LidkaWejman Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Super są te koteczki- dajcie mi znać jeśli Prezydent jednak nie byłby zarezerwowany:) No i Supergogo w kwestii mleka, karmy i ogólnie pasz:) dla zwierzaków domowych. Najszybciej i najtaniej jest w telekarmie. Przesyłka jest gratis( ale chyba powyżej 100zł), my kupujemy właśnie przez allegro w telekarmie bestchoice dla Ammara i wychodzi nam 90zł taniej/na 30kg, niż w innych sklepach internetowych( bo w ,,normalnych" zoologicznych tej karmy nie ma. (Zresztą od jakichś dwóch miesięcy niestety mieszamy mu karmę z Pedigree, gdzieś u znajomych spróbował i potem best choice'a nie chciał jeść i 4 dni jedzenia nie tknął..)Zamawiasz za pobraniem do godziny 15 i następnego dnia masz już karmę mu siebie. Od prawie dwóch lat nie zdarzyło nam się,żeby mieli jakikolwiek poślizg czasowy, raz tylko nie mieli karmy- ale też nie wystawili aukcji, czyli sprzedają tylko to co mają do natychmiastowej wysyłki i cenowo są bardzo korzystni. No i kurier wnosi Ci paczkę do domu( co w naszym przypadku jest miłe, bo to jednak 2x15kg do dźwigania):lol: Quote
supergoga Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 rytka napisał(a):i co udało sie znaleść dt .ja moglabym wziąść kicie(niech tez mam troche frajdy) ale dość daleko od Poznania jestem wiec to odpada raczej bo to koszy transportu:roll: Kociaki mają tymczas tylko do soboty. Potem już nie. Pilnie szukam. Jeśli weźmiesz choc jednego coś zorganizuję. Quote
BeaBono Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Trochę fotek: https://picasaweb.google.com/beabono132/Kociaki2?authkey=Gv1sRgCKbCx9_qjqz0tgE# Quote
ania z poznania Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Zapraszam na bazarek kosmetyczny, z którego dochód będzie przeznaczony na leczenie dwóch chorych szczeniaczków z Mosiny: http://www.dogomania.pl/threads/2098...1#post17098891 Proszę o piękne zakupy i reklamowanie bazarku :smile: Quote
BeaBono Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Pierwsza wiadomość - KB się pomyliła określając płeć i Bonifacy jest dziewuszką. Czyli jest Balbinka i Bonitka. Wiadomość druga - przybyły nam dwa kolejne czarne kociaki (Oktawia/Oktawian oraz Ofelia/Orfeusz). Mają już na pewno z tydzień - mają otwarte oczęta. Quote
supergoga Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Mam mnóstwo ankiet dot. rudzielców. Będzie trzeba selekcję robić. Jutro Wam wysle te ankiety, jeszcze na jedną (bardzo mi się podoba) czekam. Quote
SkarpetKa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 BeaBono napisał(a):Pierwsza wiadomość - KB się pomyliła określając płeć i Bonifacy jest dziewuszką. Czyli jest Balbinka i Bonitka. Wiadomość druga - przybyły nam dwa kolejne czarne kociaki (Oktawia/Oktawian oraz Ofelia/Orfeusz). Mają już na pewno z tydzień - mają otwarte oczęta. A Wy macie jakąś fabrykę kociątek obok siebie? ;) Tyle kotków czeka na swoje domki w długiej kolejce, a nowe ciągle przybywają :( Quote
conceited Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 SkarpetKa napisał(a):A Wy macie jakąś fabrykę kociątek obok siebie? ;) Tyle kotków czeka na swoje domki w długiej kolejce, a nowe ciągle przybywają :( ja pierdzielę, a o mojego Tajsona nie było ani jednego telefonu ... wyć się chce. Quote
supergoga Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 O kociaki są telefony, o dorosłe niestety nie ma. A w każdym razie mało. O Śnioegulka tak ktoś zapytał bez przekonania, o Asię też jedna osoba ale tak niezobowiązująca. Jak kociaki porosną - już nikt o nie nie zapyta. Quote
BeaBono Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Rudaski jadą na szczepienie, a Oktawiana trzeba pokazać wetce, bo miał dzisiaj całe oczko zaropiałe. ......... Po wizycie. Rudaski zostały obmacane, osłuchane. Wetka skontrolowała oczka, uszka, zmierzyła temp. Ważą od 720g (Klementynka) do 880g (Prezydent). Zostały wszystkie zaszczepione. Książeczek zabrakło. Jutro będą dorobione. Z Oktawianem jest kiepsko. Nie chce pić mleczka, więc został nawodniony i dostał witaminy na wzmocnienie. Oczko mamy mu zakraplać gentamycyną. ............. Oktawian umarł :-( Quote
