Beat2010 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Dada M napisał(a):No i co z Elją ? Dziś Natalia na nią czekała, ja próbowałam się skontaktować z Iwoną. Odezwijcie się do mnie lub do Natalii jutro - ja pracuję od 10.00 do 18.00, więc zadzwońcie przed 10.00 lub po 18.00. Sytuacja się trochę skomplikowała, bo do Natalii wracają 2 psy, a żaden z 3 tymczasowiczów nie znalazł DS - musimy się wspólnie zastanowić, jak to rozwiązać. Ogólnie słowo się rzekło, więc postaramy się z Natalią wymyślić jakiś kącik dla Elji, ale musimy to wszystko ustalić bezpośrednio. chyba już rozmawiałaś z Iwonką, nic nie wiedziałam, że Natalia czekała na Elję :( mam tylko info od Iwonki, że po Elje jedzie jutro i nie ma co z nią zrobić, bo do Natalii Ejla może pojechać dopiero po Świętach Quote
Dada M Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Tzn. najlepiej by było, gdyby przyjechała po świętach, bo do Natalii wracają 2 psy (jeden już wrócił, drugi za kilka dni), do 18 grudnia ma hotelowicza, którego przyjęła nadprogramowo (jego Pani trafiła do szpitala, a najbliższa rodzina mieszka w Anglii), i na kilka dni (bardzo awaryjnie) przyjechała suczka z Korabiewic, a wiecie, że psy stamtąd pilnie potrzebują pomocy. Ja mam trochę inną informację - że Iwona wstępnie ustaliła z Natalią, iż Elja może u niej poczekać te 13 dni. To nie jest długo, a bardzo odciąży Natalię. Dajcie proszę znać, czy to w końcu jest możliwe czy nie - każda z osób (o których myślę), która ewentualnie mogłaby rozważyć przyjęcie Elji na te 2 tygodnie, ma już co najmniej 4 psy. Na pewno znalazłoby się dla niej płatne miejsce w jakimś kojcu hotelowym, ale to nienajlepszy pomysł :-/ Quote
Beat2010 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Dada M napisał(a):Tzn. najlepiej by było, gdyby przyjechała po świętach, bo do Natalii wracają 2 psy (jeden już wrócił, drugi za kilka dni), do 18 grudnia ma hotelowicza, którego przyjęła nadprogramowo (jego Pani trafiła do szpitala, a najbliższa rodzina mieszka w Anglii), i na kilka dni (bardzo awaryjnie) przyjechała suczka z Korabiewic, a wiecie, że psy stamtąd pilnie potrzebują pomocy. Ja mam trochę inną informację - że Iwona wstępnie ustaliła z Natalią, iż Elja może u niej poczekać te 13 dni. To nie jest długo, a bardzo odciąży Natalię. Dajcie proszę znać, czy to w końcu jest możliwe czy nie - każda z osób (o których myślę), która ewentualnie mogłaby rozważyć przyjęcie Elji na te 2 tygodnie, ma już co najmniej 4 psy. Na pewno znalazłoby się dla niej płatne miejsce w jakimś kojcu hotelowym, ale to nienajlepszy pomysł :-/ Iwonka teraz jest w pracy i nie może otwierać internetu :( pewnie odp wieczorem, telefon ma popsuty, dzxwoni z tel córki, dziś Iwonka napisała, że Elja nie może zostać u niej.... ale to trzeba omawiać bez pośredników, czyli mnie Quote
Dada M Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Już mam nr tel córki, także zadzwonię po 17.00. Quote
Beat2010 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 no i co z Elją? że powtórzę po Dadzie Quote
