Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agata51']Tak to jest wpuścić faceta na babski wątek. Oj, nieźle on namiesza!

Jestem, Irenko. Przeleciałam - proszę, nie linczujcie zebry - z tego, co zrozumiałam, zebra założyła wątek na prośbę Beaty, odebrała, dostarczyła, przekazała - to chyba sporo - nie obiecywała nic więcej. To takie proste - zrobiłam, co mogłam, teraz wasz kolej. Wątek przejmuje, za zgodą moda, ktoś, kto może i chce to robić, najlepiej, żeby by ła to osoba, kóra zechce udostępnić swoje konto i rozliczenia prowadzić. wojtuś, wielkie dzięki!Miałam nie wracać już do sprawy, ale muszę coś sprostować. Byłam jedyną osobą, która zgłosiła się na pierwszym wątku Lajli http://www.dogomania.pl/threads/207031-Kto-pomoże-suni-z-Woli-Lubeckiej-do-ZAMKNIĘCIA i zaproponowałam Ewie pomoc. Pomoc, nie całkowite przejęcie psa. Od momentu gdy zabrałam sunię na dworcu, Ewa ani razu do mnie nie zadzwoniła, pisała tylko na wątku. Od samego początku wiedziała, że sunia jedzie do hotelu i trzeba będzie zbierać pieniądze, zresztą nie tylko na hotel ale i na szczepienia, sterylkę, a obecny wątek został założony w miejsce starego.

Posted

[quote name='wojtuś']Kochani :loveu:
zróbmy tak:
Z uwagi na to, że Sunia jest przekochana, cudna, i obecnie szczęśliwa w hoteliku:loveu:

mogę przejąć prowadzenie wątku i zająć się finansami - konto będzie moje,
i jak to na Dogo, zbieram kasę na swoje konto i płacę za hotelik i inne potrzebne dla Psiaka płatności reguluję, a przy okazji odwiedzam hotelik i Kochaną Lajlę:loveu:

Zapytam jeszcze tu obecnych: Kochani czy tak będzie dobrze ???

Zapytam też innych Kochanych Osób - czy przyjdą na wątek by tutaj być, a jeśli ktoś wspomoże deklaracją - pięknie podziękuję:loveu:

Broniłem sie do tej pory z odpowiedzialności prowadzenia wątku i bycia księgowym,
Lajla to cudowna Sunia:loveu: i dlatego inaczej nie umiem,
muszę się nią zająć .... i już:)

Jeśli tak będzie to proszę Was o pomoc,
:loveu:Irenko:loveu: Cioteczko Kochana, masz być u Lajli na 100%:):)

Beatko:loveu::loveu: jak myślisz?

Sam oczywiście nie wiem czy podołam, ale... spróbuję :D:DWojtusiu bardzo dziekuję za przejęcie wątku suni :Rose:, pomogę ile będę mogła. W czwartek przeleję 100 zł od Dobrego Duszka, Irenka wie od kogo ;) na konto suni.

Posted

Wojtek dzwonił i prosił, żeby przekazać, że jest poza Krakowem bez dostępu do netu - do 9 lipca. Telefon jest w Wojtka podpisie, podaję też tu na wszelki wypadek: 504 236 465
Jakby się coś działo istotnego, koniecznie dzwonić :)

Posted

Trzymamy kciuki za szczęśliwy powrót szefa!!!:loveu:
A czy ktoś ma konto Wojtusia do wpłat na Laylę?
Chciałabym przekazać kolejną wpłatę od Duszka:loveu:, tym razem 80,00.
Mam tylko prośbę, aby z tej kwoty opłacić allegro dla Layly na miesiąc, a resztę przeznaczyć na inne potrzeby.

Posted

irenaka napisał(a):
Trzymamy kciuki za szczęśliwy powrót szefa!!!:loveu:
A czy ktoś ma konto Wojtusia do wpłat na Laylę?
Chciałabym przekazać kolejną wpłatę od Duszka:loveu:, tym razem 80,00.
Mam tylko prośbę, aby z tej kwoty opłacić allegro dla Layly na miesiąc, a resztę przeznaczyć na inne potrzeby.
Irenko ja mam, zaraz Ci wyślę na pw.

Posted

zebra12 napisał(a):
Beatko, ja mam pytanie trochę offtopik - czy można przyjśc pod Dżoka w niedzielę tak po prostu z psem szukajacym domu?
W którą niedzielę? Aukcje pod pomnikiem Dżoka są organizowane raz w miesiącu i to nie w każdym. Teraz jest przerwa wakacyjna. Dopiero we wrześniu będzie taka aukcja. Czy to chodzi o psiaka którego masz na dt?

Posted

[quote name='Kenny']zaznaczam sobie :)[/QUOTE]

Witamy Kenny na wątku naszej uroczej dziewczynki :)

Wczoraj rozmawiałam z Iwonką:loveu: z hotelu na temat zachowań Layly.
Jest urocza, nie mogę się doczekać, kiedy ją poznam:Cool!:.
Charakterek ma po mnie;), czyli tak jak pisał Wojtuś:loveu:, ustawia facetów:evil_lol:.
Akceptuje też sunie w hotelu, ładnie chodzi na smyczy, choć na początku, w momencie ekscytacji trochę ciągnie.
Kocha cały świat:iloveyou:, więc domek który ją adoptuje będzie zapewne bardzo zadowolony.
Jedyna uwaga, to zachowanie Layly, kiedy jest spuszczona ze smyczy. Najpierw musi powąchać i sprawdzić co ją otacza, bo jest strasznie zaaferowana nowymi zapachami a dopiero później reaguje na zawołanie.
Ale myślę, że jako młodziutka trzpiotka:loveu: ma do takiego zachowania pełne prawo.

