Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwszy z rycerzyków - Parsifal - znalazł domek :multi: Będzie mieszkał z 4-letnią kotką w Tulcach k/ Poznania.Domek niewychodzący.
Szykuje sie tez domek dla Galahada - prawdopodobnie już w poniedziałek bedzie grzał dupencję w nowym domku.Trzymajcie kciukasy.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mała Ofelka chora:-( - wspinała się po klatce , źle chyba zeskoczyła i prawa przednia łapinka jest zwichnięta albo stłuczona ( wet nie robił RTG bo maluszek za mały i stwierdził,że jakby była złamana to w tym wieku samo się zrośnie ) w dwóch miejscach - śródpalce i śródręcze - ( chyba nie pomyliłam nazw )
Oprócz tego miała wysoką temperaturę 39,9 stopnia - dostała antybiotyk i lek p/zapalny i we wtorek do kontroli.
Żeby było za mało na tą kruszynkę to przypętał sie bąbelkowi świerzb w uszkach.:-(:shake:
A dobra wiadomośc to taka że bąbel ma apetyt ( taka mała rzecz a jak mnie cieszy :multi:)

Posted

Drugi babel chory:-( - mała Otelka - ma to samo co Ofelka ( boję się, że to moze być jakaś zaraźliwa choroba ).
Pojechałam wczoraj z nia do weta - temperatura 39,7 stopnia i łapka przednia prawa stłuczona/zwichnięta.Wetka dała tylko lek p/zapalny i dzisiaj jadę na kontrolę

Posted (edited)

Oprócz Desdemony - trzy bąble sa chore:-(
Okazało się, że to żadne zwichniecia ani złamania ani stłuczenia - zaatakował maluchy paciorkowiec:shake: ( przekazany od kociej mamy ), który wywołał zapalenie stawów.
Ja to odchodziłam od zmysłów wyrzucając sobie , że nie umiałam bąbli przypilnować i sobie łapinki uszkadzają.
Dzisiaj Desdemona jedzie też do weta - na antybiotyk i lek p/zapalny- zapobiegawczo

Edited by KateBono
Posted

Madryt sie przypomina nadal szuka domu.pojechał ze mna na wakacje w nowym miejscu koty'przyjeły sie'wysmienicie czuja sie jak u siebie >na 3 dzien M troche rozrabiac zaczął tj.chodzil po sąsiadach wylegujac sie na ich balkonach na stołach (wczesniej konsumujac co było na stole).dostal opierdal i teraz siedzi na swoim ogrodku:)

Posted

Dulcynea? A skąd to małe cudeńko? :)

Zrobiłam Madrytowi wyróżnione ogłoszenie na tablicy, ale zatrzymali mi je do sprawdzenia chwilowo, chyba przemycam tam jakieś nielegalne treści :diabloti:

Posted (edited)

SkarpetKa napisał(a):
Dulcynea? A skąd to małe cudeńko? :)

Pałętała się sama po ulicy.

Wszystkie ciciasy mają teraz świerzb w uszach (cudeńko przyniosło). Dodatkowo Mufcia się przeziębiła (zaczerwienione gardło, gorączka, powiększone węzły chłonne; była dziś na kroplówce), a Manson złapał zapalenie stawów od maluchów (lewa łapka w górze, pisk przy dotyku...był u weta zaraz po Mufci).

Edited by BeaBono