Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety nie mogłam dziś pojechać do hoteliku, ale na pewno będę w niedzielę to porobię zdjęcia Lajli i poobserwuje ją. Będę mogła wtedy coś więcej o niej napisać. Może Iwonka zaglądnie na wątek wcześniej i coś o niej napisze ;).

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beatko byłoby super:)
To młodziutka Sunia i tak sobie myślę, czy przed sterylką nie zrobić jej naszego standardu, czyli wizyty u Weta, podwójnego odrobaczenia, szczepienia na wirusówki.

Beatko a hotelik nam pomaga w wizytach u Weta, czy to na nas spada.

Myślę sobie jeszcze o Szczotku, taki dobry, łagodny Psiak, rozweselił sie jak wrócił do hoteliku - do przyjaciół których znał,
cieszył się, ogonkiem machał, a u tych Państwa wydawał mi sie smutny, taki sam był jak raz spotkałem Pana ze Szczotkiem na spacerze, Wika i Moris spokojnie się przywitali, a Szczotek dał sie głaskać,

Może czasem Beatko tez tu napiszemy o Szczotku, on nie ma chyba wątku.

Posted

Słuchajcie, ja chcę zrobic bazarek, bo mam obróżki przeciwpchelne, szampon i inne takie. Ale muszę miec o niej info i ładne fotki. Dam ją na gumtree czy Allegro. Szkoda, żeby koczowała w hoteliku, skoro może znaleźć dom. No i koszty się genrują. Jest ładna i ma szanse na adopcję.

Posted

wojtuś napisał(a):
Śliczna jest:)
Pomyślałem nawet czy nie podobna do naszej Irmy;)

Sunia jutro przyjeżdża do Krakowa i jedziemy z Beatką do hoteliku do Iwanowic k.Krakowa:)

Rzeczywiście mała przypomina Irminkę :lol: Jest urocza!

Posted

Dzisiaj pada i brzydko, nie wiem czy Beatce udało sie pojechać do hoteliku i porobić zdjęcia.
Pozdrawiam pięknie;)
i dzięki Cioteczkom za odwiedziny Lajly:)

Posted

wojtuś napisał(a):
Dzisiaj pada i brzydko, nie wiem czy Beatce udało sie pojechać do hoteliku i porobić zdjęcia.
Pozdrawiam pięknie;)
i dzięki Cioteczkom za odwiedziny Lajly:)
Niestety nie udało mi się pojechać do Lajly :shake:, nie zabrałam też żadnego psiaka na aukcję pod Dżoka. Lało jak z cebra. Żaden psiak, który był na aukcji nie znalazł domku. Mam totalnego doła, na aukcji była sunia bardzo podobna do naszej Lajly, łasiła się do wszystkich, w oczach można było przeczytać " zabierz mnie do domku, a będę Cię kochać do końca mojego psiego życia " i nic, nikt jej nie zabrał :-(, chociaż na samym początku jedna rodzinka bardzo się nią interesowała.

Poproszę Iwonkę o zdjęcia, musimy szybko ruszyć z ogłoszeniami psiny.

Posted

No niestety idą wakacje - czas pozbywania się zwierząt. Będzie ciężko znaleźć nowe domy psom. A pod Dżokiem te aukcje psów są każdej niedzieli?

Posted

BeataDz napisał(a):
Hop malutka do góry.
Iwonko prosimy o zdjęcia, musimy ruszyć szybko z ogłoszeniami.

Beatko jeszcze nie odebrałam dysku, mówiłam ci, że mi siad a tam mam wszystkie zdjęcia.

Posted

hotelamok napisał(a):
Beatko jeszcze nie odebrałam dysku, mówiłam ci, że mi siad a tam mam wszystkie zdjęcia.
Iwonko, jutro będziemy u psiaków w hoteliku, to porobimy im z Krzysiem nowe zdjęcia. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze, nie tak jak w ostatnią niedzielę.

Posted

BeataDz napisał(a):
Iwonko, jutro będziemy u psiaków w hoteliku, to porobimy im z Krzysiem nowe zdjęcia. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze, nie tak jak w ostatnią niedzielę.

Beatko super, prosimy o zdjęcia:)
Chciałbym tez odnaleść wątki pozostałych Psiaków co są u Iwonki w hoteliku;)

Posted

Dzięki Iwonko, dzięki za zdjęcia:loveu:

Szczotek jest bardzo mądry i taki dobry,kochany Psiak.
Dawał mi buziaki i właził na kolana jak jechaliśmy do Ciebie - Kochany jest:loveu:

A Psiaki Szczotek z Lajlą uchwycone w "locie" - cudowne zdjecie:)

Posted

wojtuś napisał(a):
Dzięki Iwonko, dzięki za zdjęcia:loveu:

Szczotek jest bardzo mądry i taki dobry,kochany Psiak.
Dawał mi buziaki i właził na kolana jak jechaliśmy do Ciebie - Kochany jest:loveu:

A Psiaki Szczotek z Lajlą uchwycone w "locie" - cudowne zdjecie:)
Wojtusiu zapraszamy do hoteliku w odwiedziny. Oglądać je na żywo jest jeszcze cudniej.

Posted

zebra12 napisał(a):
Dziewczyny, a czy był ktoś z Lajlą u weta? W jakim ona jest rzeczywiście wieku? Nie jest w ciąży? Co z jej sterylką?
Lajla została już raz odrobaczona, na dniach będzie drugi raz. Potem szczepienie i sterylizacja. Iwonka pytała się o cenę sterylizacji - 150 zł.

Mam prośbę, trzeba zacząć zbierać pieniądze. Zebra pisała coś o bazarku. Czy zrobisz?

