Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zebra zupełnie nie rozumiem tego co piszesz. Z twojej wizytówki wynika, że jesteś na dogo od 2004 roku, a zachowujesz się tak jakbysa była tu drugi dzień! Przekazałaś psa Beacie i uważasz, że ona teraz powinna się tym zajmować...? Pomoc nie polega na założeniu wątku. To dopiero poczatek. Nikt nie myśli o tym, że masz sama płacić za suczkę sama...Więcej odpowiedzialności.

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie odżegnuję się od odpowiedzialności, bo z natury jestem osobą odpowiedzialną. Dlatego nie daję psa tam, gdzie mnie na to nie stać. Nie wysyłam dziecka na kolonię, za którą nie moge zapłacić i nie kupuję auta, które nie jest na moją kieszeń. Oczywiście zrobię to, za co jestem odpowiedzialna: pomogę w szukaniu domu dla psa, postaram się zorganizować jeszcze jeden bazarek. Więcej nic nie mogę zrobić.

A teraz jeszcze raz po kolei:
- do kolegi przyplątał się pies
- uznał, że zostawi sobie "na młode"
- poprosiłam o pomoc
- odezwała się Beata
- kazała przywieźć psa
- pojechałam po psa
- przywiozłam
- przekazałam psa na dworcu (Beata oddała psa do hoteliku)

Pies jest w hoeliku, oddany przez Beatę. Chcę pomóc, ale nie mogę brać odpowiedzialności za psa, bo psa przekazałam!!!!
Załozyłam jedynie wątek, bo Beata o to prosiła.
Gdyby Beata psa nie wzięła, to ja bym suni nie przywoziła. Przecież gdybym miała takie mozliwości, to sama bym ją dała na płatny tymczas czy do hoteliku. Ale mnie na to nie stać więc poprosiłam o pomoc. Na tej zasadzie, to może mój kolega powinien za psa wziąć odpowiedzialność, bo przecież pies u niego był około miesiąca.
A ja rzuciałm hasło: pomóżcie. Beata napisała: dobra, dawaj psa. Więc pojechałam i psa przekazałam.

Posted

Nie będę się więcej wypowiadać, bo to co napisałaś jest ...Powiem tylko tyle - takie osoby jak ty odstraszają od działania na dogo. To, że jesteś mało odpowiedzialna, to mało powiedziane, ale nie chcę zostać zbanowana... Nieodpowiedzialna to mało powiedziane. Niech wątek Layli będzie przykładem, że należy cię omijać szeroko...

EOT

Posted

Bardzo prosze o wyjaśnienie - bo nie lubię jak ktoś ze mnie wariata robi ;/

Zebra twierdzi, że pies został jej zabrany do hoteliku WBREW jej woli, a ja czytając posty widzę co innego!
Zebra woięc twierdzisz, ze pies został ci ZABRANY?

Posted

Nie, pies nie został mi zabrany. Pies został powierzony opiece innej osoby. Beata odebrała psa ode mnie, zawiozła do hoteliku i poprosiła o założenie wątku. Powiedział tylko, że młoda będzie mieć sterylkę, a potem postara się ją wyadoptować spod Dżoka. Równocześnie nie wspomniała słowem, że ja jestem odpowiedzialna za płatności za hotelik. Nie było tez między nami rozmowy na temat czy dac ją do hoteliku, czy nie. Beata zapewniła, że środki się znajdą i, że młoda jedzie do hoteliku. Nie sądziłam, że to ja mam ich szukać. Przeczytałam uważnie cały watek i widzę, że Beata z Wojtkiem czują się odpowiedzialni za sunię i pytają, czy ja będę to wszystko koordynować, czy mają znaleźć kogoś innego. Tak, cały czas proszę o kogoś innego! Pomogę jak mogę, ale proszę, żeby ktoś inny koordynował tą akcję. Nie umiem poruszac się po dofo jak Wy, nie wiem jak zbierać fundusze.
Niegdyś poprosiłam o pomoc dla asta i osoba, która wykazała chęć pomocy - ASIOR wzięła psa i się nim zajęła, mimo, że wątek zalozyłam ja. Dlatego teraz jestem zdziwiona obrotem sprawy.
Obecnie mogę zaproponować, tylko jedną rzecz: wezmę psa, żeby nie generować kosztów - skoro pies "nalezy" do mnie. Co do zaległości za hotelik, to zapłacę to co mam z bazarku, postaram się zrobić jeszcze jeden i może ktoś się dorzuci.
Od wczoraj usiłuję się skontaktować z Beatą, żeby wyjaśnić sprawę, ale nie odpisuje i nie odbiera telefonu.
A wystarczyło mi jasno powiedzieć: słuchaj, mogę wziąć sunię i zawieźć do hoteliku, ale to będzie kosztować tyle i tyle...
Teraz ze mnie robicie osobę nieodpowiedzialną.
Co w takim razie proponujecie w tej sytuacji?
Jeśli to ja odpowiadam za psa, to muszę zrezygnować z hoteliku. Nie umiem zbierać funduszy.

