iwna5702 Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Jeszcze kilka slow n/t stanu zdrowia Elji. Zewnetrznie sunia nie wyglada najlepiej - jest chuda, co ujawnilo sie po wystrzyzeniu sklebionej i brudnej po schroniskowym pobycie siersci. Przy okazji strzyzenia sunia i jej towarzystwo (2 psiaki) zostalo odrobaczone. Po miesiacu podawania innej karmy wydaje mi sie ze sunia troszke sie poprawila - ale nadal jest jednak chuda. Postanowilysmy ja pokazac Vetce na Bialobrzeskiej. Generalnie jest trudno wywnioskowac cos z jednego tylko badania - tzn z badania og. krwi - ale gdyby bylo cos nie tak takie badanie juz by cos wykazalo. Vetka ocenika, ze chudosc Elji moze wynikac ze zlego przyswajanai pokarmu - ale moze tez byc "taka uroda" psa. Sunia podczas badan podsypiala na stojaco - przeszlysmy i przejechalysmy spory kawal - wiec moim zdaniem zasypianie bylo wynikiem zmeczenia - a nie czegos z watroba co zasugerowal lekarz. Ale na wszelki wypadek oczywiscie trzeba zwracac uwage ne jej karme zeby nie miala zbyt duzej zawartosci bialka. Ostatnio Betaka zamowila dla Elji karme dla starszych psow - wiec powinno byc ok. Quote
Dada M Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Myślę, że dobrze by było sprawdzić, jak Elja będzie wyglądać po zjedzeniu worka naprawdę dobrej karmy - typu Royal Canin Gastro Intestinal, która jest przeznaczona dla psów z zaburzeniamia trawienia i wchłaniania pokarmu. Chudzina Rozia, która opuściła schronisko ważąc 16 kg (a powinna ważyć ok. 25 kg), mając dobre wyniki wszystkich badań, wciąż pozostawała tak chuda pomimo dobrego żywienia. Dostała RC Gastro Intestinal - i przytyła 2,5 kg. Więcej niestety nie dało rady. Ale Rozia jest w gorszym stanie niż Elja, poza tym ma nowotwór. Wiadomo, worek RC będzie kosztował ponad 200 zł, ale można się zgłosić z prośbą o dofinansowanie do Skarpety im. Talcott, ona wspiera finansowo staruszki. Dopiero dziś sobie przypomniałam, że ja też kiedyś, ponad 1,5 roku temu miałam u Kasi tymczasowiczkę, suczkę Azę. Zupełnie nie skojarzyłam, że tamta Kasia to ta sama Kasia, u której była Malwinka i jest Elja. http://www.dogomania.pl/threads/181071-Łańcuch-beczka-wycieńczenie-prawie-śmierć-Aza-znalazła-DS-) Quote
Beat2010 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 APSA napisał(a):Może Elji dolega coś mniej standardowego: trustka (= problemy z przyswajaniem), tarczyca? Albo jakieś paskudztwo typu lamblie czy inne mikropasożyty /szczęśliwie nie miałam styczności, więc się na tym nie znam/. Moja lekarka tez obstawiała pasożyty,bo miała niedawno taki przypadek, proponowała albo przebadać kał 3x w Feniksie lub, jezeli kłopot z dowozem na badanie pobranego materiału :evil_lol:, dać tygodniowe ubijanie pasożytów aniprizolem, tym bardziej to możliwe, że kupy Elji nie sa wzorcowe,vetka nawet wypisała mi jakies świństw na g..., ale nie mogę doczytac jakby grądziele, ale to raczej nie to :), Elja była odrobaczana nie tak dawno,chyba właśnie aniprazolem, ale może nie wybiło wszystkiego, bo np za krótka kuracja. Też myslałm o trzustce i tarczycy, to chyba na tarczyce trzeba zbadac krew a na trzustkę co? Tak sądziłam,, że badanie krwi niewiele da, skoro po schronie wynik był niezły, to ni mogło pogorszyć sie w hoteliku. Iwonka, czy pokazałas p. dr tego guza na szyi którego zobaczyłaś po strzyżeniu? Czy to może byc tłuszczak skoro na rtg nie było ognisk rakowych ( nie było tych widocznych na rtg , małe, niewidoczne dla rtg ew. mogły być , choc vet wogóle nie chciała robic wtedy rtg, bo nic nie wskazywało na raka). Quote
iwna5702 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Tak,guzik,zostal,zbadany,recznie,i,jest,to,po,prostu,wezel,chlonny,tylko.ona.ma.tak.chuda.szyje.i.wiszaca.skore,ze.,ten,wezel,w.tym.sobie.dosc.swobodnie.buja, Quote
