KateBono Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Od wczorajszej nocy staram się aby Miranda i Desdemona przeżyły :-(- na zmianę podaję strzykawką koperek i mleczko ( dwa razy udało się i cmokały smoka )i do noska Atecortin. Nie mają już wymiotów ( zwarzone mleczko- serek ) i to chyba dobrze ,a źle ,że nic nie przybierają na wadze:-(. Podejrzewam ,że zaszkodziła im smietana z wodą ,którą były karmione przed przyjazdem do nas albo jakieś choróbsko. Dobrze jest bo Solinka i Gufcio myją je , źle by było jakby nie chciały i "uciekały " od nich. Na razie żyją - trzymajcie kciuki aby się udało. Quote
supergoga Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Co u Was - myślimy ciepło, bo dzisiaj takie tragiczne wieści u mnie. Quote
rytka Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 jak tam kicasy? Moj Madrytuniu juz nie bije sie jak oszalaly niektorym on schodzi z drogi inne jemu hierarchia ustalona. objał w posiadanie swoj teren skromniutko podworeczko i ogrodek dlaej sie nie zapuszcza chyba ze ze mna;)bardzo sie zkumplowal z moja Lulka ona uczy go chodzic po drzewach i dachach w domu tez potrafia stare byki pobaraszkowac.to nie ten sam kot co przyszedł do mnie jego cierpliwosc nie zna teraz granic a cwiczy go moja mama jak wiecie chora na alzhaimera. wiec ona łapie kazde zwierzatko co jest na tyle gupie zeby do niej podejsc i wyreca uszka i nozki itp.delikatnie oczywiscie bo nie ma siły;)w kazym razie wszystkie szybko kumaja,ze od babci to z daleka a Madryt stale pochodzi i daje sie molestowac i ani razu nie drapnał nawet nie miałknął... mialam jednego sma cos po 5 rano rano cyt'ja ws.kotka'. wiecej nie napisła nie zadzwonił... Quote
supergoga Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Rozumiem, że Pani która go nam pod opieke przekazala i z początku deklarowala mu dom teraz gdy on jest taki fajny już go nie chce. Quote
rytka Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 jesli chodzi o p.Anie to dzwonila tydz.temu ja nie moglam odebrac prowadzilam wiec odebral pasezer przekazala,ze zadzwoni pozniej.narazie sie nie odezwala. ja zagwarantowac nie moge czy w innym miejscu bedzie taki jak u mnie czy zgodzi sie z kotem, psami ,jak to bedzie gdy nie bedzie mogl wychodzic...idealnie byly by warunki zblizone jakie ma u mnie czyli psa co ma wszystko w d***e ,kotke do towarzystwa i mozliwosc wychodzenia .Madryt jest bardzo inteligentny mozna go nauczyc czego chcemy a czego nie u mnie tak sie to odbywało i jakos zrozumial;) pisalam o tym,ze Madryt potrafi sobie drzwi otworzyc?..rzuca sie na klamke i tadam.... Quote
KateBono Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 supergoga napisał(a):Rozumiem, że Pani która go nam pod opieke przekazala i z początku deklarowala mu dom teraz gdy on jest taki fajny już go nie chce. To Madryt nie chciał mieszkać w domku p.Ani - to bardzo inteligentny kocur , wie co na starość dobre i gdzie mu będzie dobrze. Quote
Ajula Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 tylko że on u Rytki nie może zostać :( bo jak Rytka będzie musiała się przeprowadzić, to go ze sobą nie będzie mogła zabrać :( Quote
supergoga Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 No właśnie, stąd problem. Dlatego pisałam czy p. Ania nie mogłaby jednak jeszcze raz spróbować Quote
