Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dada M napisał(a):
No i co z Elją ?
Dziś Natalia na nią czekała, ja próbowałam się skontaktować z Iwoną.
Odezwijcie się do mnie lub do Natalii jutro - ja pracuję od 10.00 do 18.00, więc zadzwońcie przed 10.00 lub po 18.00.
Sytuacja się trochę skomplikowała, bo do Natalii wracają 2 psy, a żaden z 3 tymczasowiczów nie znalazł DS - musimy się wspólnie zastanowić, jak to rozwiązać.
Ogólnie słowo się rzekło, więc postaramy się z Natalią wymyślić jakiś kącik dla Elji, ale musimy to wszystko ustalić bezpośrednio.

chyba już rozmawiałaś z Iwonką, nic nie wiedziałam, że Natalia czekała na Elję :(
mam tylko info od Iwonki, że po Elje jedzie jutro i nie ma co z nią zrobić, bo do Natalii Ejla może pojechać dopiero po Świętach

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tzn. najlepiej by było, gdyby przyjechała po świętach, bo do Natalii wracają 2 psy (jeden już wrócił, drugi za kilka dni), do 18 grudnia ma hotelowicza, którego przyjęła nadprogramowo (jego Pani trafiła do szpitala, a najbliższa rodzina mieszka w Anglii), i na kilka dni (bardzo awaryjnie) przyjechała suczka z Korabiewic, a wiecie, że psy stamtąd pilnie potrzebują pomocy.

Ja mam trochę inną informację - że Iwona wstępnie ustaliła z Natalią, iż Elja może u niej poczekać te 13 dni.
To nie jest długo, a bardzo odciąży Natalię.
Dajcie proszę znać, czy to w końcu jest możliwe czy nie - każda z osób (o których myślę), która ewentualnie mogłaby rozważyć przyjęcie Elji na te 2 tygodnie, ma już co najmniej 4 psy.
Na pewno znalazłoby się dla niej płatne miejsce w jakimś kojcu hotelowym, ale to nienajlepszy pomysł :-/

Posted

Dada M napisał(a):
Tzn. najlepiej by było, gdyby przyjechała po świętach, bo do Natalii wracają 2 psy (jeden już wrócił, drugi za kilka dni), do 18 grudnia ma hotelowicza, którego przyjęła nadprogramowo (jego Pani trafiła do szpitala, a najbliższa rodzina mieszka w Anglii), i na kilka dni (bardzo awaryjnie) przyjechała suczka z Korabiewic, a wiecie, że psy stamtąd pilnie potrzebują pomocy.

Ja mam trochę inną informację - że Iwona wstępnie ustaliła z Natalią, iż Elja może u niej poczekać te 13 dni.
To nie jest długo, a bardzo odciąży Natalię.
Dajcie proszę znać, czy to w końcu jest możliwe czy nie - każda z osób (o których myślę), która ewentualnie mogłaby rozważyć przyjęcie Elji na te 2 tygodnie, ma już co najmniej 4 psy.
Na pewno znalazłoby się dla niej płatne miejsce w jakimś kojcu hotelowym, ale to nienajlepszy pomysł :-/

Iwonka teraz jest w pracy i nie może otwierać internetu :( pewnie odp wieczorem, telefon ma popsuty, dzxwoni z tel córki, dziś Iwonka napisała, że Elja nie może zostać u niej.... ale to trzeba omawiać bez pośredników, czyli mnie

Posted

Elja jest u mnie od poniedziałku - powiem szczerze ze nie jest mi lekko.
W poniedizałek przywiozłam ja pożnym wieczorem do nas. Psinka jest zdezorientowana, moje zwierzaki tez - ale chyba ja poznały (Elja już raz nocowała u mnie po badaniach). Elja wygląda juz na starutkiego psa i tak tez się zachowuje, stoi , ciezko dysząc a potem kladzie sie i spi, jednak dobrze reaguje na jedzonko a na spacerku dość szybko sobie idzie.
Póki nie ma konfliktu o michę moja sunia jest dla niej ok - ale cały czas w czujnosci.
Lepiej byłoby jednak gdyby Elja była w miejscu gdzie ma bliżej do spacerków - chyba jednak przyzwyczaiła sie do większej ilości świezego powietrza.
Gdyby się udało umieścić ja wcześneij w hoteliku - byłoby lepiej, ale zobaczymuy jak wyjdzie.
Więcej może dzis wieczorkiem napisze.

Posted

Z Elja nie jest tak zle jak sie wydawalo, byla zmeczona po podrozy, spotkalo ja tez wiele nowego - jest po prostu starsza psinka i to jak wyglada i sie zachowuje jest zwiazane z jej wiekiem.
Najgorsze w tym wszystkim sa luzne qoopki sadzone gdzie sie da:crazyeye: .
A teraz pare fotek Elji na tymczasowym tymczasie (TT:evil_lol:)

Posted

iwna5702 napisał(a):
Elja dostaje antybiotyk an swoje dolegliwosci żołądkowe, przez 3 dni mam obserwowac sytuacje. Na razie nie jest żle, qoopka jest donoszona do spaceru.

a ja ciagle uważasz, że ona jeast potwornie zarobaczona , czy lekarki mogłyby oddać kupkę do badań na obecność pasożytów?

