Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczerze zdenerwowała mnie kobieta(wacicielka Siver)bardzo roszczeniowa absolutnie ona nie moze do Poznania srele morele z Znina do Poznania jest bezposrednio kilka pksow, jest na emeryturze wsiada w autobus i jest na miejscu po 2 godz.koszt 20zł.za bilety potencjalny ds by zwrocił.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzisiaj przyjechała do nas pani z córką zobaczyć Dulcyneę, by za dwa tygodnie ją zabrać do domku ( po szczepieniu ), a Dulcia olała odwiedzających i do domku pojechała Otelka:lol:

Wieści i fotki od Parsivala - teraz Parysa:

" Witam Pani Kasiu!
Parysek rośnie w oczach, ma wilczy apetyt. Zdecydowanie ma charakterek, jest uparty, głośno dyskutuje, niczego się nie boi. Niestety nie mogę go oduczyć chodzenia po blacie kuchennym, ale jeszcze znajdę na niego sposób ;) W ciągu tygodnia zaprzyjaźnił się z kotką, od razu ją zdominował. Jest bardzo towarzyski, lubi gości, siedzenie na kolanach i drapanie za uszkiem :) Przesyłam kilka zdjęć.
Pozdrawiamy,
Magda i Parys '

Posted

Dobre wieści. Czyli kolejna koteczka w domku.
Szkoda tej Silver, ale masz rację Rytka. Ogólnie kanal - bo ze Żnina raczej nikt jej nie eźmie, a jak Pani nic od siebie nie da... cóż... biedna kicia.

• 2 weeks later...
Posted

Wieści i fotki z domku, gdzie mieszka Ofelka - teraz Lalunia:

"Witam, zgodnie z obietnicą piszę meila na temat kota. Otrzymała imię Lalunia.Przybrała na wadze 300g. Razem z drugim kotem lubią rozrabiać ale w większości jest spokojna. Znalazła już swoje ulubione miejsce na parapecie gdzie może obserwować co się dzieje za oknem. Po firanach póki co nie wędruje,lubi siedzieć w kuchni pod krzesłem albo pod komodą w pokoju. Dobrze znosi jazdę samochodem.Nie żałujemy decyzji adopcji. W załączniku przesyłam zdjęcia podczas zabawy w umywalce i śpiocha w kocyku z myszą,jedną z ulubionych zabawek. "

Posted

A to wieści od Lancelota

"Witam

Tak, Lancelot zmienił imię. Teraz wołamy na niego Nelson. Chyba polubił nowe imie bo ładnie reaguje.
Nelson jest bardzo grzecznym i mądrym kotkiem. Poddaje się wszelkim zabiegom higienicznym ze zrozumieniem choć niezbyt to lubi. Obecnie dostaje maść do uszu bo podczas wizyty u weterynarza okazało się że ma świerzbowca. Dziś jest kolejna wizyta i mam nadzieje że to koniec kuracji.
Bawi się ładnie, jest wesoły. Wśród zabawek ma swoje ulubione - myszkę i oczywiście piłeczkę którą dostał od Pani gdy zabieraliśmy go do nas. Obecnie ma troszeczkę katar bo przepada za wchodzeniem do brodzika pod prysznic i moczy sobie łapki w kroplach które nie wyschły. Dlatego teraz pilnujemy żeby jednak miał suche łapki.
Zdjęć niestety nie mam z przyczyn technicznych. Jak się uporam z awarią prześlę kilka fotek.
Pozdrawiam
Tomek "

Posted

Ciociu Supergogo a teraz wieści i fotki od twojego ulubieńca.

Pan Mikołaj dzwonił - byli z łobuzem u weta na szczepieniu i przy okazji wyszło ,że to popuszczanie i nie zdążenie do kuwety to zatkane gruczoły okołoodbytowe.

"Witam,

Aviko czuje się bardzo dobrze :) Imię pozostało. Jest jak żywe srebro, wszędzie go pełno :) po przywiezieniu do domu od razu ruszył na zwiedzanie mieszkania i w ogóle nie miał problemów z obecnością naszej trójki. Swoją drogą, bardzo zaprzyjaźnił się z naszą najmłodszą kicią i to właśnie z nią najczęściej biega i się bawi :) Jego ulubionym miejscem do spania jest miska ze swetrem oraz drapak. Ma również swoje ulubione zabawki, których pilnuje i warczy, gdy inny kociak próbuje się wtedy zbliżyć :) Z brzuszkiem już ciut lepiej ale jeszcze nie można powiedzieć, że jest w pełni zdrowy :( co prawda nie ma już problemu z biegunką ale nie zawsze biega do kuwety i zdarza mu się popuszczać. Jeśli chodzi o jedzenie, to smakuje mu każde jedzenie i apetyt mu dopisuje :) Aviko bardzo lubi się przytulać i robi bardzo pocieszną minkę, gdy się do niego mówi :) robi takie duże oczy i nastawia uszy jakby słuchał każdego słowa :) Pozdrawiamy,

Magda i Mikołaj "

Posted

Cioteczko, dzięki za wieści o Avisiu - dobrze, że wyjasniły sie problemy.
Poprosimy tez o fotki kolejnego protegowanego (bo to - przyznaje - ja wpakowałam Kasi Kaszmira - będziemy mogli wystawic go na tablicy na Animaliówce.
A jest pieknym i zupełnie unnym, nietypowym kotem... chyba potwierdzicie Ciotki?