rytka Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 (edited) ja odniosłam wrazenie,ze p.Ani naprawde bardzo zalezało na Madrycie dzwoniła co dzien prawie na poczatku z tego co wiem p.Ania tez planuje przeprowadzke byc moze do domu z ogródkiem wtedy Madryt miałby super gdyby go wzieła teraz obawia sie tyko czy z kocurem sie zgodza . KB mowiłas ,ze problemem wczesniej było to ,ze M potrafił obsikiwac/znaczyc tego zupełnie nie ma juz .kolejna sprawa ,ze lał psy u mnie było 4 sztuki psa i zaden nie ucierpiał mimo,ze były rozne Hopi i Lodek traktowali M jak powietrze to on je z czasem tez. Mela lubiła go poustawiac i jej sie udawało schodziljej z drogo ;)Antoni wlaził nosem na niego niby ,ze niewidomy ale dobrze wiemy ,ze on specjalnie zaczepia i tez M nic mu nie robił.M jest taki ,ze potrafi wyrzucic psa z legowiska jak chce sie na nim połozyc ...ale tylko psa uległego jak Lodek Meli nie ruszyłby.Poprostu M bardzo madry jest i dostosowuje sie; jak mu dadza rzadzic to bedzie rzadzil i bił jak nie dadza to trudno poddaje sie;)M nie stersuje sie obecnoscia inych psow kotow on musi sobie pokukladac hierarchie normalnie taki pies z niego musi znac swoje miejsce i jest git.M potrzebuje ludzia kontaktu łazi za mna ,siedzi spi ,gdzie ja,potrzebuje sie popisywac przed człowiekiem ;) Edited June 28, 2012 by rytka Quote
rytka Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Ajula napisał(a):tylko że on u Rytki nie może zostać :( bo jak Rytka będzie musiała się przeprowadzić, to go ze sobą nie będzie mogła zabrać :( za jakis miesiac, dwa na zime pojade do siory jak zdrowie mamy pozwoli .nie ma sensu ,zebysmy siedzialy same we dwie i ogrzewały dom. wolałabym,zeby znalazł sobie M wlasne M do tego czasu taki fajny kot naprawde jest wyjatkowy jedyny w swoim rodzaju i nie jest wredny jak sie wydawało na poczatku tylko wybredny:eviltong: Quote
BeaBono Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Obłędni rycerze i bracia "z akt fbi" byli dziś na szczepieniu. U trzech kociaków (Tristana, Parsifala i Galahada) wetka zdiagnozowała świerzb. Kocurki dostały u weta Stronghold, ciasteczkom (już w domu, bo one do weta nie pojechały) zaaplikowałyśmy advantix. Wszystkim starszym kociakom czyścimy teraz uszka Otifree i podajemy do uszek Oridermyl. Szekspirki mają na razie czyste uchole. Maludy zaczęły same jeść. Największym obżartuchem jest Otello. Po jedzeniu wygląda jakby miał się okocić :evil_lol: Miranda chyba jest chłopcem, czyli Merkucjem. Quote
Ajula Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 zachwyca mnie Twoja fantazja Beato, jeśli chodzi o imiona ( bo to Ty chrzcisz, jak mniemam?):lol: następna seria niech będzie muzyka klasyczna plizz :) jacyś kompozytorzy na przykład Quote
supergoga Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 A u nas dzisiaj nowy kociak 7 tygodniowy prawie bialy Awed. Teraz jest na Naramowickiej, ma kłopot z 1 oczkiem, pchly i pewnie robali, ale plucka czyste . Szukamy pilnie domu lub tymczasu. Rozejrzyjcie sie, popytajcie proszę. Zdjęcia wstawie, jutro. Quote
BeaBono Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 (edited) Ajula napisał(a): następna seria niech będzie muzyka klasyczna plizz :) jacyś kompozytorzy na przykład Będę pamiętać ;) Manson to jest niezły cwaniak. Wczoraj KB dwa razy wsadzała go do klatki, zanim zorientowała się jakim cudem Manson z niej wybywa. Zrobił sobie dziurę w piance, którą obwinięta jest klatka i fruuu między prętami....:evil_lol: Edited July 3, 2012 by BeaBono Quote
