Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BeaBono napisał(a):
Galahad cieszy się sporym zainteresowaniem. Były już trzy zapytania o niego. Jedna ankieta poleciała, dziś był tel i mail, więc wkrótce KB pośle dwie kolejne ankiety.

W nocy wysłałam jedną ankietę, dzisiaj już dwie - czekam na odpowiedzii.
Mamy inwazję pcheł!!
BB lata po całej chacie i jak jakaś wścieklizna spryskuje Fripeksem wszystko co się rusza u nas w domu ( siebie przy okazji też) i wszystkie legowiska, kontenerki i łóżka

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

KateBono napisał(a):

Mamy inwazję pcheł!!
BB lata po całej chacie i jak jakaś wścieklizna spryskuje Fripeksem wszystko co się rusza u nas w domu ( siebie przy okazji też) i wszystkie legowiska, kontenerki i łóżka

Zaraz po wejściu do domu spryskałam nowe ciciasy Fiprexem. A przed chwilą, gdy wzięłam Mansona na ręce, pijane pchły zaczęły się z niego sypać...

Edited by BeaBono
Posted

o żesz w morde...do pozbycia sie pchel z otoczenia sa chyba jakies inne srodki niz na zwierza.ja kiedys tak zalatwilam jedna dziewczyne ukompalam psa prosto z wiochy u niej w lazience szamponem p.pchlowym do siebie zawiozlam pachnacego i odpchlonego wszystkie pchly uciekly z psa błyskawicznie i zostaly zywe i pogryzly biedna dziewczyne.

teraz troche mniej reprezentacyjnych zdjec madryta,ktory nie tylko w lodowce lubi polezec on lubi wszedzie...

Posted

boshe......co za kot! Trzeba koniecznie jego zdjęcia powstawiać na fb
z drugiej strony, jak ludzie zobaczą gdzie on włazi, to nie będzie chętnych na adopcję ;)

Posted (edited)

dlatego zdjecia do ogloszen we wczesniejszym poscie:)
mysle,ze w ogloszniach chyba jeszcze odrazu dopisac ,ze nie dla dzieci bo wiadomo,ze przy tak wrazliwym/drazliwym kocie trzeba uwazac w zasadzie on juz nie macha lapa na czleka ale tez nie naduzywam jego cierliwosci na myziaki sam przychodzi traca mnie ociera a jako punkt kulminacyjny lubi szczypnac zebami nie tak jak moja Luka czy Mania kiedys one chwytaly mnie zebami i trzymaly podgryzajac ten robi szybkie szczyp :)zazwyczaj szczypie jak jest najbardziej rozanielony...taki ma chamski podryw;)ale to eliminuje go jako kandytata na maskotke dla dzieci:)

zachwile dam filmik .

[video=youtube;wF7J1PGT990]http://www.youtube.com/watch?v=wF7J1PGT990&feature=youtu.be[/video]

Edited by rytka
Posted (edited)

Uff, odetchnęłam. W nocy nic mnie nie pogryzło, Dyziek i Pepsi też się nie drapią (Manson i Bundy są z nimi w pokoju), w klatce znalazłam zwłoki pcheł. Inwazja powstrzymana :lol:
Maluchy pojadły mokrej karmy, narobiły do kuwetki. Miauczą troszkę, wołają mamę.
Manson (czarny) syczy na mnie i na Pepsi. Bundy (pręgusek) jest odważniejszy.
Popołudniu jadą na przegląd do weta. Jeśli nic im nie dolega, nastąpi zapoznanie z ciasteczkami i rycerzykami.

Edited by BeaBono
Posted (edited)

No i zapoznania w najbliższym czasie nie będzie. Maluchy właśnie wróciły od weta.
Bundy ma zapalenie spojówki w jednym oczku, dostał krople.
Obaj mają zostać jutro wykąpani w mydle chirurgicznym, by usunąć gniazda.
Przez te pchły paskudne nie można ich było na razie odrobaczyć (dopiero za 4 dni).
Bundy waży 750 g, Manson 710 g.

Kropelki dla Bundy`ego i rozpiska od weta:

Edited by BeaBono
Posted (edited)

Rycerzyki i Ciasteczka:

[video=youtube;lbhVDxtVJlw]http://www.youtube.com/watch?v=lbhVDxtVJlw&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A& index=3&feature=plcp[/video]

Edited by BeaBono
Posted (edited)

[video=youtube;HiP65ccjeDE]http://www.youtube.com/watch?v=HiP65ccjeDE&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A& index=2&feature=plcp[/video]

Edited by BeaBono
Posted

Mi też strasznie przykro. Pocieszam się,że Afrodyta była w tym domku szczęśliwa. I była zżyta z Panią. Nieszczęście się stało, jak Pani nie było w domu. Wróciła, znalazła martwą Zuzię przed posesją... i zaraz do nas zadzwoniła z płaczem.