Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zakla napisał(a):
Iwona, to moze najpierw zajzyj na teriery i dopiero wtedy neguj?:roll:
Tam watek klubowy jest juz od paru lat:lol:

Zakla a co ja tu NEGUJE????????

ja PYTAM!!!! i to Mokkę!!!!

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musiałek napisał(a):
a co my mamy wspólnego z pozostałymi terierami ?????

nazywamy sie cavano i tu nas łatwo znależć bo topik o agility

Mokka - co kombinujesz ????

Mokki pytałaś co kombinuje, a nas(w tym mnie, jako że to ja o terierach napomknęłam) o to co mamy wspólnego z terierami :) Dlatego jeszcze raz proponuje Ci zajżeć na teriery i przekonać się, że tam jest nasz klubowy topic juz 3 rok :cool3:

Posted

betty_labrador napisał(a):
nie prawda, pora nie jest az taka zla, mozna sie przyzwyczaic do wstawania wczesnie :D
Z doświadczenia wiem,że nie można :placz: Sama zobacz na godziny w jakich pisze posty... Ja w nocy pracuję, w dzień śpię... I tak juz od lat... :placz:
No dobra, od jutra zaczynam trenować... Tylko wciąż nie mam odpowiedzi na maila... :shake:

ps. na topik wyjadaczy z Cavano przeniosę się, jak już zacznę tam bywać ;)

Posted

:oops: ja sobie popatrzę tylko ;)
swojego czasu rozmwiałam z Elą i ustaliłysmy, że spróbujemy mojego diabła wziąć i sprawdzić czy się stosowanie zachowa...ale tak, to chyba przyjde popatrzeć tylko:cool1:

Posted

Asher i jest szansa, ze jeszcze przez jakis czas nie dostaniesz odpowiedzi, bo Lidka na wakacjach ;)
Radze albo napisac do Mokki albo zadzwonic do Eli(numer na stronie):p

Posted

Ka-ka napisał(a):
:oops: ja sobie popatrzę tylko ;)
swojego czasu rozmwiałam z Elą i ustaliłysmy, że spróbujemy mojego diabła wziąć i sprawdzić czy się stosowanie zachowa...ale tak, to chyba przyjde popatrzeć tylko:cool1:

Na agility czy jakieś posłuszeństwo? Bo jeżeli to drugie, to chyba nie ma przeciwskazań, co? Byś widziała mojego pierwszy raz w szkole :evil_lol: Pół szyi miał wytartej przez łancuszek, a na smyczy chodził jak na lonży - byle jak najbliżej do podgryzienia kogoś :diabloti: i tak przez ponad miesiąc :cool3:

Posted

zakla napisał(a):
Asher i jest szansa, ze jeszcze przez jakis czas nie dostaniesz odpowiedzi, bo Lidka na wakacjach ;)
Radze albo napisac do Mokki albo zadzwonic do Eli(numer na stronie):p

Albo zadzwonić do Mokki, na imrezkę się nie przyszło, co? :mad:

Posted

dog_master napisał(a):
Na agility czy jakieś posłuszeństwo? Bo jeżeli to drugie, to chyba nie ma przeciwskazań, co? Byś widziała mojego pierwszy raz w szkole :evil_lol: Pół szyi miał wytartej przez łancuszek, a na smyczy chodził jak na lonży - byle jak najbliżej do podgryzienia kogoś :diabloti: i tak przez ponad miesiąc :cool3:

rozmawiałyśmy o agility. wiesz, ale Ty masz trochę mniejszego pieska ;)
asher, daj znac, czy się wybierasz :cool3:

Posted

[quote name='Ka-ka']asher, daj znac, czy się wybierasz :cool3:Ja jak najbardziej :multi: I nie mam nic przeciwko temu, żeby był Preston, Boogie skoncentruje sie raczej na pracy, a przed wszystkim na smakołykach, on jest żarłok i jak ma coś dobrego przed nosem, to traci świat z oczu ;)
Na twoim miejscu bym wpadła, to spotkanie będzie bardziej organizacyjne, niż szkoleniowe, więc jeśli masz próbować, to właśnie wtedy!
A wpadasz jutro do mnie na kapustę z grochem? :cool3:

Mokka, już dzwoniłam ;)

Posted

[quote name='asher']Ja jak najbardziej :multi: I nie mam nic przeciwko temu, żeby był Preston, Boogie skoncentruje sie raczej na pracy, a przed wszystkim na smakołykach, on jest żarłok i jak ma coś dobrego przed nosem, to traci świat z oczu ;)
Na twoim miejscu bym wpadła, to spotkanie będzie bardziej organizacyjne, niż szkoleniowe, więc jeśli masz próbować, to właśnie wtedy!
A wpadasz jutro do mnie na kapustę z grochem? :cool3:

Mokka, już dzwoniłam ;)

hihi...kwetsia, na czym skupi się Preston. chociaz wiesz, on ostatnio wszedł w nowy, bardzo ciekawy etap. tzn. coraz częściej naprawde ma przyjazne zamiary, tylko pokazuje to w taki sposób, że ja bym się tego jego łubudubu przestraszyła ;) jest na takim rozdrożu-niby sobie radzi coraz lepiej ze sobą, ale różnie mu to wychodzi :shake:

pisałam do Eli, zobaczymy, czy odpisze. cóż, najwyzej to bedzie ostatni kontakt Prestona z agility :diabloti:

wiesz, cos mnie korci ta kapucha :cool3: a o której? nadrobiłabym zaległości, bo mnie ostatnio raczej nie było i nic nie wiem, co sie dzieje...zwłaszcza, że amy do siebie baaaaardzo daleko :mad: :evil_lol:

a ile ma trwac kurs? jestem ciekawa, czy (gdyby jaaaaakimś cudem w ogóle sie udałooooo.....) bym go z Prestonem skończyła, zanim go rodzice skonfiskują...chociaz co tam, jesli mu się spodoba, to go oddam później i już :cool1:

tylko się nie przestrasz, bo:
1) w zabawie Preston dostaje goopka. skacze, biega, podgryza...przede wszystkim SZCZEKA jak oszalały
2) skoki baaardzo go nakręcają
3) nastapiło małe nieporozumienie z mojej strony. kiedy uczyłam go skakać przez rózne przeszkody terenowe (czytaj: zwalone pnie, ławki, niskie ogrodzenia itp :p ) używałam komendy "hop!"...i tak samo mówię, gdy bawimy się w "latanie do patyka". wiesz, o co chodzi. to jego fruwanie uwieczniła dbsst na fotach z fortów....podczas tego "latania" Preston robi kupę hałasu, ale uwielbia tę zabawę :cool3:
no i własnie ostatnio sobie uświadomiłam, że uzywanie tej samej komendy "HOP" mogło także mieć wpływ na to, że tak wariuje przy skakaniu:oops: a to trochę wstyd będzie, jak taki duuuuzy chłop i wariowac zacznie :shake:

Posted

[quote name='Ka-ka']tylko się nie przestrasz, bo:
1) w zabawie Preston dostaje goopka. skacze, biega, podgryza...przede wszystkim SZCZEKA jak oszalałyHaha, co jak co, ale bawić to się z nim Boogie na pewno nie będzie :lol: Więc nam to rybka, byle tylko nie zbliżał się do nas, bo będzie dym ;)
A w związku z kapustą zaraz do ciebie zadzwonię ;)

Posted

[quote name='asher']Haha, co jak co, ale bawić to się z nim Boogie na pewno nie będzie :lol: Więc nam to rybka, byle tylko nie zbliżał się do nas, bo będzie dym ;)
A w związku z kapustą zaraz do ciebie zadzwonię ;)

spoko luzzzz....bedziemy ćwiczyć na dwóch przeciwległych krańcach placu :evil_lol: a ostatnio dostałam tez maila z Fortu, że oni ruszają w kwietniu

wiesz, ja mówię o zabawie zwłaszcza z ludziem, który ma cos w ręku, co w psiej teorii powinno zaraz pofrunąć...ewentualnie mamy przed sobą coś, przez co pancia zaraz będzie skakała :lol:

spróbowac trzeba, najwyżej nie nam wyjdzie :roll: (tzn mnie i Prestonowi, zwłaszcza Prestonowi :diabloti: )
ale chyba się zgłoszę do debeściary i Szpili - bo baaaardzo potrzebuje psiaka do zabawy dla Prestona, bo go juz ostatnio nosi (tzn jest wybiegany, ale nie z psami). to niech by się wyhasał przed cavano

myslę, że duzo zalezy od szczęścia, tzn. jaki bedzie skład grupy :)

Posted

słyszałam
że ty tam uczęszczasz że swojm malamutkiem powiedz czy trudne były początki i od jakiego wieku psa mozna zacząć ikiedy będąpierwsze zajęcia??? jakieś koszty z kosmosu...????? ile terwają takie zajęcia iczy jezeli uczeszaczam na takie zajecia to czyjestem zobowiązana potem brać udział w takich zawodach agility...czy zajecia są tylko w lato ????? czy w tedy gdy jest ciepło....

Posted

czy trudne były początki
Z moim malamutem nawet bardzo trudne, bo on sie na mnie nie skupial i chcial pozrec wszystkie psy dookola. Ale to nieco inna sprawa...
od jakiego wieku psa mozna zacząć ikiedy będąpierwsze zajęcia
Juz szczeniaka mozna zaczac uczyc, pierwsze zajecia sa w ta niedziele(info dokladniesjze masz w dziale pozostale terriery, w topicu Cavano dream team)
jakieś koszty z kosmosu...?????
Cena podejzewam ze bedzie podana na pierwszych zajeciach, ale mozesz tez zapytac o nia przez telefon. I nie ejst z kosmosu stanowczo ;)
ile terwają takie zajęcia
Przewaznie jakies 2-3 miesiace, moze 4. A jezeli chodzi o pojedyncza lekcje do raz w tygodniu po ok.1,5h.
jezeli uczeszaczam na takie zajecia to czyjestem zobowiązana potem brać udział w takich zawodach agility
Oczywiscie ze nie! Zawody sa dla chetnych, przy czym jak juz ebdziecie razem biegac, to bede Was na nie namawiac, bo to super zabawa:p
czy zajecia są tylko w lato ?
Praktycznie to caly rok, chyba ze jest slizgawka(zima) czy jakas starszna burza...;)

Posted

niestety to, że Erga nie cierpi małych psów :placz: :placz: :placz: i byłoby stracone szkolenie gdyby razem z nią był mały psiak :(

Posted

ale sądze, że jeżeli zaprzyjaźniła sie ze sznaucerkiem miniaturką to dam rade i będe chodziła z niąna szkolenie!!! (tylko jak się troche ociepli) A w wakacje, pojade na kurs agility, i nic nie stanie mi na drodze!!!!!!!!!! jestem stanowcza :multi:

Posted

*luthien* napisał(a):
ale sądze, że jeżeli zaprzyjaźniła sie ze sznaucerkiem miniaturką to dam rade i będe chodziła z niąna szkolenie!!! (tylko jak się troche ociepli) A w wakacje, pojade na kurs agility, i nic nie stanie mi na drodze!!!!!!!!!! jestem stanowcza :multi:

no to super :) zaciecie sportowe najwazniejsze :)