Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba najważniejsze to dowiedzieć sie jak ze zdrowiem suni, prawda?
Nie ma tam u Was takiej kliniki weterynaryjnej, w której zwierzak może zostać kilka dni - pod dozorem weta - jak jest bardzo chory, albo po poważnym zabiegu?
oczywiście za opłatą...
Albo może sprawdzić u weta co jest suni, poinformować potencjalny domek i jeśli ją będą chcieli w tej sytuacji i podejmą się leczyć to zaryzykować i zawieżć im Zoykę.
Bo jeśli jest do wzięcia dobry domek to szkoda wypuścić z rąk taką okazję. A skoro Zoyka wie do czego służy kanapa, to może była domowa czyli czystość powinna zachowywać, nie? (oczywiście ze stresu może mieć na początku biegunkę, ale to chyba dość oczywiste...)

Tylko czy ten potencjalny domek ma świadomość i przekonanie, co do konieczności zrobienia potem sterylki? Mogą się do tego zobowiązać adoptując sunię?

Bardzo mi szkoda Zoyi, może to jej sznasa...?

Posted

Przepraszam...
Nie wiem co napisać :( Zero pomysłów...
Prosiłam już chyba wszystkich o pomoc tu na miejscu, nikt się nie zgodził wziąć Zoyki nawet na jeden dzień.
Upławy ustały na razie, psinka zachowuje się normalnie.
Najbliższa klinika ze szpitalikiem jest w Zielonej Górze, 150 zł doba :(
I właściwie przyjmują tylko psiaki z bezpośrednim zagrożeniem życia.
Znalazłam kogoś, kto skontroluje jej stan pod moją nieobecność. Jeśli tylko coś niepokojącego zauważy to będzie dzwonic po weta. Wet juz wie...

Posted

[quote name='bela51']Własnie dostałam telefon, ze sprawa nieaktualna. Brak mi słow.:-( Skąd biora sie tacy ludzie ?:-([/QUOTE]
Siedze i rycze. Od 3 dni szukam dla nich ONki. Podobno wlasnie wzieli labradora...

Posted

O nie, czy te upławy to nie początek ropomacicza ?
Zgłosiłam się do napisania tekstu dla niej, ale potrzeba mi danych :
wiek - ?
do innych psów - ok :)
do innych suczek - ok :)
do ludzi - bardzo ok :)
chodzenie na smyczy - ok
posłuszeństwo - ok ?
czystość w domu - raczej ok
jak do dzieci - bardzo bardzo ok
Strerylka - jeszcze nie, planujemy że będzie
Szczepienia - ?
Odrobaczenie - ?
inne kwestie - ?

Zbierzmy to do kupki, niech kto może rzuci okiem i wieczorkiem biore się za tekst ok ?

Posted

Jestem daleko od domu, ale dopadłam się do laptopa z netem (robię za kierowcę na komunii w Koszalinie). Towarzystwo pije od piątku, a ja się nudzę.

wiek - około 3 lat
posłuszeństwo - trudno powiedzieć, na spacerkach grzeczna bardzo, ale jeszcze potestuję po powrocie... nie wiem czy wraca na zawołanie, troszkę się boję puścić luzem
Szczepienia - nie
Odrobaczenie - tak
inne kwestie - hmmm.... pomysle i napiszę we wtorek.
I zrobimy nowe fotki