iwna5702 Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Elja jest u mnie od poniedziałku - powiem szczerze ze nie jest mi lekko. W poniedizałek przywiozłam ja pożnym wieczorem do nas. Psinka jest zdezorientowana, moje zwierzaki tez - ale chyba ja poznały (Elja już raz nocowała u mnie po badaniach). Elja wygląda juz na starutkiego psa i tak tez się zachowuje, stoi , ciezko dysząc a potem kladzie sie i spi, jednak dobrze reaguje na jedzonko a na spacerku dość szybko sobie idzie. Póki nie ma konfliktu o michę moja sunia jest dla niej ok - ale cały czas w czujnosci. Lepiej byłoby jednak gdyby Elja była w miejscu gdzie ma bliżej do spacerków - chyba jednak przyzwyczaiła sie do większej ilości świezego powietrza. Gdyby się udało umieścić ja wcześneij w hoteliku - byłoby lepiej, ale zobaczymuy jak wyjdzie. Więcej może dzis wieczorkiem napisze. Quote
Beat2010 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Elja dyszy, bo w domu jest jej za gorąco-moze przykręć trochę grzejniki :) Quote
Beat2010 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Iwonka mówi, że Elja jest słabiutka, mam nadzieję, że zobaczy ją vetka na białobrzewskiej a jakie zalety ma posiadanie Smolika ? dobiłaś do 5 tymczasów :)? Quote
iwna5702 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Z Elja nie jest tak zle jak sie wydawalo, byla zmeczona po podrozy, spotkalo ja tez wiele nowego - jest po prostu starsza psinka i to jak wyglada i sie zachowuje jest zwiazane z jej wiekiem. Najgorsze w tym wszystkim sa luzne qoopki sadzone gdzie sie da:crazyeye: . A teraz pare fotek Elji na tymczasowym tymczasie (TT:evil_lol:) Quote
iwna5702 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Elja dostaje antybiotyk an swoje dolegliwosci żołądkowe, przez 3 dni mam obserwowac sytuacje. Na razie nie jest żle, qoopka jest donoszona do spaceru. Quote
Beat2010 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 iwna5702 napisał(a):Elja dostaje antybiotyk an swoje dolegliwosci żołądkowe, przez 3 dni mam obserwowac sytuacje. Na razie nie jest żle, qoopka jest donoszona do spaceru. a ja ciagle uważasz, że ona jeast potwornie zarobaczona , czy lekarki mogłyby oddać kupkę do badań na obecność pasożytów? Quote
iwna5702 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Elja zmieniła lokum - pojechała do mojej kolezanki na Ursynów. Mieszkanie o wiekszej powierzchni i z tarasem - na parterze, będzie jej zdecydowanie lepiej niz w moim dusznym mieszkaniu. Elja dostaje teraz głównie gotowane jedzonko i ciężko jej sie oderwac od miseczki a w przerwach między jedzeniem patrzy co by tu jeszcze podjeśc. Dawno nie jadła domowego jedzonka. Elja w porównaniu ze zdjeciem z pierwszego watku troszke sie zmieniła, jest bardziej siwa a oczki zaszły mgła - starość neistety, ale za to nadal chetnie idzie na spacer i zwawo biegnie pzry nodze opiekuna. Quote
APSA Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Kochana staruszka. Teraz przy Naci tym bardziej rozczulają mnie takie siwe mordeczki :) Pozdrawiamy świątecznie z cudnymi dekoracjami od Beatki :loveu: Quote
Beat2010 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 iwna5702 napisał(a):Elja zmieniła lokum - pojechała do mojej kolezanki na Ursynów. Mieszkanie o wiekszej powierzchni i z tarasem - na parterze, będzie jej zdecydowanie lepiej niz w moim dusznym mieszkaniu. Elja dostaje teraz głównie gotowane jedzonko i ciężko jej sie oderwac od miseczki a w przerwach między jedzeniem patrzy co by tu jeszcze podjeśc. Dawno nie jadła domowego jedzonka. Elja w porównaniu ze zdjeciem z pierwszego watku troszke sie zmieniła, jest bardziej siwa a oczki zaszły mgła - starość neistety, ale za to nadal chetnie idzie na spacer i zwawo biegnie pzry nodze opiekuna. a w związku z oczkami to może należałoby je leczyć? co mówiła vetka? może trzeba zamówić wizytę u dr Garncarza Quote
