Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja mam nadzieję, że Szał nie przyjdzie do łba polować na papugę - będzie mieszkać z aleksandrettą...
Dobrze by też było, gdyby wreszcie zechciała korzystać z drapaka.
Pani została uprzedzona, że Szaleństwo preferuje meble, dałyśmy kilka rad, jak można korygować niepożądane zachowanie,
wspomniałyśmy, że kotu też można obcinać pazurki.
Na marginesie - pani była zainteresowana adopcją Sweet i to ją przyjechała poznać.
Sweet zwiała z rąk, Szał natomiast się przytuliła i zaczęła mruczeć...

Posted

Ajula napisał(a):

PS. Kasiu! wielkie dzięki za kocią poradę telefoniczną - Twoje rady były bardzo skuteczne!

nie wiem jak Ty ale ja to sobie dzwonie ostatnio do Kasi jak do weterynarza pierwszego kontaktu;) co zrobic np.dzis co podac psu na sraczke itp.

ps pomogło sraczka zatrzymana;)

Posted

rytka napisał(a):
nie wiem jak Ty ale ja to sobie dzwonie ostatnio do Kasi jak do weterynarza pierwszego kontaktu;)

właśnie tak, byłam u siostry na wsi, wzięli małego kotka z gospodarstwa (właścicielka nawet nie wiedziała, w jakim kociak jest wieku :roll:) no i kociak wymiotował i miał biegunkę, tam we wsi jest tylko wet od krów, zresztą miał zamknięte - więc wykonałam Telefon Do Przyjaciela i kociak następnego dnia był zdrowy jak rybka :)

Posted

Sweet jest już w swoim domku :lol:
Dobór słów nieprzypadkowy, bowiem mała glizda od początku poczuła się jak u siebie i zaczęła zwiedzać kąty.
Będzie mieszkać ze zwierzolubną rodzinką, dwiema goldenkami i ...żółwiem :cool3:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='What May NN']
teraz Archibald!![/QUOTE]

A czy Arczi i Orfi mają jakieś ogłoszenia? Na stronie fundacji zdjęcia są nie na czasie, czy możnaby było je podmienić?

Posted

Wszystkie wypiękniały, tylko nie chcą się dać sfotografować. Mam same byle jakie foty.

Orfi jest już tak duży jak Archi, ale jest smuklejszy. Nie lubi popielniczek, zrzuca ze stołu każdą na jaką się natknie. Jako jedyny z całej gromadki przedkłada suchą karmę nad mokrą (wyjada często suche psom).
Afrodycie przybyło rudych przejaśnień. Usposobienie bez zmian - energiczna, skoczna, wszędobylska. Wyjada z garnków (ostatnio poczęstowała się flakami przeznaczonymi dla Pepsi). Włazi na ramiona i bawi się ludzką czupryną.
Kacperek jest najbardziej przytulaśnym kotem, jakiego miałyśmy. Lubi siedzieć na parapecie i oglądać świat za szybą.
Archi już przede mną nie ucieka, pozwala mi się głaskać. Lubi spać u mnie w pokoju, na łóżku razem z Dyziem.

Posted

Afrodyta pojechała do ds. Zamieszka ze sznaucerami (dwiema miniaturkami i olbrzymką). Nowa Pani od razu jej się spodobała. Afro się ładnie przywitała, po czym weszła do kartonika przygotowanego dla niej na podróż i już z niego nie wyszła...

Posted

BeaBono napisał(a):
Afrodyta pojechała do ds. Zamieszka ze sznaucerami (dwiema miniaturkami i olbrzymką). Nowa Pani od razu jej się spodobała. Afro się ładnie przywitała, po czym weszła do kartonika przygotowanego dla niej na podróż i już z niego nie wyszła...

super :-)
bardzo sie ciesze!