Beat2010 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 co u Elji? Iwonko, a jak Elja zachowywała się w domu? czy to jej naturalne środowisko:evil_lol: Quote
Beat2010 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Cos nikt tu nie zagląda :shake: dzisiaj poszedł przelew dla Elji, czekamy na wplaty z bazarku, Iwonka, jak możesz, to sprawdz ile już przyszło Quote
iwna5702 Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Wplaty byly te, ktore juz wymienilas na watku bazarku - czyli Aldrumka 55,-, Darkwater 27,50 - od Ani 15,- zl pewnie dalas mi w sobote?, bo do mnie na konto nie wplynela taka kwota. Ja wezme jednak te dwa pierscionki - czyli razem 54,- zl ode mnie - (bez przelewu pomniejsza po prostu wilekosc dlugu) Nie mamy wplywu od Megii - napisze do niej na pw. Mam tez wplyw 10,- zl d Beatacz1 - ale to chyba chodzi o Pokera Wlasnie co do przekazanej w sobote kwoty - wiem ze jest tam 50 zl stalej deklaracji na Pokera od Zanetki i 32,- zl na operacje Pokera, natomiast z zalaczonej karteczki nie moglam sie doczytac, co jeszcze - czy jest tam cos dla Elji? Quote
Beat2010 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 tam juz nic nie ma , oprocz 1 zł dla Elji, bo odebrałam sobie za znaczki pocztowe, kase za znaczki dostałaś w kosztach sumarycznych od Dark i Majowej. Ale te rozliczenia to trzeba raczej przeniść na wątek bazarku, bo kto tu znajdzie :( 15żl od Ani poszło przelewem. Quote
Beat2010 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Beat2010']co u Elji? Iwonko, a jak Elja zachowywała się w domu? czy to jej naturalne środowisko:evil_lol:[/QUOTE] ponawiam pytania Quote
iwna5702 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Elja w domu czula sie oczywiscie bardzo dobrze - ale niestety nie wytrzymala z qupka i w nocy posadzila mi na srodku pokoju - ale tez jest w tym troche mojej winy bo moze zrobilam za obfita kolacje:razz: Skontaktuj sie moze z p. Kasia mailowo - ostatnio bylo u Elji wszystko ok, p. Kasia prosila ewentualnie o zorganizowanie na zmiane wdzianka najlepiej z jakiegos p/deszczowego materialu Quote
iwna5702 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Beat2010']tam juz nic nie ma , oprocz 1 zł dla Elji, bo odebrałam sobie za znaczki pocztowe, kase za znaczki dostałaś w kosztach sumarycznych od Dark i Majowej. Ale te rozliczenia to trzeba raczej przeniść na wątek bazarku, bo kto tu znajdzie :( 15żl od Ani poszło przelewem.[/QUOTE] Beatko ale Ty juz chyba wpisywalas juz te wplaty na watku bazarkowym wczesniej - tak mi sie zdaje. 15 zl od Ani (tzn. za Twoim posrednictwem)- wplynelo wlasnie przed chwila na konto:lol: Quote
Beat2010 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='iwna5702']Elja w domu czula sie oczywiscie bardzo dobrze - ale niestety nie wytrzymala z qupka i w nocy posadzila mi na srodku pokoju - ale tez jest w tym troche mojej winy bo moze zrobilam za obfita kolacje:razz: Skontaktuj sie moze z p. Kasia mailowo - ostatnio bylo u Elji wszystko ok, p. Kasia prosila ewentualnie o zorganizowanie na zmiane wdzianka najlepiej z jakiegos p/deszczowego materialu[/QUOTE] ha, ha, to wpadne do Ciebie na kolacje :) kurczę, buda, to nie jest miejsce dla Elji, musimy ponowić ogłoszenia , na paru portalach leca stale i nic :( to samo Portos i Niunio, a teraz trzebaby zrobić akcję dla Amanta Quote
Beat2010 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='iwna5702']Beatko ale Ty juz chyba wpisywalas juz te wplaty na watku bazarkowym wczesniej - tak mi sie zdaje. 15 zl od Ani (tzn. za Twoim posrednictwem)- wplynelo wlasnie przed chwila na konto:lol: wpisalam wczoraj, jak tylko doczytałam się u Elji o przelewach. WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJEMY, A SZCZEGÓŁNIE ALEKSSANDRZE ZA FANTY NA BAZAREK Quote
iwna5702 Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='Beat2010']wpisalam wczoraj, jak tylko doczytałam się u Elji o przelewach. WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJEMY, A SZCZEGÓŁNIE ALEKSSANDRZE ZA FANTY NA BAZAREK mam tez juz 26,- zl - dla Elji doplata Megii - troszke nie wiem o co chodzi (opowiesz mi jak sie spotkamy)- ale dopisze w pierwszym poscie.:lol: Quote
iwna5702 Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='Beat2010']ha, ha, to wpadne do Ciebie na kolacje :) kurczę, buda, to nie jest miejsce dla Elji, musimy ponowić ogłoszenia , na paru portalach leca stale i nic :( to samo Portos i Niunio, a teraz trzebaby zrobić akcję dla Amanta[/QUOTE] Na razie nasza Elja radzi sobie w tgen sposob - ze nie korzysta ze swojej budy - tylko wchodzi do budy kolegi z podworka i razem w ciepelku sobie spia.:lol: Quote
Beat2010 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='iwna5702']mam tez juz 26,- zl - dla Elji doplata Megii - troszke nie wiem o co chodzi (opowiesz mi jak sie spotkamy)- ale dopisze w pierwszym poscie.:lol:[/QUOTE] Jest wyjaśnienie na wątku bazarkowych : Megii kupila za 110zł , ja byłam jej winna 26zł z innego bazarku, czyli jak Megii przeleje 84zł to będzie suma za bazarek oczekiwane 110zl i tak trzeba będzie wpisać, że Megii zapłaciła 110zł , bez mojego przelewu :) czyli z bazarku będzie 254zł dla Elji Quote
Beat2010 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='iwna5702']Na razie nasza Elja radzi sobie w tgen sposob - ze nie korzysta ze swojej budy - tylko wchodzi do budy kolegi z podworka i razem w ciepelku sobie spia.:lol:[/QUOTE] spryciarze :evil_lol: Musimy znaleźc gdzieś tanie ubranka pprzeciwdeszczowe :) szkoda, ze nie znamy potrzebnego rozmiaru , nie pomyślałam, żeby pomierzyć ani żeby skopiować wykrój.. :mad:Gdybyśmy mialy wykrój i materiały ( polar i folia ) to moja sąsiadka może uszyć za darmo. Jakies wykroje miala Agnieszka S. , może ją poprosić Quote
Beat2010 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Iwonko, postaraj się uzupełnić wplaty za bazarki, brakuje wpłaty od Anett za koniczynki 10zł (Poker)i wpłaty od Megii 86zł (Elja) Quote
Beat2010 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 iwna5702 napisał(a):Uzupelnilam -:lol: na watku bazarkowym? bo nie mogę znaleźć Quote
Beat2010 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Beat2010 napisał(a):Iwonko, postaraj się uzupełnić wplaty za bazarki, brakuje wpłaty od Anett za koniczynki 10zł (Poker)i wpłaty od Megii 86zł (Elja) to jeszcze brakuje od Megi, napiszę na pw Quote
Beat2010 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Iwnko, jak tylko dostaniesz wymiary ubranka od p. Kasi , to przekaż je Agnieszce S-uszyje ubranie dla Elji :multi: Zamowiłas tamto z ortalionem ? Jedzenie suche zamówione - 20kg Boscha i zapłacone 78,79 z bazarku pigwowego Quote
Beat2010 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Iwonko, czy zamówiłas tu ogłoszenie dla Elji ?? ja wykupilam dla Amanta http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-ogłoszeniowy-20-30-50-ogłoszeń-.-Zapraszamy-do-25.10-!/page10 tylko do jutra !!! Quote
Beat2010 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='Beat2010']Iwonko, czy zamówiłas tu ogłoszenie dla Elji ?? ja wykupilam dla Amanta http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-ogłoszeniowy-20-30-50-ogłoszeń-.-Zapraszamy-do-25.10-!/page10 tylko do jutra !!! wykupiłam 20 ogłoszeń dzis za 5zł Quote
Recommended Posts