Posted

Elja zmieniła lokum - pojechała do mojej kolezanki na Ursynów. Mieszkanie o wiekszej powierzchni i z tarasem - na parterze, będzie jej zdecydowanie lepiej niz w moim dusznym mieszkaniu.
Elja dostaje teraz głównie gotowane jedzonko i ciężko jej sie oderwac od miseczki a w przerwach między jedzeniem patrzy co by tu jeszcze podjeśc.
Dawno nie jadła domowego jedzonka.
Elja w porównaniu ze zdjeciem z pierwszego watku troszke sie zmieniła, jest bardziej siwa a oczki zaszły mgła - starość neistety, ale za to nadal chetnie idzie na spacer i zwawo biegnie pzry nodze opiekuna.

Posted

Kochana staruszka. Teraz przy Naci tym bardziej rozczulają mnie takie siwe mordeczki :)

Pozdrawiamy świątecznie z cudnymi dekoracjami od Beatki :loveu:

Posted

iwna5702 napisał(a):
Elja zmieniła lokum - pojechała do mojej kolezanki na Ursynów. Mieszkanie o wiekszej powierzchni i z tarasem - na parterze, będzie jej zdecydowanie lepiej niz w moim dusznym mieszkaniu.
Elja dostaje teraz głównie gotowane jedzonko i ciężko jej sie oderwac od miseczki a w przerwach między jedzeniem patrzy co by tu jeszcze podjeśc.
Dawno nie jadła domowego jedzonka.
Elja w porównaniu ze zdjeciem z pierwszego watku troszke sie zmieniła, jest bardziej siwa a oczki zaszły mgła - starość neistety, ale za to nadal chetnie idzie na spacer i zwawo biegnie pzry nodze opiekuna.

a w związku z oczkami to może należałoby je leczyć? co mówiła vetka? może trzeba zamówić wizytę u dr Garncarza

Posted

[quote name='APSA']Kochana staruszka. Teraz przy Naci tym bardziej rozczulają mnie takie siwe mordeczki :)

Pozdrawiamy świątecznie z cudnymi dekoracjami od Beatki :loveu:

ha, ha, moj drugi w życiu domek z piernika :) pierwszy kupila Lavinia :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):
Przy trzecim zrób większe drzwi, wtedy po wstawieniu do środka świeczki będzie widać landrynkowe okna :) a tak się praca trochę marnuje - trzeba każdemu po kolei mówić, że okna też są i pokazywać pod światło (bez uprzedniego podziwienia domku goście nie mieli prawa zasiąść do wieczerzy :evil_lol:).

był taki zamysł ze świeczką, ale mnie też się nie zmiesciła:evil_lol:, niektórzy robią dziurkę w podłodze i tamtędy wprowadzają jasnośc :lol:

Posted

Piękne te piernikowe ozdoby.

Elja cały czas na zimowisku na Ursynowie. Niestety wszyscy obecni opiekunowie Elji sie poprzeziebiali i wizyta u lekarza na razie zostala zawieszona pewnie Elja pojdzie do veta juz po Nowym Roku. Jak tylkomcos bede wiedziala zaraz mnapiszę na wątku.

Posted

Az sie boje o tym pisac, na razie wstepnie zmieniłam tytuł - dosc zachowawczo.
Elja zostaje u Tatiany na stałe, bez zadnych oplat. W domu sa juz 4 koty i 1 pies w zw. z tym na razie zaoferowałam pomoc finansowa dorazna w sytuacji zwiekszonych wydatkow na leczenie (dignostyka, leki) .

Posted

Elja juz sie zadomowila, niestety nie jest zbyt kontaktowa - ale moze sie rozkreci. Ma wspanaile towarzystwo kocio-psie i opieke wspanialych ludzi.
Wizyta u lekarza sie odbyla - na szczescie wypadlo wszystko pozytywnie qoopki nadal jeszcze niezbyt dobre i troche za czeste, poza tym wszystko ok.

Teraz czas na nastepna psinke zeby opuscila schronisko - wiekszosc sponsorów Elji zgodzila se ne przenieisienie swoich deklaracji na kolejnego psa w potrzebie.
Dziekujemy:lol:

Posted

iwna5702 napisał(a):
Elja juz sie zadomowila, niestety nie jest zbyt kontaktowa - ale moze sie rozkreci. Ma wspanaile towarzystwo kocio-psie i opieke wspanialych ludzi.
Wizyta u lekarza sie odbyla - na szczescie wypadlo wszystko pozytywnie qoopki nadal jeszcze niezbyt dobre i troche za czeste, poza tym wszystko ok.
Teraz czas na nastepna psinke zeby opuscila schronisko - wiekszosc sponsorów Elji zgodzila se ne przenieisienie swoich deklaracji na kolejnego psa w potrzebie.
Dziekujemy:lol:

Chodzi o Sarę