Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

conceited napisał(a):
Nie wiedziałam, że na świecie są koty niedrapiące mebli... :crazyeye:

Są koty drapiące meble, drapiące coś innego i koty z obcinanymi pazurkami.
Rozpisałam się, bo uważam, że kota można nauczyć wielu rzeczy, np tego , na czym wolno tępić pazurki, a na czym nie...
Ważne, żeby kot nieprzyjemnych doznań nie kojarzył z człowiekiem. Dlatego taki spryskiwacz bywa przydatny.

ps. KB zażartowała sobie, że możemy chętnym oddać Archiego z prowizorycznym drapakiem , bo Archi lubi też na nim spać :eviltong:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzięki Beata za odpowiedz. U mnie było tak, ze koty olewały drapaki i wyżywały się na sofie. Sąsiadka ma 4 kicie i nie ma takiego problemu. Są drapaki i koty z nich korzystają. Nie wiem jak to się stało. Archibald.... zadzwonię do Was

Posted

caromina napisał(a):
Dzięki Beata za odpowiedz. U mnie było tak, ze koty olewały drapaki i wyżywały się na sofie. Sąsiadka ma 4 kicie i nie ma takiego problemu. Są drapaki i koty z nich korzystają. Nie wiem jak to się stało. Archibald.... zadzwonię do Was

to ja tak jak sąsiadka...mam 4 koty, 2 trzypiętrowe drapaki i maly drapak, a oprocz tego rozszarpane na strzepy krzesla z eko skóry, sofę i fotele z eko skóry. koty traktują u mnie drapak jak dodatek do sofy :)

Posted

supergoga napisał(a):
Te foty nadają się na konkurs lub do kalendarza śmieszności. Złodziej wędlinowy. pomywacz umywalkowy i spadacz pospolity.

:loveu:

conceited napisał(a):
to ja tak jak sąsiadka...mam 4 koty, 2 trzypiętrowe drapaki i maly drapak, a oprocz tego rozszarpane na strzepy krzesla z eko skóry, sofę i fotele z eko skóry. koty traktują u mnie drapak jak dodatek do sofy :smile:

o, mamo :mdleje:istne "róbta co chceta"
u nas tak dobrze to kociska nie mają :shake:

dostały "antyk" i wystarczy

Posted

Hehe, chociaż przyznam, że jeden z czterech kotów nie drapie mi sofy, ale to pewnie dlatego, że wogole nie lubi przebywać w tym pokoju, w którym jest sofa.
No i pazurów im nie obcinam bo są wychodzące i muszą sobie radzić na drzewach i płotach, ale może to by faktycznie pomogło...
No nic, to już przy nowych meblach, bo tych już nic nie uratuje.

Posted

Myślałam dziewczyny, ze zadzwonię do Was z konkretami, niestety na nie trzeba jeszcze poczekać. Rodzina nadal pogrążona w żałobie po stracie kota, z którym byli wiele lat. Jeszcze na adopcje niegotowi moim zdaniem. Sami nie wiedzą czy już, czy moze jeszcze poczekać bo im będzie ciągle ukochanego kota przypominał. Archibalda pokazałam, bardzo sie podoba, zresztą nie ma tu żadnych oczekiwań odnośnie wyglądu, ilości łap, oczu etc. Byle kicia znała psy bo przyjdzie jej z nimi mieszkać i żeby była w miarę "grzeczna" - wskazany typ flegmatyka - melancholika bądz romantyka - poety.

Posted

o, mamo :mdleje:istne "róbta co chceta"

drapanie to pikuś moim sie wydaje ,ze sa ninja Pirat braciszek Kacperka nauczyl sie tej sztuki od Lulki ...dodam kanapa zupelnie nowa ale jakosciowo kiepska i dlugo nie wytrzyma ...

Posted

caromina napisał(a):
Myślałam dziewczyny, ze zadzwonię do Was z konkretami, niestety na nie trzeba jeszcze poczekać. Rodzina nadal pogrążona w żałobie po stracie kota, z którym byli wiele lat. Jeszcze na adopcje niegotowi moim zdaniem. Sami nie wiedzą czy już, czy moze jeszcze poczekać bo im będzie ciągle ukochanego kota przypominał. Archibalda pokazałam, bardzo sie podoba, zresztą nie ma tu żadnych oczekiwań odnośnie wyglądu, ilości łap, oczu etc. Byle kicia znała psy bo przyjdzie jej z nimi mieszkać i żeby była w miarę "grzeczna" - wskazany typ flegmatyka - melancholika bądz romantyka - poety.

Dziękuję, że pamiętasz o naszych kociakach. Rozumiem sytuację. Niektórzy ludzie bardzo szybko decydują się na nowego pupila, żeby zapełnić pustkę po poprzednim, inni potrzebują więcej czasu...

Posted

Zawiozłam dzisiaj Kacperka do weta na kastrację.
Czy ją bedzie miał to nie wiadomo - maluszek chociaż ma 6 miesięcy to waży tylko 2 kg, nie ma dużego apetytu ( od czasu operacji 19.11.2011 przybrał tylko 250 gram ) i wzrostem wygląda na 3-4 miesięczne kocie.
Wetka ma sprawdzić krew - profil wątrobowy i nerkowy.
Kacperek nie chce jeść kocich chrupanek tylko psie, uwielbia serek homogenizowany.

Posted (edited)

Nie no, próbuję wstawić zdjęcia. Na dodatek mój maż sugeruje, że wina za niepowodzenie tego działania nie leży po stronie dogo:(

Edited by caromina
Posted

Ponieważ nie możemy się pozbyć łobuzów, postanowiłyśmy je wypożyczać na weekend :diabloti:.

Nie, no, żartuję.

Archi pojechał do dogomaniackiego, dobrze wam wszystkim znanego domku, na próbę. Jeśli się będzie dobrze zachowywał, to może zostanie i będzie miał fajną psio-ludzką rodzinkę i będzie się nazywał Klapuś.
Na razie poza strąceniem i rozbiciem pewnego szklanego przedmiotu, nic więcej nie zbroił (o ile mi wiadomo).

Posted

Kacperek - ma 6 miesięcy, pręgusek, bardzo przytulaśny i miziasty, lgnie do człowieka, mieszka z kotami i psami, dogaduje się z nimi, stracił lewe oczko z powodu choroby ( koci katar )waży tylko 2 kg i na swój wiek jest malutki ( mała przytulanka )
Cioteczko Supergoga może tak być? Jakiś tekst z tego napiszesz?