Ajula Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 fajnie, jak nowe domy chwalą się swoimi nowymi domownikami :) PS. Kasiu! wielkie dzięki za kocią poradę telefoniczną - Twoje rady były bardzo skuteczne! Quote
BeaBono Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Szał pojechała do nowego domku :lol: Quote
Ajula Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 super :) mam nadzieję, że będzie miała fajny domek Quote
BeaBono Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Ja mam nadzieję, że Szał nie przyjdzie do łba polować na papugę - będzie mieszkać z aleksandrettą... Dobrze by też było, gdyby wreszcie zechciała korzystać z drapaka. Pani została uprzedzona, że Szaleństwo preferuje meble, dałyśmy kilka rad, jak można korygować niepożądane zachowanie, wspomniałyśmy, że kotu też można obcinać pazurki. Na marginesie - pani była zainteresowana adopcją Sweet i to ją przyjechała poznać. Sweet zwiała z rąk, Szał natomiast się przytuliła i zaczęła mruczeć... Quote
What May NN Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 BeaBono napisał(a):Szał pojechała do nowego domku :lol: bardzo się cieszę :-) Quote
rytka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ajula napisał(a): PS. Kasiu! wielkie dzięki za kocią poradę telefoniczną - Twoje rady były bardzo skuteczne! nie wiem jak Ty ale ja to sobie dzwonie ostatnio do Kasi jak do weterynarza pierwszego kontaktu;) co zrobic np.dzis co podac psu na sraczke itp. ps pomogło sraczka zatrzymana;) Quote
Ajula Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 rytka napisał(a):nie wiem jak Ty ale ja to sobie dzwonie ostatnio do Kasi jak do weterynarza pierwszego kontaktu;) właśnie tak, byłam u siostry na wsi, wzięli małego kotka z gospodarstwa (właścicielka nawet nie wiedziała, w jakim kociak jest wieku :roll:) no i kociak wymiotował i miał biegunkę, tam we wsi jest tylko wet od krów, zresztą miał zamknięte - więc wykonałam Telefon Do Przyjaciela i kociak następnego dnia był zdrowy jak rybka :) Quote
BeaBono Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Sweet jest już w swoim domku :lol: Dobór słów nieprzypadkowy, bowiem mała glizda od początku poczuła się jak u siebie i zaczęła zwiedzać kąty. Będzie mieszkać ze zwierzolubną rodzinką, dwiema goldenkami i ...żółwiem :cool3: Quote
What May NN Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 super :-) bardzo się cieszę! teraz Archibald!! Quote
KateBono Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='What May NN'] teraz Archibald!![/QUOTE] A czy Arczi i Orfi mają jakieś ogłoszenia? Na stronie fundacji zdjęcia są nie na czasie, czy możnaby było je podmienić? Quote
supergoga Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Maja ogłoszenie na allegro. Archibald ma zdjęcia ostatnie jakie znalazłam na wątki z postu 519. Orfeusza tez podmieniałam ale jeszcze teraz wstawię z 520. Quote
miki27 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/219193-Nowe-książki-na-potrzeby-kotów-z-dworca-w-Poznaniu!-Do-17.12.-godz.-22.00.?p=18168899#post18168899 Zbieramy na karmę, może Komuś spodobają się książeczki Quote
KateBono Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Orfeuszek pozbył się dzisiaj jajeczek:lol: Quote
conceited Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 O jezu, to jest Orfi? Matko, jak wypiękniał ! Jakie ma piękne, krecikowe futerko ! Quote
BeaBono Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Wszystkie wypiękniały, tylko nie chcą się dać sfotografować. Mam same byle jakie foty. Orfi jest już tak duży jak Archi, ale jest smuklejszy. Nie lubi popielniczek, zrzuca ze stołu każdą na jaką się natknie. Jako jedyny z całej gromadki przedkłada suchą karmę nad mokrą (wyjada często suche psom). Afrodycie przybyło rudych przejaśnień. Usposobienie bez zmian - energiczna, skoczna, wszędobylska. Wyjada z garnków (ostatnio poczęstowała się flakami przeznaczonymi dla Pepsi). Włazi na ramiona i bawi się ludzką czupryną. Kacperek jest najbardziej przytulaśnym kotem, jakiego miałyśmy. Lubi siedzieć na parapecie i oglądać świat za szybą. Archi już przede mną nie ucieka, pozwala mi się głaskać. Lubi spać u mnie w pokoju, na łóżku razem z Dyziem. Quote
conceited Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 A jest szansa na jakąś nową fotkę Afro ? :) Quote
BeaBono Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Koty zamierzam pomęczyć jutro, dzisiaj robiłam sesję zdjęciową szczeniakom. To co mam: Quote
ania z poznania Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 O jezu, to jest Orfi? Matko, jak wypiękniał ! Jakie ma piękne, krecikowe futerko ! Aga, jest piękny, ale to jest najbardziej niezdarny kot jakiego w życiu widziałam :) Quote
rytka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 mi sie tam ten bury najbardziej podoba;) Quote
BeaBono Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Afrodyta pojechała do ds. Zamieszka ze sznaucerami (dwiema miniaturkami i olbrzymką). Nowa Pani od razu jej się spodobała. Afro się ładnie przywitała, po czym weszła do kartonika przygotowanego dla niej na podróż i już z niego nie wyszła... Quote
What May NN Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 BeaBono napisał(a):Afrodyta pojechała do ds. Zamieszka ze sznaucerami (dwiema miniaturkami i olbrzymką). Nowa Pani od razu jej się spodobała. Afro się ładnie przywitała, po czym weszła do kartonika przygotowanego dla niej na podróż i już z niego nie wyszła... super :-) bardzo sie ciesze! Quote
BeaBono Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Kacper chory :placz: Wymiotował, bolał go brzuszek. Dałyśmy mu pół no-spy. Nie pomogło, było wręcz gorzej. Zawiozłyśmy go do lecznicy.... Quote
Recommended Posts