Beat2010 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='APSA']Kochana staruszka. Teraz przy Naci tym bardziej rozczulają mnie takie siwe mordeczki :) Pozdrawiamy świątecznie z cudnymi dekoracjami od Beatki :loveu: ha, ha, moj drugi w życiu domek z piernika :) pierwszy kupila Lavinia :evil_lol: Quote
Beat2010 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 APSA napisał(a):Przy trzecim zrób większe drzwi, wtedy po wstawieniu do środka świeczki będzie widać landrynkowe okna :) a tak się praca trochę marnuje - trzeba każdemu po kolei mówić, że okna też są i pokazywać pod światło (bez uprzedniego podziwienia domku goście nie mieli prawa zasiąść do wieczerzy :evil_lol:). był taki zamysł ze świeczką, ale mnie też się nie zmiesciła:evil_lol:, niektórzy robią dziurkę w podłodze i tamtędy wprowadzają jasnośc :lol: Quote
iwna5702 Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Piękne te piernikowe ozdoby. Elja cały czas na zimowisku na Ursynowie. Niestety wszyscy obecni opiekunowie Elji sie poprzeziebiali i wizyta u lekarza na razie zostala zawieszona pewnie Elja pojdzie do veta juz po Nowym Roku. Jak tylkomcos bede wiedziala zaraz mnapiszę na wątku. Quote
Beat2010 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Elja zostaje na stałe w domu u Tani :) :loveu::loveu::multi: Quote
APSA Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Cudownie! :multi: Tzn. Tania ją adoptuje i weźmie na siebie koszty utrzymania suni? Quote
iwna5702 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Az sie boje o tym pisac, na razie wstepnie zmieniłam tytuł - dosc zachowawczo. Elja zostaje u Tatiany na stałe, bez zadnych oplat. W domu sa juz 4 koty i 1 pies w zw. z tym na razie zaoferowałam pomoc finansowa dorazna w sytuacji zwiekszonych wydatkow na leczenie (dignostyka, leki) . Quote
Dada M Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy :) :) :) Trzymam kciuki, by Elja jak najdłużej mogła cieszyć się własnym domem ! Quote
Beat2010 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 A wczoraj miałam pierwszy telefon w sprawie Elji, ze strony schroniska, ciekawe, że ludzie dzwonia w sprawie psów z działu "adoptowane" Quote
iwna5702 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Elja juz sie zadomowila, niestety nie jest zbyt kontaktowa - ale moze sie rozkreci. Ma wspanaile towarzystwo kocio-psie i opieke wspanialych ludzi. Wizyta u lekarza sie odbyla - na szczescie wypadlo wszystko pozytywnie qoopki nadal jeszcze niezbyt dobre i troche za czeste, poza tym wszystko ok. Teraz czas na nastepna psinke zeby opuscila schronisko - wiekszosc sponsorów Elji zgodzila se ne przenieisienie swoich deklaracji na kolejnego psa w potrzebie. Dziekujemy:lol: Quote
Beat2010 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 iwna5702 napisał(a):Elja juz sie zadomowila, niestety nie jest zbyt kontaktowa - ale moze sie rozkreci. Ma wspanaile towarzystwo kocio-psie i opieke wspanialych ludzi. Wizyta u lekarza sie odbyla - na szczescie wypadlo wszystko pozytywnie qoopki nadal jeszcze niezbyt dobre i troche za czeste, poza tym wszystko ok. Teraz czas na nastepna psinke zeby opuscila schronisko - wiekszosc sponsorów Elji zgodzila se ne przenieisienie swoich deklaracji na kolejnego psa w potrzebie. Dziekujemy:lol: Chodzi o Sarę Quote
Recommended Posts