rytka Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 rosnie drugi Madryt .nigdy nie zamykałam drzwi nawet na noc nie zawsze a teraz musze sie barykadować przed kotem...wlazi jak do siebie otworzy se drzwi nasra do kuwety i wychodzi . drzwi otworzy a zamknac to juz nie umie ,skolei jak zamkne na zamek to tak napiernicza w drzwi ,ze musze go wpuscic terrorysta.jest natretny musi dostac co chce czy to chce jesc czy glaskania bedzie sie podkladal pod reke mi i nie wazne,ze jestem zajeta mam gosci wejdzie na stół polzy sie na wprost nie i domaga uwagi...musze go wziasc na kolana wtedy mruczy zadowolony.lezy mi tak kiedys na kolanach ,glaskam go ,mruczy a moja znajoma go chciala pogłaskac to ja ugryzł...co wolno wojewodzi to nie tobie smrodzie chcal chyba powiedziec;).postawiłam go na szafce nachylam sie i robie mu wyklad groząc palcem to zasyczal i szczelil mi w twarz delikatnie bez pazurów...ma charakterek;) Quote
SkarpetKa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Mam pytanie...Gosiu na tablicę do pestki kociakom porobić osobne ogłoszenia czy miotami? Jak osobne to potrzebowałabym o każdym z dwa/trzy zdania czym się dany kociak wyróżnia :diabloti: W sumie i tak coś takiego na kształt podobnego przyda mi się na fb :oops: Kasiu jak z chętnymi, czy któreś już tak na amen zaklepane mają domki? Ta pani z Tulc/Tulec/Tulców ;) ostatecznie wybrała Parsifala? Czy tak na wszelki wypadek też go ogłaszamy dalej? Quote
supergoga Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Nie ma tyle miejsc dla kotów więc raczej pogrupuj je żeby w 3 sie zmieściły. I o Aweku pamietaj proszę. Quote
What May NN Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 proszę niech Parsifal znajdzie szybko dom, następnym razem go zabiorę!! wszystkie ciciki powinny grzać tyłki w domkach! Quote
KateBono Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Pani z Tulc ma przyjechać około 13 lipca i tu jest problem bo wahała się między Persifalem , a Bundym. Jak mozesz to rób ogłoszenia dla Persifala też. Quote
rytka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) tel. w spr.M zadnych.zadzwonilam do P.Ani jaka decyzje podjeła odp.nie moze sobie pozwolic w tej chwili na kolejnego zwierzaka ale szuka dla M domu ;znajoma znajomego byc moze.... prosilam ,zeby do 20 tego znajoma dała odp.bo potem prawdopodobnie(wszystko zalezy czy bedziem zdrowi;) ) wyjezdzamy. M jesli ds czy innego dt nie znajdzie zabieram;).Zawsze wyjezdzalam z psami moim i tymczasami w to miejsce , koty rowniez zabieralam i Lulke i Manie kiedys ale zawsze zima latem praktycznie nie ma mozliwosci ,zeby nie wypuszczac na dwor , mam cykora jak sie przyjma na nowym terenie tj.o M sie nie martwie pewnie nie ruszy sie z ogrodka ale o moja dzikuske Lulke ona jak zobaczy 'obcego' to nie wyjdzie zza krzaka caly dzien i nie da mi sie złapac na dworze ucieka.pozatym Luka penetruje dalsze tereny nie trzyma sie domu ...strasznie sie boje jak sie zachowa. M z swoja laska... tu wyleguja sie z Lodkiem a tu chyba cos oblicza sobie na palcach... Edited July 10, 2012 by rytka Quote
zuzia_kuzik Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Ja kociaki z Animalii ogłaszałam na Tablicy. Dzisiaj odswiezylam te ogloszenia Quote
rytka Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 M to jednak psychopata wczoraj wróciłam z Lodkiem od znajomej głaskalam Pikusia wroga kotow nr.1 szczzególnie moje cierpia bo na naszym podworku Pikus biega i je goni.Madryt obwachiwal mnie jak szalony szczegolnie rece a nastpępnie ugyzł w palec;)potem biegal za Lodkiem doslownie przesladowal go i lał...kara za zadawanie sie z wrogiem:) Quote
Recommended Posts