Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Z Kacperkiem lepiej :lol: Odebrałam go już z kliniki. Wymiotów na razie nie ma, biegunki też nie ma, objawy neurologiczne minęły.Teraz siedzi u mnie na kolankach i mruczy jak traktor. Co było powodem tych objawów to nie wiem.

Posted

BeaBono napisał(a):
Afrodyta pojechała do ds. Zamieszka ze sznaucerami (dwiema miniaturkami i olbrzymką). Nowa Pani od razu jej się spodobała. Afro się ładnie przywitała, po czym weszła do kartonika przygotowanego dla niej na podróż i już z niego nie wyszła...

Nowa Pani Afrdyty pisała, że kicia z zaciekawieniem rozgląda się po domu, a psy z jeszcze większym zaciekawieniem przyglądają się jej :)

Posted

Pani dzwoniła do nas wczoraj rano, mówiła, że Afrodyta ładnie załatwia się do kuwetki, z psami jest ok, pół nocy spała u pana na klacie.... martwiła się tylko, że Afro nie chce jeść.
Poradziłyśmy, by postawić gdzieś miseczki z suchym i wodą, żeby Afro mogła pochrupać, gdy zgłodnieje (u nas koty mają dostęp do suchego przez cały czas, natomiast poprzedni kot pani miał stałe pory posiłku...)

Z Kacprem już dobrze. Nieziemsko nas dziś wystraszył...

Posted

U Archiego domek na horyzoncie.
Zadzwoniła pani zainteresowana jego adopcją. Pani miała wcześniej sobowtóra Archiego, chce takiego właśnie duuuużego kocura, jak nasz przystojniak.
Miała przyjechać dzisiaj, potem stwierdziła, że jednak okres świąteczny, to nie najlepsza pora, bo będzie często poza domem...
Przyjedzie zaraz po świętach. Trzymajcie cioteczki kciuki;)

Posted

Biedny Kacperek, ale ciekawe co to... bo mi się to samo przydrzyło ze Smokym tylko że w środku nocy i skończyło sie na nocnej wizycie u weta i kroplówce - zaczął strasznie wymiotować, dostał ogromnego rozwolnienia, temeratury prawie 40C.... dwa dni wcześniej nie dostał szczepienia, bo miał zaczernienione gardło, ale czy to mogło mieć związek to nie wiem, bo wtedy nie ja z nim byłam, generalnie podsumowując jak nie urok, to ...:evil_lol:

Pamiętajcie kobitki o mojej Śnieżynce, jakby byli chętni jacyś na koty, tylko ona jako jedynaczka raczej(najlepiej dom wychodzący) bo niestety reaguje stresem i sikaniem jak się pojawia nowy kot...taką przyjemność właśnie mi funduje odkąd Smoky musiał do mnie trafić na tymczasowy tymczas i jej tam podmiałkuje jej pod drzwiami :angryy:

A jak Archi wiadomo już coś? :)

Posted

supergoga napisał(a):
I co z Archim. Pani sie nie odezwała.

Dzwoniłam, nie odebrała, napisałam sms-a i też żadnej odpowiedzi - myślę, że to nie jest dobry domek dla Arcziego

Posted

Ta nasza trójca na wydaniu nie ma jakiś szczególnych tendencji do drapania mebli.
Mają swój drapak w klatce.
Jest jeszcze drapak prowizoryczny tzn. 30-letnie zdezelowane krzesło, które za drapak uznają nasze kocice
(dlatego to cudo nie wylądowało na śmietniku podczas przeprowadzki).
Chłopiska nauczyły się od nich, że na tym też można robić manicure.
Generalnie tylko jeden kociak do tej pory przekładał meble nad drapaki. Była to Szał.
Z takim kotem recydywistą można sobie poradzić na dwa sposoby:
albo w ruch idzie spryskiwacz do roślin (wlewa się zimną wodę, psika nią na delikwenta, kiedy zaczyna niecny proceder i mówi "psik"... po krótkim czasie kocisko zazwyczaj kapuje, że "psik" to "nie wolno"...)
albo obcinacz do pazurków.

Proponowałabym Archiego. To jest kot gentelmen.

Orfi wciąż nas jeszcze zaskakuje nowymi głupimi pomysłami ...
Ostatnio upodobał sobie zabawę cukierkami - kradnie cuksy, bawi się nimi, potem odwija i zjada...
Czy kotu może zaszkodzić czekolada tak jak psu?
Bo Orfi skonsumował galaretkę w czekoladzie :oops::mad:

Fotki z serii "gdzie te koty jeszcze wlezą ?":

Kacperek:

Posted

A to jest fotka Orfiego siedzącego na oknie :eviltong:...

... Orfi to największa kocia łamaga, jaką widziałam :splat:.
W chwili robienia zdjęcia spadł na dół razem z pojemnikiem: