemiłą niespodziankę. [/FONT]
[FONT=Verdana]Ale z opublikowaniem poczekam jeszcze :cool1:.[/FONT]

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Mrzewinska
Posted

MARS napisał(a):
Ło matko... Wstyd się przyznać komuś z zagranicy że pochodzi się z kraju gdzie taki głąb na ławach poselskich zasiadał....

Używanie słów ogólnie uznanych za niezbyt eleganckie - w anonimowy sposob - wobec kogos, kto nie jest anonimowy, moim zdaniem dowodzi braku odwagi cywilnej.
Tego wstydzilabym sie chyba bardziej.

Zofia

Posted

LALUNA napisał(a):
Czyżby? Eltesse spękała kiedy ktoś jej zaproponował ze nagra zabieg kamerą. A może Ty się zgodzisz?

proponowali mi i owszem ale juz PO TYM jak mialam miot :diabloti: mimo ze wszyscy sledzacy temat dokladnie wiedzieli kiedy sie moje ostatnie szczenieta urodzily :diabloti:

Posted

mimo ze wszyscy sledzacy temat dokladnie wiedzieli kiedy sie moje ostatnie szczenieta urodzily

Nie przeceniaj sie. Nie wszyscy.
Ale skoro nie spekałas, to w takim razie nastepnym razem daj znac. Chętnie nakręce kamerą.

[quote name='Elitesse']a tak na marginesie - na forum wszyscy sa tacy odwazni - a ja zapraszam do dyskusji na ktorejs z wystaw - jak do tej pory niektore osoby mnie unikaja :diabloti:

Znowu sie przeceniasz. Nikt Cie nie unika. A co do dyskusji? To na jaki ma być temat?

Posted

MARS napisał(a):
Ło matko... Wstyd się przyznać komuś z zagranicy że pochodzi się z kraju gdzie taki głąb na ławach poselskich zasiadał...

:o :o :oA jak siebie okreslisz, po napisaniu takiego postu ? :o
JA BYM WSTYDZILA SIE TAK NAPISAC :o

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana]Każda promocja kosztuje i to konkretną kaskę. Co tam ogon?[/FONT]
[FONT=Verdana]Oczywiście, można by mieć wątpliwości gdyby to chodziło o ogon Marty, ale tu mówimy o ogonie jakiegoś tam szczeniaka. Popiszczy i przestanie. Świat się od tego nie zawali. [/FONT]
/quote]

Nie nawidze takiego sposobu myslenia :angryy:
Dla mnie hodowcaktorz obina i ogonz i uszy swoim psom nie dosc ze lamie prawo to jesyccye zadaje maluchom bol
.
Nie kupilabym psa od takeighodowcy..

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana] Nie będę powtarzała po kilka razy, specjalnie dla ciebie tylko dlatego że nie nadążasz.[/FONT]

Zapewne nie będziesz powtarzać dlatego że NIE MASZ CZEGO POWTÓRZYC, bo nic więcej oprócz tej interpelacji odnośnie POKAZÓW a nie wystaw psów rasowych, co niby weci na tych POKAZACH prawo łamią (nadal nie wiem w jaki sposób) nic nie napisałaś. Jedna interpelacja, przez dwie kadencje... No to rzeczywiście w sprawie zwierząt się mocno napracował w przeciwieństwie do innych...

Kampanie wyborczą prowadzisz? Tu... :mad:???

Czesto tak sama do Siebie nawijasz?

Ad Zofia Mrzewińska

W przeciwieństwie do niektórych tu wypowiadających się mój nick nie jest anonimowy. Natomiast czytając te bzdury co ten poseł nagadał to innej opini o nim mieć niestety nie mogę. Zresztą on nie jest wyjatkiem w tej kadencji...

Guest Mrzewinska
Posted

Nikt z nas nie jest calkowicie anonimowy w internecie, ale nie sadze, aby MARS - to bylo imie i nazwisko.

Natomiast naprawde szokuje mnie, ze tak wielu Polakow jako argumentu uzywa - "co sobie o nas zagranica pomysli, ach, jaki to wstyd przed zagranica".
Wstydzic to sie raczej trzeba przed soba - jesli sa do tego powody.