Posted

iwop napisał(a):
Nie będę się więcej wypowiadać, bo to co napisałaś jest ...Powiem tylko tyle - takie osoby jak ty odstraszają od działania na dogo. To, że jesteś mało odpowiedzialna, to mało powiedziane, ale nie chcę zostać zbanowana... Nieodpowiedzialna to mało powiedziane. Niech wątek Layli będzie przykładem, że należy cię omijać szeroko...

EOT

Omijać szeroko, dopóki się nie chce oddać psa do mnie na bezpłatny tymczas...

Posted

Kochani :loveu:
zróbmy tak:
Z uwagi na to, że Sunia jest przekochana, cudna, i obecnie szczęśliwa w hoteliku:loveu:

mogę przejąć prowadzenie wątku i zająć się finansami - konto będzie moje,
i jak to na Dogo, zbieram kasę na swoje konto i płacę za hotelik i inne potrzebne dla Psiaka płatności reguluję, a przy okazji odwiedzam hotelik i Kochaną Lajlę:loveu:

Zapytam jeszcze tu obecnych: Kochani czy tak będzie dobrze ???

Zapytam też innych Kochanych Osób - czy przyjdą na wątek by tutaj być, a jeśli ktoś wspomoże deklaracją - pięknie podziękuję:loveu:

Broniłem sie do tej pory z odpowiedzialności prowadzenia wątku i bycia księgowym,
Lajla to cudowna Sunia:loveu: i dlatego inaczej nie umiem,
muszę się nią zająć .... i już:)

Jeśli tak będzie to proszę Was o pomoc,
:loveu:Irenko:loveu: Cioteczko Kochana, masz być u Lajli na 100%:):)

Beatko:loveu::loveu: jak myślisz?

Sam oczywiście nie wiem czy podołam, ale... spróbuję :D:D

Posted

wojtuś napisał(a):
Kochani :loveu:
zróbmy tak:
Z uwagi na to, że Sunia jest przekochana, cudna, i obecnie szczęśliwa w hoteliku:loveu:

mogę przejąć prowadzenie wątku i zająć się finansami - konto będzie moje,
i jak to na Dogo, zbieram kasę na swoje konto i płacę za hotelik i inne potrzebne dla Psiaka płatności reguluję, a przy okazji odwiedzam hotelik i Kochaną Lajlę:loveu:

Zapytam jeszcze tu obecnych: Kochani czy tak będzie dobrze ???

Zapytam też innych Kochanych Osób - czy przyjdą na wątek by tutaj być, a jeśli ktoś wspomoże deklaracją - pięknie podziękuję:loveu:

Broniłem sie do tej pory z odpowiedzialności prowadzenia wątku i bycia księgowym,
Lajla to cudowna Sunia:loveu: i dlatego inaczej nie umiem,
muszę się nią zająć .... i już:)

Jeśli tak będzie to proszę Was o pomoc,
:loveu:Irenko:loveu: Cioteczko Kochana, masz być u Lajli na 100%:):)

Beatko:loveu::loveu: jak myślisz?

