Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to jakie zalety ma kopiowanie?(pytam z ciekawosci nie ze zlosci).
Ja akurat zostawiałabym psiaki naturalne, bo Kora ma uszy i ogon i nie ma żadnych problemow zdrowotnych z uszkami, a to że zaczepiaja mnie na ulicy mowiac Jaki ładny boksio szkoda tylko że ma ogon....to już ich sprawa, bo ładny wyglad to przepraszam za słowo dośc prymitywny argument[/quote]

Ja zalet nie widzę żadnych, a wada jest taka, że można trafic do więzienia:diabloti::diabloti:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='niceravik']

UWAGA KONKURS !!!

MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH
O PUCHAR EUROPY ŚRODKOWEJ I WSCHODNIEJ FCI
z prawem przyznania CACIB
w Poznaniu
Pytanie konkursowe brzmi:

jaką informację dotyczącą przyjmowania psów i dlaczego
usunął organizator

z WAŻNYCH INFORMACJI DLA UCZESTNIKÓW WYSTAWY ?

:multi: :multi: :multi:

[quote name='Quelthalas']OOOO, gdzieś się zapodział punkt drugi:
2. Na wystawę można zgłaszać psy zarówno z nie kopiowanymi jak i kopiowanymi uszami i ogonami

hehehehehehehhehehehehehe

:loveu: :cool3: :loveu: :cool3: :multi: :multi: :multi:
Miód na moje serce

Posted

[quote name='niceravik']Odpowiedź na pierwszą część pytania konkursowego zaliczona :multi:

Jednak nie mniej istotna jest odpowiedź na drugą część pytania:

dlaczego organizator usunął ten zapis?

Bo dostał wytyczne od własnego organu nadrzędnego czy nie znalał weta,który postąpiłby wbrew nakazowi KILW?:p

Posted

Quelthalas napisał(a):
Bo dostał wytyczne od własnego organu nadrzędnego czy nie znalał weta,który postąpiłby wbrew nakazowi KILW?:p

Ani jedno, ani drugie.
Wybacz ale zobowiązałam się, że nie ujawnię szczegółów :cool1: . Mogę tylko powiedzieć, że informacje pochodzą z pewnego źródła a wiele naprawdę wysoko postawionych osób w samej Centrali również trzyma za nas kciuki :multi: .

Posted

Ravik, co Ty tu siejesz? Czemu ma służyć ta zabawa poza wprowadzaniem zamieszania? Punktu o którym piszesz zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów... więc o co chodzi?

Edit: powinno być "Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów...

Posted

Punktu o którym piszesz zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów...

OOOO a to faktycznie dobra nowina. Czyzby szło już nowe? Jestem ciekawa czy teraz już to będzie stala informacja na kazdej wystawie.
No i teraz zastanawiam sie czy jezeli ktos sie zgłosił przed zmiana tego punktu to czy ZK bedzie im wysyłał im dodatkowa informacje i oddawał pieniądze za zgłoszenie?

Posted

[quote name='ara']Ravik, co Ty tu siejesz? Czemu ma służyć ta zabawa poza wprowadzaniem zamieszania? Punktu o którym piszesz zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów... więc o co chodzi?
ara, byłoby super gdyby organizatorzy zastąpili pkt 2, informacją o nie przyjmowaniu zgłoszeń psów kopiowanych - ale tak nie jest.
Było 13 punktów a jest 12. Jeden został usunięty.
Chodzi mi o to, że ty widzisz coś czego nie ma :crazyeye:
Siejesz niewiedze. Wprowadzasz czytających w błąd.
Czemu to służy?
Podtrzymuje wszystko co napisałam :lol:

Masz fobie na ravik? Rozumiem, strasznie wolno trybisz.

Posted

ara napisał(a):
Punktu o którym piszesz zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów...

Szczerze mówiąc nie widzę tego punktu w informacji na stronie ZKwP :shake:
Dajcie konkretny link i konkretny punkt, miejsce na stronie, bo zacznę myśleć, że mnie jakaś pomroczność jasna dopadła.

Posted

Edit: Niceravik zdążyła odpowiedzieć zanim zadałam to pytanie. Znaczy - z oczami u mnie na razie wszystko OK ;)
Edit do "Edit": to miała być edycja mojego poprzedniego postu, ale nacisnęłam nie ten guziczek, co trzeba.

Posted

Zjadło mi się:oops:powinno być "Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów..."

Posted

[quote name='ara']Zjadło mi się:oops:powinno być "Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów..."

Ech a już myślałam ze masz kolejna dobra wiadomosc.

Pytanie w takim razie, dlaczego zdjeto ten punkt. Czyzby zabezpieczenie tyłów, aby zgrabnie sie wycofac gdyby okazało sie ze jest z urzedu nacisk?