Nie sadze, aby jakis Wloch np. martwil sie tym, co sobie Polacy pomysla o mafii sycylijskiej.

Zofia

Posted

[quote name='MARS']Zapewne nie będziesz powtarzać dlatego że NIE MASZ CZEGO POWTÓRZYC, bo nic więcej oprócz tej interpelacji odnośnie POKAZÓW a nie wystaw psów rasowych, co niby weci na tych POKAZACH prawo łamią (nadal nie wiem w jaki sposób) nic nie napisałaś. Jedna interpelacja, przez dwie kadencje... No to rzeczywiście w sprawie zwierząt się mocno napracował w przeciwieństwie do innych...
...
Natomiast czytając te bzdury co ten poseł nagadał to innej opini o nim mieć niestety nie mogę. Zresztą on nie jest wyjatkiem w tej kadencji...
[FONT=Verdana]Czegoś takiego właśnie się spodziewałam :eviltong:.[/FONT]
[FONT=Verdana]Poczekam jeszcze chwilkę aby przeczytać twój post po tym, kiedy takimi „marnymi środkami” /twoim zdaniem/, po dziesięciu latach osiągniemy cel :lol:![/FONT]
[FONT=Verdana]Brakuje nam już niewiele. [/FONT]

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana]Czegoś takiego właśnie się spodziewałam :eviltong:.[/FONT]
[FONT=Verdana]Poczekam jeszcze chwilkę aby przeczytać twój post po tym, kiedy takimi „marnymi środkami” /twoim zdaniem/, po dziesięciu latach osiągniemy cel :lol:![/FONT]
[FONT=Verdana]Brakuje nam już niewiele. [/FONT]

Tak ,tak wiara czyni cuda:evil_lol:

Posted

Dziś na wystawie dogów niemieckich straż zwracała uwagę właścicielom ciętych dogów.Pytali,czy właściciele mają papier potwierdzający niezbędność wykonania zabiegu i gdzie zabieg został wykonany....
Coś się zmienia i to na dobre - widzisz,Jasiu, wiara potrafi przenosić góry :D

Posted

MartaReksKiwi napisał(a):
nie chodzi o kase tylko rozwoj/ promowanie hodowli za granicą.

Hmmm..promować własną hodowlę można również wystawiając w innym kraju psy ze swoim przydomkiem :diabloti:

Posted

Quelthalas napisał(a):
Dziś na wystawie dogów niemieckich straż zwracała uwagę właścicielom ciętych dogów.Pytali,czy właściciele mają papier potwierdzający niezbędność wykonania zabiegu i gdzie zabieg został wykonany....
Coś się zmienia i to na dobre - widzisz,Jasiu, wiara potrafi przenosić góry :D

Wiesz co przestań wymyslać i pisać głupoty.Straż miejska może się czepić braku kagańca i smyczy a nie uszów i ogonów!!!!!!!!!!!.Straż miejska raczej powinna zająć sie sprzedażą szczeniąt prosto z bagażnika na terenie przed wystawą ( organizator odpowiada tylko za teren na ktorym organizowany jest pokaz psów) i jakoś tego nie robią a jak już to z marnym skutkiem.Przeganianie starszych pań co handlują pietruszką z własnych upraw idzie im zanacznie lepiej.

Posted

Skoro może się "czepić" braku kagańca i smyczy to dlaczego nie może się "czepić" obciętych ogonów i uszu? Wytłumaczysz Jasiu?

PS.
To dobrze , że się zajęła sprawdzaniem czy uszy lub ogon zostały obcięte legalnie. Najwyższa pora.

Posted

onek napisał(a):
Skoro może się "czepić" braku kagańca i smyczy to dlaczego nie może się "czepić" obciętych ogonów i uszu? Wytłumaczysz Jasiu?

