Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, potrzebuję pomocy.
Bardzo pokrzywdzony przez ludzi owczarek szkocki collie JOKER ma szansę jeszcze przed Nowym Rokiem opuścić schronisko w Białej Podlaskiej i pojechać do hoteliku w Zabrzu pod skrzydła Fundacji Dr Lucy.
Dzięki dobrym ludziom udało się obniżyć koszty paliwa do 300 zł.
Ponieważ mam jeszcze 140 zł po amstaffce Dorze, która już ma dom, a której sponsorzy zgodzili się przekazać pozostałe po niej pieniądze na Jokera, brakuje nam 160 zł.
Chcemy pojechać w środę, więc została nam doba na zebranie brakującej kwoty. Bardzo proszę - pomóżcie! Już tak niewiele brakuje, żeby ten biedny psiak opuścił schronisko! Będę wdzięczna za każdą kwotę!
Numer konta podam na PW.

A to wątek Jokera: http://www.dogomania.pl/threads/217349-Owczarek-szkocki-collie-Joker-kto-wyleczy-jego-rany-Szukamy-DS-DT

Posted

ponieważ wyjeżdżam życzę Wszystkim obecnym na tym wątku wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku, FREDZIOWI ŻYCZĘ WSPANIAŁEGO DOMKU wierzę ,że jak zajrzę w 2012 roku znajdzie się ten domek, powodzenia WSZYSTKIM JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO NAJ.. NAJLEPSZEGO

Posted

20 zł miesięcznie na razie na 12 miesięcy ale pod warunkiem że ktoś się zobowiąże raz w miesiącu smsem przypomnieć mi o tym, bo jestem zapominalska, może uda się zebrać deklaracje na Śleputka/Fredzia (dla mnie już zostanie Śleputkiem)? I bardzo proszę o informacje odnośnie Dziadusia którego swojego czasu Śleputek poturbował, może można mu jakoś polepszyć warunki, może coś mu potrzeba kupić, jakieś psie witaminy czy inne rzeczy, bardzo dziaduś mnie ujął (oprócz domku którego oczywiście potrzeba wszystkim psiakom) :-)

Jeżeli nie uda się zebrać deklaracji na dt to czytałam na stronie schroniska o adopcji wirtualnej więc na te 12 miesięcy obejmę chuligana adopcją wirtualną, tylko wyznaczcie jakiś termin zbierania deklaracji, jeśli się nie uda proszę wolontariuszki z BP o poproszenie w schronisku o wstawienia Śleputka na stronę schroniska żebym mogła go oficjalnie zaadoptować wirtualnie, zaglądam tam co jakiś czas ale strona jest w aktualizacji, pozdrawiam.

Posted

jaguska napisał(a):
20 zł miesięcznie na razie na 12 miesięcy ale pod warunkiem że ktoś się zobowiąże raz w miesiącu smsem przypomnieć mi o tym, bo jestem zapominalska, może uda się zebrać deklaracje na Śleputka/Fredzia (dla mnie już zostanie Śleputkiem)? I bardzo proszę o informacje odnośnie Dziadusia którego swojego czasu Śleputek poturbował, może można mu jakoś polepszyć warunki, może coś mu potrzeba kupić, jakieś psie witaminy czy inne rzeczy, bardzo dziaduś mnie ujął (oprócz domku którego oczywiście potrzeba wszystkim psiakom) :-)

Jeżeli nie uda się zebrać deklaracji na dt to czytałam na stronie schroniska o adopcji wirtualnej więc na te 12 miesięcy obejmę chuligana adopcją wirtualną, tylko wyznaczcie jakiś termin zbierania deklaracji, jeśli się nie uda proszę wolontariuszki z BP o poproszenie w schronisku o wstawienia Śleputka na stronę schroniska żebym mogła go oficjalnie zaadoptować wirtualnie, zaglądam tam co jakiś czas ale strona jest w aktualizacji, pozdrawiam.

jagusko jeśli chciałabyś zaadoptować Śleputka wirtualnie,to wystarczy dopisać w tytule przelewu -"adopcja wirtualna Śleputek" i pieniążki idą na jego potrzeby:) z tamtym dziadziem jest lepiej,napisz może na wątku schroniskowym,na pewno ktoś udzieli informacji;)

Posted

kinga_kinga7 właśnie chodzi mi o to czy zbieramy deklaracje na DT czy nie, bo po co mam Śleputka adoptować wirtualnie w schronisku skoro zbieramy deklaracje na DT, dlatego proszę o decyzję autora wątku.

Wymyśliłam sobie tak, zaadoptuję Ślepautka wirtualnie, jeżeli nazbieracie deklaracje na DT to po prostu przeniosę ewentualnie kwotę z adopcji na DT, w takim razie wieczorkiem napiszę do schroniska, pozdrawiam.

Posted

[quote name='jaguska']kinga_kinga7 właśnie chodzi mi o to czy zbieramy deklaracje na DT czy nie, bo po co mam Śleputka adoptować wirtualnie w schronisku skoro zbieramy deklaracje na DT, dlatego proszę o decyzję autora wątku.

ja myślę,żeby dać sobie spokój z DT i deklaracjami,po pierwsze to wątpię,że uda się uzbierać a po drugie Śleputek tyle już jest w schronisku,ma swoich kumpli;) wiem,że to jest za długo i na pewno chciałby mieć swój domek,ale ja uważam,że dt byłby potrzebny jak piesek byłby w większej potrzebie,chory po wypadku..jestem trochę przeciwna dt taka jest moja decyzja

Posted

Dziękuję za konkretną odpowiedź, w takim razie wieczorkiem napiszę do schroniska w sprawie wirtualnej adopcji Śleputka i o info o Dziaduniu, mam nadzieję że raz na jakiś czas dostanę jakieś fotki i że Wy również nie zapomnicie o Śleputku, bo przecież ogłaszać go można nadal, ja co jakiś czas zapłacę za pakiet ogłoszeń ale nie mam o tym pojęcie więc mam nadzieję że je ktoś kumaty porobi, może w końcu los się do psiula uśmiechnie, pozdrawiam.

Posted

jaguska napisał(a):
Dziękuję za konkretną odpowiedź, w takim razie wieczorkiem napiszę do schroniska w sprawie wirtualnej adopcji Śleputka i o info o Dziaduniu, mam nadzieję że raz na jakiś czas dostanę jakieś fotki i że Wy również nie zapomnicie o Śleputku, bo przecież ogłaszać go można nadal, ja co jakiś czas zapłacę za pakiet ogłoszeń ale nie mam o tym pojęcie więc mam nadzieję że je ktoś kumaty porobi, może w końcu los się do psiula uśmiechnie, pozdrawiam.

oczywiście będą zdjęcia i fotki dla Ciebie,bo będziesz opiekunem naszego Śleputka;) a ogłaszany będzie! właśnie może ktoś zrobi allegro?

Posted

mam jeszcze ogromna prośbę, jak będę prosić o info o Dziaduniu to jak mam pytać i wytłumaczyć o którego psiaka mi chodzi, wystarczy pytać o Dziadunia, proszę o jakąś podpowiedź