Posted

Włosi-cofneli zakaz kopiowania (to chyba tak samo jak Rosjanie........),no i ta swiatowka w przyszlym roku.....-niby od lat zakaz kopiowania a tu....prosze-przyjmuja psy kopiowane na wystawe.......
ciekawe co na te newsy nasza "centrala......"-mysle ze na pewno o tym wiedza i trzymaja kciuki-ciekawe-ktory kraj nastepny w kolejnosci odstapi od tego zakazu na warunkach.....jakby to powiedziec......-neutralnych ,ale dopuszczajacych.......-wegrzy,austriacy,rumuni,polacy,hiszpanie,rosjanie,wlosi.......-to calkiem spory kawalek europy-a jak doliczyc tam jeszcze globalnie stany i australie...........

Posted

[quote name='ara']Zjadło mi się:oops:powinno być "Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów..."
Znany polityk powiedział, cytuję:
„I nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne...
Przepraszam, że białe jest czarne a czarne jest białe...
Zresztą tego pierwszego też nikt nam nie wmówi...”

ara, na Dogomanii nie uprawiamy polityki, prawda?
Rozumiem, że można się pomylić w poście, ale ripostując i napadając na kogokolwiek - tak jak ty to zrobiłaś, prawo do pomyłki jest naprawdę minimalne, powiem – prawie żadne.

Zaś z całą pewnością NIE WYPADA!!! metodą strusia, po czasie, edytować takiego postu z „bykiem”, do którego odniosły się już TRZY OSOBY!!! Ty to zrobiłaś.
To jest klasyczne „bull shit”, Pani Moderator!

Dokładnie takie same jak paskudne okaleczanie swoich ulubieńców i akceptowanie na pokazach psów obciętych, podczas kiedy w kraju wyraźnie prawo tego zabrania.
Całe szczęście, że to się kończy.
To znaczy, obcinanie się kończy. Bo chowanie głowy w piasek jest stare jak świat i nieśmiertelne jak widać na tym przykładzie.

Posted

[quote name='lutomskak']Włosi-cofneli zakaz kopiowania (to chyba tak samo jak Rosjanie........),no i ta swiatowka w przyszlym roku.....-niby od lat zakaz kopiowania a tu....prosze-przyjmuja psy kopiowane na wystawe.......
ciekawe co na te newsy nasza "centrala......"-mysle ze na pewno o tym wiedza i trzymaja kciuki-ciekawe-ktory kraj nastepny w kolejnosci odstapi od tego zakazu na warunkach.....jakby to powiedziec......-neutralnych ,ale dopuszczajacych.......-wegrzy,austriacy,rumuni,polacy,hiszpanie,rosjanie,wlosi.......-to calkiem spory kawalek europy-a jak doliczyc tam jeszcze globalnie stany i australie...........

AUSTRALIE ?????W Australii kopiowac /ciac uszu nie mozna juz od ok 30 lat i nie widzialam ani jednego psa z uszami okaleczonymi dla lepszego wygladu od lat .Z ogonami cietymi , czy obcietymi , skroconymi (zadna roznica dla psa jak nazwiemy )wyszla ustawa od 1 kwietnia 2004 o zakazie w CALEJ AUSTRALII.Dzisiaj dzwonilam czy nadal ten przepis obowiazuje jezeli chodzi o ogony,bo co do uszu to chyba juz wyszli z wprawy w ich upiekszaniu :-)http://www.rspca.org.au/campaign/tail.asp

Posted

[quote name='lutomskak']Włosi-cofneli zakaz kopiowania (to chyba tak samo jak Rosjanie........),no i ta swiatowka w przyszlym roku.....-niby od lat zakaz kopiowania a tu....prosze-przyjmuja psy kopiowane na wystawe.......
Co do Włoch, na wiarę niczego nie przyjmę, proszę o dowód.
Nie przyjmę dlatego, że już w drugim zdaniu wmontowałaś klasyczną MANIPULACJĘ :mad:
Co to za manipulacja każdy może się przekonać kto zapozna się z zasadami uczestniczenia psów w Światówce. Życzę uważnej lektury.
Oto dowód.

Cropped and docked dogs
Docked dogs may only be exhibited on condition that they meet one or more of the following criteria:
- the dog was born in a country other than Sweden or Norway, is not the offspring of a Swedish or Norwegian-owned bitch, and that, at the time the docking was carried out, docking was permitted in the dog's country of birth.
- the dog was born in Sweden on or after 1 January 1993 and that the docking was carried out for medical purposes to remedy an injury suffered after birth, and that an original record of this, using a form approved by the Swedish Kennel Club (i.e. one of the following forms: the Swedish Veterinary Association’s form F145, Dolittle veterinary certificate, Trofast veterinary certificate or Vetvision veterinary certificate) can be produced at the event and later.
Docked Dobermanns or Rottweilers born on or after 1 January 1997 in a country where a docking ban is in force may not be shown, irrespective of the reason for the docking.
General clause and exemption.
Dogs which have been exported from Sweden and have subsequently been subject to ear cropping, tail docking or any other measure not permitted in Sweden, may not, after re-importation to Sweden, participate in the event. This also applies to puppies from bitches exported from Sweden, if the puppies were born within a year of the day on which the bitch was exported.
The Central Committee of the Swedish Kennel Club may grant exemption from this clause provided that it is obvious that a dog has not been exported as a means of circumventing regulations which would prevent it from being shown in Sweden, or if any other extraordinary circumstances apply.

