bela51 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Jest taka sliczna, moze ten dom byłby dla niej szansą ? Bo wierze, ze sie spodoba. Tayga, poradż cos... Quote
Negrita8 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 chyba najważniejsze to dowiedzieć sie jak ze zdrowiem suni, prawda? Nie ma tam u Was takiej kliniki weterynaryjnej, w której zwierzak może zostać kilka dni - pod dozorem weta - jak jest bardzo chory, albo po poważnym zabiegu? oczywiście za opłatą... Albo może sprawdzić u weta co jest suni, poinformować potencjalny domek i jeśli ją będą chcieli w tej sytuacji i podejmą się leczyć to zaryzykować i zawieżć im Zoykę. Bo jeśli jest do wzięcia dobry domek to szkoda wypuścić z rąk taką okazję. A skoro Zoyka wie do czego służy kanapa, to może była domowa czyli czystość powinna zachowywać, nie? (oczywiście ze stresu może mieć na początku biegunkę, ale to chyba dość oczywiste...) Tylko czy ten potencjalny domek ma świadomość i przekonanie, co do konieczności zrobienia potem sterylki? Mogą się do tego zobowiązać adoptując sunię? Bardzo mi szkoda Zoyi, może to jej sznasa...? Quote
tayga Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Przepraszam... Nie wiem co napisać :( Zero pomysłów... Prosiłam już chyba wszystkich o pomoc tu na miejscu, nikt się nie zgodził wziąć Zoyki nawet na jeden dzień. Upławy ustały na razie, psinka zachowuje się normalnie. Najbliższa klinika ze szpitalikiem jest w Zielonej Górze, 150 zł doba :( I właściwie przyjmują tylko psiaki z bezpośrednim zagrożeniem życia. Znalazłam kogoś, kto skontroluje jej stan pod moją nieobecność. Jeśli tylko coś niepokojącego zauważy to będzie dzwonic po weta. Wet juz wie... Quote
bela51 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Posle jej zdjecia tym ludziom ze slaska. Moze zechca ją adoptowac. Spac nie moge przez tą sunie ... Ile ona m,oze miec lat ??? Quote
bela51 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Własnie dostałam telefon, ze sprawa nieaktualna. Brak mi słow.:-( Skąd biora sie tacy ludzie ?:-( Quote
bela51 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='bela51']Własnie dostałam telefon, ze sprawa nieaktualna. Brak mi słow.:-( Skąd biora sie tacy ludzie ?:-([/QUOTE] Siedze i rycze. Od 3 dni szukam dla nich ONki. Podobno wlasnie wzieli labradora... Quote
olivetshka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dziewczyny, może by Zoye po prostu ogłosić? Nie wiem jak ta sprawa z upławami - czy ona może teraz iść do nowego domu? No bo nie ma chyba na co czekać :( Quote
yokoona Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Jeśli będą potrzebne ogłoszenia, to chętnie pomogę :) Quote
tayga Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Postaram się dzisiaj o nowe fotki. I cały czas próbuję znaleźć jej miejsce na czas sterylki. Quote
dominikabankert Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 ja moge jedynie skromnym groszem sypnac:(:(:(:( boze zeby tylko cos sie dalo wykombinowac:( Quote
Negrita8 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 No straszna bida :( i jak tu jej pomóc??? żal sunieczki Quote
bela51 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Zagladam do suni, chociaz podniose wątek. Mloda i sliczna ONka, czy nikt jej nie chce ? Moze macie namiary na jakis dobry dom ? Quote
bela51 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Tez podniose, w oczekiwaniu na powrot Taygi i jakies nowe wiesci o suni. Quote
ewa36 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 O nie, czy te upławy to nie początek ropomacicza ? Zgłosiłam się do napisania tekstu dla niej, ale potrzeba mi danych : wiek - ? do innych psów - ok :) do innych suczek - ok :) do ludzi - bardzo ok :) chodzenie na smyczy - ok posłuszeństwo - ok ? czystość w domu - raczej ok jak do dzieci - bardzo bardzo ok Strerylka - jeszcze nie, planujemy że będzie Szczepienia - ? Odrobaczenie - ? inne kwestie - ? Zbierzmy to do kupki, niech kto może rzuci okiem i wieczorkiem biore się za tekst ok ? Quote
bela51 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Mysle, ze bez Taygi nie ruszymy, a ona ma byc dopiero we wtorek.:-( Quote
ewa36 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 OK, we wtorek dłubię przy aktach cały dzień to i dla Zoyki podłubię :) Moze coś jeszcze Tayga dopowie :) Quote
tayga Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Jestem daleko od domu, ale dopadłam się do laptopa z netem (robię za kierowcę na komunii w Koszalinie). Towarzystwo pije od piątku, a ja się nudzę. wiek - około 3 lat posłuszeństwo - trudno powiedzieć, na spacerkach grzeczna bardzo, ale jeszcze potestuję po powrocie... nie wiem czy wraca na zawołanie, troszkę się boję puścić luzem Szczepienia - nie Odrobaczenie - tak inne kwestie - hmmm.... pomysle i napiszę we wtorek. I zrobimy nowe fotki Quote
Recommended Posts