Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwonka, jak możesz. to sprawdz wpłaty za bazarek tai chi - powinno być 75 zl ( 25 od Hani i 50 od Aldrumiki), a w pierwszym poście wpisałam 65zl.
Na którego psiaka wpisałaś 10zł od mojej siostry za kamizelkę?

Posted

Zaraz to sprawdze - na razie Elja ma minus - wiec tam sie dopisze zakup kamizelki.
Leku nie kupilam - wiec tak jak piszesz najpierw badanie i zobaczymy co lekarz powie

Posted

Iwonka, a czy dostarczyłaś specyfik pkleszczom dla Elji, powinna być spsikana nim już 2 tygodnie temu.
To kiedy to badanie .....trzeba się umowić z lekarzem , hotelikiem i jechać

Posted

Wiadomości z hoteliku:
"..... Sunia teraz bardzo duzo chodzi na podworku. Nawet szczekac zaczela, kopac i drapac jak za dlugo jej nie puszczamy. Na noc niestety siedzi w kojcu bo wchodzi do Astora budya on nie ma gdzie spac. Dlatego jest puszczana tylko w dzien. Z psami sie dogadala i nawet szczeka na obcych ktorzy przechodza kolo siatki. Jednak do nas niestety stosunku nie zmienila:-( Nadal sie boi. Kupy nie ideal, ale wielka poprawa!....."

Ale ta Elja,żeby zajmować budę Astorkowi :mad::mad:
Elja, zaprzyjaźnij się z ludzmi, bo to nie jest wcale smieszne :roll:

Posted

Dzisiaj byłysmy z Elja u lekarza na Białobrzewskiej. Tzn bardziej była Iwonka, ja dojechałam ( Iwonka autobusami pojechała do hoteliku , przywiozła Elje i odwiozła , Iwonko, jesteś wielka :multi::multi:).
P. dr nie stwiwerdziła potrzeby robienia ekg ( po osłuchaniu serce w porządku, czyli odstawiamy lekarstwa nasercowe), poprosilyśmy o zrobienie rtg, żeby zobaczyć czy nie ma komórek rakowych ( choć też p. dr mówiła, że nie ma potrzeby jezeli sunia nie czuje się gorzej i że małe skupiska komórek nie wyjdą na zdjęciu , ale bardzo chciałyśmy to mamy . Jest OK.
Najbardziej Elji doskwiera brak kąpieli, wycięcie kudełkow z zawartością :evil_lol:, myślimy o zabraniu się do tego poważnie i może wystrzyżemy sunię na terierka i potem dopiero kąpiel ( u profesjonalistów , w salonie :evil_lol: ).
I , co najważniejsze, paszcza!!!! wg p. dr , a zna się, wszystkie zęby do usunięcia :-(:-(

Bardzo muszę podziękować p, dr i lecznicy, zapłaciłysmy tylko za rtg ( 71 zł) bez kosztów wizyty.
DZIĘKUJEMY BARDZO :lol:

Elja w autobusie i mieście zachowywała sie spokojnie, moze za bardzo ciągnęla na smyczy, ale to już Iwonka napisze.

Posted

Może po remoncie w uzębieniu ogólne samopoczucie Elji trochę się poprawi - jeśli zęby są w tak złym stanie, to musi naprawdę boleć.
Zastanawia mnie, na jakiej podstawie w schronisku stwierdzono, że Elja wymaga leków nasercowych - robili jej ekg ?

Posted

No ja sie dzis najezdzialm, nie powiem.
Najgorsze bylo oczekiwanie na autobus drugiej strefy - przerwy w ciagu dnia sa godzinne i jeszcze ten deszcz.
Elja caly czas byla naprawde grzeczna ,tylko niektore przesiadki po zbyt wysokich stopniach byly trudne, ale dalysmy rade.
Strzyzenie konieczne jest bardzo, brudne futerko Elji to wielkie skupisko bakterii.
Porozmawiam z pania Kasia moze umowi nas na strzyzenie, kapiel do przychodni w swoich okolicach - bedzie nieco latwiej dojechac z Elja.

Posted

Iwonka, za bazarku masażowego szykuje sie od 60 do 120zł ( zobaczymy jak spodoba się masaż :evil_lol: ). Czekamy na pierwsze wpłaty.
Czy Elja dostała preparat pkleszczowy? , bardzo pilna prawa, bo lepiej zabezpieczyć niż leczyć:shake:, a miala podany w połowie maja, czyli juz 2 miesiące temu.

Posted

Dzis zosatala kupiona obrozka p/kleszczowa dla Elji u Megii przyokazji wizyty u Pokerka. W poniedzialek porozmawiam z p. Kasia i umowie sie na wyjazd do Elji. Moze w koncu tez umowimy ja na to strzyzenie i mycie z punkcie niedaleko hoteliku Elji.

Posted

Wiadomości od Elji z PDT :
"....ostatnio troche sie zmienia. Teraz wogole nie chce siedziec w kojcu,juz jak wchodze robi wszystko zeby uciec, bardzo jej sie spodobala wolnosc. Biega,szczeka razem z Astorem i wydaje sie byc szczesliwa. Jednak martwi mnie to ze gdy pada deszcz ona nie wchodzi do budy tylko stoi na deszczu. Nawet jak jest burza. Nie wiem dlaczego tak robi. Jesli Astor nie zajmie swojej budy to wtedy spi u niego. Zastanawiam sie czy ona poprostu nie boi sie tego kojca? Ostatnio tak szczekala w nocy ze musialam wstac i ja wypuscic i zobaczylam ze wydrapala dziure przy furtce.Dobrze ze mamy siatke pod ziemia. Teraz Artur polozyl tam betonowa kostke. Ale czuje ze ona musi miec jakis uraz do kojcy. Jednak ja musze ja zamykac,bo ona juz teraz nie pochlania jedzenia odrazu tak jak wczesniej, tylko zje troche i zostawia sobie na pozniej, albo np zjada potem. Chodzi o to ze gdybym zostawila kojec otwarty to Astor napewno by jej zzjadl to jedzenie. Ale to maly problem, tak tylko napisalam, kawalek z historii o niej:-)
Jednak ostatnio jak robie na ogrodku Elja do mnie przychodzi. Co prawda nadal z pewna rezerwa i nie macha ogonem, ale podchodzi ja ja glaszcze i idzie dalej. I tak pare razy sie to powtarza w ciagu dnia. Dlatego wydaje mi sie ze jestesmy o kroczek do przodu:-)

Posted

To może poproś p. Kasię, zeby przejeżdzając zajrzal lub , gdy będzie zamknięte, zostawila karkę w drzwiach z prośbą o telefon.

Iwonka, patrząc na 1szy post, przez chwilę myślalam, że coś myli mi sie, że juz sierpień :evil_lol: to chyba hotelik do zapłacenia na lipiec,dokładniej 07/08, bo nie bylo takiej wpłaty.
Powinny dojśc wpłaty za bazarek masażowy, czy możesz sprawdzić na koncie. Powinno byc 40 i 30zł.

Posted

Proponowalam,wspolna,wyprawe.:roll:
Jak.widac.temat.okazal.sie.trudny.do.realizacji.
Jak.Wiesz.pisalam.do.p.Kasi,zeby,zapisala,osobiscie,Elje,do,fryzjera,ale,jeszcze,nie,udalo,jej,sie,do,niego.dojechac