Sam oczywiście nie wiem czy podołam, ale... spróbuję :D:D

Nie wiem dlaczego, ale nie jestem zaskoczona Twoją decyzją.
Tak mi serce podpowiadało, że to będziesz TY:loveu::loveu:.
Bardzo Ci dziękuję:Rose:
To, że spadłam z wątku i nie oznacza, że losy Layly stały mi się obojętne.
Wczoraj sobie korespondowałam z Iwonką:loveu: z hotelu i poprosiłam o wyrozumiałość;).
Przesłałam też 150,00 na konto hotelu ( 100,00 od Duszka:loveu: i 50,00 od siebie), bo watek sobie, życie sobie.
Poprosiłam Iwonkę, aby z tej kwoty opłaciła szczepienia dziewczynki a resztę zostawiła na opłatę za hotel.
Z tego co mi Iwonka napisała, wynika, że już jest zadłużenie:shake:, bo na dzień 10.06 wygląda to tak:
Pobyt 07.05-10.06 ( 34 dni x10,00) =340,00
2x odrobaczenie= 10,00
Razem 350,00:-(

Ale chyba damy radę, nie takie długi były na dogo;)

zebra12 napisał(a):
Wojtuś, będę bardzo, bardzo wdzięczna!!!! Wielkie dzięki! Pomogę oczywiście jak mogę, ale co do finansów, to wolę nie mieć z tym do czynienia.

A ja mam prywatną prośbę Zebra, przestań podnosić ciśnienie osobom, które wchodzą na ten wątek. Ty nie tylko nie chcesz mieć nic wspólnego z finansami, ale też z psem.
Zapewne Beatka i Wojtuś oszukali;) Cię, pomagając przetransportować psa do hotelu.
Nie wiedziałaś oczywiście, że to hotel odpłatny.
Zapewne tylko fakt, że jesteś zapracowanym człowiekiem a inni na wątku nie:diabloti:, sprawił, że nie interesujesz się dalszymi losami psa, dla którego założyłaś wątek.
Bądź tak grzeczna i jeżeli już Wojtuś:loveu: zdecydował się na przejęcie opieki nad wątkiem ograniczyć bytność ;)na tym wątku, do niezbędnego minimum, czyli momentów, kiedy faktycznie chcesz pomóc.

Posted

Pies nie stał mi się obojętny. Nie wpieraj mi tego, co jest nieprawdą! To ja pojechałam po psa, bo chętnych nie było. Postarałam się tez o bazarek. Od początku zrozumiełam, że psa przekazałam w ręce Beaty i Wojtka, co nie znaczy, że nie chcę pomóc. Jednak odpowiedzialność za całość utrzymania psa w hoteliku mnie przerastała...

Posted

Irenko,wrocilas.:sweetCyb:
Wojtus poprowadzi watek :angel:, Ty bedziesz czuwac, jeszcze tylko Beaty brakuje.
Pojawi sie,prawda?
Bedzie dobrze, Lajla, nie martw sie:multi:

Posted

zebra12 napisał(a):
Wojtuś, będę bardzo, bardzo wdzięczna!!!! Wielkie dzięki! Pomogę oczywiście jak mogę, ale co do finansów, to wolę nie mieć z tym do czynienia.

Dzięki Ewunia, dzięki:)
Myślę, że z finansami każdy sobie poradzi, ale warunek jest podstawowy:
muszą być rzetelnie prowadzone:)
Dzięki też za pomoc, bo jakakolwiek będzie potrzebna aby Sunia była zabezpieczona w hoteliku i znalazła domek:)

irenaka napisał(a):
Nie wiem dlaczego, ale nie jestem zaskoczona Twoją decyzją.
Tak mi serce podpowiadało, że to będziesz TY:loveu::loveu:.
Bardzo Ci dziękuję:Rose:
To, że spadłam z wątku i nie oznacza, że losy Layly stały mi się obojętne.
Wczoraj sobie korespondowałam z Iwonką:loveu: z hotelu i poprosiłam o wyrozumiałość;).
Przesłałam też 150,00 na konto hotelu ( 100,00 od Duszka:loveu: i 50,00 od siebie), bo watek sobie, życie sobie.
Poprosiłam Iwonkę, aby z tej kwoty opłaciła szczepienia dziewczynki a resztę zostawiła na opłatę za hotel.
Z tego co mi Iwonka napisała, wynika, że już jest zadłużenie:shake:, bo na dzień 10.06 wygląda to tak:
Pobyt 07.05-10.06 ( 34 dni x10,00) =340,00
2x odrobaczenie= 10,00
Razem 350,00:-(

Ale chyba damy radę, nie takie długi były na dogo;)