Posted

Layla może ważyć około 15-18 kg. Jest niska, ale masywna.Sięga na wysokość kolana. Wącha wszystko, bo była psem łańcuchowym i pewnie niewiele widziała. Kolega przywiózł ją na dworzec ściśniętą w małym podełku, az dziw, że tam się zmieściła. Sikała ze strachu pod siebie. Nie szła, tylko się czołgała. Wniosłam ją do pociągu i połozyłam na tekturze, bo była mokra od moczu. Z pociagu wynieśli mi ją pasażerowie. Po schodach w Krakowie zniósł ją Wojtuś. Wiele przeszła małai był to głównie strach. To dziw, że tak zaufała ludziom po tym wszystkim.

Posted

[quote name='irenaka']Witaj Agatko:loveu:, Dobry Duszku :loveu: każdego wątku na którym jesteś.
Obyś przyniosła szczęście też naszej kruszynce:)[/QUOTE]

Zaklinaj, Irenko, zaklinaj, czaruj, przejdźmy do rzeczy - duszek duszkiem, szczęście szczęściem, kruszynka - ile miesięcznie?

Posted

Layla jest już po szczepieniu na wirusówki, jest także odrobaczona.
Jest zarówno wyglądowo jaki pod względem zachowania bardzo podobna do labradora tyle tylko, że o połowę mniejsza. Sięga tak do pół łydki, jest dość masywna, waży
13kg ale jak się ją podnosi to wydaje się dużo cięższa.
Do żadnego psa nie jest agresywna-w ogóle nie wie co to agresja. Do ludzi także super do kotów nie sprawdzałam ale znając jej temperament bo pewnie będzie za nimi ganiać:)
Ogólnie jest bardzo wesołym psem, w nowym miejscu potrafi się fajnie zachowywać. Pomimo jej temperamentu potrafi też spokojnie siedzieć na kolanach i się tulić...super pies:)

Posted

[quote name='agata51']Zaklinaj, Irenko, zaklinaj, czaruj, przejdźmy do rzeczy - duszek duszkiem, szczęście szczęściem, kruszynka - ile miesięcznie?

Czarować Cię Agatko:loveu: nie mogę, zbyt dobrze się znamy.
Na pytanie : Ile , jest tylko jedna odpowiedź : co łaska!!!:buzi:

[quote name='Kocurek']Witaj Layla,wskakuj na pierwsza:)

Asiu, dziękuję, że jesteś:loveu:

[quote name='magda222']Irenaka mnie zaprosiła na wątek a ja nijak nie mogę pomóc :oops:
A czy sunia ma ogłoszenia?
To chociaż pakiecik wykupię... :oops:

Pakiecik to rewelacyjny prezent dla naszej kruszynki :) Dziękujemy!!!!:buzi:
A kiedy Ty zaliczasz;) Kraków? Obiecanki cacanki a głupiemu radość:evil_lol:.
Obecna na tym wątku Agatka 51:loveu: pisała mi ostatnio, że Kraków jest trzeci w kolejce:cool3: A pamiętasz, jak dawała słowo, że po adopcji Patuli, to Ona już na 100% Kraków zaliczy?
Co z Wami dziewczyny? :mad:;)

[quote name='hotelamok']Layla jest już po szczepieniu na wirusówki, jest także odrobaczona.
Jest zarówno wyglądowo jaki pod względem zachowania bardzo podobna do labradora tyle tylko, że o połowę mniejsza. Sięga tak do pół łydki, jest dość masywna, waży
13kg ale jak się ją podnosi to wydaje się dużo cięższa.
Do żadnego psa nie jest agresywna-w ogóle nie wie co to agresja. Do ludzi także super do kotów nie sprawdzałam ale znając jej temperament bo pewnie będzie za nimi ganiać:)
Ogólnie jest bardzo wesołym psem, w nowym miejscu potrafi się fajnie zachowywać. Pomimo jej temperamentu potrafi też spokojnie siedzieć na kolanach i się tulić...super pies:)

Pięknie dziękujemy Iwonko:loveu: za te szczepienia, teraz dziewczynka może spokojnie czekać na sterylkę.
Layla potrafi siedzieć grzecznie na kolankach? A czyich?:evil_lol:
Taka Sarenka z Ciebie:loveu:, że aż się boję co się stanie, jak 13kg żywej wagi siądzie Ci na kolankach:evil_lol:.

[quote name='salibinka']BAZAREK DLA LAJLI I JULII:
http://www.dogomania.pl/threads/210543-DOM-MODY-H-amp-M-DG-ZARA-M-amp-S-i-wiele-innych-dla-Lajli-i-Julci-do-20.07

Zapraszam na zakupy i do pomocy tarnowskim suczkom :smile:

Zapraszamy dziewczyny na bazarek, każdy grosik się liczy!!!:):)