Posted

[quote name='BeataDz']Wojtusiu zapraszamy do hoteliku w odwiedziny. Oglądać je na żywo jest jeszcze cudniej.

Wiem Beatko :loveu:

"Moje" Kochane Psiaki :loveu::loveu:

Posted

Zebra mam ogromną prośbę ponieważ założyłaś wątek suni, zdeklaruj się czy dalej chcesz go prowadzić i czy pomożesz nam w zbieraniu funduszy na Lajlę, oraz ogłaszaniu jej. Jeśli nie, musimy znaleść osobę, która się tym zajmie.
Lajla już prawie od miesiąca przebywa w hotelu, za który musimy zapłacić. Została już odrobaczona a teraz będzie szczepiona i czeka ją sterylizacja, za to też musimy zapłacić.
Mam już pierwsze wsparcia finansowe na kruszynkę, nie znam się jeszcze dokładnie na tym, bo nigdy tego nie prowadziłam ale chyba w pierwszym poście powinny być prowadzone rozliczenia.
Poproszę Irenkę o pomoc i radę ;).

Posted

BeataDz napisał(a):
Zebra mam ogromną prośbę ponieważ założyłaś wątek suni, zdeklaruj się czy dalej chcesz go prowadzić i czy pomożesz nam w zbieraniu funduszy na Lajlę, oraz ogłaszaniu jej. Jeśli nie, musimy znaleść osobę, która się tym zajmie.
Lajla już prawie od miesiąca przebywa w hotelu, za który musimy zapłacić. Została już odrobaczona a teraz będzie szczepiona i czeka ją sterylizacja, za to też musimy zapłacić.
Mam już pierwsze wsparcia finansowe na kruszynkę, nie znam się jeszcze dokładnie na tym, bo nigdy tego nie prowadziłam ale chyba w pierwszym poście powinny być prowadzone rozliczenia.
Poproszę Irenkę o pomoc i radę ;).

Ja nie wiem, czy Irenka pomoże, bo jakieś dziwne rozleniwienie:cool3: mnie ogarnęło po powrocie z banicji, ale za zaproszenie na wątek dziękuję Beatko:loveu:.
Jak rozumiem na dzień dobry;) powinniśmy chyba mieć małe wyliczenie kosztów które trzeba ponieść na koniec maja + przewidywane koszty w najbliższej przyszłości:
- hotel za miesiąc 450,00 ( może coś mniej?).
- odrobaczenie + szczepienia ok 100,00
- sterylka 150,00
Razem 700,00
Przy założeniu, że Dobry Duszek:loveu::loveu: tego wątku już przeznaczył 100,00 na pomoc jesteśmy w plecy ok. 600,00.
Jak nie będzie mobilizacji na wątku, rozsyłania próśb o pomoc finansową, organizowania bazarków, to blado to widzę:shake:, bo za parę dni zaczniemy nowy miesiąc i kolejne koszty hotelowania.
Wykupię zestaw ogłoszeniowy dla małej, tylko bardzo proszę o zdjęcia Beatko. Oby te zdjęcia były dobre, bo im lepsze, tym większa szansa na adopcję.

zebra12 napisał(a):
Słuchajcie, ja chcę zrobic bazarek, bo mam obróżki przeciwpchelne, szampon i inne takie. Ale muszę miec o niej info i ładne fotki. Dam ją na gumtree czy Allegro. Szkoda, żeby koczowała w hoteliku, skoro może znaleźć dom. No i koszty się genrują. Jest ładna i ma szanse na adopcję.

Zebro, bazarek i ogłoszenia to dwie różne sprawy.
Na bazarek nie musi być super odjazdowych zdjęć, byle fanty były odjazdowe;).
Może zrób ten bazarek, bo czas ucieka a Leyla za moment będzie na samych kosztach za hotel na minusie. Im szybciej, tym lepiej.
Po drugie wklej w pierwszy post koszty, które trzeba ponieść, aby każdy kto wejdzie na wątek miał pełną jasność na co zbieramy pieniądze.
Czy jako założycielka wątku i opiekun psa pisałaś już do kogoś prośby o pomoc finansową? Kto będzie skarbnikiem na wątku?
To istotne pytania, jeżeli ma być na wątku skuteczna pomoc dla psa.

Posted

irenaka napisał(a):
Ja nie wiem, czy Irenka pomoże, bo jakieś dziwne rozleniwienie:cool3: mnie ogarnęło po powrocie z banicji, ale za zaproszenie na wątek dziękuję Beatko:loveu:.
Jak rozumiem na dzień dobry;) powinniśmy chyba mieć małe wyliczenie kosztów które trzeba ponieść na koniec maja + przewidywane koszty w najbliższej przyszłości:
- hotel za miesiąc 450,00 ( może coś mniej?).
- odrobaczenie + szczepienia ok 100,00
- sterylka 150,00
Razem 700,00
Przy założeniu, że Dobry Duszek:loveu::loveu: tego wątku już przeznaczył 100,00 na pomoc jesteśmy w plecy ok. 600,00.
Jak nie będzie mobilizacji na wątku, rozsyłania próśb o pomoc finansową, organizowania bazarków, to blado to widzę:shake:, bo za parę dni zaczniemy nowy miesiąc i kolejne koszty hotelowania.
Wykupię zestaw ogłoszeniowy dla małej, tylko bardzo proszę o zdjęcia Beatko. Oby te zdjęcia były dobre, bo im lepsze, tym większa szansa na adopcję.
Irenko bardzo dziękuję za obecność na wątku:loveu::loveu::loveu: .
Jeżeli chodzi o koszty to:
- hotel za miesiąc 310 zł ( mniej Irenko )
- odrobaczenie + szczepienia ok 75 zł
- sterylka 150,00
Razem 535 zł
Irenko zdjęcia prześlę Ci jutro ;).