Z prostej przyczyny -nie ma takich uprawnień.Straż miejska jak sama nazwa wskazuje ma przede wszystkim pilnować porządku w mieście i tym powinna się zajać bo do tego zostala powołana i opłacana za pieniądze podatników.To że nie wywiazują sie ze swoich obowiązków nie jest żadną tajemnicą.Najlepiej im wychodzi jak napisałem wyżej przeganianie starszych pań,czepianie się ludzi że nie przechodzą przez ulicę w miejscu do tego przeznaczonym i wmawianie że stwarzają zagrożenie dla ruch samochodowego chociaż w danej chwili nic nie jechało.Już do bram gdzie się gromadzą żule i robią syf to nie zaglądają bo można czasami oberwać po mordzie a i mandatu nie wystawią bo nigdy nie będzie sciagalny to i po co się narażać i fatygować lepiej zaczaić sie w krzakach z radarem i kasować za przekroczenie prędkosci.Z tego przynajmniej jest kasa.Ot cały obrazek kolejnych darmozjadów na których idzie corocznie duża pula pieniedzy z kas miejskich.

Posted

Jasiek napisał(a):
lepiej zaczaić sie w krzakach z radarem i kasować za przekroczenie prędkosci.Z tego przynajmniej jest kasa.Ot cały obrazek kolejnych darmozjadów na których idzie corocznie duża pula pieniedzy z kas miejskich.
A czy to aby na pewno wchodzi w zakres kompetencji straży miejskiej?
(przepraszam za OT, ale nie ja zaczęłam)

Posted

Zarazah napisał(a):
A czy to aby na pewno wchodzi w zakres kompetencji straży miejskiej?
(przepraszam za OT, ale nie ja zaczęłam)

Niestety ale tak.Przez jakis czas robili to nielegalnie ale sejm wprowadził taką ustawę i teraz wszystko jest cacy.

Posted

Quelthalas napisał(a):

I co na pytaniu się skończyło czy od razu zaczęli linczować?

Posted

[quote name='Jasiek']Z prostej przyczyny -nie ma takich uprawnień.Straż miejska jak sama nazwa wskazuje ma przede wszystkim pilnować porządku w mieście i tym powinna się zajać bo do tego zostala powołana i opłacana za pieniądze podatników....

Jasiek, otóż ma takie uprawnienia. Dałabym Ci linka do ustawy
z dnia 29 sierpnia 1997 r.o strażach gminnych.(Dz. U. z dnia 9 października 1997 r.) , ale po co skoro Ty nie chcesz czytać.
[SIZE=2]Straż ma np. prawo do dokonywania czynności sprawdzających, kierowania wniosków o ukaranie do kolegium do spraw wykroczeń, oskarżania przed kolegium do spraw wykroczeń i wnoszenia środków odwoławczych - w trybie przewidzianym przepisami o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.
O tym, że zabieg lek-wet. tzw. kopiowania ( nie mówię o amputacji w celach ratowania zdrowia) jest wykroczeniem już chyba doczytałeś.

Posted

LALUNA napisał(a):
Owszem wchodzi
No to w takim razie kompetencje straży miejskiej nie obejmują tylko i wyłącznie utrzymania porządku w mieście. Poza tym ta dyskusja o straży przypomina mi nieco argumenty typu: zamiast walczyć o egzekwowanie zakazu cięcia estetycznego psów zajęlibyście się lepiej schroniskowymi bidami.

Posted

A jaka była dalsza procedura jeśli ktoś nie miał przy sobie zaświadczenia lekarskiego o przeprowadzonym zabiegu bo nosić takiego przy sobie nie musi, oraz nie wie gdzie był dokonany zabieg bo kupił psa już po?

Posted

MARS napisał(a):
A jaka była dalsza procedura jeśli ktoś nie miał przy sobie zaświadczenia lekarskiego o przeprowadzonym zabiegu bo nosić takiego przy sobie nie musi, oraz nie wie gdzie był dokonany zabieg bo kupił psa już po?

Aja myslałam, ze jak ktos idzie na wystawe to bierze ze sobą zaświadczenia o zabiegach. Znasz regulamin i zasady oceniania psa po zabiegu.Zawsze takie zaświadczenie może się przydać.