lutomskak, gdyby to jednak nie była manipulacja a zwyczajne problemy ze zrozumieniem /w co szczerze wątpię!/, specjalnie dla ciebie zamieszczę dokładne tłumaczenie całego tekstu!
lutomskak, jak w tej sytuacji mamy tobie wierzyć?
No jak???????????? :shake:

Posted

lutomskak napisał(a):
Włosi-cofneli zakaz kopiowania .

z tego co wiem od Wlochow to nie cofneli tylko poszli na "ugode"...ogony wolno kopiowac, uszow nie.

Posted

Proszę sprawdź i nie wprowadzaj innych w błąd ( bo jeszcze pojadą z obciętymi uszami lub ogonami nie sprawdzając czy mogą i narażą się na niepotrzebne koszty).

No chyba że Lutomskak im zwróci

To ja proszę o to tłumaczenie po polsku coby dla wszystkich było jasne.
Chyba ze Lutomskak w ramach rehabilitacji przetłumaczy. :p

Posted

[quote name='niceravik']
Zaś z całą pewnością NIE WYPADA!!! metodą strusia, po czasie, edytować takiego postu z „bykiem”, do którego odniosły się już TRZY OSOBY!!! Ty to zrobiłaś.
To jest klasyczne „bull shit”, Pani Moderator!

Jak pod "metodę strusia" podpięłaś zostawienie w niezmienionej formie wszystkiego do czego się odnieśliście?:crazyeye:

[quote name='ara']
Ravik, co Ty tu siejesz? Czemu ma służyć ta zabawa poza wprowadzaniem zamieszania? Punktu o którym piszesz zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów... więc o co chodzi?

Edit: powinno być "Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów...

I ponawiam pytanie... Ravik, co Ty tu siejesz? Czemu ma służyć ta zabawa poza wprowadzaniem zamieszania? Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów... więc o co chodzi?

Jeżeli chcesz się bawić w zgadywanki bez odpowiedzi to jest taki dział jak Off Topic:cool3:Jeżeli chcesz się podzielić jakąś rewelacją dotyczącą kopiowania lo chętnie przeczytam.

PS Nie wysilaj się, bo i tak nie uda Ci się mnie sprowokować.

Posted

ara napisał(a):

I ponawiam pytanie... Ravik, co Ty tu siejesz? Czemu ma służyć ta zabawa poza wprowadzaniem zamieszania? Punktu o którym piszesz nie zastąpiono informacją o nieprzyjmowaniu zgłoszeń kopiowanych psów... więc o co chodzi?

Wybacz ale naiwnością jest myślenie,że punkt ten zniknął bez powodu :shake: .

Posted

Shanara, dla mnie pojawienie się tego punktu było bardziej zaskakujące niż jego zniknięcie;)Niceravik napisała

Jednak nie mniej istotna jest odpowiedź na drugą część pytania:

dlaczego organizator usunął ten zapis?

Ponieważ nikt inny nie wie, to skoro już to wyciągnęła w ten sposób, to czekam na wyjaśnienie:cool3:

Posted

Ara ale to może pytanie niekoniecznie do niceravik ale do organizatora. Konkurs się zrobił trudny bo do Poznania sie nie idzie dodzwonić :shake:

Posted

[quote name='ara']Jak pod "metodę strusia" podpięłaś zostawienie w niezmienionej formie wszystkiego do czego się odnieśliście?:crazyeye:
Jeżeli chcesz się bawić w zgadywanki bez odpowiedzi to jest taki dział jak Off Topic:cool3:Jeżeli chcesz się podzielić jakąś rewelacją dotyczącą kopiowania lo chętnie przeczytam.

PS Nie wysilaj się, bo i tak nie uda Ci się mnie sprowokować.
ara, no coś ty? Nigdy bym nie śmiała ciebie prowokować!
Skąd w ogóle takie niedorzeczne przypuszczenie?
Ja...? Taka zwyczajna niceravik...?
Nigdy! :shake:

PS Natomiast zupełnie bez wysiłku udało mi się sprowokować twoją inteligencje, nawet już dość dawno, czego w ogóle nie zauważyłaś a czego dowód ma każdy kto czyta twoje zajebiste posty, kochanie :lol: