Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='danusiadanusia']ja też odwiedzam chłopaka:) pokazuj się
Pokazuj się, jak najbardziej Fredziu.Do tej pory, nie miałeś szczęścia, może teraz nadejdzie...Gdyby mój Edziu, twój brat bliźniak tolerował inne psy, to brałabym cię bez zastanowienia nawet, ale Edi, jest, jaki jest.Toleruje sunie i tylko niektóre psy.Gdybym miała pewność,że będzie dobrze, to już dawno byłbyś mój, bo kocham cię od dawna i bardzo mi źle, że dalej jesteś w schronisku.Jestem w stanie, z moim Edziem, podjechać pod koniec grudnia i sprawdzić, czy się dogadacie.Danusia i Paulina muszą mi tu pomóc, inaczej ani rusz.Kiedyś napisała Cavani: Fajnie by było, żeby Chińczyk też się kiedyś do kogoś tak śmiał z wysokości własnej kanapy...Jeżeli mój Eduś go polubi i i on jego, to będzie cud, ale bardzo bym chciała żeby się ten cud stał.Muszę teraz wyjechać na 3 tygodnie, ale potem wybiorę się do Was, może akurat chłopcy się dogadają.To nie musi być milość od razu, wystarczy tolerancja.

Edited by Syla
Posted

Syla napisał(a):
Pokazuj się, jak najbardziej Fredziu.Do tej pory, nie miałeś szczęścia, może teraz Jestem w stanie, z moim Edziem, podjechać pod koniec grudnia i sprawdzić, czy się dogadacie.Danusia i Paulina muszą mi tu pomóc, inaczej ani rusz

Sylwia! pewnie,że pomożemy,osobiście będę Wam towarzyszyć;) :multi:

Posted

[quote name='Syla']Jeżeli mój Eduś go polubi i i on jego, to będzie cud, ale bardzo bym chciała żeby się ten cud stał.Muszę teraz wyjechać na 3 tygodnie, ale potem wybiorę się do Was, może akurat chłopcy się dogadają.To nie musi być milość od razu, wystarczy tolerancja.

Sylu,co ja tu czytam...!:crazyeye: Cudnie,że chcesz odwiedzić bialski schron!:)

Też marzę o kanapie dla Chińczyka Fredzia ,ale jest to bardzo energiczny i charakterny psiak...:razz: Jeszcze do niedawna mieszkał w Azylku dla psich dziadków,ale musiał zostać z niego przeniesiony,bo atakował współmieszkańców ,a jednego z nich nieźle poturbował...

No,ale cuda się zdarzają...Pamiętaj jednak,że Fredzio nie jest zdemenciały i w żadnym wypadku nie można go zaliczyć do nieaktywnych ruchowo ,przeciwnie-lubi sobie pobiegać,poskakać nawet ,a w oczekiwaniu na pieszczoty potrafi być wręcz namolny...!:p I zazdrosny,niestety...

Posted

To prawda, widziałam go dzisiaj w schronisku - stoi teraz sam w odzielnym kojcu. Został zabrany z wybiegu dla staruszków dla bezpieczeństwa swojego i innych staruszków.
Chińczyk mimo swojego wieku i ślepoty jest bardzo sprawny i silny - w żadnym razie nie zdemenciały.
Też marzę, żeby trafił do własnego domu. Ale jeśli ma być z innym pieskiem, to ten drugi musi mu się podporządkować. Chińczyk Fredzio rządzi na swoim terenie i już. I będzie próbował zdominować delikwenta.
Sylu, czy myślisz, że Twój Edzio gotowy jest podporządkować się i uznać przywództwo Fredzia?

• 1 month later...
Posted

i nasz chłopak :):) się doczekał:):) dzisiaj zapadła ostateczna decyzja, że po Nowym Roku organizujemy transport dla chłopaka:):) jedzie do Warszawy tam będzie odebrany, podpisana umowa i wyrusza do Białegostoku! domek docelowy, który już na niego czeka będzie w Anglii:):):) trzymamy kciuki za szczęśliwą podróż ....

Posted

obraczus87 napisał(a):
JAkie wieści!!!!!! :)

A można się dowiedziec czegoś wiecej odnosnie domku dla Fredzia??:)

domek w bloku,Pani odpowiedzialna,rozsądna i oczywiście psiolubna o wielkim serduchu! Pani która jest ze mną w kontakcie - polecająca domek jest inspektorem w TOZ w Białymstoku,za domek ręczy,Fredzio - Śleputek jest dla jej przyjaciółki,która właśnie mieszka w Anglii,nie ma innych zwierzaków,w domku jest dwójka dzieci

kurcze będę trochę tęsknić za nim,bo nie sądziłam,że znajdę mu domek aż w Anglii:crazyeye: ale skoro ma taką szansę,bo szansę dostał ogromną,to niech jedzie:multi:

Posted (edited)

nie wiem dokładnie jakie są koszty, ale gdy coś zostało to może jakąś wyprawkę kupić chłopakowi:) ma być dowieziony do Warszawy, później Białystok a potem jedzie do Anglii, może na paszport:):)

Edited by danusiadanusia
Posted (edited)

Czy potencjalny dom Śleputka opłaci przynajmniej jakąś część transportu? O koszty szczepień i paszportu nawet nie śmiem pytać...

A co będzie ,jeśli psiak z jakichś względów nie spełni oczekiwań Pani...? Chińczyk wróci do schronu?
Wiem,że taki sceptycyzm nigdy nie jest dobrze widziany,ale warunki tej adopcji (odległość przede wszystkim) budzą mój niepokój...Poza tym psidło nie jest młode,nie widzi,ma specyficzny charakter,może być przerażony podróżą i tak radykalną zmianą w życiu...Niełatwe są takie adopcje!

Alvaro też wyjechał z Polski po długim leczeniu,ale pani Monika po niego przyjechała...Chciała go poznać,więc najpierw opłaciła transport do Bielska-Białej,gdzie Alvaro miał mieć dt,a po miesiącu zabrała go do siebie ,do Francji,zadbawszy o wszelkie szczepienia i dokumenty...Nawet klatkę kennelową sprowadziła dla niego ze Szczecina,by pies mógł z Nią polecieć samolotem...Kurczę ,wtedy się nie bałam!

Edited by jostel5
Posted

już wszystko wiem:) Pani koszty bierze na siebie:) chce tylko żeby chłopak był dostarczony do Warszawy:), wiem Jostel, masz rację! ta odległość jest przerażająca, ale pociesza mnie fakt, że chłopak będzie sam w domu a Pani zajmowała się już dziadeczkami! myślę, że nie będzie sensacji w trakcie podróży, zadba o to Pani , która odbiera Go i wiezie do Białegostoku - inspektor TOZ-u

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Sciskam za ciebie psinuniu kochany:modla::iloveyou::iloveyou:
oby sie wszystko udalo , niechaj kochaja ogromnie
trzymam mocno kciuki:modla::modla:

wielkie dzięki Ewuniu:):) jak najbardziej kibicowanie jest wskazane i bardzo prosimy o te kciuki:):)