Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest domek dla Suni :)
Tayga będzie jeszcze dzwonić do przyszłych właścicieli i umówi się na wizytę przedadopcyjną, ale już dzisiaj byli u nas i widzieli się z Zoyą :) domek na obrzeżach Zielonej Góry, Zoya oczywiście mieszkać miałaby w domu, podwórko do Jej dyspozycji i codzienne spacerki :) las i łąki w pobliżu :) Państwo młodzi ale nie dzieciaki :) mieli w domach rodzinnych psy, Pan nawet Onka więc nie będzie to ich pierwszy pies :) Pani szukała psa z którym będzie mogła bezpiecznie iść do lasu pobiegać itp. Zoya od razu Ich wycałowała, wymiziali Ją, pobawili się i zdecydowali, że jak tylko Tayga zdecyduje, że się nadają to adoptują Zoyę jak już będzie po sterylce.

Posted

Świetne wieści!!!! trzymam kciuki za wizytę:happy1::happy1:
i powtórzę, że DS powinien dołożyć się przynajmniej do kosztów sterylki !

Posted

Co słychać u Zoyki?
Jak ta sprawa domku? mogę usunąć już ogłoszenia bo wciąż ludzie jeszcze pytają o Zoykę

przedwczoraj osoba z Wrocławia
"witam jestem zainteresowana tym pieskiem,,jestem z wroclawia,,mam tylko pytanie jak piesek reaguje na male dzieci ,,jak sie zachowuje do ludzi i czy jest agresywna..."

wczorajszy mail:
"Dzien dobry, jestem zainteresowana adopcjà pieska Zoya, chciala bym sie dowiedziec jakie sa kryteria adopcji i cena. Mieszkam na stale we Francji, w Polsce bede pod koniec sierpnia, pochodze z okolic Zielonej Gory. Chcialabym tez wiedziec jak Zoya zachowuje sie wobec innych zwierzat np. kotow, i jak znosi podroz samochodem? Jesli Zoya lubi dlugie spacery po gorach i potrafi byc grzeczna i czysta w domu to chyba znalazla swoja rodzine.
Czekam na odpowiedz, pozdrawiam
Marzena"

Dzwonił jeszcze facet, ma się dowiadywać jutro czy Zoya jeszcze szuka domu
Wszelkie namiary przekazuję Gabi.

Posted

Jestem!
W Zielonej Górze spędziłam 9 godzin, z czego godzinkę u Ani.
Nie będę się rozpisywać... króciutko...
Mieszkanko malutkie, ale wszyscy wiemy, ze to nie metry kwadratowe są najważniejsze. Bliziutko las, okolica spokojna.
Podejście - super. Takie maksymalne zakochanie, że Zoyka juz pewnie w drodze do domku :)
Zdecydowałyśmy, że sterylka odbędzie się już pod okiem właścicieli, w klinice w Zielonej Górze (już umówiona!). Ania partycypuje w kosztach.
Najnormalniej w świecie stwierdziła, ze Zoyka po operacji powinna być w domku, na swoim posłaniu. Chyba ma trochę racji.

Dopiero po fakcie zaczęłam się zastanawiać czy Gabi nie jest przykro z tego powodu. I czy nie będzie problemu z powodu odwołania zabiegu na miejscu. Gabi???

Bywam w Zielonej, odwiedzę rodzinkę przy najbliższej okazji :)

Posted

Tayga no co Ty?? Dlaczego miało by mi być przykro? :)
Cieszę się, że Zoya już śpi w swoim domku :multi:
Ania przyjechała po Zoyę po 18:00 :) jak dojechały do domku napisała smsa, że dojechały szczęśliwie i idą się kąpać :cool3:
Powiem Wam szczerze, że ta sunia jakoś wyjątkowo przypadła nam do gustu i teraz jak już Zoya ma swój nowy domek to przyznamy się, że całkiem poważnie zastanawialiśmy się nad tym, żeby Zoyka została u nas, ale rozsądek zwyciężył:oops: nie można adoptować wszystkich psów :roll:

Posted

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc :loveu:
Bez Was nic bym nie zrobiła...

Ania mi napisała, że byli na dłuuuugim spacerku w lesie, są po kapieli a Zoya zwiedza kąty.

Przelew do Gabi poszedł.
Część na sterylkę będę wpłacać do Ani.

Posted

Bardzo się cieszę, że Zoyka została zielonogórzanką :lol:. Mam nadzieję taygo, że, gdy będziesz z wizytą poadopcyjną uda mi się wreszcie Ciebie ... poznać :razz:

Posted

[quote name='wykrywka']Bardzo się cieszę, że Zoyka została zielonogórzanką :lol:. Mam nadzieję taygo, że, gdy będziesz z wizytą poadopcyjną uda mi się wreszcie Ciebie ... poznać :razz:
A wiesz, że wczoraj się zastanawiałam czy nie zadzwonić do Ciebie?
Miałam bardzo dużo czasu, ale biegałam pieszo... Auto stało na Batorego, szybę po akcji wandali zmieniali przez kilka godzin (na koszt ubezpieczalni).
Do Ani podrzucił mnie szef firmy :)

Od wczoraj mam to:
Sunia znaleziona podczas burzy. Ma 5 miesięcy, waży ze 3 kg... Pchełka :)
Z tego małego ciałka wyciągnęłam ze 30 kleszczy :(

http://www.dogomania.pl/threads/209291-Maleńka-pięciomiesięczna-Pchełka-stado-kleszczy-tasiemiec...-pilnie-DT-DS?p=17038684#post17038684

Posted

Witam Wszystkich :) Mam na imię Ania i to ja jestem ta szczęśliwą "mamuśką" Zoyki:) Zoya jest bardzo mądrą i rozgarniętą sunią ....w domku zachowuje się super jest bardzo spokojna....chodzi za mną krok w krok więc chyba mnie polubiła :) Byłyśmy na kilku długich spacerkach po lesie grałyśmy w piłkę co wprost uwielbia, widać w jej ślicznych oczkach szczęście (w moich zresztą też;) ) W poniedziałek ma umówioną wizytę w klinice na zabieg sterylki potem tylko chwila rekonwalescencji no i pełnia szczęścia dla nas i dla niej :) Dziękuje wam bardzo za tak cudownego przytulaka:)
Ps. tayga niecierpliwie czekam na następne spotkanie Cudowna Kobietko ;):*

Posted

Hej Aniu:lol: witamy serdecznie na forum:lol:
Ogromnie się cieszę, że Zoyka już w swoim domu:multi: dbajcie o 'naszą';) wyjątkową dziewczynę!!

Posted

Ależ Aniu poszczęściło się wam, że macie tak piękną sunię, a Zoyce, że ma kochającą panią. Dużo wzajemnych radości, szaleństw i wielkiej przyjaźni życzę, takiej na całe życie :)