ookami Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Ah..chciałam wspatić jakieś jego fotki ale o dziwo nic nowego nie ma ;( Trzeba mu zrobić, koniecznie! :) Berylek był ma małym spacerku- tak żeby się nie zmęczyć w tą niedzielę i chodził całkiem ładnie. Nóżki na słabe, to widać ale myślę, że maszerował dzielnie i generalnie stał lepiej niż na zdjęciach :) Quote
ookami Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Dziś o dziwo FB nie stroił mi fochów i tak oto wydarzenie dla BERYLKA :) http://www.facebook.com/event.php?eid=184050131643582#!/event.php?eid=184050131643582 zapraszam serdecznie :) Quote
Rudzia Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Po prostu Ookami nabierasz wprawę:) Byłam na FC i wydarzenie poszło dalej. Fajnie by było gdyby jakas dobra dusza przygarnęła Beryla. Rzeczywiście trzeba zrobić Berylowi piękne zdjęcia. Te są jak był wyciągnięty z tego ciasnego kojca i miał większe problemy z nogami. Teraz jest o wiele lepiej. Dziarski chłopak się z niego zrobił. Quote
beataczl Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 bylam tez na fb i udostepnilam dalej moze dopiszcie link do watku na dogo ( tak widzialam sie robi) wlasnie-jakby byly nowe zdjecia to album na fejsie mozna byloby zalozyc , postarajcie sie dziewczyny :) Quote
ookami Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Dzięki Beataczl, cenna uwaga :) Jeszcze dziś pouzupełniam wątki naszych psiaków o linki do dogo :) Tak, albumy są już w planach, muszę tylko znaleźć więcej czasu bo zdjęcia słabo się mi ładują ;/ A Berylkowi trzeba porobić więcej bo ma..tylko te dwa a teraz już ładnie chodzi, tak pewniej :) Quote
Rudzia Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 tak Beryl ładniej już chodzi: pewnie i nie ma już przykurczonych i trzesących się łap. To dziarski psiak. Jak on czeka na spacerki, zawsze pychol uśmiechnięty. Quote
beataczl Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 kochany Berylek! ciesze sie,ze jest poprawa taka widoczna..:) Quote
ookami Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 dzisiaj tylko tyle, dodam więcej a to na dobry początek ;) Ślicznie Berylek wygląda prawda? :D Quote
Rudzia Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 pięknie się prezentuje naprawdęzaczyna być dziarskim i żwawym psiakiem:) Quote
JJD Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [FONT=Tahoma]W razie, gdyby musiał przyjmować Trocoxil - zawsze trzeba go podawać z Ranigastem, lub innym lekiem osłonowym na żołądek. Zwłaszcza u owczarków niemieckich, które mają wrażliwe żołądki i jelita. Żaden lek, który działa przez miesiąc nie pozostaje bez wpływu na organy wewnętrzne. Po 2 tabl. Trocoxilu moja sunia miała krwawe wymioty, mimo, że przyjmowała Ranigast. Musiałyśmy z niego zrezygnować.[/FONT] Quote
Rudzia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='JJD'][FONT=Tahoma]W razie, gdyby musiał przyjmować Trocoxil - zawsze trzeba go podawać z Ranigastem, lub innym lekiem osłonowym na żołądek. Zwłaszcza u owczarków niemieckich, które mają wrażliwe żołądki i jelita. Żaden lek, który działa przez miesiąc nie pozostaje bez wpływu na organy wewnętrzne. Po 2 tabl. Trocoxilu moja sunia miała krwawe wymioty, mimo, że przyjmowała Ranigast. Musiałyśmy z niego zrezygnować.[/FONT] Dzięki za podpowiedź. :) i za odwiedzenie wątku jeżeli wchodzisz na FB udostępnij http://www.facebook.com/event.php?ei...84050131643582 Quote
beataczl Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 dajecie rade na spacerkach-nie ciagnie smyczy? Quote
Rudzia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Niezbyt, ale też nie idzie przy nodze. Jest bardzo żwawym i radosnym psem. Gdybyście go wiziały 2 miesiące temu. To jest zupełnie inny pies. Gdyby się dom jeszcze znalazł i Berylek by miał emeryturę. Zasłużył sobe na to:) Quote
ookami Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Dzięki za rade JJD :) Beataczl Barylek jest grzeczny na spacerze, pomimo swojego wieku ma jednak nadal siłę i to bardzo cieszy :) Gorzej jakby się biedniutki ledwo słaniał na nóżkach. Widać, że spacer wiele radości mu sprawia :D Quote
ookami Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Witaj Beryl ^^ http://www.morusek.pl/ogloszenie/66247/PIESKI-DO-ADOPCJI-CZEKAJa-W-SCHRONISKU-W-SWARZeDZU--POD-POZNANIEM-WOJWIELKOPOLSKIE-BERYL/ ogłoszonko Beryla...niestety nie mogę znaleźć reszty linków a wiem, że miał robione ;/ Quote
Rudzia Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 oj gdyby się znalazł domek na emeryturę dla Beryla. Quote
beataczl Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 odwiedzam Berylka co u Niego jak sie czuje? teraz zmiana pogody na jesienna bedzie ech nie dobrze na stawy i ludzim i zwierzetom... Quote
Rudzia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 zgadza się to ciężki czas dla tak dziadziusiów. Beryl spędzi zimę w ogrzewanym budynku schroniska Quote
beataczl Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 oj dobrze ze w ogrzewanej czesci bedzie... bierze jakies leki dalej? moge wykupic pakiet ogloszen jak znacie jakis bazarek ogloszeniowy.. Quote
Rudzia Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 odpukać leków żadnych nie bierze. Jest chłopak w dobrej formie. Ale dom by mu się przydał Do ogłoszeń mogę podrzucić nowe zdjęcia. Cuda się zdarzają czemu nie miało by się to przytrafić Berylowi Quote
itaka Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Na forum miau dziewczyna robi ogłoszenia. O ile dobrze pamiętam 130 ogłoszeń 15 złotych. Nick CatAngel. Na dogo chyba też się oferuje ale nie wiem czy dobrze kojarzę. Quote
beataczl Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 wplace te 15 zl. a test do ogloszen , zdjecia i kontakt to zajmiecie sie tym dobrze i przeslecie wszystko CatAngel? itaka ja na miau nie umiem sie poruszac mozesz zaklepac te ogloszenia na bazarku jakis pakiecik i podeslac mi nr konta do wplaty na PW? Quote
beataczl Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 znalazlam na dogo bazarek ogloszeniowy za 7 zl. 40 szt pakiet. wplace dla Berylka a kogo moge podac jako osobe ktora przekaze wszystko co trzeba do ogloszen? ktos pisal,ze ma nowe zdjecia Berylka... Quote
Recommended Posts