Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wykąpaliśmy dzisiaj śmierdzielka :) podobało Jej się bardzo :) wogóle uwielbia wodę, na dworze też skacze do wody lecącej z węża :) Ona chyba wszystko lubi :)
Dzisiaj pokazała, że zna komendę "siad", łapkę też podaje, na smyczy chodzi ładnie tylko strasznie skacze jak się cieszy, ale to taki duży dzieciak więc można wybaczyć :) swoją drogą ciekawe w jakim jest wieku.. ale wygląda na młodziutką.
Nie ma żadnych zahamowań, niczego się nie boi, po prostu idealny charakter, nakręcona na aport i kontakt z człowiekiem, idealny pies dla osoby, która chce z psem pracować.
Powiem Wam szczerze, że jak patrze na Nią to nie wierze, że ktoś Ją wyrzucił, nie dość, że piękna eksterierowo, to jeszcze tak chętna do pracy z człowiekiem...
Ja dzisiaj nie wytrzymałam i obejrzałam Ją czy nie ma tatuażu ale niestety nie znalazłam ani w uszach ani w pachwinach..

Posted

Mówiłam, ze Zoyka to pies idealny :)
Długo miałam nadzieję, że się zgubiła. Jednak poszukiwania właściciela nie przyniosły rezultatu.
Widziała o niej policja, straż miejska, weterynarze, urząd. Ogłaszałam ją w gazetach, na lokalnych portalach.
Tylko jakoś nie pomyślałam by po niemiecku do Zoyki zagadać. Niestety u nas zdarzają się "wyrzutki" okupanta.
Nawet gdyby się zgubiła to jedno jest pewne - gdyby ktoś jej szukał już dawno by znalazł.

Posted

Schronisko w Guben miało jej fotkę i mój numer telefonu, nikt nie szukał...
Teraz to juz nie ważne, znajdziemy jej lepszy domek, najlepszy!

Posted

Zoya zachowuje się typowo jak pies wyrzucony z auta, na spacerze chce biec za każdym autem, które nas mija, tęsknie patrzy za mijanymi ludźmi, tak jak by szukała właściciela :(
Niemieckich komend nie chce wykonywać, polskie "siad" niby rozumie, albo jest tak mądra, że zdążyła u nas się nauczyć.. Pięknie chodzi na smyczy przy nodze, nie ciągnie, nie brudzi w kojcu :) Pies marzenie, do tego młoda i ładna :) tylko brać i kochać :)

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Zoya zachowuje się typowo jak pies wyrzucony z auta, na spacerze chce biec za każdym autem, które nas mija, tęsknie patrzy za mijanymi ludźmi, tak jak by szukała właściciela :(
Niemieckich komend nie chce wykonywać, polskie "siad" niby rozumie, albo jest tak mądra, że zdążyła u nas się nauczyć.. Pięknie chodzi na smyczy przy nodze, nie ciągnie, nie brudzi w kojcu :) Pies marzenie, do tego młoda i ładna :) tylko brać i kochać :)

biedaczysko....

Posted

Marzę o pełnej misce. O ciepłym kącie. Kiedyś to miałam. Miałam dom. Ale co to za dom w którym nikt mnie nie chce i wyrzuca na bruk?

Biegałam po ulicach głodna i smutna. I z wielkim żalem w sercu, że nikt mnie nie chce. Ze nie jestem nikomu potrzebna.

Mam na imię Zoya. Tak nazwano mnie po przybyciu do hotelu dla zwierząt w którym czekam na kochającego człowieka. Mam około 3 lat i bardzo lubię chodzić na smyczy kiedy na drugim jej końcu jest człowiek czy to duży czy mały. Mam książeczkę zdrowia, jestem zaszczepiona i wysterylizowana. Bardzo lubię inne psiaki i wiem jak zachowywać się w domu.

I jestem. Czekam. I ślubuję Ci wierność i miłość. I to że Cię nie opuszczę aż do śmierci. Czy ty też możesz mi to obiecać? Bo ja obiecuję...

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Tayga, tak mi się przypomniało czy Zoya była szczepiona na wściekliznę?

Nie, nie była...
Odrobaczałam ją tylko.

Posted

Pewnie, że mogą być namiary do mnie :)

Ciotki ta sunia mnie zaskakuje każdego dnia:razz: albo jest tak mądra i momentalnie się wszystkiego uczy, albo pomału pokazuje co potrafi :cool3:
Jednak wydaje mi się, że ktoś Ją kiedyś uczył wykonywania komend, chodzenia przy nodze itp. Na smyczy pięknie chodzi przy lewej nodze, komendę "stój" wykonuje momentalnie, siad i waruj przy nodze też, no i pomimo tego, że jest taką przylepą i kocha wszystkich to pięknie zna komendę "bierz go" :evil_lol: ale widać, że jest to typowo sportowe, bo ogon lata, ale na pokaz szczeka i warczy, a tym którego miała brać, był Darek, żeby nie było, że na obcych ludzi Ją poszczuliśmy:eviltong: komenda zostaw w tej sytuacji oznacza koniec zabawy:evil_lol:
Sama od siebie też potrafi pokazać, że pilnuje, wieczorem Darek wracał z Nią ze spaceru i niespodziewanie zobaczyła mnie zbliżającą się w ich kierunku, a że było ciemno nie poznała mnie z daleka to mnie obszczekała porządnie, na próby odstraszenia tupaniem i jak szłam pewnie w Jej stronę, nie reagowała strachem tylko dalej szczekała, a jak zaczęłam udawać, że uciekam chciała gonić :lol: czyli odważna sunia :evil_lol: Jednak wystarczyło, że się odezwałam to aż piszczała z radości :loveu::multi:

ONek jak marzenie :loveu:

Idealny materiał do IPO ale to chyba marzenie, żeby trafił się ktoś kto będzie z Nią pracował :roll: (no chyba, że ja się w Niej całkiem zakocham:roll: )