Irenko i ja dziękuję :loveu::loveu:
Twoje wsparcie:loveu:
Dzisiejsza rozmowa z Beatką:loveu:
potwierdziły że dobrze będzie:)

Mariat napisał(a):
Irenko,wrocilas.:sweetCyb:
Wojtus poprowadzi watek :angel:, Ty bedziesz czuwac, jeszcze tylko Beaty brakuje.
Pojawi sie,prawda?
Bedzie dobrze, Lajla, nie martw sie:multi:

Tak, tak Irenka będzie czuwać:multi:

Kochani:loveu:
Założyłem dzisiaj osobne konto na Psiaki, by prościej było kontrolować stan finansów,
Będę później go rozsyłał:)

I piszę do Moda Maupy4 :loveu:
o zmiany na wątku:)
1 post - ogólny - wszystkie informacje bieżące, zdjęcia, tekst do ogłoszeń, ogłoszenia Lajli:)
2 post - rozliczenie finansowe, wpływy, wypływy i deklaracje

Kochani pozdrawiam:loveu:
I salibince :loveu: dziękuję bo ma zamiar przeznaczyć 50 zł na Lajlę:)

Posted

Poszło, Wojtku, dla Lajli 50zł, jak już będę miała wszystkie rzeczy, zrobimy bazarek na pół z Julcią. Cieszę się, że to Ty poprowadzisz ten wątek, na pewno wyjdzie to Lajli na dobre ;).

Zebro, Beatko, wiem z doświadczenia (bolesnego ;)), że wszystko przed podjęciem współpracy trzeba ustalać bardzo precyzyjnie, inaczej rodzą się nieporozumienia i kłopoty.
Wierzę jednak, że Tobie także, Zebro, zależy na Lajli i zostaniesz tutaj z nią. Cudny z niej pies.

Posted

Cieszę się Salibinko, że zrobisz bazarek, miałam to w planach, więc zrobię na innego pieska w potrzebie:-)
Facet jako SZEF wątku, to też dla mnie nowość. Zobaczymy, jak nam pójdzie, pod takimi rządami;)

Posted

:loveu::loveu: Dziękuję Kochanej Maupie4 :loveu::loveu:

za przydzielenie mi 1 postu i dołożenie 2 postu na finanse:)

salibinka napisał(a):
Poszło, Wojtku, dla Lajli 50zł, jak już będę miała wszystkie rzeczy, zrobimy bazarek na pół z Julcią. Cieszę się, że to Ty poprowadzisz ten wątek, na pewno wyjdzie to Lajli na dobre ;).

Zebro, Beatko, wiem z doświadczenia (bolesnego ;)), że wszystko przed podjęciem współpracy trzeba ustalać bardzo precyzyjnie, inaczej rodzą się nieporozumienia i kłopoty.
Wierzę jednak, że Tobie także, Zebro, zależy na Lajli i zostaniesz tutaj z nią. Cudny z niej pies.

Aniu pięknie dziękuję:loveu:
Za wpłatę na Lajlę i bazarek wspólny dla Lajli i Julci;)

irenaka napisał(a):
Cieszę się Salibinko, że zrobisz bazarek, miałam to w planach, więc zrobię na innego pieska w potrzebie:-)
Facet jako SZEF wątku, to też dla mnie nowość. Zobaczymy, jak nam pójdzie, pod takimi rządami;)

Irenko Kochana:loveu:
Jeszcze raz dziękuję i ..... proszę się nie śmiać:D
....a zresztą ....można :D
sam jestem ciekawy jak mi pójdzie ;);)

Kochani troszkę się odrobię i dzisiaj pouzupełniam 1 i 2 post:)
Myślę nad zmianą tytułu np.:
"Cudna Lajla - wybrała wolność i zerwała łańcuch - prosi o wsparcie na hotelik"

to Irenko cytat z Twojego tekstu do ogłoszeń, strasznie mi się podoba:)

Posted

Ależ Wojtusiu:loveu:, ja się cieszę, że mam w końcu szefa na jakimś wątku:bigcool:
Gdzieżbym śmiała w takiej sytuacji podpadać i się śmiać:nerwy: Zwłaszcza, że szef jest z Krakowa:loveu:
Wręcz przeciwnie, mam zamiar dbać o Ciebie i podlizywać się;).
Wszak dzień bez podlizywania, dniem straconym:evil_lol:
Tekst możesz, jak zwykle, wykorzystywać dowolnie.
To jaki plan? Może pospamujemy?:cool3: Zaproszenia trzeba wysłać:jumpie:

Posted

irenaka napisał(a):
Ależ Wojtusiu:loveu:, ja się cieszę, że mam w końcu szefa na jakimś wątku:bigcool:
Gdzieżbym śmiała w takiej sytuacji podpadać i się śmiać:nerwy: Zwłaszcza, że szef jest z Krakowa:loveu:
Wręcz przeciwnie, mam zamiar dbać o Ciebie i podlizywać się;).
Wszak dzień bez podlizywania, dniem straconym:evil_lol:
Tekst możesz, jak zwykle, wykorzystywać dowolnie.
To jaki plan? Może pospamujemy?:cool3: Zaproszenia trzeba wysłać:jumpie:

Irenko :loveu:
Ale mi się podoba to dbanie i podlizywanie:D:D

Tak tak Kochana, trzeba będzie powysyłać zaproszenia, prosić o obecność na wątku
i.... wspomożenie kasą... ciężko teraz na Dogo o kasę ... wszyscy prawie zadeklarowani.. ale próbować zawsze trzeba

Proszę Cie o pomoc :modla:
i ja będę rozsyłał :)

Posted

Dzisiaj przyszła wpłata od salibinki 50 zł - Layla pięknie dziękuje :loveu:
wpłatę przesłałem od razu na hotelik:)

Zebra12 przesłała wprost na hotelik 50 zł z bazarku dla Layly
Dzięki wielkie :loveu:

Kochani uzupełniam finanse w poście 2 - proszę zaglądajcie;);)

Rozmawiałem z Iwonką - Layla to już nie ta sama Sunia:D
na początku wystraszona.....a teraz ...
ustawia Chłopaków:D
Herszt Baba :D

Posted

Wojtusiu:loveu:, to Ty musisz koniecznie interweniować i poważną rozmowę z Laylą przeprowadzić:evil_lol:.
Nasze dziewczę:loveu:, koniecznie musi wiedzieć, że tu faceci rządzą:smile:

Posted

Irenko przybywam na Twoje zaproszenie do Lajli:)Tam gdzie Ty jestes na watku z mila checia bede ja:)hehe.

Teraz niestety zobowiazalam sie wplacic grosika dla 2 psiakow koczujacych przy drodze i dla Luny,ktora jest w hoteliku u Jamora.
Chetnie wspomoge skromnym datkiem ale dopiero w sierpniu....:(

Posted

Dziękuję Ci pięknie Asiu:loveu: za obecność:Rose:, mam nadzieję, że kolejny raz uda nam się pomóc wspólnie, tym razem Layli.
A za każdy grosik, będziemy wdzięczni:). Pamiętaj o nas.

Posted

Kocurek napisał(a):
Tymczasem bede chociaz podnosic Layle na wyzyny-co by byla widoczna-o kazdej porze dnia:))))

Super!!!:laugh2_2::laugh2_2: Niech ktoś wypatrzy tą kruszynkę:loveu::loveu:.

Posted

[quote name='wojtuś']Irenko :loveu:
Ale mi się podoba to dbanie i podlizywanie:D:D

Tak tak Kochana, trzeba będzie powysyłać zaproszenia, prosić o obecność na wątku
i.... wspomożenie kasą... ciężko teraz na Dogo o kasę ... wszyscy prawie zadeklarowani.. ale próbować zawsze trzeba

Proszę Cie o pomoc :modla:
i ja będę rozsyłał :)

Tak to jest wpuścić faceta na babski wątek. Oj, nieźle on namiesza!

Jestem, Irenko. Przeleciałam - proszę, nie linczujcie zebry - z tego, co zrozumiałam, zebra założyła wątek na prośbę Beaty, odebrała, dostarczyła, przekazała - to chyba sporo - nie obiecywała nic więcej. To takie proste - zrobiłam, co mogłam, teraz wasz kolej. Wątek przejmuje, za zgodą moda, ktoś, kto może i chce to robić, najlepiej, żeby by ła to osoba, kóra zechce udostępnić swoje konto i rozliczenia prowadzić. wojtuś, wielkie dzięki!