BeaBono Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Wszystko wskazuje na to, że kotka dobrze wiedziała, co robi, odrzucając maluchy. Teraz Ofelka niedomaga... Karmimy ją co po chwilę mleczkiem. Dostaje beta glukan, probiotyk, do noska atecortin, do oczek gentamycynę. Wetka powiedziała,że na surowicę jest za malutka. Trzymajcie, cioteczki kciuki za malutką, niech chociaż jej się uda... Zrobiłyśmy szybką wizytę przedadopcyjną dla Anemona (pan mieszka bliziutko nas). Domek fajny. Najlepszą rekomendacją są zwierzaki - rezydenci. Wyluzowane, zadbane, kontaktowe. Kocur Bodzio przybił nam "piątkę" na powitanie, a sunia Husky Diana serdecznie nas wylizała. Quote
LidkaWejman Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Oj kolejny kociak odszedł, trudno się pozbierać po takich wiadomościach... Trzymam kciuki za Ofelkę... Czy rudzielce już trafiły do domków czy nadal są sprawdzane i co z Prezydentem?? Quote
BeaBono Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Anemona i Prezydenta zawiozłyśmy dzisiaj do ich domków. Po Leonidasa Państwo przyjadą najprawdopodobniej sami. Domku szukają jeszcze koteczki - pręgowane i czarne. Quote
BeaBono Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Leonidas pojechał do domku. Dzwoniła Pani zainteresowana adopcją Klementynki. Umówiliśmy się na jutro - pani przyjedzie z dziećmi poznać kotki. Quote
conceited Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 jak Wam się skończą koty, to pamiętajcie proszę o Tajsonku :) Quote
BeaBono Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Ofelka/Orfeusz ma się dobrze. Trzymanie kciuków pomogło :lol:. Ładnie pije mleczko, przybiera na wadze (ma teraz 200g). Urosły mu uszy. Miewa problemy z wypróżnianiem (ma bardzo suche kupki), ale sobie z tym radzę (lactulosum, enema, trilac, napar z kopru, masowanko itp.). Dziewczynki dają czadu po wypuszczeniu z klatki. Muszę uważać szczególnie na Klementynkę, bo ta zaraza wszędzie wlezie... Skacze po stołach, po biurku, po parapetach.... Przygląda się z ciekawością swojej starszej imienniczce i pewnie legą jej się w łebku głupie myśli w stylu "jak się dostać na tą szafkę pod sufitem?" :mad: Bonitka pojechała dzisiaj do nowego domku. Wyślę jej nowej pani na maila link do wątku i będę z utęsknieniem czekać na wieści, jak sobie radzi "mój Bonifacy" :cool3: Quote
supergoga Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Bardzo się cieszę, tym bardziej że Balbisia też niebawem opuści Wasz super tymczasik i wyruszy w podróż do domu. Teraz Klemcia i Migusia - na tapecie. Quote
KateBono Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Wieści i fotki z nowego domku Bonitki : " Próbowałam właśnie się zalogować na dogomani, ale coś mi chyba nie wyszło z albumem. :( Dlatego mailem wysyłam parę zdjęć Bonity, Nazywamy ją Bonita Hija (Ĺac.: Hija-córka). Bonia jest cudowna!!! Najbardziej aktywna jest ok 4:00 rano i 23:00. W dzień też wywija, ale przeplata te wywijasy kocimi drzemkami :) najczęściej na którymś z domowników :). Załatwia się tylko do kuwety, apetyt ma olbrzymi, mleczko dla kotków też pije chętnie, bo wodę to nie za bardzo. No i ciągle się tuli, podgryza i cudownie mruczy. Jest bardzo ciekawska i rozumna. Bardzo szybka się u nas zaaklimatyzowała. Teraz właśnie przysypia na moich kolanach :) Serdecznie pozdrawiamy Szczęśliwa rodzinka Anula " Quote
supergoga Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Jaja Boni jest piękna. Jak ją widziałam była niewypierzonym kocim oseskiem. A jak tam Klemcia i Migusia. I czy jakieś fotki Orfeusza możemy prosić. Quote
KateBono Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Wszystkie trzy kocie "baby" czują się dobrze:lol:, wszędzie ich pełno, ulubionym miejscem do zabaw jest kuchnia i "koci azyl"- łazienka. Mały Orfeusz ma dzisiaj już trzy tygodnie, ładnie pije mleczko, bardzo lubi brykać po kuchni, jak jest zadowolony to tak fajnie mruczy.Nie idzie zrobić zdjęć maludzie bo to "żywe sreberko" ale będę próbować, na razie trzy fotki robione telefonem ale nie najlepszej jakości. Quote
BeaBono Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 [video=youtube;-5km_gRpQ3c]http://www.youtube.com/watch?v=-5km_gRpQ3c[/video] [video=youtube;1Gu9I48NZ40]http://www.youtube.com/watch?v=1Gu9I48NZ40[/video] Migotka Quote
Recommended Posts