• 2 weeks later...
Posted

Hej kobitki są szansę na nowe zdjęcia Koszmarka - wrzucimy na fb, a moze jakiś jego opis od razu w pakiecie do fotek ? :razz: :oops:

A tak w ogóle ciocia ma malutki prezent dla kociaczków do zabawy, przy okazji podrzucę.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Trochę wieści o naszej kociej bandzie:
- Mufinka miała robioną biopsję węzłów chłonnych - nowotworu nie ma ( chwała Bogu ) węzły powiększone są od jakiegoś wirusa lub bakterii. Od dwóch tygodni jest na antybiotyku ( mam nadzieję, ze wreszcie węzły się zmniejszą) Biedactwo moje niedosyć ,że ma problemy z węzłami to wetka stwierdziła u niej przodozgryz ( dlatego stale ma wyciągnięty języczek )Ma problemy z jedzeniem suchej karmy:-( A po za tym małpa jedna "gryzie" mniejsze ciciasy - przede wszystkim Dulcię.Kumpluje się z Galahadem
- Ptysia to bezczel- degustator-:evil_lol: jak ktoś je to ona musi poczęstować się z talerza ( uwielbia ziemniaki, makaron, buraczki, jako smażone, różne sosy, ogórek kwaszony itp ludzkie żarełko ), uwielbia wskakiwać na "wyżki"- podłoga dla niej mogłaby nieistnieć, kumpluje się z Mansonem
- Galahad po nieudanej adopcji jest kociakiem przygaszonym, bawi się ale nie z taką radością jak inne ciciasy:shake:, pozwala się tylko głaskac po łebku,robi uniki jak się chce go pogłaskac po grzbiecie nie lubi być przytulany :shake: zaczął interesować się dziewczynkami -Mufcią i Ptysią ,za miesiąc z Mansonem będą odjajczeni ( chyba ,ze pójdą do swojego domku ale na to na razie się nie zanosi )
- Miranda okazała się dziewczynką:lol: ( dawniej nazwana Merkucjo ) uwielbia jeść, to kociak z dużym apetytem, jest słodka, lubi się przytulać, siedzieć na kolankach - to taki klon naszego tymczasowicza Kacperka tylko czarnuszek.Jest cudownym kociakiem
- Dulcynea to mała wydra:evil_lol: i nasz "czarny charakterek" - nie lubi być przytulana,bawi się sama , uwielbia siedzieć na parapecie i oglądać świat z okna - taka Zosia - Samosia:lol:
- Manson to upierdliwy kociak - ociera się o człowieka,pląta się między nogami, lubi być głaskany i miziany ale na ręce nie lubi być brany, asystuje mi przy sprzataniu kuwet i klatek, robi podkopy w klatce, jest niejadkiem ( razem z Krzesimirem to dwa szkieletory )
- Krzesimir ( rodowodowo to Kaszmir ) jest taki wybredny w jedzeniu ,że już nie wiem co mu dawać do jedzenia, jest przeraźliwie chudy, dzisiaj to zjadł 6 małych surowych rybek ( TZ udało się złowić rybki tylko do kotów:evil_lol: )jadłby chętnie gotowane mięsko, surowe żółtko, kiełbaskę - chyba był domowym kotem nim trafił na ulicę,największy wyjec klatkowy wespół z Mansonem.Nie robi podkopów ale gryzie klatke i próbuje ją otworzyć:roll: Wreszcie pozbył się świerzbowca:lol: w uszach

Edited by KateBono
Posted (edited)

Miranda vel Merkutek - mruczydło nakolankowe:

Dulcynea - mała diablica:

Kaszmir/Krzesimir - francuski piesek (do rudego mu daleko, raczej zostanie beżowy):

Men in Black, czyli Manson i Galahad:

Edited by BeaBono
Posted

Ale z Kacperka wyrósł ogromny kocur:lol: !!!!!!!

W czwartek pojechałam do weta z Dulcyneą i Mufinką aby małpy zaszczepić i niestety okazało się ,że Dulcia jest przeziębiona , a Mufcia ma w dalszym ciągu powiększone węzły chłonne, no i ze szczepienia nici:-(.