Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem i ja po weekendzie majowym. Tayga tak sobie pomyślałam...może by kilka ogłoszeń wydrukować i powiesić w okolicy? Jakiś sklep, szkoła...
Z tego co się orientuję suka z cieczką potrafi dać nogę z domu...
Nie chce mi się wierzyć że nikt jej nie szuka. ech...

Posted

A ogłoszenia w necie robiliście? Może ona z daleka jest? Nie z lubuskiego?...
Ogłosić ją, że znaleziono sukę ON może na całą Polskę na kilku najbardziej znanych portalach - tablica.pl, gumtree, OLX i zobaczyć, czy ktoś się odezwie?
Jak patrzę na te ogłoszenia, to Onków zaginionych od zatrzęsienia :shake:

Posted

[quote name='tayga']Problem w tym, że nie mam pojęcia który to może być dzień cieczki :(
W tych warunkach łatwo to przeoczyć. Jutro wezmę biały papierowy ręcznik i będę sprawdzać dokładnie.
Mój wet jest bardzo przeciwny podawaniu hormonów.[/QUOTE]

Może dlatego ze jest duża szansa ze po podaniu hormonu suczka może miec ropomacicze. Ale to bez znaczenia jeśli napewno bedzie sterylizowana.

Posted

no jaby co ja juz beli pisalam ze z mojego bazarku moga tu trafic pieniazki chociaz wolalabym zeby ktos oneczke szybko wyadoptowal[quote name='milka74']Może by Ciotki z wątku Lucy zgodziły się przekazać spadek po niej...zawsze parę groszy do przodu.[/QUOTE]

Posted

[quote name='bela51']Koniecznie potrzebna jest decyzja taygi. Czy sunia moze jechac do jakiegos hotelu, czy koncentrujemy sie tylko na ogłaszaniu.[/QUOTE]

Sunia bardzo piękna, będę o niej pamiętać.

Tayga musi ocenić- czy sunia może w miarę bezpiecznie w obecnym kojcu czekac na dt, czy jest zagrożenie, że gmina odda do adopcji gdziekolwiek, bez sterylki,bez sprawdzenia domu i poinformowania Taygi , gdy tylko pojawi się potrzeba np.umieszczenia innego psa.

Posted

Beze mnie gmina może ja oddać do schronu, ale nie do adopcji...
Schron na razie też nie grozi, nie ma przepełnienia. Nie wiem jednak jak długo taki stan się utrzyma.
Hotelik to droga sprawa :(

Posted

[quote name='bela51']Taygo, wyslij mi na pw, albo napisz tuta, pare slow do ogloszenia. Ja nie mam talentu do tego. Kupie jej 50 ogloszeń.[/QUOTE]

Belu, kasę trzymaj na sterylkę ewentualną, a ogłoszenia ja zrobię za darmo - co Ty na to? ;)

Posted

[quote name='bela51']Taygo, czy sunia mogłaby mieszkac w mieszkaniu w bloku ?[/QUOTE]
Nie mam pojęcia...
W warunkach w jakich się z nią widuję trudno to ocenić.
Jest grzeczna, kontaktowa, wesoła, ślicznie chodzi na smyczy.

Przepraszam, ze tak mało się odzywam, przerastają mnie psiowe problemy, na nic nie mam czasu. Dzisiaj wyjechali goście (siedzieli od czwartku), więc na net też nie miałam jak wskoczyć zbyt często.

Zoyka chyba nie miała cieczki, chociaż chyba wolałabym zeby to było to... Ona ma zapalenie macicy prawdopodobnie.
Ma śluzowate upławy, białe, mętne, na razie bez zapachu.
Dostała antybiotyk. Ale co to za leczenie... kojec, noce zimne, buuuu :(
Nie wiem jak to będzie, w czwartek muszę wyjechać, nie będzie mnie moze nawet do wtorku. Zoyką nikt się nie zajmie, tylko jeść dostanie :(

Posted

rety !
nie znam się, ale to by chyba trzeba na biegu do weta, no i jak trzeba to w lecznicy pod opieką zostawić - może byśmy się jakoś ściepnęli, jak jest zagrożenie życia, co?
No bo jak Taygi tyle dni nie będzie, a suni nikt nie pomoże to... różnie może być!!

Posted

Ja wiem co z tego może wyniknąć :(
Boję się sterylki w tych warunkach, nie mam dokąd wziąć Zoyki :(
Zrobię jej fb wieczorem.

Belu... wzięłam psinkę dzisiaj do pomieszczenia biurowego. Była grzeczna, ale chciała na kanapę wejść.
Za mało czasu by stwierdzić jak zachowa się w mieszkaniu, czy zachowa czystość itd...