Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poproszę Boogiego o wydarzenie - tylko napisz proszę tekst na wątku - podeślę mu.
Także rozpuściłam wici o surowicę.
To które kociaki mam wystawić na tablicy ogłoszeń na Animaliówce? Bo sie z nimi pogubiłam:
mam na razie: Manson, Gryzelda, Akbar, Priscilla, Latifa... i ...?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dżamila, Raszida, Tiffany ( fotki ich są ) , a "3 skarby" - Zygfryd, Brunhilda i Lorelei mają już 9 tygodni i nie mają zdjęć
No właśnie kłopot jest z tekstem ale spróbuję .........

Posted

Kasiu taki tekst może być?

Ile warte jest kocie życie?
Pilnie potrzebujemy 14 ampułek surowicy FELISERIN. Surowica dostępna jest tylko w Niemczech. Koszt 1 ampułki - 18-20 euro.Kociaki przebywające w dt tymczasowym w Poznaniu liczą na naszą pomoc. Wiem to duża kwota, ale kociaki chcą żyć. Dopiero zaczynają swoje życie. Czy ma być takie krótkie? Jeden z kociaków ma fip-a. (Zakaźne zapalenie otrzewnej kotów – postępująca, wyniszczająca, śmiertelna, wirusowa choroba kotów.)
Wszystkie kociaki są zagrożone. Dla nich to jedyna szansa. Proszę kochani pomóżcie.

Kociaki przebywające w tym Dt są podopiecznymi SPZ Łapa i Fundacji Animalia.
Wpłąty prosze kierować na Konto Fundacji Animalia.

Posted

[quote name='Penny']Ktoś na wydarzeniu na facebook'u polecił dr Antosika z lecznicy Pluto ([FONT=Tahoma]os.Jagiellońskie 77 (Poznań - Rataje )[/FONT]).[/QUOTE]

Nam nie jest potrzebny lekarz ale surowica............

Posted

Kasiu i Supergoga bez obrazy. Zdajemy się na Was. Nie znamy poznańskich lekarzy. Szukamy kasy na surowicę. Kasiu mam do Ciebie pełne zaufanie. Wiem ile serca wkładasz w to co robisz.

Posted

[quote name='supergoga']Na razie nie ma wydarzenia chyba - staramy sie działać. Mamy nadzieje, że sie uda. dziekujemy wszystkim za wsparcie.[/QUOTE]

Wydarzenie było, przecież link był podany jeszcze parę dni temu tutaj na forum, no i dołączyłam do tego wydarzenia.

Posted

Ostatnie zdjęcie Baszirki:

[IMG]http://imageshack.us/a/img268/6108/zgio.jpg[/IMG]
'
Wczoraj o godzinie 16 odeszła za TM koteczka Baszira :placz::placz::-( - biegaj aniołeczku mój po zielonych łąkach razem z Klementynką, Petronelcią i Kicią

Posted

Kasiu - tak bardzo mi przykro - jeszcze zdążyłam ją zobaczyć u Ciebie.
Myślę, że teraz priorytetem jest zmniejszenie stanu kociąt u Was.
Sądzę, że kocięta które miały być tylko na odchowanie - odkarmienie trzeba zabrać - pomyślcie o tym. Ja tez myślę, gdzie szukać domów dla naszych malców.

• 4 weeks later...
Posted

Najnowsze wieści:

Priscilla pojechała do swojego domku :lol:

Chłopaki pyrdkowe są już zaszczepione - tylko jeszcze Trajana czeka jedno szczepienie , a w listopadzie stracą swoje klejnociki:evil_lol:
Supergoga jakbyś mogła wstawić na stronę fundacyjną Tiffany - taki krótki tekścik:

Tiffany znaleziona jako 3 tygodniowe kocię ( mama zginęła pod kołami samochodu ) urodzona około 16 czerwca 2013 r.Od samego początku jak do nas przyjechała było z niej małe, nieprzybierające na wadze słabowite kocię- w tej chwili waży tylko 1,2 kg.Teraz jak Tiffany ma 4 miesiące okazało się ,że ma chore serduszko ( podwójne szmery w serduszku )Nie wiem czy to wada wrodzona - trzebaby zrobić dodatkowe badania.Ładnie korzysta z kuwety, bawi się z innymi kociakami, troszkę wybrzedza z jedzeniem - nie wszystko jej smakuje.Ma książeczkę zdrowia, jest odrobaczona i zaszczepiona.Przebywa w DT z innymi kociakami i psiakami.Szuka domku "niewychodzącego".
Fotek nie ma i nie bedzie - nie mam aparatu:-(

Posted

Się tak wetnę. Pamiętacie jak w styczniu przywiozłam Wam małą pisą białą kulke z czarnymi uszkami? kurcze wyleciało mi z pamięci jak zołza miała na imię. Przyjechałam z przyjaciółmi z Poznania i... świat malutki jest, Priscilla obecnie Fiona trafiła do brata dziewczyny z którą Was odwiedziłam. Na razie wiem tyle, że są zachwyceni urodą kotki. Ona jest jeszcze zestresowana nowym miejscem. Spała na regale z książkami, zjadła troszkę. Trzymam kciuki za szybką adaptację w nowym domku.

Posted

Yorija - pewnie ,że pamiętam , a psiak miał na imię Dolly.
Wieści z nowego domku Priscilli:

"Witam.
Szylkretka wczoraj jeszcze trochę syczała.
Dziś zwiedziła mieszkanie, od skrytki do skrytki :)
Wieczorkiem sobie popiła mleczka z Lidla i zjadła trochę suchej karmy.

Pozdrawiam"
" Witam.

Fiona ma się lepiej. Zaczyna jeść, zwiedzać mieszkanie i pokazała że wie do czego jest kuweta. :)
Pozdrawiam "

Będzie dobrze - Priscilla jest super kotką i wie ,że tam będzie jej dobrze.

Gryzelda nie musi już szukać domku :lol: - zostaje u nas - adoptowała ją moja młodsza córka.
Obie są do siebie "podobne" - kochają jeść:evil_lol::lol: